Kalandok Észak-Vietnamban

Ismerje meg alaposabban Észak-Vietnam gyönyörű vidékeit: a nagyvárosias Hanoit, mely számtalan kulturális értéket rejt, a lélegzetelállító Halong öblöt és olyan különlegességeket, mint a "száraz Halon öbölnek is becézett Tam Coc és Ninh Binh, valamint az északi törzsek vidéke. Az út során egyaránt megismerhetjük a nyüzsgő fővárost és a csöndes, autentikusabb vidékeket, a legnagyobb hangsúlyt pedig a természeti kincsek kapják. Az út természetesen kiegészíthető az ország középső és déli területeivel, vagy akár a környező oszágokkal is.

Vietnám - 8 nap

Az árat 290 HUF/USD árfolyamon számoltuk.

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Utazás bármikor, 4 főtől, angol nyelvű idegenvezetéssel230 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
 • szállást az út teljes hosszában (3 éj Hanoi-ban, 1 éj Sa Pa-ban, 2 éj vonaton, 1 éj hajón)
 • a szárazföldi transzfereket a program szerint légkondicionált autóval
 • hajó kirándulásokat a program szerint
 • a programban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E- ebéd, V-vacsora)
 • a helyi angol nyelvű idegenvezetőt a programban szereplő városnézések során
 • a belépőjegyeket a városnézések során
Az ár nem tartalmazza: 
 • a nemzetközi retúr repülőjegyet és illetéket
 • a programban nem szereplő étkezéseket
 • a vízumdíjat
 • a BBP- és stornó biztosítást (irodánkban megkötheti)
 • az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • a borravalókat
Részletek: 

1. nap: Hanoi
Érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel, majd privát transzfer a szállodába.

Rövid pihenést követően városnézésre indulunk, mely során megtekintjük a Tran Quoc Pagodát, Vietnám egyik legrégebbi, tradicionális stílusban épült pagodáját, mely a Ho Tay tavon fekszik. Később látogatás a Szépművészeti Múzeumban. A Szépművészeti Múzeum (Bao Tang My Thuat) egy gyarmati stílusú épületben található, és a tradicionális vietnami művészeti ágak remekeit mutatja be, köztük szobrokat, festményeket, lakkozott tárgyakat és kerámiákat. Ezt követően a Dong Xuan piacra megyünk körülnézni a Régi negyedben. A piac 1994-ben leégett, de mióta újjá építették igazi turista látványosság lett.

Éjszaka Hanoiban.

 

2. nap: Hanoi – vonat (R)
Reggeli után városnézés Hanoiban.

Noha Hanoi az ország modern fővárosa, ma is őrzi történelmi jellegét, így az ide látogatók megismerhetik benne az elmúlt századok báját és titkait. Gyalogszerrel is bejárhatjuk tradicionális üzletekkel tarkított negyedeit és szűk utcáit, parkjait és látványosságait. A város Ázsiában egyedülálló harmóniában van a természettel. A szűk utcácskákat a „36 utca” néven is emlegetik és mindegyik külön nevet kapott a szerint is, hogy milyen termékkel kereskedtek hagyományosan abban az utcában.

Reggel ellátogatunk az Irodalom Templomába, ami fallal övezett udvaraival és kecses kapuival a tradicionális vietnami építészet egyik legjobban megőrzött példája. A Konfuciusnak szentelt épületet 1070-ben alapították, és az ország első egyetemének is otthont adott.
Ezt követően megtekintjük az Elnöki Palotát (kívülről), majd ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol az ország 54 népcsoportjának művészeti alkotásait csodálhatjuk meg.
Ezután elmegyünk a Hanoi szívében fekvő Hoan Kiem tóhoz, a Ngoc Son templomhoz és a „Felkelő nap” hídhoz. A Hoan Kiem tó Hanoi történelmi központjában található, és nem csak ismert turisztikai látványosság, de a helyiek társadalmi életének is fontos helyszíne. A legenda szerint itt adta vissza Le Loi király varázs kardját az arany teknős istenségnek miután sikeresen ellenállt a Ming dinasztiának. A tavon fekszik egy apró sziget, rajta emelkedik a Teknős torony, mely ennek a legendának állít emléket.
A Jade szigetre egy pirosra festett hídon keresztül juthatunk, melynek a neve „Felkelő napot” vagy „Reggeli napfényt” jelent.

Este egy tradicionális vietnámi „Water-Puppet Show”-n (Vízi bábszínház) veszünk részt. Ez a különleges művészeti ág észak Vietnamból ered, így Hanoiban érdemes megtekinteni.

Később transzfer a vasútállomásra és felszállás a Lao Cai-ba tartó vonatra. Indulás késő este.
Éjszaka a vonaton 2 vagy 4 fős alvókabinban.

 

3. nap: vonat – Lao Cai – Sa Pa (R)
Érkezés Lao Cai-ba kora reggel, majd transzfer Lao Cai-ból Sa Pa-ba (38 km).
Reggeli a hotelben, majd kirándulás Matra-ba.

