Namíbiai élmények


Namíbiai élmények nagyobb térképen

Afrikai kalandtúránk során bejárhatja Namíbiai különleges tájait, bepillantást nyerhet a helyiek életébe és eljuthat Afrika egyik legnagyobb állatrezervátumába, az Etosha Nemzeti Parkba is. Az út nem sátras utazás, szállásaink jó minőségű motelekben/resortokban lesz, mindegyik külön fürdőszobával felszerelt. Noha augusztus vége Namíbiában még jócskán a telet jelenti, ekkor a legideálisabb az utazás: reggelente csípős hideg lesz, de rövidesen kellemes 20-25 fokra emelkedik a hőmérséklet, az ég pedig felhőtlen, ragyogóan tiszta.

Namíbia - 15 nap

2017-es indulások: Hetente Fokvárosból (Cape town).

Az út fordított iránban is megtehető, vagyis indul Windhoek-ből is!

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy mivel az utazások kiscsoportosak (max. 18 fő), ezért a bungalós (nem sátras) elhelyezésű utak nagyon gyorsan betelnek. Kérjük, minél hamarabb, akár hónapokkal a tervezett utazás előtt jelezzék részvételi szándékukat.

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Angolul vezetett csoporthoz csatlakozva, indulás minden héten516 000 Ft/fő / 70 000 Ft
Az ár tartalmazza: 
 • Szállást kétágyas szobákban a program szerint Fokvárostól Windhoek-ig
 • A legtöbb étkezést – út közben a a saját járművel viszik és ott készítik el a fogásokat (11 reggeli, 11 ebéd, 8 vacsora)
 • Transzfereket a programban szereplő helyszínek között
 • Helyi, angol nyelvű idegenvezetőt
 • A leírásban szereplő alap programokat
   

Megjegyzés: a Fokvárosi és Windhoek-i tartózkodás igény szerint meghosszabbítható

Az ár nem tartalmazza: 
 • A nemzetközi retúr repülőjegyet a Budapest – Cape Town, Windhoek – Budapest útvonalon illetékkel
 • A "programcsomagot" : Borkóstolás és tradicionális vacsora, vezetett sivatagi túra helyi szakemberrel, a Himba törzs meglátogatása
 • A leírásban nem szereplő étkezéseket
 • A vízumok díját (Namíbia: 45 EUR, a Bécsi Nagykövetségen keresztül – irodánk díjazás ellenében elintézi)
 • Baleset-, betegség- és poggyász biztosítást (javasoljuk a megkötését, amit irodánkban is megtehet)
 • Stornó biztosítást (irodánkban természetesen megkötheti)
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • A borravalókat
   
Részletek: 

1. nap: Budapest –
Indulás Budapestről a dél-afrikai Fokvárosba.

 

2. nap: Cape Town (Fokváros)
Érkezés után transzfer a szállodába és a szoba elfoglalása.
Szállás: Tsogo Cape Sun, https://www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

 

3. nap: Cape Town – Cederberg hegyvidék
Útnak indulunk Cape Townból és északra, a Cederberg hegyvidékre. Megállunk, hogy visszatekintsünk a Tábla hegységre, majd ellátogatunk egy borászatra és egy tradicionális „Padstal” farm boltba is.

Szállás: Marcuskraal Campsite http://www.marcuskraal.co.za/
Programok: borkóstolás és egy borászat meglátogatása
Útvonal: Cape Town – Citrusdal, kb. 200 km
Utazási idő: kb. 5 óra

Cederberg
100 km hosszú, gigantikus méretű homokkővel borított terület, amelyet a természeti erők különböző formákká alakítottak. A terület gazdag növényvilággal rendelkezik, az egyik leggyakoribb növénye a cédrusfenyő, amely 1000-1500 méteres magasságon nő. A hegyvidék legmagasabb pontja a Sneeuberg 2028 méteren.

Org de Rac – Bioborászat
A borászat 2001-ben nyitotta meg kapuit a Piketberg hegyvidéken, egy 17 éve elhagyatottan álló farm helyén. Minden egyes szőlőfürtöt kézzel szüretelnek a borászatban!

 

4. nap: Namaqualand – Gariep (Narancs) folyó
A mai napon keresztül utazunk Namaqualandon és a Gariep folyón. Rövid megállót követően Springbokban egyenesen a namíbiai határon keresztül, majd a Gariep folyó partjainál fekvő szálláshelyünkre megyünk. A térségben július és szeptember között jó eséllyel láthatunk egyedülálló vadvirágokat.

