Kína mindenestül


Kína mindenestül nagyobb térképen

Nem mindennapi utazásra invitáljuk Önt Kína varázslatos tájaira és nyüzsgő városaiba induló utunkon. Megismerheti e távoli ország évezredes kultúráját, szokásait és betekintést nyerhet az itt élők mindennapjaiba. Pekingben beléphet a Tiltott Városba, Xi’anban megcsodálhatja a híres terrakotta hadsereget, Guilinban pedig hajókázhat a csodálatos cukorsüveg hegyek környékén.

Kína - 15 nap

Indulás magyar idegenvezetővel: 2017. szeptember 16.

(Igény esetén májusban is indítunk csoportot)

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
2-5 fő esetén, helyi, angol nyelvű idegenvezetővel, 3*-os szállásokkal730 000 Ft/fő / 80 000 Ft
2-5 fő esetén, helyi, angol nyelvű idegenvezetővel, 4*-os szállásokkal755 000 Ft/fő / 100 000 Ft
15 fő esetén, magyar nyelvű csoportkísérővel (4*-os szállásokkal)680 000 Ft/fő / 85 000 Ft
10 fő esetén, magyar nyelvű csoportkísérővel (4*-os szállásokkal)720 000 Ft/fő / 85 000 Ft
Az ár tartalmazza: 
 • Szállást 3-4*-os szállodákban, standard kétágyas szobában reggelivel
 • Másodosztályú vonatjegyet Peking és Xian között
 • 3 éjszaka szállást és teljes ellátást a Jangce hajóút során kétágyas 4*-os kabinban
 • A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A belső repülőjegyet illetékkel Xian és Chonquing, valamint Shanghai és Guilin között
 • A transzfereket a repülőterekről a szállodákig és vissza, a körutazás során a szállodák és a műemlékek között légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • A helyi városnézéseket légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • A kirándulásokat a hajóút során
 • Angol nyelven beszélő helyi idegenvezetőt, 10 fő felett magyar csoportvezetőt
 • A belépőket a múzeumokba és műemlékekbe
Az ár nem tartalmazza: 
 • A nemzetközi repülőjegyet a Bp.–Peking, Guilin-Bp. szakaszon (kb. 180 000 Ft, irodánk intézi)
 • A baleset- és poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megkötheti)
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Az egyéb személyes kiadásokat
 • A borravalókat (javaslat: 3-5 USD/nap a helyi idegenvezetőknek)
 • A kínai vízum díját (8.000 Ft/fő, a budapesti követségen intézendő, irodánk az ügyintézést vállalja)
Részletek: 

1. nap: Budapest – Peking
Indulás Pekingbe, utazás egy átszállással.

2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása és rövid pihenés a szállodában. Délután autóbuszra szállunk és ellátogatunk a Nyári Palotához
Éjszaka a szállodában.

3. nap: Ming-sírok, Nagy Fal (R, E)
Reggel 7-kor ébresztő, majd a reggelit követően indulás a Pekingtől 50 kilométerre lévő Ming sírokhoz, a kínai császári dinasztiák sírjaihoz. A sírokhoz vezető több kilométer hosszú út mentén állat- és emberlakokat ábrázoló szobrok állnak. A XV. században ismét Peking lett a kínai birodalom fővárosa, így ettől kezdve 13 uralkodót temettek el a Ming császárok sírkertjében. A sírok közül talán a legszebb Wan-li császár síremléke, amely 1587-ben készült el. A 27 méterrel a felszín alatt elhelyezkedő impozáns sírkamrát Földalatti Palotának is nevezik.

