Utazás Tibetbe - Lhasatól az Everest alaptáborig

Egy olyan tibeti utazást ajánlunk Önöknek, amelynek keretében elérhető áron tudnak csatlakozni fix indulású, 6-10 fős angol nyelvű idegenvezetéssel induló csoportokhoz. Jelenleg Tibetbe csak szervezett utazás keretében lehet beutazni, egyénileg "utazgatni" nem lehetséges a Tibeti Autonóm területen. Amennyiben semmiképpen sem megfelelőek az adott dátumok, 4 főtől már privát utazást is tudunk szervezni, ez esetben kérjük keressék irodánkat. Az utazás érinti a Himalája Alaptábort is, amelytől azonban senkinek nem kell tartania, ugyanis az alaptáborba autóval mennek fel, így fizikai igénybevételnek senki sincsen kitéve. Tibet maga is egy csodálatos helyszín, és a felkelő nap sugaraiban a világ legmagasabb hegyét látni, igazán maradandó élmény. Az utazás egy kínai vonatúttal indul, úgy gondoljuk, hogy ez az igazán megfelelő módja a Tibetbe való érkezésnek, hangulatban és látványban is fel tudunk készülni Tibetre, sokkal jobban, mint egy repülőút során.

Tibet, Kína - 14 nap

Csoport indulások Lhasa-ból 2017-ben: Tavasztól őszig, fix időpontokban - kérjük érdeklődjön irodánkban!

Az utazás nagyszerűen kiegészíthető kínai, nepáli vagy akár indiai utazással!

Indulás Lhaszából magyar nyelvű idegenvezetővel: 2017. szeptember 08.
Magyar idegenvezetővel, egy 8 fős csoport esetén a Tibeti utazás (2 éj Chengdu-val): 495 000 Ft/fő

 

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
Utazás angol nyelvű idegenvezetéssel, helyi csoporthoz csatlakozva390 000 Ft/fő
Magyar nyelvű vezetéssel szeptemberben495 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
 • A szállásokat az út teljes hosszában jó minőségű hotelekben, privát fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • A szárazföldi transzfereket Tibetben, az út teljes hosszában
 • Helyi (tibeti), angol nyelven beszélő idegenvezetőt a körutazás során, 8 fő felett magyar vezetőt
 • Tibeti engedélyeket és annak az ügyintézési díját
 • A programban szereplő nevezetességekbe a belépők árát
Az ár nem tartalmazza: 
 • A repülőjegyek árát (Budapest-Chengdu retúr, Lhasa-Chengdu: kérje ajánlatunk egyéni útvonalra is)
 • Chengdu – Lhasa vonatjegyet másodosztályú 4 fős kupéban (kb. 60 000 Ft/fő)
 • Ebédet és vacsorát
 • a kínai vízum díját (19 000 Ft/fő, irodánk kérés esetén intézi)
 • BBP- és stornó biztosításokat (kötelező)
 • Bizonyos kolostorokban a fényképezési díjakat (amennyiben igénybe veszik)
 • Az egyéb személyes költségek díját
 • Borravalókat a helyi sofőröknek, idegenvezetőknek
Részletek: 

1. nap: Budapest – Chengdu
Indulás Chengdu-ba.

2. nap: Chengdu
Érkezés Szicsuán fővárosába, transzfer a szállásra.
Szabadprogram.

3. nap: Chengdu
Szabadprogram. (magyar vezetés esetén városnézés)

4. nap: Chengdu – vonat
Felszállás a vonatra, indulás este.

5. nap: vonat
Utazás a vonaton. Megállás számos látványos helyszínen.

6 . nap: Lhasa
A vonat reggel áll meg először Nagqu-ban, ahonnan újra útnak indul. A következő megálló már Lhasa.
Érkezéskor találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába.
Ha időnk és energiánk engedi, délután Barkhor környékén érdemes sétálni kicsit a Jokhang templomot övező ősi piac környékén. Minden nap Buddhista zarándokok ezrei látogatnak a szent templomhoz.
Pihenés, hogy hozzászokjunk a magassághoz, hiszen Lhasa 3600 méter magasan fekszik.

7. nap: Lhasa
A reggelit követően a Jokhang-ot fedezzük fel, a Himalája legszentebb templomát.
A majdnem 1400 évvel ezelőtt alapított templomban őrzik Tibet legbecsesebb vallási kegytárgyát is, az arany Shakyamuni Buddhát. A szobor Wen Cheng kínai hercegnő esküvői ajándéka volt, amikor feleségül ment Songtsen Gempo, tibeti királyhoz. A templom ma is egy élő, működő tmplom, Tibet távoli pontjairól érkező zarándokokkal találkozhatunk. Hallhatjuk ahogy a zarándokok mantrákat kántálálnak és érezhetjük a jakvajból készült gyertyák illatát.
Délután ellátogatunk a másik híres Gelugpa apátsághoz is, a 600 éves Sera Kolostorba. Ez Lhasza központjától 5 km-re északra fekszik, nagyon hangulatos és több kisebb templommal van körülvéve. Minden délután 3 órakor a szerzetesek Buddhista filozófiai vitán vesznek részt, melynek mi is szemlélői lehetünk.
Este szabadprogram a városban, pihenés.

