Vietnám kincsei


Vietnám Kincsei nagyobb térképen

Utazzon velünk Vietnámba helyi, angol vagy német nyelven beszélő idegenvezetővel induló kiscsoportos utunkon! Vietnám Indokína egyik természeti és kulturális értékekben leggazdagabb országa, amely rengeteg felfedeznivalót tartogat az utazó számára. Az ország még nem olyan felkapott turista desztináció, mint Thaiföld és Bali, így igazi autentikus, "Ázsiai élményt" ad minden utazó számára. Elsődlegesen kulturális körutazásra invitáljuk, mely során Vietnám legfontosabb látnivalóit és helyszíneit ismerhetjük meg.

Vietnám - 10 nap

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
2 fő, helyi csoporttal, angolul beszélő idegenvezetővel415 000 Ft/fő / 95 000 Ft
Az ár tartalmazza: 
 • szállást 3-4*-os szállodákban kétágyas szobában reggelivel
 • egy éj szállást a hajó fedélzetén kétszemélyes kabinban a Halong-öbölben
 • a szárazföldi transzfereket a program szerint
 • a hajótranszfereket a program szerint
 • a következő repülőjegyek árát illetékkel együtt: Hanoi – Hue, Danang - Saigon
 • a programban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E- ebéd, V-vacsora) – korai repülés esetén reggeli csomag helyettesítheti a szállodai reggelit
 • a helyi angol nyelvű idegenvezetőt a programban szereplő városnézések során
 • a belépőjegyeket a városnézések során
Az ár nem tartalmazza: 
 • a nemzetközi repülőjegyet és illetéket a Budapest-Hanoi, Saigon-Budapest szakaszon (kb. 180 000 Ft/fő-től)
 • a programban nem szereplő étkezéseket
 • a vízumdíjat (irodánk segít az intézésben)
 • a BBP- és stornó biztosítást
 • az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • a borravalókat
Részletek: 

1. nap: Budapest – Saigon
Indulás Budapestről.

 

2. nap: Saigon (Ho Chi Minh város)
Saigon metropolisza a tradícionális és modern tökéletes keveréke. Túránkat a modernkori történelem egyik fontos épületénél, az Újraegyesítés Palotájánál kezdjük. Korábban Dél-Vietnám elnökének volt a palotája, míg nem 1975-ben tankokkal lerohanták Dél-Vietnám elesésének jelképeként. Az épületet eredeti formájában őrizték meg, valamint az akkori tankok a kapuknál elhelyezve ma is láthatók.
Ezután a történelmi negyedbe megyünk, ahol a Jáde pagodát nézzük meg, majd a neo-román Notre Dame katedrálist és a központi posta épületét tekintjük meg. Elhaladunk az európai stílusú Városháza és az Operaház előtt is. A nap végén a Ben Thanh piacra látogatunk, ahol számos helyi áru között válogathatunk.
Éjszaka Saigon-ban

 

3. nap: Saigon (R)
A mai napon kirándulást teszünk a Cu Chi csatornákhoz, amik nagyon fontosak voltak az amerikai háború alatt. A 200 km hosszan kiásott csatorna rendszert sosem fedezték fel az amerikai csapatok. A vietkongok mindennapi életébe nyerhetünk itt bepillantást, sőt ügyesen álcázott bejárataikat és csapdáikat is megfigyelhetjük.

Délután a kínai városnegyedbe, a Cholon-ba látogatunk. A sűrűn beépített, nyüzsgő negyed a modern városközponttal ellentétben inkább tradicionális hangulatú. Ellátogatunk itt a gyógyászati piacra, a Binh Tay piacra, majd a Thien Hau Pagodánál folytatjuk a városnézést.
Éjszaka Saigonban.

 

4. nap: Saigon (R)
Reggel Ben Tre-be utazunk, hogy egy Mekong folyami hajóúton vehessünk részt. Ben Tre-ben szállunk hajóra, majd a Vam Xep csatornára utazunk, ahol helyi kézműves árukat és kókuszos édességeket gyártanak. Megkóstolhatunk pár szezonális gyümölcsöt és meghallgathatunk pár tradicionális dalt mielőtt ellátogatunk egy helyi házba egy kellemes mézes teára. Sampan hajóval utazunk tovább a kanálisok között kényelmes tempóban, hogy jobban körülnézhessünk.
Éjszaka Saigon-ban.