Délután 1:30-kor utunkat a Kínai Nagy fal felé vesszük, amelynek Pekinghez legközelebbi szakasza a fővárostól mintegy 70 kilométerre észak-keletre található. A több mint 6000 kilométer hosszú építmény – tulajdonképpen erődök sorozata – a Pohai-öböl partján fekvő Shanhaiguantól a Góbi-sivatagtól délre fekvő Jiayuguanig húzódik. A hatalmas falat eredetileg a környező vidékeken élő nomád törzsek ellen való védekezésként építették. A falat már az i.e. 500-as években elkezdték építeni, és a Han-dinasztia idején fejezték be a munkálatokat, igaz később többször átépítették. A Nagy Fal egyes részei a közhiedelemmel ellentétben „csupán” 5-600 évesek.
Este visszatérünk Pekingbe, ha kedvünk tartja, sétálni megyünk a Hutong-ba, beülünk egy kávéra.
Éjszaka a pekingi szállodában.

4. nap: Peking – Xi'an (R, E)
Korai reggelit követően a Tien Tan-hoz (Az Ég Templomához) indulunk, ahol Kína legismertebb templomcsarnokai láthatók. A templom 273 hektáros területen fekszik, így területe négyszer akkora, mint a Tiltott Városé. A templomot szintén Jung-lo császár építtette, és kezdetben az Égnek és a Földnek szóló áldozatok bemutatására szolgált. A Föld templomának felépítése után már csak ez utóbbi funkciója maradt meg.
Ezt követően felkeressük a Tiltott Várost és a híres Tienanmen teret, a Mennyei Béke Kapujának terét. A tér környékén kormányzati épületek találhatók, északi részén a Tienanmen kapubástya áll, amely 1651-ben nyerte el mai formáját, a bástya meghosszabbításában húzódnak a császárváros egykori falai. A tér déli részén áll Mao Ce-tung mauzóleuma, ahol kristálykoporsóban tekinthető meg a nagyvezér.
A Tienanmen kapubástya túloldalán az egykori császári palota a Tiltott Város áll, délelőtti városnézésünk másik célpontja. Ez a mintegy 500 éves épületegyüttes egyes vélemények szerint a világ legnagyobb fennmaradt császári palotája. Építését 1406-ban kezdték meg Jung-lo császár, a Ming dinasztia harmadik uralkodójának idején. Az építkezések 1420-ig tartottak. A 10 méter magas, 9000 helyiségből álló palota 24 császár otthonául szolgált az évek során. A Tiltott Város két részből áll, déli felén a hivatalos célokat szolgáló hatalmas csarnokok vannak, míg északi részén hangulatos parkokat és lakóépületeket láthatunk.

Egy finom ebéddel búcsúzunk Peking városától, majd vonatra szállunk, és a szuper expresszel Kína egykori fővárosába, Xi’an-ba megyünk.
Privát transzfer a szállodába, pihenés.

5. nap: Xi’an (R, E)
Xi’An „Chang’An”(Hosszú nyugalom) néven Kína első jelentős fővárosa volt. Tizenegy dinasztia ugyanennyi évszázadon át innen kormányozta a birodalmat, és innen indul a Nyugat-Ázsiába vezető híres Selyem út is. A város az első évezred végén egymilliós lakosságával a világ legnagyobb városának számított.

Reggelit követően egész napos városnézésre indulunk: megnézzük a Vadludak Nagy Pagodáját a városfaldéli részénél. A Pagoda 652-ben épült, de többször átépítették, míg elnyerte mai formáját. A hétszintes pagoda 65 méter magas, szomszédságában pedig kisebb testvére a Vadludak Kis pagodája áll.
Délután a világ nyolcadik csodájaként számon tartott terrakotta hadsereget tekintjük meg. A több ezer életnagyságú katonaszobrot Qin Shi Huang császár hadseregéről mintázták.

Este visszatérünk a szállodába, szabad program, pihenés.

6. nap: Xi’an – Chongquing (R)
Délelőtt szabad program, séta a belvárosban, vásárlás.
Délután privát transzfer a repülőtérre és indulás Chongquing-ba. Érkezés után rövid városnézésre indulunk, majd pedig elfoglaljuk szobáinkat a Jangce folyón várakozó hajón.

