Fenséges Kína - egész évben

Nem csak Kína kötelező látnivalói szerepelnek ebben az útban, de sok más gyönyörű kulturális és természeti szépség is. Azoknak javasoljuk, akik szívesen csatlakoznak egy nemzetközi csoporthoz. Az út előnye, hogy minden héten, garantáltan indul, és ár-érték arányban a lehető legtöbbet mutatja meg Kínából. Partnerünk évtizedes múltra visszatékintő, megbízható iroda.

Kína - 14 nap

Indulás Budapestről egész évben minden vasárnap! A csoport garantált indulású, nincs minimum létszám. Helyi, angolul beszélő idegenvezető kíséri az utat.

Ár/érték arányban a piacon legjobb elérhető utazás!

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Garantált csoport indulás minden héten275 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
 • Szállás 3-4 csillagos hotelben
 • Két személyes szoba reggelivel
 • Légkondicionált busz
 • Angolul beszélő kínai idegenvezető
 • Utaztatás a látványosságokhoz
 • Privát transzferek a repterek és szállodák között (névtáblával várnak bennünket)
Az ár nem tartalmazza: 
 • Nemzetközi- és belső repülőjegyek: Budapest-Peking-Shanghai-Budapest (kb. 190 000 Ft illetékekkel együtt)
 • Belépőjegyek a látványosságokra
 • Ebéd / vacsora
 • Utazási biztosítás
 • Fakultatív programok
 • Kínai vízum költségei (19 000 Ft/fő, irodánk intézi)
 • Borravalók (¥30/nap idegenvezető;¥20/nap sofőr)
Részletek: 

1. nap: Budapest – Peking
Érkezés Kínába. Privát transzfer a hotelbe, bejelentkezés, majd pihenés.
Éjszaka Pekingben.

2. nap: Peking
A út első állomása a Tiananmen tér, a világ legnagyobb köztere. A téren áthaladva elsétálunk a Nemzeti Múzeumig ami Kína legnagyobb kulturális közkincseinek ad otthont. A délután folyamán az idegenvezető elvisz minket a Tiltott Városba, majd felmászunk a Jinshan Hegyre hogy madártávlatból láthassuk az arany tetőket. A Tiltott város volt a Kína Birodalmi Palotája a Ming dinasztiától kezdve a Qing dinasztia végéig. A császárok és udvartartásuk otthonául szolgált, ahogy az ünnepi és politikai élet középpontja is volt a kínai kormány részére majdnem 500 éven át.

3. nap: Peking
A napunk a Changling Mauzóleumban kezdődik, a legnagyobb, legöregebb, és legjobban fennmaradt sírral a Ming sírok közül. Délután Badalingba megyünk a Nagy Falhoz ahol libegővel csodálhatjuk meg az építmény egészét.
A program után hagyunk időt pihenni mielőtt vissza indulunk Pekingbe. A következő állomásunk a Pekingi Nemzeti Stadion (Madár fészek), amit lenyűgöző korszakalkotó megoldásokat alkalmazó tervezés hozott létre a 2008-as Pekingi Olimpia részére.

4. nap: Peking
Ma az első programunk a Nyári Palota. A látványosság magába foglal egy óriási parkot pavilonokkal, templomokkal, gyögyörű intarziás folyosókkal és pagodákkal. A felfedezésre váró terület rengeteg lehetőséget rejt magában, például sárkány hajókkal kelhetünk át a Kunming Tavon. Ebéd után meglátogatjuk az Ég Templomát ahol a császárok imádkoztak jó terményért. Ezek után a királyi élmények után meglátogatjuk a Hutongot, ami Peking egyik legjobban megőrzött hagyományos városrésze.

5. nap: Peking – Shanghai
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, privát transzfer a repülőtérre, és utazás Shanghai-ba. A repülőtéren névtáblával várnak bennünket, majd transzfer a szállásra, bejelentkezés, pihenés, szabad program.

6. nap: Shanghai
Városnézés egyénileg, szabadprogram, pihenés.

7. nap: Shanghai – Suzhou (kb. 100 km)
A napunkat a Pudong negyedben kezdjük, keletre a Huangpu folyótól. Később Shanghai egyik ikonikus látnivalójához, a “Sörnyitónak” becézett felhőkarcolóhoz megyünk, ahol lifttel feljutunk a 492 méteres magasságába, hogy onnan csodálhassuk meg Shanghai látképét.
Délben lesz lehetőség vásárlásra és étkezésre, majd Shangai óvárosába és a Yu Yuan kertbe látogatunk.
Ezután indulunk Suzhouba.
Délután meglátogatjuk az Oroszlán Ligetet. A ligetben 7 különböző kínai kertépítészeti stílus egyesül. Az egész terület nem kevesebb, mint 10.000m2 területet foglal magába, és Qianlong császár kedvelt helye volt uralkodása alatt. A ligeti sétánk után lesz időnk, hogy felfedezzük a közeli Guagian utcát, a sétálóutcát ami 1300 éves múltra tekint vissza.

