Jáva röviden, majd 7 éj Bali szigetén

Barangoljon Szingapúr nyüzsgő városától a rejtélyes Jáva szigeten át az elbűvölő Bali  tengerpartig. Rövid városnézés után Jáva gyönyörű szigetét fedezheti fel a világörökség részét képező Prambanan és Borobudur templom együttesekkel. Végül pedig pihenésképp élvezze a Bali csodálatos szigete által nyújtott lehetőségeket.

Indonézia - 15 nap

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Helyi, angol nyelvű idegenvezetővel, privát utazás 2 fő esetén, indulás bármikor359 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
Az ár nem tartalmazza: 
  • A nemzetközi repülőjegyet (irodánk segít az intézésében, kb. 250 000 Ft/fő)
  • A július-augusztus-szeptemberi időszakban fizetendő főszezoni felárat (nem jelentős összeg)
  • A programban nem szereplő ellátást és programokat
  • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat, borravalókat
  • A baleset- és útlemondási biztosítás díját (nem kötelező)

 

Főszezon miatt, ha július-szeptember közötti időszakra tervezi az utat kb. 25 000 Ft/fő/út plusz költséggel kell számolnia.

Részletek: 

1. nap: Budapest - Bécs – Szingapúr
Indulás Budapestről Bécsbe, onnan repülővel átszállással Szingapúrba.

2. nap: Szingapúr (R)
Kisbuszos transzfer a szálláshelyre.
Rövid pihenő, majd útnak indulunk a város felfedezésére.

3. nap: Szingapúr (R)
A mai napon szintén szabadprogram.

4. nap: Szingapúr – Yogyakarta (R)
Repülővel utazás Yogyakartába, direkt transzfer a hotelbe.
Éjszaka a Yogyakartai hotelben.

5. nap: Yogyakarta (R, E)
Reggeli után a Kraton-ba látogatunk el (a Szultán Palotájába) és megnézünk tradicionális jávai kézműves és ezüstműves árukat valamint a batikolási folyamatba is bepillantást nyerhetünk. Az ebédet egy helyi étteremben, a városban fogyasztjuk el. Délután meglátogatjuk az óriási kőből készült sztúpát, a Borobudur Templomot, ami az egyik legnagyobb ősi építészeti emlék. Az építése körülbelül 750 és 850 között folyt a környező országokból idehozottak kényszermunkájával. Borobudur három évszázaddal előzi meg a Kambodzsai Angkor Wat-ot. Az épület kő paneljei történelmi emlékei mind a mahájána buddhizmusnak, mind pedig Java 8. és 9. századi életnek, rengeteg információt nyújtva arról a tudósoknak. Mivel hosszú időn át volt rejtve vulkáni hamu és a trópusi erdő alatt, 1805-ben fedezték fel újra, és nem rég lett teljesen helyreállítva egy az UNESCO védnöksége alatt álló nemzetközi kezdeményezésnek köszönhetően.
Éjszaka a Yogyakarta-i hotelben.

6. nap: Yogyakarta – Malang (R, E)
Reggeli után ellátogatunk a gyönyörű 9. századi hindu templomba, Prambanan-ba, majd Solo városán áthajtva jutunk Malangba.
Malang a gyarmati idők óta kedvelt célpont, ma is találhatóak itt gyarmati időkből származó épületek, de híres még hűsítő levegőjéről, gyönyörű zöld parkjairól és utcáiról is.
Éjszaka Malangban.

7. nap: Malang – Kalibaru (R, E)
Kora reggel Wonokitrin keresztül Tengger-hez magyünk a Bromo vulkánhoz, amelynek a krátere mellől csodás rálátásunk lesz a napfelkeltére. Reggeli egy helyi étteremben.
A nap folyamán Probolinggo-n és Jatiroto-n keresztülhaladva érkezünk meg Kalibaru-ba, ahol megtapasztalhatjuk milyen hangulatos egy kávé és kakaó ültetvénnyel körülvett faluban élni.
Éjszaka a Kalibarui hotelben.

8. nap: Kalibaru – Bali (R, E)
A Reggeli a hotelben, majd sétát teszünk az ültetvényeken, ahol tapasztalt idegenvezető kísér végig bennünket a legkülönbözőbb termések között, miközben mesél a növényekről a Margo Utomo Agro Resort ültetvényén végighaladva. Vanília, kávé, kókusz, kígyógyümölcs, fahéj, szerecsendió, bors, gumifa, kakaó: ezek az itt megtalálható olyan gyümölcsök, amikről talán már az utazás előtt is hallott. Majd elindulunk a Ketapang öbölbe, ahonnan komppal áthajózunk Bali szigetére. Utunk utolsó szakaszát autóval tesszük meg a sziget gyönyörű szép déli oldalán Denpasar városáig. Itt autót váltunk, és privát transzferrel a választott szállodába megyünk.

9. – 15. nap: Bali (R)
Pihenés a tengerparton.
3 választható fakultatív program közül választhatnak.

16. nap: Bali – Bécs (R)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszaindulunk haza.

Megjegyzés:

  • A Bali szigetén való tartózkodás meghosszabbítható ( egyéni utasaink számára )
  • Szingapúrban és Bali szigetén számos egyéb szálloda közül is választhatnak egyéni utasaink