Szállás: kétágyas szobákban – Felix Unite Cabanas vagy Norotshama Lodge http://www.felixunite.com/accommodation/cabanashttp://www.namibweb.com/norotshama.htm
Útvonal: Citrusdal – Gariep folyó, kb 570 km
Utazási idő: kb. 9-10 óra + határátlépés

Gariep folyó
Korábban Narancs folyó néven ismerték - eredeti nevét a holland királyi családról (Oranje) kapta. Kb. 1200 km hosszú a folyó, amely Dél-Afrika és Namíbia között természetes határvonalat képez. Jelenlegi neve, a „Gariep” folyót jelent a helyi, KhoeKhoe nyelvben.

 

5. nap: Gariep folyó – Fish River kanyon
Reggeli után lehetőség van kenuzásra a Gariep folyón, majd ebéd után északra utazunk a Fish River kanyonhoz és az Ai-Ais melegvízű forrásokhoz.
Teszünk egy sétát a kanyon pereme mentén, majd este természetesen lesz lehetőség egy kellemes mártózásra a sivatagi ég alatt.
Éjszaka az Ais-Ais forrás közelében.

Szállás: Ai Ais Resort http://www.nwr.com.na/index.php/resorts/ai-ais-hotsprings-spa
Program: fakultatív fél napos kenuzás
Útvonal: Gariep folyó – Fish River Kanyon, kb 180 km
Utazási idő: kb. 4-6 óra + út a szállásig

Fish River Kanyon
A világ 2. legnagyobb kanyonja: 161 km hosszú, 27 km széles és 550 méter mély. A kanyon alján fekvő sziklák közel 2600 millió évesek. A kanyon folyója nagyon lassú folyású és csak februártól áprilisig van víz a medrében. Ennek ellenére harcsák élnek benne, amelyek a száraz időszakot a saras folyómederbe fúródva vészelik át.

 

6. nap: Fish River kanyon – Namib-Naukluft Nemzeti Park
A mai nap során tovább utazunk a Namíb-Naukluft Nemzeti Parkba. Miközben a sivatag nyugati fele felé tartunk, megcsodálhatjuk a kiterjedt, de ritkán lakott namíb vidéket.
Szállásunk a csodálatos sivatag mellett lesz.

Szállás: Hammerstein VAGY Taleni Desert Quiver camp http://www.hammersteinlodge.com/
http://www.taleniafrica.com/
Útvonal: Fish River kanyon – Namib-Naukluft sivatag
Utazási idő: kb. 6-7 óra

Namíb sivatag
A világ legrégebbi sivataga, amely 2000 km hosszan nyúl el az Olifant folyó partjától a Dél-Angoláig. A sivatag homokja néhány helyen kifejezetten narancsszínű a vastartalom miatt.

 

7. nap: Sossusvlei dűnék, Namíb-Naukluft Park
Reggel korán elindulunk, hogy felkapaszkodjunk a 45-ös dűnére, egy ikonikus dűlőre, melyről nagyszerű magaslati kilátásunk lesz a végtelen pirosas homoktengerre. Ezt követően leereszkedünk és dzsippel megyünk tovább a sivatagba, és a Sossusvlei és Deadvlei vidékre.
Utolsó megállónk a régi, nedvesebb időszakokról árulkodó Sesriem kanyon lesz mielőtt visszatérünk szállásunkra.

Szállás: Hammerstein VAGY Taleni Desert/Quiver camp http://www.hammersteinlodge.com/
http://www.taleniafrica.com/
Útvonal: Taleni – Naukluft vidék

 

8. nap: Namíb-Naukluft Nemzeti Park – Swakopmund
Ma Swakopmund óceán parti városa felé vesszük az irányt, és keresztezzük a Baktérítő vonalát (Tropic of Capricorn). Az első megállónk a Walvis-öböl lesz, ahol kis szerencsével flamingókat is láthatunk. Swakopmundba érkezve számos izgalmas tevékenység közül válogathatunk (pl. quadozás, skydiving, sétarepülés, delfin hajóút, sandboarding, vacsora egy étteremben).

Swakopmund
A várost 1892-ben, 2 évvel Windhoek után alapította Curt von Francois kapitány, mivel saját kikötőre volt szükség a Dél-Nyugat-Afrikának német részének is. A várost egyik oldalról a Namíb sivatag, másik oldalról pedig az Atlanti-óceán határolja.

Szállás: Stay@Swakop VAGY Amampuri http://www.stay-at-swakop.com/ http://www.amanpurinamibia.com
Útvonal: Hammerstein - Swakopmund, kb. 360 km
Utazási idő: kb. 5-6 óra (az öböli kitérővel)

 

9. nap: Swakopmund
Egész napos szabadprogram, amely során felfedezhetjük a várost, vagy a kalandprogramok közül válogathatunk. Látogassunk el a híres kávéboltok vagy pékségek egyikébe, vagy vegyünk részt az egyik fakultatív programon.

