Yunnan - Guilin körutazás


View Yunnan - Guilin in a larger map

Ezt az utat azon utasaink számára ajánljuk, akik már jártak Kínában és a "kötelező" látnivalókat, úgy mint Peking, Xi'an, Shanghai városát és nevezetességeit bejárták. Ez az út az "Örök Tavasz" tartományába, a délkeleti Yunnan tartományba kalauzol bennünket. Tulajdonképpen a Himalája hegyeiben kezdjük meg utazásunkat, az UNESCO Világörökség részét képező Lijiang kisvárosában, ahonnan a hegy vonulatait követve haladunk dél felé a csodálatos Dali, majd a nagyváros, Kunming felé. Csodálatos hegyek, pagodák, Kína igazi a nyugati nagyvárosokban már alig megtalálható arcát fogjuk itt megismerni. Az utat Guilin mészkő csúcsaival és a Li folyón tett páratlanul szép hajóúttal fogjuk zárni. Akinek még van energiája és ideje, az utazás egy Macao-Hongkongi városnézéssel meghosszabbítható.

Kína - 12 nap

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
2-5 fő esetén, egyénileg, helyi angolul beszélő idegenvezetővel799 000 Ft/fő / 150 000 Ft
6-9 fő esetén, egyénileg, helyi, angolul beszélő idegenvezetővel650 000 Ft/fő / 150 000 Ft
10 fő felett, magyar idegenvezetővel665 000 Ft/fő / 130 000 Ft
15 fő felett, magyar idegenvezetővel605 000 Ft/fő / 130 000 Ft
Az ár tartalmazza: 
Az ár nem tartalmazza: 
  • A nemzetközi repülőjegy árát a Budapest-Peking, Guilin-Budapest szakaszokon (kb. 200 000 Ft/fő)
  • A BBP és a sztornó biztosítás díját (nem kötelező, irodánkban is megköthető)
  • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
  • Egyéb személyes jellegű kiadásokat
  • A borravalókat (javaslat: 5 USD a helyi idegenvezetőknek)
  • A kínai vízum díját (19.000 Ft/fő a budapesti követségen, irodánk intézi)
Részletek: 

1. nap: Budapest – Peking
Indulás Budapestről Pekingbe.
 

2. nap: Peking – Lijiang
Érkezés Pekingbe, majd utazás tovább Lijiang-ba repülővel.
Az érkezést követően transzfer a hotelbe, pihenés.
 

3. nap: Lijiang (R, E)
Reggeli után a Fekete Sárkány tóparkot nézzük meg, ellátogatunk a Naxi Népművészeti múzeumba. Miután helyben elfogyasztottuk ebédünk, Lijiang Yuan dinasztia idején épült Óvárosát is felfedezzük. A várost a „Kelet Velencéjének” is nevezik, hiszen majdnem minden ház előttvíz folyik, míg az emberek otthonait festői fűzvák övezik. Éjszaka Lijiangban.
 

4. nap: Lijiang (R, E)
Reggeli után folytatjuk a város és környékének felfedezését. Felkapaszkodunk a Jáde Sárkány hegyére, délután pedig megcsodáljuk a Baisha freskókat. Az éjszakát a városban töltjük.
 

5. nap: Lijiang – Dali (R, E)
Reggeli után indulás Dali városába, érkezést követően a szállodai szobák elfoglalása. A nap folyamán sétálunk Dali óvárosában, kirándulunk az Erhai tóhoz Kína egyik legmagasabban fekvő hegyi tavához, és megtekintjük a Három Fehér Pagodát. Este visszamegyünk a szállodába.
Éjszaka Daliban.
 

6. nap: Dali – Kunming (R, V)
Korai reggeli után busszal Kunmingba indulunk (kb. 5-7 órás út). Érkezést követően a szállás elfoglalása. Délután először a Jindian Parkba és a Botanikai Kertbe megyünk. A Kunmingtól 7 km-re fekvő Jindian Parkban található az „Arany Templom”, amelyet 1602-ben építettek és bronzzal bevont tetejéről kapta nevét. A 44 hektáros Botanikai Kertben közel 4000 növényfaj található, köztük virágok, gyógynövények és különleges fák.
Éjszaka Kunmingban.
 

