Különleges utak

Jáva, Bali és Gili szigetek

Egy egészen különleges kombinációval szeretnénk kedveskedni utasainknak: amint látják, ezt azoknak ajánljuk, akik Jáva szigetéből igazán csak a leglényegesebbet (Yogyakarta és környéke) szeretnék megnézni, viszont Bali szigetét szinte teljes mértékben fel szeretnék fedezni. A kulturális körutazásról van tehát szó, melynet a végén a csodálatos Gili szigeteken fogunk kipihenni. Az árban gyönyörű szállodák, privát transzferek és angol nyelvű idegenvezetés van két fő részére.

Bali pihenés, Komodo és hajózás

A szokásosnál kalandosabb nyaralás ajánlunk ezúttal, amely tengerparti nyaralásból és izgalamas hajó kirándulásból áll. Így sokkal több helyszínt fedezhetnek fel, mint Balit: a híres Komodo szigetet és további, kevésbé ismert, kisebb, de gyönyörű és egyedülálló szigeteket. Utasaink választhatnak még hosszabb hajóutat, illetve Bali szigetén 10 és 12 napos csomagokat kirándulásokkal a szigeten. Májustól októberig ajánljuk, ami az ottani száraz évszaknak felel meg. 4-6 főtől kisebb társaságok külön is bérelhetnek hajót!

Kaland és kultúra Grúziában

Nem egy szokványos utazásra invitáljuk: Terepjáróval járjuk be a Kaukázus hegyeit és így olyan helyekre juthatunk el, amelyekre az átlag turista nem. Megismerhetjük Grúzia természeti szépségeit, megtapasztalhatjuk a helyiek hamisítatlan vendégszeretetét, megkóstolhatjuk méltán híres fogásaikat és negyszerű boraikat, míg természetesen a kulturális látnivalókat sem hagyjuk ki. A kaland és kultúra szerelmeseinek kihagyhatatlan!

Peking - Shanghai - Tibet

Talán egy kicsit szokatlan kombinációval állunk elő ezen az úton: Az ősi Tibetet a kínai nagyvárosokkal kombinálni ugyanis kissé rendhagyónak tűnhet. Mégis úgy gondoljuk, hogy azok számára, akik egyszerre szeretnék megnézni Kína "kötelező látnivalóit" és szeretnének betekintést nyerni Tibet kulturájába is, érdekes lehet ez az útvonal. Van továbbá még egy pozitívuma: A Shanghai - Tibet vasútvonal egy külön élményt jelent ahogy a vonat felkapaszkodik a Tibeti fennsíkra. Tanúi lehetünk, hogy miképp váltakoznak a tájak, és igazán maradandó élményben lehet részünk.

Ghorepani Poon Hill trek, Nepál

Ez Nepál egyik legszebb, és legkedveltebb gyalogtúrája, ez a túra ugyanis nem igényel különösebb fizikai edzettséget. Nem megyünk olyan magasságokba, ahol az oxigénhiány problémát jelenthet, mégis egész közelről gyönyörködhetünk a Himalája 8 000-es csúcsaiban. A túra során csodálatos szubtrópusi völgyeken, rhododendron erdőkön és apró falvakon haladunk keresztül. Az utazást végig szakember vezeti, a szállások pedig mind privát fürdőszobával rendelkeznek. További kérdéseivel keressen bennünket bátran!

Körutazás a Yucatán félszigeten autóbérléssel

Mexikó egy igazán egyedülálló, gyönyörű szegletét ismerheti meg ezen az utazáson: a Yucatán-félszigetet. Az utat úgy állítottuk össze, hogy az egyaránt tartalmazzon nyaralást és aktív kikapcsolódást, melyek során betekintést nyerhet az ország kultúrájába és kirándulást tehet történelmébe egy ősi civilizáció nyomában. Autóbérléssel, saját tempóban fedezhetik fel a félsziget maja emlékeit és körülnézhetnek néhány hangulatos városban, pl. Meridában és Campeche-ben. Mindemellett lehetőség lesz úszásra az egyedülálló, kristálytiszta vízzel telt barlangokban is (cenote-k). Az utolsó állomás Holbox szigete, mely természetvédelmi terület, így háborítatlan partjaival igazán nyugalmas pihenést ígér. Az utazás állomásai teljesen biztonságosak, helyi partnerünk pedig folyamatos asszisztenciát nyújt.

Dél-Kína kincsei szabadon

Ismét egy olyan utat ajánlunk Önöknek, mely során a helyszínek felfedezését Önökre bízzuk. Mi az utazás vázát, a szállásokat, belső repülőjegyeket és néhány önállóan nehezen kivitelezhető kirándulást adunk, valamint egy olyan komplex kínai nyelvű segédletet, amivel bárki bátran belevághat egy ilyen utazásba. Ebben az utazás során legfontosabb kifejezések, valamint a látnivalók kínai nevei fognak szerepelni, így bármely taxis vagy helyi lakos útba tudja Önöket igazítani. Nem mellesleg az út Kína talán legszebb vidékein vezet keresztül, Szecsuántól Yunnanon át Guilin-ig. Olyan helyszíneket látogathatnak meg, mint a Tibethez tartozó Shangri-La, a Himalája hegyei közt megbúvó Unesco örökséghez tartozó Lijiang és Dali, valamint külön fénypontjai az utazásnak a dél-kínai Dong kisebbségi terület gyönyörű falvai. Az utazás némi bátorságot igényel, de garantáljuk, hogy felejthetetlen élményekben lesz részük!

Síelés Pamporovo-ban, Bulgáriában

Tartson velünk egy olyan sírégióba, melyet a magyar síelők még nem fedeztek fel, a bolgár Pamporovo-ba! Szállásunk, a 4*-os Grand Monastery a Pamporovo sí régió legelegánsabb és legjobban felszerelt apartman komplexuma. Egyedülálló wellness részleggel rendelkezik és konyhája a nemzetközi és a bolgár ételeket egyaránt a legjobb minőségben kínálja a vendégeknek. A hotel mindössze kb. 100 méterre, sétatávolságra fekszik a síliftek alapállomásától. A gyönyörű síközpont lejtői fekvésüknek köszönhetően Bulgária leghóbiztosabbjai és legnapfényesebbjei.

Laosz szabadon (csak szállás és privát transzferek)

Vietnámhoz hasonlóan Laoszban is kínálunk egy olyan programot, amelyet a kalandvágyóbb, az uticélokat önállóan felfedezni vágyók számára ajánljuk. Ebben a programban kizárólag az utasok által kiválasztott szállodák és a helyszínek közötti privát autóutak és transzferek, adott esetben repülőjáratok szerepelnek. Az út nagyszerűen kombinálható Thaiföldi, Vietnámi vagy Kambodzsai utazással vagy nyaralással.