+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

Szecsuán és Tibet magyar idegenvezetéssel

0
Price
From575,000 Ft
Price
From575,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6964

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok

Kérdése van?

Keressen bennünket bátran, bármely kérdésre szívesen válaszolunk!

06 1 411 1882

[email protected]

17 nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek kivéve az alaptábornál
 • Az utazás jellege: Csoportos, magyar idegenvezetéssel
 • Indulás: 2018. szeptember 27.
 • Csoport létszám: Max. 16 fő
 • Közlekedés: Repülő, privát busz

Részvételi díj:
10 fő esetén: 575 000 Ft/fő
15 fő esetén: 529 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 108 000 Ft

Az út részletei

Tibetben csak szervezett utazás keretében lehet utazni a megfelelő engedélyek birtokában, de a hivatalos teendők elintézését természetesen végig vállaljuk és segítjük. Az út bejárja az ősi Tibetet Lhaszától egészen az Everest alaptáborig, így megismerhetjük a térség kultúráját és természeti értékeit egyaránt. Az utat helyi kollégáink segítik, hogy az út fennakadásmentes legyen.

Az ár tartalmazza:

 • A szállásokat az út teljes hosszában reggelivel
 • A szárazföldi transzfereket Tibetben privát busszal
 • Kirándulásokat helyi, angol nyelven beszélő idegenvezetővel
 • Magyar csoportvezetőt
 • Tibeti engedélyeket és annak az ügyintézési díját
 • A programban szereplő nevezetességekbe a belépők árát

 

Hotelek az út során:
– Chengdu: Somerset Riverview
– Lhasa: Ganggyan Hotel
– Shigatse: Tashi Chodar vagy Gesar Hotel
– Mount Everest alaptábor: sátor hostel

Az ár nem tartalmazza:

 • A nemzetközi repülőjegy árát (kb. 320 000 Ft/fő illetékekkel együtt)
 • A Chengdu – Lhasa repülőjegyet (kb. 60 000 Ft/fő)
 • A Népi kínai vízum díját (19 000 Ft/fő, irodánk intézi)
 • Ebédet és vacsorát
 • BBP- és stornó biztosításokat (nem kötelező, irodánkban is megkötheti)
 • Az egyéb személyes költségek díját
 • Borravalókat a helyi sofőröknek, idegenvezetőknek
Útvonal

1. napBudapest – Peking

Indulás a Liszt Ferenc repülőtérről, utazás Kínába.

2. napPeking – Chengdu

Utazás Pekingi átszállással, érkezés Chengduba, majd transzfer a szállásra, bejelentkezés, pihenés, séta a városban.
Éjszaka Chengduban.

3. napChengdu

Városnézés gyalogosan és kisbusszal.
A reggelit követően először Jinlinbe megyünk, Chengdu híres hagyományőrző gyalogos utcájába, majd a Du Fu Cottage következik. A nemzeti kincsként számon tartott park és múzeum Du Fu költőről kapta nevét, és Chengdu külvárosában található. Később busszal a Qingyang Palotához (másik nevén „Fekete Kecske Palota”) megyünk, mely eredetileg a Tang dinasztia idején épült és Kína egyik legnagyobb és legősibb taoista helyszíne.

Délután visszatérünk a hotelbe, pihenés, éjszaka Chengduban.

4. napChengdu

Egész napos városnézés, mely során megnézzük a Wohou és a Baoguang templomokat.

A Chengdu külvárosában található Wohou templom, melyet Zhuge Liang miniszternek és hadi stratégának szenteltek. A Wohou klasszikus vörösre festett falakkal körülvett területe mintegy 37 000 m2-en terül el, és számos szobor, táblafelirat és öreg ciprus fa ad neki tipikus hangulatot.
A Baoguang templomot szintén a Tang dinasztia idején emelték, és óriási területén (kb. 100 000 m2) több, mint 400 kő oszlop, egy fontos sztúpa, 5 csarnok és 16 udvar található szimmetrikus elrendezésben. A békés Buddhista templom rendkívüli építményekkel, zöldellő növényzettel és hagyományokkal valamint legendákkal csalogatja a látogatót. Találjuk meg csukott szemmel a jó szerencse feliratot, és egy évig szerencsések leszünk!

Éjszaka Chengduban.

5. napChengdu - Emei-hegy

A reggelit követően az Emei hegyhez utazunk. Bejelentkezünk a szállásra, majd kirándulásra indulunk az Emei-hegyre.
A 3099 méter magas Emei Kína négy szent hegyének egyike, és UNESCO világörökségi helyszín is. Az ország legmagasabb Buddhista hegyén gyönyörű természeti környezetében pagodákat, csodás vízeséseket, növényzetet láthatunk, és jó néhány kíváncsi majommal is találkozhatunk.

