Jáva hosszabban, majd 4 éj Balin


Szin2_Java9_Bali3 nagyobb térképen

Rövid Szingapúri kitérő után utazza körbe Jáva szigetét és ismerje meg a helyi kultúrát,  a sziget természeti értékeit, miközben betekintést nyerhet egy egyedülálló világba annak óriási ültetvényeivel és egzotikus templomaival, köztük a Prambanan-nal és Borobudur-ral. A körutat Bali szigetén pihenheti ki.

Indonézia - 16 nap

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Csoporthoz csatlakozva (angol nyelvű idegenvezetés), indulás minden pénteken359 000 Ft/fő
Privát utazás esetén ( 2 főtől, angol nyelvű idegenvezetéssel), indulás bármikor399 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
 • Szingapúrban szállást kétágyas szobákban, a Parkroyal Kitchener road hotelben
 • Szálláshelyeket Java szigetén 4*-os szállodákban, amerikai reggelivel
  - Jakarta: Alila Jakarta
  - Bandung: Grand Preanger
  - Purwokerto: Santika Hotel
  - Yogyakarta: Melia Purosani
  - Malang: Santika Malang
  - Kalibaru: Margo Utomo
 • Szállást Balin az Aston Bali Resort & Spa-ban reggelivel és vissza transzferrel a reptérre
 • A programban szereplő ellátást (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • Transzfert a reptértől a hotelig és vissza
 • A leírásban szereplő programokat Jáva szigetén ( a Bromo kirándulás fakultatív )
 • Egy választható idegenvezetős városnéző túrát Szingapúrban
 • Szingapúrban fejenként egy-egy jegyet a városnéző buszra
 • Belépőjegyeket és túravezetőket Java szigeten
Az ár nem tartalmazza: 
 • A nemzetközi repülőjegyeket (kb. 250-280 000 Ft/fő, irodánk segít az intézésében)
 • Esetleges főszezoni felárakat Balin július-szeptemberi utazás esetén
 • A programban nem szereplő ellátást
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat, borravalókat
 • A baleset- és útlemondási biztosítás díját (nem kötelező)
Részletek: 

1. nap: Budapest – Szingapúr
Indulás Budapestről átszállással Szingapúrba.

2. nap: Szingapúr (R)
Kisbuszos transzfer a szálláshelyre.
Reggeli után szabadprogram keretében lehetőség nyílik a hotel által nyújtott lehetőségek kipróbálására, mint a városnézés angol nyelvű idegenvezetővel, vagy a hop on hop off járattal való körülnézés.

3. nap: Szingapúr (R)
A mai napon szintén szabadprogram.

4. nap: Szingapúr – Jakarta (R)
Repülővel érkezés a Soekarno Hatta Nemzetközi Reptérre Jakartában, direkt transzfer a hotelbe. Éjszaka a Jakartai hotelben.

5. nap: Jakarta – Bogor – Bandung (R, E)
Reggeli után légkondicionált busszal elindulunk Bogor-ba, ahol meglátogatjuk a híres Botanikus Kertet, mely egy óriási, kb. 80 hektárnyi területen elnyúló, világ színvonalú botanikus kert. Ezután folytatjuk utunk a Puncak Pass Mountain Resort- ba, útközben pedig a Bundungi teaültetvények csodás látványában gyönyörködhetünk. Ebéd út közben egy helyi étteremben. Éjszaka a Bandungi hotelben.

6. nap: Bandung (R, E)
Reggeli a hotelben. Ezt követően látványos útvonalon autózunk keresztül a Lembang hegyeken egyenesen a Tangkuban Perahu hegy kráteréhez és a Sariater melegvizű forrásokhoz.
Délutáni látogatás Padasuka faluba, ahol hallgathatunk egy kis melodikus Angklung zenét, melyet bambusz hangszerekkel játszanak.
Éjszaka Bandungban.

7. nap: Bandung – Garut – Tasikmalaya – Baturaden (R, E)
Reggeli után elindulunk Baturaden felé Tasikmalayán keresztül. Megállunk Naga Viallage-nél, egy tradicionális Szundanéz falunál. Az ebédet egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd tovább utazunk át a határon Közép Jávára, miközben tikfa és gumifa ültetvények mellett haladunk el. Éjszaka Baturadenben.

