Kenyai tengerparti nyaralás rövid szafarival 9 napban

Ezen utunk alatt kipihenheti a hétköznapok fáradalmát Mombasa tengerpartján, és Kenya állatvilágát és természeti kincseit is megtekintheti. Az út rövid szafarival indul, mely során az ország déli vidékét és az itt elterülő védett nemzeti parkokat járjuk be, és rövid betekintést nyerhetünk a vadvilág életébe. A kirándulásokat tengerparti nyaralás követi Mombasa környékének egyik fehér homokos partján.

Kenya - 9 nap

Privát utazás, helyi, angolul beszélő sofőr-idegenvezetővel a körutazás alatt. A tengerparti tartózkodás tetszés szerint meghosszabbítható.

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Privát utazás helyi, angolul beszélő sofőr-idegenvezetővel, teljes ellátássalár lekérésre
Az ár tartalmazza: 
 • Szállást a megbeszélt helyszíneken
 • A felsorolásban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
  - teljes ellátást a szafari alatt
  - all inclusive ellátást a tengerparton
 • Reptéri transzfereket
 • A helyszínek közötti utazásokat és szafarikat minibusszal vagy furgonnal (nagyablakos, lenyitható tetejű)
 • Benzinköltségeket, útdíjakat és úthasználati engedélyeket
 • Helyi, angolul beszélő sofőr-idegenvezetőt
 • Adókat
Az ár nem tartalmazza: 
 • Repülőjegyek árát és a reptéri illetéket (irodánk segít a megfelelő jegy megvásárlásában)
 • Borravalókat
 • Személyes jellegű kiadásokat, fakultatív programokat
 • A baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, amit irodánkban is megköthet
 • Útlemondási biztosítást (nem kötelező, de szintén megköthető irodánkban)
Részletek: 

1. nap: Budapest – Mombasa (E, V)
Indulás Budapestről, érkezés a Moi Nemzetközi repülőtérre, majd transzfer a repülőtérre. A nap további részében szabadprogram.

Éjszaka a Voyager Beach Resort-ban (All Inclusive) vagy a Sarova Whitesands Beach Resort & Spa-ban (All Inclusive)

 

2. nap: Mombasa – Tsavo East Nemzeti Park (R, E, V)
Reggeli után útnak indulunk a Tsavo East Nemzeti Parkba, érkezés a lodge-ba ebédre. A megtett út nagyjából 150 km és 2 óra.

Rövid pihenés után délutáni szafarira megyünk a hatalmas „Vörös” elefánt csordáiról híres nemzeti parkban. A Tsavo Nemzeti Parkot többek között óriási kiterjedése teszi különlegessé: több, mint 22 000 km2-en terül el. A parkot egy országút választja ketté keleti (Tsavo East) és nyugati (Tsavo West) oldalra, melyek közül a keleti nagyobb 11 747 km2-es területével. A park legnagyobb látványosságai közé tartozik a Mudanda szikla, a Yatta fennsík és a Lugard vízesés. Ennek a területnek túlnyomó részben sík a felszíne és alacsony, száraz növényzet borítja.

Vacsora és éjszaka a Voi Wildlife Lodge- ban vagy az Ashnil Aruba Lodge-ban.

 

3. nap: Tsavo East Nemzeti Park – Amboseli Nemzeti Park (R, E, V)
Reggeli a lodge-ban, majd utazás déli irányban az Amboseli Nemzeti Parkba, ami Afrika legmagasabb hegyének, a Kilimanjaro-nak a lábainál fekszik. Mai utunk kb. 320 km és időben 4 és fél óra. Érkezés után ebéd és rövid pehenő, majd esti szafarira megyünk a parkban.

Az Amboseli Nemzeti Park fő nevezetességei a hatalmas elefánt csordák, a Kilimanjaro hegy, a „Big 5” öt állata és a Kilátópont, melyről a park egészére nagyszerű kilátás nyílik. A helyi mocsaras területeken kiváló alkalom kínálkozik olyan állatok meglesésére, mint az elefántok, bivalyok, vizilovak és vízi szárnyasok, pl. pelikánok.

Vacsora és éjszaka az Amboseli Sopa Lodge-ban vagy az Amboseli Serena Lodge-ban.

 

4. nap: Amboseli Nemzeti Park – Tsavo West Nemzeti Park (R, E, V)
Reggeli után a Tsavo West Nemzeti Parkba autózunk (110 km, kb másfél óra). Út közben elhaladunk a látványos Shetani láva folyam mellett és lesz lehetőségünk az állatvilág megfigyelésére is, míg sofőrünk mesél a síkság állatairól. Ebédre meg is érkezünk következő szálláshelyünkre Pihenés majd késő délután kirándulásra indulunk a parkban, mely során megtekintjük a Mzima forrás oázist.

A Tsavo Nemzeti Park Kenya legnagyobb nemzeti parkja éé egyben az egyik legrégebbi is. A parkot 1948-ban alapították, és akorriban ott élő lakosokat áttelepítették más lakóhelyekre. 1963-ban a kenyai függetlenség elnyerése után a kormány kezébe került a park és területén azonnal betiltották a vadászatot. Ma egy a kenyai vadvilág szolgálatára alapult társaság felügyeli ezt és a többi védett parkot az országban. A TsavoWest, vagyis a nyugati oldal a leglátogatottabb, itt a jól kiépített úthálózatnak köszönhetően egyre több turista tud kirándulást tenni.A park ezen felén sok száraz síkság és láva föld található. Fő látványossága a Mzima források, melyhez sok vadállat is ellátogat. Itt is számos állatfaj megleshető, köztük elefántok, vizilovak, zebrák, zsiráfok, valamint összesen mintegy 500 különböző állatfaj.

Vacsora és éjszaka a Voyager Ziwani Tented Lodge-ban vagy a Kilaguni Serena Safari Lodge-ban.

 

5. nap: Tsavo West – Mombasa (R, E, V)
A reggelit követően útra kelünk a parkból és autóval Mombasába utazunk (kb. 300 km, 4 óra), egy tengerparti hotelbe. A nap további részében szabadprogram.

Étkezések és éjszaka a Voyager Beach Resort-ban (All Inclusive ellátás) vagy a Sarova Whitesands Beach Resort & Spa-ban (All Inclusive ellátás).

 

6.-7.-8.-9. nap: Mombasa tengerpart (All inclusive)
Pihenés, szabadprogram.
Lehetőségek fakultatív programok kipróbálására.

Étkezések és éjszaka a Voyager Beach Resort-ban (All Inclusive ellátás) vagy a Sarova Whitesands Beach Resort & Spa-ban (All Inclusive ellátás).

 

10. nap: Mombasa – Haza (R, E, V)
Transzfer a Moi Nemzetközi repülőtérre (Mombasa) és utazás haza.

 

Megjegyzés: a tengerparti tartózkodás tetszés szerint meghosszabbítható.