Bali aktívan

Ezen út során szent helyekre és Bali leghíresebb látnivalóihoz látogatunk, hogy betekintést nyerjünk a gazdag balinéz kultúrába és megismerjük a tradícióikat. Ízletes és egészséges fogásokat fogyaszthatunk, valamint arra is lesz lehetőségünk, hogy tanuljunk a helyi fogásokat ízesítő fűszerekről és növényekről. Kerékpárral járhatjuk be az apró falvakkal teli vidéki tájakat csodálatos rizsteraszok között, majd kipróbálhatjuk a népszerű paddle-boardingot is (kényelmes, lassú tempójú állva evezés deszkán), mely kitartást és egyensúlyt igényel.

Indonézia - 7 nap

Privát utazás, 2 főtől, indulás bármikor

Főszezon: kb. július közepétől szeptember végéig (az egyes hotelekben eltérhet!)

Az ajánlat további 4 csillagos és 5 csillagos hotelekkel is elérhető!

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Standard 4 csillag esetén, főszezonban299 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
 • Szállást az út során a választott hotel kategóriában
 • Étkezéseket a leírás szerint (R: reggeli, E: ebéd, V: vacsora)
 • Az útleírásban szereplő programokat és belépőjegyeket
 • Angolul beszélő idegenvezetőt
 • Privát transzfereket légkondicionált autóval az út teljes hosszában
 • Helyi adókat
Az ár nem tartalmazza: 
 • Menetrend szerinti repülőjegyet Budapest – Denpasar – Budapest útvonalon
 • A BBP és a sztornó biztosítást (irodánkban megköthető)
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Borravalókat
 • Az egyéb személyes kiadásokat
Részletek: 

1. nap: Denpasar – Ubud (-/-/V)
Érkezés a Ngurah Rai Nemzetközi repülőtérre Denpasar-ban, találkozás az idegenvezetővel, majd transzfer légkondicionált autóval az Ubudi hotelbe. A becsekkolást követően 60 perces welcome masszázzsal pihenjük ki a hosszú utazás fáradalmait, majd vacsora a hotelben.
Éjszaka a választott Ubudi hotelben. (Választék: Standard vagy Superior vagy First Class vagy Deluxe szállás)

Távolság és utazási idő: Ngurah Rai Repülőtér - Ubud (kb. 40 km): kb. 1 óra 15 perc

 

2. nap: Ubud (R/E/V)
Reggeli a hotelben, valamint privát egy órás jóga órán vehetünk részt szintén a szálláson.
Később Ubud látványosságait fedezzük fel. Ellátogatunk a Majom Erdőbe, mely rengeteg hosszúfarkú makákó otthona. Az erdőt a 16. században épült Ubudi Királyi Palota követi, mely továbbra is az ubudi király és a királyi család otthona, így csak kívülről tekinthetjük meg. Az út túloldalán fekszik a híres ubudi piac, ahol nagyszerű lehetőség nyílik, hogy beszerezzünk pár szuvenírt!

Folytatjuk utunk a Sari Organik étterembe, ahol egészséges ebédet fogyaszthatunk el zöld környezetben. Ebéd után egy kb. 25 perces sétát teszünk az organikus kertekben és rizsföldek mentén. Így jutunk el a Blanco Renaissance Múzeumba, melyet Antonio Blanco-ról neveztek el, Bali leghíresebb festőjéről, akinek egykori otthona és dolgozója lett átalakítva múzeummá, mely munkásságát mutatja be. Ezt követően transzfer vissza a hotelbe, ahol felfrissítjük magunkat vacsora előtt. Az este folyamán egy tradicionális balinéz táncelőadást is megtekintünk.

Éjszaka a választott ubudi hotelben.

 

3. nap: Templom túra & JATILUWIH kerékpározás (R/E/-)
A reggelit követően, 8 órakor indulunk útnak a hotelből egy egész napos kirándulásra. Első megállónk az 1634-ben épült Mengwi Templom lesz, melyet családi templomnak építettek a Mengwi dinasztia számára. A vizesárokkal körülvett templom igazán lenyűgöző példája a történelmi többszintű tetős stílusú meru templom építészetnek, valamint aprólékosan faragott fa kapuival is ámulatba ejti a látogatót.