8. nap: Lhasa
A délelőttöt teljes esgészében a Potala palota felfedezésére szánjuk. A város fölé magasodó palota a Dalai Lámák téli rezidenciájaként működött. A hatalmas palotában több mint 1000 szoba található. Az épületet 1693-ban fejezték be teljesen és ma is a világ egyik építészeti csodájaként tartják számon. A palotát terészetesen szakképzett idegenvezető kíséretében látogathatjuk meg.
Délután Lhasza központjától 8 km-re nyugatra utazunk, itt fekszik ugyanis Drepung, amely valaha a világ legnagyobb kolostora volt 10.000 szerzetessel. A kolostor komplexumot mind a mai napig használják.
Az estét szintén szabad programmal töltjük.

9. nap: Lhasa – Yamdrok tó – Karo La gleccser – Gyantse – Shigatse (kb. 350 km)
A mai napon hosszú út elé nézünk. A reggelit követően útnak indulunk egy hosszú útra, emlynek végállomása Shigatse lesz. Az utazást számtalan megállóval, természeti és kulturális látnivalóval tesszük érdekessé.
Először a Kyi Chu folyó völgyében fogunk elhaladni, majd innen a majd 4800 méter magas Kambala hágóig visz fel utunk, ahonnan a Yamdrok tó csodálatos látványban lesz részünk és ahonnan 7191 méter magas Nojin Kangtsang hegy látványában is gyönyörködhetünk. Folytatjuk utunkat a tó partján, majd a Karo La gleccser mellett haladunk el ami majdnem az útig elér. Következő megállónk Gyantse kellemes kisvárosa lesz mielőtt megérkezünk Tibet második legnagyobb városába, Shigatse-ba.

10. nap: Shigatse – Gyatso La hágó – Shelkar – Himalája alaptábor (350km)
A reggeli után Tashi Lhunpo hatalmas kolostorába látogatunk el, amely a Potala után a második legnagyobb. Itt is rengeteg zarándokkal találkozhatunk, akik a korábbi pancsen lámák sírhelyét jönnek meglátogatni. Következő megállónk, Shelkar kisvárosa már az Everest régióban lesz. Természetesen út közben is megállhatunk, hiszen számos barátságos tibeti falu mellett fogunk elhaladni.
Ezt követően felmegyünk a 5248 méter magas Gyatso La hágóra, ahonnan a Himalája gyönyörű hegyvonulatait láthatjuk majd. Ezt Shelkar követi, majd innen kicsit még magassabbra megyünk, 5100 méter magasra, a Geu La hágóra. Innen tiszta időben már a 8 ezres csúcsok is látszódnak: A Cho Oyu, a Makalu, a Lhotse és maga az Everest is.
Folytatjuk utunkat a világ legmagasabban fekvő kolostora, a Rongphu felé. A Rongbuk (más néven Rongpu) 4.980 méter magasan fekszik. Azt mondják az 1902-ben emelt épületből nyílik a világ legdrámaibb panorámája, az kisa monostor mögött ugyanis óriási, hófödte hegycsúcsok magasodnak. Innen egészen az Everest alaptáborig megyünk és elfoglaljuk szállásunkat az alaptábor állandó sátras vendégházaiban, hogy kipihenjük a mai nap fáradalmait és felkészüljünk a holnapi nap korai kelésére.

11. nap: Everest – Shigatse (kb. 350 km)
A reggel korán kelünk, hogy az egyik legnagyobb élményében lehessen részünk: megnézzük hogyan kel fe a nap a Mount Everesten. Némi forró teát és reggelit követően útnak indulunk Shigatse városa felé. Út közben több helyi faluban is lehetőségünk lesz megállni. Igyekszünk úgy Shigatse-ba visszaérni, hogy még elegendő szabadidőnk maradjon a város korábban nem megtekintett részére, amelyet felfedezhetünk egyénileg, de vezető segítségével is.

12. nap: Shigatse – Yarlung folyó – Lhasa (kb. 260 km)
Utunk utolsó napján a Yarlung folyó völgyén keresztül megyünk vissza Lhasa-ba. Bejelentkezünk a szállodába, majd délután és este szabadprogram Lhasa-ban.

13. nap: Lhasa – Chengdu - Budapest
Szabadprogram a repülőnk vagy vonatunk indulásáig, majd privát transzfer a repülőtérre vagy vasútállomásra, elköszönünk helyi vezetőnktől és útnak indulunk.

14. nap: Budapest