Szállás: Stay@Swakop VAGY Amampuri http://www.stay-at-swakop.com/  |  http://www.amanpurinamibia.com

 

10. nap: Swakopmund – Khorixas
Ma Khorixas felé indulunk és út közben megállunk a Spitzkoppe szikla csúcsokhoz, ahol felfedezőtúrára megyünk, és megcsodáljuk a pompás gránit sziklákat. A hatalmas, 700 méteres sziklák mentén az egykoron itt élő San nép nyomát is felfedezhetjük.
Éjszakára Khorixas-ba megyünk.

Szállás: Igowati VAGY Khorixas Lodge http://www.igowatilodge.com
http://www.nwrnamibia.com/khorixaslodge.htm
Útvonal: Swakopmund – Khorixas, kb. 320 km
Utazási idő: kb. 4-5 óra (plusz látnivalók)

Spitzkoppe
Kirándulásunk során a Swakopmund és Usakos között elterülő vidék gránit csúcsait tekinthetjük meg. A Spitzkoppe alakzatok látványosan magasra emelkednek a máskülönben lapos horizontból, a legmagasabb 1784 méterrel magasodik a tengerszint fölé, ami 700 méteres szintkülönbséget jelent a környező tájhoz képest. A gránit, melyből kialakultak, több, mint 700 millió évesek. A vidék egyik legnagyobb látványosságai a természeti kincseken kívül a Khoi San törzsek történelmi jelentőséggel bíró barlangfestményei.

 

11. nap: Khorixas – Outjo, Himba törzs
Az ország belső része felé indulunk ma, északi irányban Damarlandon keresztül Kamanjab felé, ahol találkozunk a helyi törzsekkel. A Himba emberek nagyrészt pásztortevékenységet folytatnak, marhákat és kecskéket legeltetnek. A Himbákkal való találkozás alkalmával tanulhatunk ékszereik és hajviseletük jelentőségéről, gyógynövényeikről, törzsi vallásukról.

Szállás: Etotongwe: http://www.etotongwelodge.com/
Útvonal: Khorixas - Outjo, kb. 135 km
Utazási idő: kb. 2-3 óra (esős évszakban változhat az útirány)
Programcsomag: Idegenvezetős látogatás a Himba törzsnél

 

12. nap: Etosha Nemzeti Park
Korai reggeli után az Etosha Nemzeti Parkba megyünk szafarira, ahol az ivóhelyek környékén várakozunk, hogy megfigyelhessük az inni érkező állatokat. Egész nap a parkban leszünk, és sok időt eltöltünk a tavak környékén, ahova az állatok inni járnak. Este már érdemes melegen öltözni, de természetesen van lehetőség esti szafarira is (fakultatív).
Fakultatív program: éjszakai szafari helyi szakértővel

Szállás: Namutoni vagy Okaukuejo vagy Halali Lodge: http://etoshanationalpark.co.za/halali/
Útvonal: Outjo – Etosha Nemzeti Park, kb. 170 km

Etosha Nemzeti Park
Az Etosha Nemzeti Park Namíbia északi részén terül el és több mint 22 000 négyzetkilométernyi területet foglal el. Kitűnő szafari-lehetőségek várnak itt ránk, az esős évszak alatt – decembertől márciusig – pedig a számtalan flamingó nyújt felejthetetlen látványt a mocsárrá váló területen.

 

13. nap: Etosha Nemzeti Park
Az egész napot az Etosha Nemzeti Parkban töltjük, hogy még nagyobb eséllyel találkozzzunk az itt élő állatokkal.

Szállás: kétágyas szobákban – Namutoni vagy Okaukuejo vagy Halali Lodge: http://etoshanationalpark.co.za/okaukuejo/  |  http://etoshanationalpark.co.za/namutoni/
Program: egész napos szafari

 

14. nap: Windhoek
Kora reggel vadlessel nyitjuk a napot mielőtt útnak indulnánk. A mai napon Namíbia fővárosa felé vesszük az irányt, de útközben még megállunk egy helyi kézműves piacnál.
Délután városnézésre indulunk Windhoekben.
Fakultatív program: vacsora

Szállás: Windhoek, Heja Game Lodge http://www.hejalodge.com vagy Arebbusch Travel Lodge http://www.arebbusch.com
Útvonal: Etosha Nemzeti Park – Windhoek, kb. 450 km
Utazási idő: kb. 7-9 óra

Windhoek
Windhoek mindössze 200.000 embernek otthont adó főváros, amit leginkább tisztasága miatt kedvelnek a turisták. Számos német stílusban épült, koloniális épületet találunk itt. A régi erőd, a Krisztus temploma és a Parlament történelmi jelentőségű épületek.

 

15. nap: Windhoek – Budapest
Reggel útnak indulunk Windhoekből haza.

 

 

Megjegyzés:

Ez az utazás remekül kiegészíthető pl. Botswana utazással, Dél-Afrika úttal vagy kizárólag a Viktória vízesésnél tett látogatással. Érdeklődjön irodánktól!