Könnyű sétát teszünk Sapa-ból gyönyörű kerteken és zöldellő örökzöld erdőkön keresztül. A Matra nevű Black Hmong faluba látogatunk, mely messze helyezkedik el a város zajától. Később elhaladunk egy rizsföld és egy gyönyörű hegyvidéki látkép mellett mikor a Ta Phin templomhoz vesszük az irányt.

Visszatérés Sa Pa-ba autóval (a teljes kiránduló táv kb. 5 km, 2 óra)

Délután látogatás a Ham Rong hegyen és San May (Cloud Yard)-ben.

Éjszaka Sa Pa-ban.

 

4. nap: Sa Pa – Lao Cai – vonat (R)
Reggeli után útnak indulunk, és ellátogatunk Lao Chai-ba, Ta Van-ba és Giang Ta Chai-ba egy kirándulás során. (kb. 6 óra)
A túra Lao Chai-ban kezdődik, meglátogatjuk a Hmong közösséget, majd a Dzay és Dzao közösségeket, közben pedig gyönyörködünk a rizsföldekben és régióra jellemző az apró bambusz erdőkben. Ta Van-ból a Hmong és Dzay lakosok által lakott Giang Chai-ba folytatjuk utunk mielőtt visszatérünk Sa Pa-ba.
Transzfer a Lao Cai-i vonatállomásra (38 km), majd utazás Hanoi-ba vonattal.
Indulás este, éjszaka a vonaton, 2 vagy 4 fős kabinban.

 

5. nap: vonat – Hanoi – Halong – hajó (R, E, V)
Érkezés Hanoi-ba kora reggel, majd transzfer a vonatállomásról a városba (kb. 5 km) reggelizni, majd onnan tovább a Halong öbölbe (kb. 160 km), azon belül is a Tuan Chau Marina kikötőbe.

Felszállás a Halong Sails fedélzetére és utazás a Halong öbölben. Indulás a kikötőből délben, ebéd a hajón finom tengeri fogásokkal. Út közben élvezzük a kilátást a varázslatos öbölre, melynek hullámaiból óriás sárkányfogakhoz hasonló mészkősziklák emelkednek ki. Olyan szikla formákat figyelhetünk meg, mint a „füstölő”, a „kutya” és a „harcos kakas”.A hajó később egy halászfalun halad keresztül, majd számtalan látványos barlang mellett is elhaladunk, közben pedig pihenünk, napozunk, fényképezünk. Felfedezzük a „Meglepetés barlangot” (Sung Sot), a térség egyik legnagyobb barlangját, és a Titov szigetet.
Este a hajó séfje friss tengeri halakból készült fogásokkal és helyi ételekkel kápráztat el bennünket. Később nézhetünk filmet, pihenhetünk, vagy kipróbálhatjuk magunkat a tintahal horgászatban.

Éjszaka a hajókabinunkban a Halong-öbölben.

 

6. nap: Halong – Hanoi (R)
Reggel folytatjuk utunkat az öbölben, majd visszatérünk a kikötőbe.

A reggelt – természetesen opcionálisan – Tai Chi gyakorlatokkal kezdhetjük, majd reggeli közben gyönyörködhetünk a napfelkeltében ahogy a türkiz árnyalataiban pompázó tiszta vízen siklik tovább hajónk. Délelőtt az öböl újabb vidékeit fedezzük fel, és közelről láthatjuk a mészkő szirteket is. Meglátogatunk egy gyönyörű mészkő barlangot, majd visszahajózunk a kikötőbe és búcsút intünk az öbölnek.

Később autóval visszatérünk Hanoi városába (kb. 160 km).
Éjszaka Hanoiban.

 

7. nap: Hanoi – Ninh Binh – Hanoi (R)
A reggelit követően egész napos túrára megyünk a „száraz Halong-öbölbe”. Út közben megállunk Hoa Lu-ban, ahol a vietnámi nemzet megszületett, itt alapították meg ugyanis az ország első fővárosát. Később Tam Coc mellé látogatunk, egy olyan területre, mely lélegzetelállító tájairól híres és drámai mészkő alakzatairól, melyek a zöldellő rizsföldekből és lápokból emelkednek ki. Kis, kézzel hajtott „sampan” hajókra szállunk, és útnak indulunk a zöldes vízi útvonalak mentén. A Tam Coc név „három barlang”-ot jelent, és azokról a barlangokról kapta nevét, melyek alatt mi is elhaladunk: Hang Ca, Hang Giua és Hang Coi.
Az öbölben tett kirándulást követően a Bich Dong Pagodánál állunk meg mielőtt visszatérünk Hanoi-ba.
Éjszaka a fővárosban.

 

8. nap: Hanoi – Budapest (R)
Transzfer a repülőtérre (kb. 35 km).
Indulás haza.