Következő célpontunk a Batukaru hegy lankáin elhelyezkedő Hindu templom, a Pura Batukaru. A templomot eredetileg a 11. században építették, de jelenlegi formáját csak 1959-ben nyerte. A Meru stílusú építményt Mahadewa istennek szentelték. A Pura Batukaru lesz két órás kerékpáros túránk kiindulópontja. Festői falvakon és dús növényzetű vidékeken tekerünk keresztül egészen Jatiluwih faluig, mely rizsteraszairól és bambuszerdejéről híres. Természeti csodáit az UNESCO világörökségi listájára is feltette. A biciklitúra privát ebéddel ér véget Jatiluwih rizsteraszai között.

Ebéd után a Bedugul felföldre megyünk Bali szívébe. Bedugul csodás kilátásáról és három taváról híres. Ellátogatunk a helyi piacra, hogy megcsodálhassuk színes gyümölcseiket, növényeiket és orcideáikat, egzotikus fűszer kínálatukat, valamint a szuvenírek között is böngészhetünk. Később észak felé folytatjuk utunk, és felfelé kapaszkodunk a hegyvidékre egészen a Bratan tóig. A tó partján található ikonikus 11 szintes Pura Ulun Danu Bali egyik legszentebb Hindu temploma, amit 1663-ban építettek Shiva tiszteletére.

Késő délután térünk vissza Ubudba, ahol az éjszakát is töltjük.

Távolság és utazási idő:
Ubud - Mengwi (17 km): kb. 40 perc
Mengwi - Batukaru (25 km): kb. 50 perc
Jatiluwih - Bedugul (16 km): kb. 30 perc
Bedugul - Ubud (34 km): kb. 1 óra 10 perc

 

4. nap: Ubud, fél napos kirándulás (R/E/-)
Reggeli, majd rövid utazás az Ubudtól 15 kilométerre fekvő, tradicionális fafaragásairól híres faluba, Mas-ba. Itt egyedülállóan balinéz programokon vehetünk részt: asztrológus áld meg bennünket (az idegenvezető fordít) és mesél a sorsunkról ősi hagyományoknak megfelelően. Az ebédünket a Kayun étteremben fogyasztjuk el mialőtt visszatérünk az ubudi szállásra.

A nap hátra lévő részében szabadprogram, de olyan fakultatív programok rendelkezésre állnak, mint pl. jóga (“az öt fő elem erejének felébresztése”)
Éjszaka Ubudban.

Távolság és utazási idő: Ubud - Mas falu (5 km): kb. 10 perc

 

5. nap: Ubud, fél napos gyógynövény séta – Sanur (R/E/-)
A reggelit követően kijelentkezünk a hotelből, és a gyógynövény túra kiindulópontjára megyünk. A kb. 3 órás gyalogtúra során sok növény gyógyító és ízesítő hatását ismerhetjük meg, valamint a balinéz gyógyászat és terápia ősi technikáit. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás Sanur-ba. A nap további részében szabadprogram.
Éjszaka a választott Sanur-i szálláson.

Távolság és utazási idő: Ubud - Sanur (23 km): kb. 50 perc

 

6. nap: Paddle-boarding – Uluwatu, Kecak tánc – Sanur (R/E/V)
Reggeli a hotelben, majd transzfer a reggeli testedzés helyszínére: Paddle boarding órán veszünk részt! Ezt a sportot Hawaii-on űzték először és sekélyebb víz szükséges hozzá, ami nem hullámzik nagyon. Szörfös tudás nem szükséges, bárki kipróbálhatja!
Később, mielőtt visszatérnénk a hotelbe, egy helyi étterembe vesszük az irányt egy egészséges ebédért.

Rövid pihenés után Bali egyik legszebb templomához, a Pura Luhur Uluwatu-hoz látogatunk, mely egy 70 méteres szikla szélén helyezkedik el a tenger partján. Az este folyamán megtekintünk egy Kecak tánc előadást, Bali híres táncát, melyet egy csoport férfi ad elő. A hipnotikus hatású táncos történet ősi balinéz rituálékon alapszik.

Később Jimbaranba utazunk egy tengeri fogásokból álló vacsorára a csillagos ég alatt Bali egyik legyszebb partján. Éjszaka Sanur partján a választott szálláson.

Távolság és utazási idő:
Sanur - Uluwatu (32 km): kb. 1 óra
Uluwatu - Jimbaran (15 km): kb. 30 perc
Jimbaran - Sanur (18 km): kb. 40 perc

 

7. nap: Sanur – Denpasar (R/-/-)
Reggeli a hotelben, majd pihenés a repülő indulásáig. Privát transzfer a repülőtérre, vagy következő célpontunkra.

Távolság és utazási idő:
Sanur - Ngurah Rai Nemzetközi Repülőtér (14 km): kb. 30 perc