 

5. nap: Saigon – Hue (R)
Reggeli után repülőre szállunk és Hanoi-ból Hue-ba utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezünk, majd városnézésre indulunk.
Hue 140 évig volt Vietnám fővárosa. Számos ókori templom és francia stílusú épület található itt. A várost a 17. században alapították.

Meglátogatjuk Tu Duc és Khai Dinh császárok síremlékeit. Először a leghosszabban uralkodó császár, Tu Duc emlékhelyéhez megyünk, mely körül sétálhatunk egy kicsit a nyugalmat árasztó pavilonok, terek és lótusz tavacskák között. Tu Duc még életében megterveztette és megépítette elegáns síremlékét, amelyet életében meditációs, olvasó és színházi teremként használt. Ezt Khai Dinh császár emlékhelye következik, mely a vietnámi és európai stílusjegyeket ötvözi.

A nap hátralevő részében az ókori császári várost járjuk be. Hue szívében található a császári fellegvár, amelyet a 19. század elején, a pekingi Tiltott Város mintájára építettek. Az eredeti falak 10 km hosszúak voltak, széles várárokkal körülvéve. Mára az épületek többségének csak a romjai láthatók, ugyanis legtöbbjüket a vietnámi-ameriaki háború idején lebombázták, de a megmaradt épületek révén bepillantást nyerhetünk a Nguyen dinasztia udvari életébe.
Ezután a zászlótoronyhoz, majd az impozáns Ngo Mon kapuhoz indulunk, amely a császári városrész főbejárata. Belépvén tágas, lótusztavakkal tarkított udvarokba jutunk. Megnézzük a Dien Tho palotát, az Anyakirálynő egykori lakhelyét majd a Thai Hoa palotát, a rendkívüli díszítésű fogadóteremmel, a Mandarinok csarnokát és a Kilenc dinasztiai urnát.
Az éjszakát Hue-ben töltjük.

 

6. nap: Hue – Danang – Hoi An (R)
Reggeli után Thuy Bieu faluba megyünk. A Parfüm folyón hajózunk a falu felé, út közben pedig megállunk az ikonikus Thien Mu pagodánál. Az érkezést követően lehetőség lesz gyalogosan vagy kerékpárral felfedezni a falut és különlegességeit, valamint megismerni kicsit lakóit és hagyományait. Mielőtt tovább indulnánk, részt veszünke egy rövid főző órán is, ahol tradicionális fogásokat kóstolhatunk meg.
Később autóval utazunk Hue-ból Hoi An-ba. Déli irányba indulunk a látványos parti úton. Út közben megállunk Danangban körülnézni. Meglátogatjuk a Cham Múzeumot, a Non Nuoc strandot, majd továbbmegyünk a Márvány hegyhez.
Éjszaka Hoi An-ban.

 

7. nap: Hoi An (R)
A mai nap során folytatjuk a városnézést és részt veszünk egy hajókiránduláson a Thu Bon folyón.
Hoi An kereskedővárosát 1999-ben választották az UNESCO Világörökség részéve. A város, amely a 16. és 17. században a nyugati, kínai és japán kereskedelem központja volt, színes boltjait és kulturális sokszínűségét tükröző templomait máig megőrizte. Manapság a város a hagyományos kézműves termékek és a vásárlás paradicsomaként ismert, amelyet gyalogosan érdemes felfedezni. Látogassunk el a központi piacra és a város kicsiny kikötőjébe! A gyalogos városnézés során egy privát házba is betekintést nyerhetünk, ahol a családtagok évszázadok óta tartják a ház hagyományos berendezését. Megnézünk egy családi kápolnát is, amelyet egy jómodú kereskedő építette a szentek imádására, valamint egy tipikus kínai stílusú pagodába is.
Ezután a Fedett Japán Híd mellett fekvő Sa Huynh múzeumba megyünk, ahol Hoi An történelmével ismerkedhetünk meg. Egy kézműves műhelybe is ellátogatunk, majd a mai napi városnézést a Fedett Japán Híd pagodájánál fejezzük be, amelyet 1593-ban épített a japán közösség, hogy összekösse ezt a városrészt a patak túlpartján fekvő kínai negyeddel.
Délután indulunk a Thu Bon folyói hajókirándulásra, amely során megállunk egy fazekas és egy fafaragó falunál is, mielőtt visszatérnénk Hoi An kikötőjébe.
Éjszaka Hoi An-ban.