A térségben tulajdonképpen 4 hegy is található, a legmagasabb pont pedig 3099 méterrel a tengerszint felett van. Az Emei shan egyik legismertebb látványossága a csúcson lévő ikonikus aranyozott Buddha szobor, de számos kulturális és természeti csodát láthatunk itt. Nagyjából 300 szerzetes él itt, kb. 30 templomot látogathatunk meg, melyek közül a leghíresebbek a Baoguo, Fuhu, Qingyin Pavilon, Wannian, Xianfeng, Xixiang és a Huazang Templomok.
A változatos klímájú hegyet a csúcstól a lábig kb. 5000 növény fajta és kb. 2300 állatfaj tudhatja otthonának, de olyan természeti csodákról is híres, mint a „felhő tenger”, a „Buddha fénykoszorúja”, és a napfelkeltét is mindenképpen érdemes egyszer innen megnézni.

Rövid pihenő után a hegy felfedezésére indulunk (A hegy nemzeti park, ezért az autós forgalom korlátozott, de teljes mértékben kiépített gyalogos hálózattal rendelkezik, amelyeken az összes kolostor és látványosságot el tudjuk érni. A kiránduláshoz átlagos erőnlét bőven elegendő.) Éjszaka a hegynél.

6. napEmei-hegy

A mai napon a hegy felfedezését folytatjuk.
Éjszaka a hegynél.

7. napEmei-hegy - Chengdu

Reggeli után kijelentkezünk a szállásról, és kelet felé, az óriási Leshan Buddha szoborhoz vesszük az irányt mielőtt visszatérnénk Chengduba.
Délután szabadprogram, vásárlás, pihenés.
Az éjszakát Chengduban töltjük.

8. napChengdu - Lhasa

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, és utazás Tibetbe repülővel.

Érkezéskor találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába.
Ha időnk és energiánk engedi, délután Barkhor környékén érdemes sétálni kicsit a Jokhang templomot övező ősi piac környékén. Minden nap Buddhista zarándokok ezrei látogatnak a szent templomhoz.
Pihenés, hogy hozzászokjunk a magassághoz, hiszen Lhasa 3600 méter magasan fekszik.

Éjszaka Lhasában.

9. napLhasa

A reggelit követően a Jokhang-ot fedezzük fel, a Himalája legszentebb templomát.

A majdnem 1400 évvel ezelőtt alapított templomban őrzik Tibet legbecsesebb vallási kegytárgyát is, az arany Shakyamuni Buddhát. A szobor Wen Cheng kínai hercegnő esküvői ajándéka volt, amikor feleségül ment Songtsen Gempo, tibeti királyhoz. A templom ma is egy élő, működő templom, Tibet távoli pontjairól érkező zarándokokkal találkozhatunk. Hallhatjuk ahogy a zarándokok mantrákat kántálálnak és érezhetjük a jakvajból készült gyertyák illatát.
Egy közös ebéd keretében találkozunk egy helyi szerzetessel, akivel lesz lehetőségünk elbeszélgetni a tibeti életről, kultúráról és vallásról.

Délután ellátogatunk a másik híres Gelugpa apátsághoz is, a 600 éves Sera Kolostorba. Ez Lhasza központjától 5 km-re északra fekszik, nagyon hangulatos és több kisebb templommal van körülvéve. Minden délután 3 órakor a szerzetesek Buddhista filozófiai vitán vesznek részt, melynek mi is szemlélői lehetünk. A turistákat nem mindig engedik be a vitára, amennyiben itt nem lesz lehetőségünk megtekinteni, akkor Shigatse-ban a Thasi Lhunpo kolostorban lehetünk részesei ennek az igazán érdekes hagyománynak.

Éjszakára visszatérünk Lhasai hotelünkbe.

10. napLhasa (meditáció, Ganden kolostor, tibeti falu)

Korán hajnalban kelünk, mert a mai napon egy közös reggeli meditáción veszünk részt egy kolostorban. Ennek helyszíne a Ganden kolostor lesz, amely a tibeti „Sárga sapkás” buddhista irányzat egyik legfontosabb kolostora. Az úton nagyon szép kilátásunk lesz a tájra és az útra.

A meditálást követően bejárjuk a kolostort, majd teszünk egy rövid kirándulást a környéken is, a Kyichu folyó völgyében.

Délután lemegyünk egy faluba, hogy meglátogassunk egy tibeti családot és rövid bepillantást nyerhessünk a helyiek mindennapjaiba.

Az estét szabad programmal töltjük, éjszaka Lhasában.

11. napLhasa (Potala Palota, Drekung kolostor)

A délelőttöt teljes egészében a Potala palota felfedezésére szánjuk. A város fölé magasodó palota a Dalai Lámák téli rezidenciájaként működött. A hatalmas palotában több mint 1000 szoba található. Az épületet 1693-ban fejezték be teljesen és ma is a világ egyik építészeti csodájaként tartják számon. A palotát természetesen szakképzett idegenvezető kíséretében látogathatjuk meg.

Délután Lhasza központjától 8 km-re nyugatra utazunk, itt fekszik ugyanis Drepung, amely valaha a világ legnagyobb kolostora volt 10.000 szerzetessel. A kolostor komplexumot mind a mai napig használják. Éjszaka ma is a lhaszai hotelben.

12. napLhasa – Yamdrok tó – Karo La gleccser – Gyantse – Shigatse (kb. 360 km)

A mai napon hosszú út elé nézünk. A reggelit követően útnak indulunk egy hosszú útra, melynek végállomása Shigatse lesz. Az utazást számtalan megállóval, természeti és kulturális látnivalóval tesszük érdekessé.
Először a Kyi Chu (Lhasa) folyó völgyében fogunk elhaladni, majd innen a majd 4800 méter magas Kambala hágóig visz fel utunk, ahonnan a Yamdrok tó csodálatos látványban lesz részünk és ahonnan 7191 méter magas Nojin Kangtsang hegy látványában is gyönyörködhetünk. Folytatjuk utunkat a tó partján, majd a Karo La gleccser mellett haladunk el ami majdnem az útig elér. Következő megállónk Gyantse kellemes kisvárosa lesz mielőtt megérkezünk Tibet második legnagyobb városába, Shigatse-ba.

13. napShigatse – Gyatso La hágó – Shelkar – Himalája alaptábor (350km)

A reggeli után elindulunk a Himalája alaptábor felé. Egyik legfontosabb megállónk, Shelkar kisvárosa már az Everest régióban lesz, de természetesen út közben többször is megállhatunk, hiszen számos barátságos tibeti falu mellett fogunk elhaladni.
Felmegyünk a 5248 méter magas Gyatso La hágóra is, ahonnan a Himalája gyönyörű hegyvonulatait láthatjuk majd. Ezt Shelkar követi, majd innen kicsit még magassabbra megyünk, 5100 méter magasra, a Geu La hágóra. Innen tiszta időben már a 8 ezres csúcsok is látszódnak: A Cho Oyu, a Makalu, a Lhotse és maga az Everest is.
Folytatjuk utunkat a világ legmagasabban fekvő kolostora, a Rongphu felé. A Rongbuk (más néven Rongpu) 4.980 méter magasan fekszik. Azt mondják az 1902-ben emelt épületből nyílik a világ legdrámaibb panorámája, a kis monostor mögött ugyanis óriási, hófödte hegycsúcsok magasodnak. Innen egészen az Everest alaptáborig megyünk és elfoglaljuk szállásunkat az alaptábor állandó sátras vendégházaiban, hogy kipihenjük a mai nap fáradalmait és felkészüljünk a holnapi nap korai kelésére.

14. napEverest – Shigatse (kb. 350 km)

A reggel korán kelünk, hogy az egyik legnagyobb élményében lehessen részünk: megnézzük hogyan kel fe a nap a Mount Everesten. Némi forró teát és reggelit követően útnak indulunk Shigatse városa felé. Út közben több helyi faluban is lehetőségünk lesz megállni.

Délután vagy estefelé a hatalmas Tashi Lhunpo kolostorba látogatunk el, amely a Potala után a második legnagyobb. Itt is rengeteg zarándokkal találkozhatunk, akik a korábbi pancsen lámák sírhelyét jönnek meglátogatni.

Éjszaka Shigatse-ben.

15. napShigatse – Yarlung folyó – Lhasa (kb. 260 km)

Utunk utolsó napján a Yarlung folyó völgyén keresztül megyünk vissza Lhasa-ba. Bejelentkezünk a szállodába, majd délután és este szabadprogram Lhasa-ban.

16. napLhasa – Peking

A reggelit követően elköszönünk helyi vezetőnktől, majd privát transzfer a repülőtérre, és indulás Pekingbe.

Az érkezést követően transzfer a pekingi szállásra, majd ellátogatunk a óvárosába, a Hutong-ba. Pihenés, éjszaka Pekingben.

17. napPeking – Budapest

A reggelit követően a Tiltott városba látogatunk, majd összepakolunk és transzferrel visszatérünk a repülőtérre. Indulás haza, Budapestre.

Térkép
Képek

Pin It on Pinterest

Share This