8. nap: Suzhou – Nanjing (kb. 220 km)
Korán kezdjük utunkat, és a Tigris hegyhez megyünk, vagy ahogy a helyiek nevezik, az “Ázsiai Ferde Toronyhoz”. A hegy egy guggoló tigrisre emlékeztet. A terület természetes szépségén túl rengeteg látványosság várja az erre tévedőket: a hasadt szikla, vagy Lu Yu kútja. A hegy meglátogatása után kényelmes tempóban elsétálunk a Shantang utcára. Az utca nagyjából Velence és Kína keverékére emlékeztet szűk utcáival, elegnás épületeivel, hídjaival, és bájos látképével.
Ebéd után elindulunk Nanjingba, Kína egyik korábbi fővárosába.
Éjjel nyílik a legszebb kilátás Konfúciusz Templomára a Qinghuai Folyónál. Ez a terület legfontosabb látványossága, amit rengetegen látogatnak meg, hogy tiszteletüket tegyék a legnagyobb kínai filozófus előtt.

9. nap: Nanjing
Reggeli után az idegenvezető elkísér bennünket az Elnöki Palotába, ami a Kínai Népköztársaság hivatali központja volt 1927-től 1949-ig.
Ebéd után meglátogatjuk a Ming Xiaoling Mauzóleumot, ami Hongwu császár sírja, aki a Ming dinasztia alapítója volt. A következő állomás Dr. Sun Yat Sen Mauzóleuma, akit a modern Kína atyjának is neveznek.

10. nap: Nanjing – Wuzhen (kb. 255 km)
Reggeli után Wuzenbe utazunk. Délután körsétát tartunk Wuzen keleti részén ahol a folyók uralta táj gyönyörű harmóniában létezik az emberkéz alkotta létesítményekkel ami a nyugalom mintapéldájául szolgál. Ellenben Wuzen nyugati részén megcsodálhatjuk az autentikus korabeli építményeket és a kőhidakat amik átszelik a folyót, ami igazi pompáját éjjel éri el.

11. nap: Wuzhen – Hangzhou (kb. 80 km)
Ma meglátogatjuk Hangzhout, amit Marco Poló a világ legpompásabb és legfényűzőbb
városaként említett.
Ezután eltöltünk némi szabadidőt a Qinghefang utcán, a város egyik legnyüzsgőbb és
legvirágzóbb utcáján a déli Song dinasztia óta. Térjünk be egy hagyományos patikába vagy egy teaházba, ahol élvezhetjük a helyi teakülönlegességeket! A helyi épületek helyreállítására és megőrzésére különleges figyelmet fordított a kormány. A mai nap fénypontja valószínűleg a Xixi Nemzeti Láppark lesz a maga 1800 éves történelmével. A parkot gyakran összekeverik a Nyugati tóval, pedig azzal ellentétben rengeteg ökoszisztéma foglal benne helyet, a selyemhernyó tartás egyik legkiemelkedőbb központja.

12. nap: Hangzhou
A túránk nem volna teljes ha nem fordítanánk figyelmet a kínai tea kultúrára. Hangzhouban található az első és egyetlen Kínai Tea Múzeum. Itt tanulhatunk a tea törénelméről, készítéséről, kultúrájáról, valamint meg is kóstolhatjuk a különböző teákat.
Ebéd után meglátogatjuk a Nyugati Tavat, a Hangzhouba látogatók kedvencét. Itt lehetőségünk less megcsodálni a Hold három tükör tavát, aminek látványa annyira megnyerő hogy a kínai bankjegyen is megtalálható. A három tükör egyben utalás is a 3 pagodára, amit háromszög alakban épített Su Shi költő.

13. nap: Hangzhou – Shanghai (kb. 176 km)
Reggeli után elindulunk vissza Shanghaiba, ahova délután érkezünk meg. Az első megállónk a Bund, ami Shanghai egyik legikonikusabb helye, mivel láthatóvá válik róla a kínai építészet korokon átívelő összessége. Este részt veszünk a Huangpu folyón egy hajós kiránduláson, hogy teljes pompájában láthassuk a várost.

14. nap: Shanghai – Budapest
A reggelit követően kijelentkezés a szállásról, transzfer a repülőtérre és utazás haza. (Késői járat esetén szabad program indulásig)