 

8. nap: Hoi An – Danang – Hanoi (R)
Reggel transzfer a Danang-i repülőtérre és utazás repülővel Hanoi-ba
Az érkezést követően elektromos autóval megyünk városnézésre Hanoi városában.
Noha Hanoi az ország modern fővárosa, ma is őrzi történelmi jellegét, így az ide látogatók megismerhetik benne az elmúlt századok báját és titkait. Gyalogszerrel is bejárhatjuk tradicionális üzletekkel tarkított negyedeit és szűk utcáit, parkjait és látványosságait. A város Ázsiában egyedülálló harmóniában van a természettel. A szűk utcácskákat a „36 utca” néven is emlegetik és mindegyik külön nevet kapott a szerint is, hogy milyen termékkel kereskedtek hagyományosan abban az utcában.

60 perces elektromos autós irándulásunk során elmegyünk a Hanoi szívében fekvő Hoan Kiem tóhoz, a Ngoc Son templomhoz és a „Felkelő nap” hídhoz. A Hoan Kiem tó Hanoi történelmi központjában található, és nem csak ismert turisztikai látványosság, de a helyiek társadalmi életének is fontos helyszíne. A legenda szerint itt adta vissza Le Loi király varázs kardját az arany teknős istenségnek miután sikeresen ellenállt a Ming dinasztiának. A tavon fekszik egy apró sziget, rajta emelkedik a Teknős torony, mely ennek a legendának állít emléket.A Jade szigetre egy pirosra festett hídon keresztül juthatunk, melynek a neve „Felkelő napot” vagy „Reggeli napfényt” jelent. Megnézzük még a Quan Su Pagodát, a selyemutat, a vonatpályaudvart és a Hanoi Operaházat.

Este egy tradicionális vietnámi „Water-Puppet Show”-n (Vízi bábszínház) veszünk részt. Ez a különleges művészeti ág észak Vietnamból ered, így Hanoiban érdemes megtekinteni.

Éjszaka Hanoiban.

 

9. nap: Hanoi – Halong-öböl (R, E, V)
Reggeli a szállodában, majd a gyönyörű Halong-öbölbe teszünk kirándulást. Dél körül érkezünk meg a kikötőbe, ahol egy bájos, tradicionális fa hajóra szállunk fel, ami körbe visz bennünket az öbölben, melyből sárkány fogakként emelkednek ki a mészkő sziklák. Ebédünket és vacsoránkat is a fedélzeten fogyasztjuk el, miközben olyan egyedülálló szikla képződmények melett haladunk el, mint a „kő kutya”, a „füstölő”, és a „harcos kakas”.
A hajón, kabinunkban töltjük az éjszakát.

 

10. nap: Hanoi (R)
Reggel kitűnő lehetőségünk lesz gyönyörködni az öböl felett felkelő nap látványában. Ha kedvünk van, csatlakozzunk a reggeli Tai Chi gyakorlathoz.
A szigetek között megállunk a Thien Cung (mennyei lakhely) barlangnál, majd visszatérünk a kikötőbe. Kikötünk, majd visszatérünk Hanoiba, ahol az éjszakát is töltjük.
Éjszaka Hanoi-ban.

 

11. nap: Hanoi – Budapest (R)
Reggeli után a napot az Ázsiában is egyedülálló főváros felfedezésével töltjük.
Ellátogatunk az Irodalom Templomába, ami fallal övezett udvaraival és kecses kapuival a tradicionális vietnami építészet egyik legjobban megőrzött példája. A Konfuciusnak szentelt épületet 1070-ben alapították, és az ország első egyetemének is otthont adott.
Következő állomásunk a Ho Chi Minh Emlék Központ és mauzóleum. Ezt követően megtekintjük az Elnöki Palotát (kívülről), majd ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol az ország 54 népcsoportjának művészeti alkotásait csodálhatjuk meg.

A repülőgép indulásának megfelelően folytatjuk a városnézést (a csomagokat a lobbiban hagyhatjuk) vagy búcsút intünk Vietnámnak és haza indulunk.
Transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre átszállással.

 

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre.