Körutazás

Utazás Tibetbe - Lhasatól az Everest alaptáborig

Egy olyan tibeti utazást ajánlunk Önöknek, amelynek keretében elérhető áron tudnak csatlakozni fix indulású, 6-10 fős angol nyelvű idegenvezetéssel induló csoportokhoz. Jelenleg Tibetbe csak szervezett utazás keretében lehet beutazni, egyénileg "utazgatni" nem lehetséges a Tibeti Autonóm területen. Amennyiben semmiképpen sem megfelelőek az adott dátumok, 4 főtől már privát utazást is tudunk szervezni, ez esetben kérjük keressék irodánkat. Az utazás érinti a Himalája Alaptábort is, amelytől azonban senkinek nem kell tartania, ugyanis az alaptáborba autóval mennek fel, így fizikai igénybevételnek senki sincsen kitéve. Tibet maga is egy csodálatos helyszín, és a felkelő nap sugaraiban a világ legmagasabb hegyét látni, igazán maradandó élmény. Az utazás egy kínai vonatúttal indul, úgy gondoljuk, hogy ez az igazán megfelelő módja a Tibetbe való érkezésnek, hangulatban és látványban is fel tudunk készülni Tibetre, sokkal jobban, mint egy repülőút során.

Fenséges Kína - egész évben

Nem csak Kína kötelező látnivalói szerepelnek ebben az útban, de sok más gyönyörű kulturális és természeti szépség is. Azoknak javasoljuk, akik szívesen csatlakoznak egy nemzetközi csoporthoz. Az út előnye, hogy minden héten, garantáltan indul, és ár-érték arányban a lehető legtöbbet mutatja meg Kínából. Partnerünk évtizedes múltra visszatékintő, megbízható iroda.

Jáva, Bali és Gili szigetek

Egy egészen különleges kombinációval szeretnénk kedveskedni utasainknak: amint látják, ezt azoknak ajánljuk, akik Jáva szigetéből igazán csak a leglényegesebbet (Yogyakarta és környéke) szeretnék megnézni, viszont Bali szigetét szinte teljes mértékben fel szeretnék fedezni. A kulturális körutazásról van tehát szó, melynet a végén a csodálatos Gili szigeteken fogunk kipihenni. Az árban gyönyörű szállodák, privát transzferek és angol nyelvű idegenvezetés van két fő részére.

Bali pihenés, Komodo és hajózás

A szokásosnál kalandosabb nyaralás ajánlunk ezúttal, amely tengerparti nyaralásból és izgalamas hajó kirándulásból áll. Így sokkal több helyszínt fedezhetnek fel, mint Balit: a híres Komodo szigetet és további, kevésbé ismert, kisebb, de gyönyörű és egyedülálló szigeteket. Utasaink választhatnak még hosszabb hajóutat, illetve Bali szigetén 10 és 12 napos csomagokat kirándulásokkal a szigeten. Májustól októberig ajánljuk, ami az ottani száraz évszaknak felel meg. 4-6 főtől kisebb társaságok külön is bérelhetnek hajót!

Bali aktívan

Ezen út során szent helyekre és Bali leghíresebb látnivalóihoz látogatunk, hogy betekintést nyerjünk a gazdag balinéz kultúrába és megismerjük a tradícióikat. Ízletes és egészséges fogásokat fogyaszthatunk, valamint arra is lesz lehetőségünk, hogy tanuljunk a helyi fogásokat ízesítő fűszerekről és növényekről. Kerékpárral járhatjuk be az apró falvakkal teli vidéki tájakat csodálatos rizsteraszok között, majd kipróbálhatjuk a népszerű paddle-boardingot is (kényelmes, lassú tempójú állva evezés deszkán), mely kitartást és egyensúlyt igényel.

Kalandok Észak-Vietnamban

Ismerje meg alaposabban Észak-Vietnam gyönyörű vidékeit: a nagyvárosias Hanoit, mely számtalan kulturális értéket rejt, a lélegzetelállító Halong öblöt és olyan különlegességeket, mint a "száraz Halon öbölnek is becézett Tam Coc és Ninh Binh, valamint az északi törzsek vidéke. Az út során egyaránt megismerhetjük a nyüzsgő fővárost és a csöndes, autentikusabb vidékeket, a legnagyobb hangsúlyt pedig a természeti kincsek kapják. Az út természetesen kiegészíthető az ország középső és déli területeivel, vagy akár a környező oszágokkal is.

Kaland és kultúra Grúziában

Nem egy szokványos utazásra invitáljuk: Terepjáróval járjuk be a Kaukázus hegyeit és így olyan helyekre juthatunk el, amelyekre az átlag turista nem. Megismerhetjük Grúzia természeti szépségeit, megtapasztalhatjuk a helyiek hamisítatlan vendégszeretetét, megkóstolhatjuk méltán híres fogásaikat és negyszerű boraikat, míg természetesen a kulturális látnivalókat sem hagyjuk ki. A kaland és kultúra szerelmeseinek kihagyhatatlan!

Peking - Shanghai - Tibet

Talán egy kicsit szokatlan kombinációval állunk elő ezen az úton: Az ősi Tibetet a kínai nagyvárosokkal kombinálni ugyanis kissé rendhagyónak tűnhet. Mégis úgy gondoljuk, hogy azok számára, akik egyszerre szeretnék megnézni Kína "kötelező látnivalóit" és szeretnének betekintést nyerni Tibet kulturájába is, érdekes lehet ez az útvonal. Van továbbá még egy pozitívuma: A Shanghai - Tibet vasútvonal egy külön élményt jelent ahogy a vonat felkapaszkodik a Tibeti fennsíkra. Tanúi lehetünk, hogy miképp váltakoznak a tájak, és igazán maradandó élményben lehet részünk.

Észak Brazília utazás

Észak-brazil utunkat azoknak javasoljuk, akik pihenésre vágynak, és akik rajonganak a különleges természeti látványosságokért. Az út során Brazília egy kevésbé ismert szegletét, gyönyörű partszakaszokat és dűnéket ismerhetünk meg, valamint a terület egyedülálló állatvilágát, de természetesen nem maradhat ki a hatalmas város, Fortaleza, és Sao Luis gyarmati hangulatú negyedei sem. Az utat privát ajánljuk megtenni kis csoporttal vagy a családdal.