8. nap: Baturaden – Dieng Plateau – Yogyakarta (R, E)
Reggeli a hotelben, majd továbbutazunk Wonosobo-ba. Innen kirándulást teszünk a Dieng Plateau-ra (kb. 2200m tengerszint feletti magasságba), ahol Jáva legrégebbi templomai állnak. Ebéd után továbbhajtunk Yogyakarta városába. Éjszaka a Yogyakartai hotelben.

9. nap: Yogyakarta (R, E)
Reggeli után a Kraton-ba látogatunk el (a Szultán Palotájába) és megnézünk tradicionális jávai kézműves és ezüstműves árukat valamint a batikolási folyamatba is bepillantást nyerhetünk. Az ebédet egy helyi étteremben, a városban fogyasztjuk el. Délután meglátogatjuk az óriási kőből készült sztúpát, a Borobudur Templomot, ami az egyik legnagyobb ősi építészeti emlék. Az építése körülbelül 750 és 850 között folyt a környező országokból idehozottak kényszermunkájával. Borobudur három évszázaddal előzi meg a Kambodzsai Angkor Wat-ot. Az épület kő paneljei történelmi emlékei mind a mahájána buddhizmusnak, mind pedig Java 8. és 9. századi életnek, rengeteg információt nyújtva arról a tudósoknak. Mivel hosszú időn át volt rejtve vulkáni hamu és a trópusi erdő alatt, 1805-ben fedezték fel újra, és nem rég lett teljesen helyreállítva egy az UNESCO védnöksége alatt álló nemzetközi kezdeményezésnek köszönhetően.
Éjszaka a Yogyakarta-i hotelben.

10. nap: Yogyakarta - Malang (R, E)
Reggeli után ellátogatunk a gyönyörű 9. századi hindu templomba, Prambanan-ba, majd Solo városán áthajtva jutunk Malangba.
Malang a gyarmati idők óta kedvelt célpont, ma is megtalálhatóak gyarmati időkből származó épületek, de híres még hűsítő levegőjéről, gyönyörű zöld parkjairól és utcáiról is.
Éjszaka Malangban.

11. nap: Malang – Kalibaru (R, E)
Kora reggel Wonokitrin keresztül Tengger-hez magyünk a Bromo vulkánhoz, amelynek a krátere mellől csodás rálátásunk lesz a napfelkeltére. Reggeli egy helyi étteremben.
 A nap folyamán Probolinggo-n és Jatiroto-n keresztülhaladva érkezünk meg Kalibaru-ba, ahol megtapasztalhatjuk milyen hangulatos egy kávé és kakaó ültetvénnyel körülvett faluban élni.
Éjszaka a Kalibarui hotelben.

12. nap: Kalibaru – Bali (R, E)
A Reggeli a hotelben, majd sétát teszünk az ültetvényeken, ahol tapasztalt idegenvezető kísér végig bennünket a legkülönbözőbb termések között, miközben mesél a növényekről a Margo Utomo Agro Resort ültetvényén végighaladva. Vanília, kávé, kókusz, kígyógyümölcs, fahéj, szerecsendió, bors, gumifa, kakaó: ezek az itt megtalálható olyan gyümölcsök, amikről talán már az utazás előtt is hallott. Majd elindulunk a Ketapang öbölbe, ahonnan komppal áthajózunk Bali szigetére. Utunk utolsó szakaszát autóval tesszük meg a sziget gyönyörű szép déli oldalán Denpasar városáig. Itt autót váltunk, és privát transzferrel a választott szállodába megyünk.

13. – 15. nap: Bali (R)
Pihenés a tengerparton.

16. nap: Bali – Budapest (R)
Szállodából való kijelentkezés után transzfer a reptérre. Egy átszállással repülővel visszatérünk Budapestre.

 

Megjegyzés:

 • A Bali szigetén való tartózkodás meghosszabbítható
 • Szingapúrban és Bali szigetén számos egyéb szálloda közül is választhatnak utasaink