7-8. nap: Hajókirándulás a Jangce folyón (R, E, V)
Kétnapos hajókirándulás a Három-szorosokhoz. A Jangce-n (másik nevén Sárga folyó) hajózva lélegzetelállító látványban lesz részünk, csodálatos kanyonokban, szorosokban, zöldellő hegyek mellett visz az utunk, és rádöbbenhetünk, hogy a folyó színe valóban sárga.
Utunk során láthatjuk a folyón épült Három-szorosok Gátat, ahol a hajóknak 5 vízlépcsőn kell áthaladni. Látogatást teszünk Fengdu szellemvárosba és a Shenningxi folyóhoz, amelynek mindkét partján különleges virágok nőnek és majmok ugrándoznak. A folyón érdemes hajókázni egy kicsit, mert így megfigyelhetjük a különleges függő koporsókat, amelyeket a Ba törzs tagjai hagyományosan a sziklákra helyeztek, a sziklák mentén épült ókori út maradványait és a Tujia közösség különleges falvait is.

9. nap: Yichang – Shanghai (R)
Délután fél kettőkor kikötünk Yichang városában, majd onnan autóbusszal a reptérre indulunk és elrepülünk Shanghaiba. Érkezés után a repülőtérről a szállodába megyünk és elfoglaljuk szobáinkat. Éjszaka Shanghaiban.

10. nap: Shanghai (R)
Reggeli után városnézésre indulunk, amelynek során felkeressük a Jade Buddha templomát, ahol az egyetlen tömb burmai zöld jádéból készült Buddha szobor látható. Az óvárosba is ellátogatunk és felkeressük az eredetileg palotának épült Örömök Kertjét, a város legrégebbi parkját, az 1559 és 1577 között épült Yu Yuan-t. A nyüzsgő nagyváros közepén fekvő parkban csend és nyugalom várja az utazót, ahol tavak, apró pavilonok és egy bazár is található. A városnézés alkalmával sétálunk az óvárosi utcákon, az üzletekkel és bevásárlóközpontokkal teli Nanking úton, Shanghai legforgalmasabb utcáján, valamint felkeressük a híres Bundot is.

11. nap: Shanghai (R)
Szabad program.
Fakultatív kirándulás Zhouzhuang városába.

12. nap: Shanghai – Guilin (R)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, és indulás a természeti képződményeiről, karszthegyeiről híres Guilinba. Érkezés után elfoglaljuk szállásainkat; pihenés, szabad program. Ebéd után elindulunk, hogy felkeressük a híres Vörös Nádsíp barlangot, amely a környéken termő nádfajtáról kapta a nevét.
Éjszaka Guilinban.

13. nap: Guilin (R, E)
Egész napos kirándulás a Longshengi rizsteraszokhoz.
Éjszakára visszatérünk Guilinba.

14. nap: Guilin – Yangshuo (R, E)
Reggeli után egész napos hajókirándulásra indulunk Yangshuo felé a Li folyón és megnézzük a Guilin jelképének számító híres cukorsüveg alakú karszthegyeket. A folyó vizét a benne lévő szénsav és a mészkő reakciója tartja kristály tisztán. Utunk csodálatos hegyek és földműves falvak mellett visz, és megtekinthetjük a helyi halászok nem mindennapi halászmódszerét is. Ebédünket a hajón fogyasztjuk el. Az éjszakát a parányi faluban, Yangshuoban töltjük.

15. nap: Yangshuo – Guilin (R)
Utazásunkat stílszerűen egy rövid bicikliúttal zárjuk le. A faluban és a falu környékén leshetünk be a helyiek életébe (természetesen a bicikliút nem kötelező,aki nem kíván részt venni rajta, sétálni is lehet a faluban).
Kora délután transzfer a Guilin-i repülőtérre, indulás haza Budapestre.
 

Megjegyzés:
Az út ideálisan kiegészíthető Hongkongi városnézéssel, vagy pihenéssel Kína legnépszerűbb tengerpartján, Hainan szigén. Ezek a programok már nem igényelnek idegenvzetést, így ezek egyénileg is megtehetőek, de természetesen irodánk az utazás ezen részét is megszervezi, szállásokkal, transzferekkel, mindennel együtt.