7. nap: Kunming (R, E)
Reggeli után. 8:30-kor vár minket a vezetőnk és a 40 km-re fekvő Jiuxiang-ba buszozunk. A Jiuxiang régió hegyeiről, barlangjairól, folyóiról és mély völgyeiről híres. A vidéket kb. kétórás sétával járjuk be.
Ebédünk elfogyasztása után tovább indulunk és teszünk egy kirándulást a híres Kőerdőbe, ahol különleges geológiai képződményeket láthatunk. A nap végére visszatérünk Kunmingba.
Éjszaka szállodában.
 

8. nap: Kunming – Guilin (R, E)
Reggeli után találkozás helyi idegenvezetőnkkel és elindulunk, hogy felfedezzük a Madár- és Virágpiacot. Később a Nyugati-hegyre (Xi Shan) látogatunk, mely meredek sziklafalaival fenséges látványt nyújt. A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Dianchi tóra. Az út végcélja a Sárkány kapu (Longmen) lesz. Ebéd után 2 órakor a Huating Templomot és a Taihua Templomot tekintjük meg.
Este transzfer a repülőtérre és utazás Guilinbe repülővel.
Érkezés után a hotelszobák elfoglalása, éjszaka a Guilin Universal Hotelben.
 

9. nap: Guilin (R, V)
A reggelit követően ellátogatunk Guilin egyik jelképéhez, a híres Elefántormány-hegyhez, majd a Nádsíp-szirt-barlangba (Ludi-yan) látogatunk, ami a városközponttól északnyugatra, 6 km-re emelkedő Guangming-hegy déli oldaláról nyílik. Ebédre helyi különlegességeket kóstolhatunk meg egy étteremben, például a Guilini rizstésztát. Ezt követően délután olyan helyszíneket látogatunk meg mint a Furbo hegy, a Hét csillag park (Qixing Gongyuan) és az Összehajtott brokát hegye (Diecai-shan).
Éjszaka Guilinban.
 

10. nap: Guilin – Longsheng – Guilin (R, V)
Egész napos kirándulás a Longsheng környéki rizs teraszokhoz.
Éjszaka Guilinban.
 

11. nap: Guilin – Yangshuo (R ,E)
Reggeli után egy hajókirándulásra indulunk a Li folyón, amelynek végén a festői Yangshuo parányi városkában szállunk le. Este egy „Liu Sanjie” elnevezésű vízi show-t tekintünk meg.
Yangsuoban, a New Century Hotelben szállunk meg éjszakára.
 

12. nap: Yangshuo – Guilin - Budapest (R)
Reggeli után egy két órás kerékpártúrára indulunk az 1500 éves, 17 méteres indiai fügefához és a Hold hegyére.
Ebéd, majd transzfer a guilini reptérre és utazás haza.
Fakultatív lehetőség pár napos Hongkongi tartózkodásra, ebben az esetben transzfer a hotelbe és éjszaka Hongkongban.

 

Fakultatív Hongkongi hosszabbítás:
 

13. nap: Hongkong ( R, V)
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Macao-ba.
Miután visszatértünk a szállodába, rövid pihenő, majd vacsorával egybekötött hajóútra megyünk az öbölben. A hajó nyitott terasszal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a vacsora során bármikor megcsodálhassuk a kivilágított várost. A vacsora korlátlan fogyasztású büfé vacsora, kizárólag az alkoholos italokért kell fizetni.

 

14. nap: Hongkong (R)
Reggeli után a hotelből félnapos városnézésre indulunk Hongkongban. Felmegyünk a Viktória-csúcsra, ahonnan csodás kilátás nyílik a Kowloon-félszigetre és Hongkong központi részére. Ezután a Repulse-öbölhöz, majd pedig az Aberdeen halászfaluba megyünk.
Fél 2-2 körül érünk vissza a szállodához, ezután pedig néhány órás szabadprogram áll rendelkezésünkre, amely során vásárolgathatunk a városban.
Késő délutánig a szállodai szoba a rendelkezésünkre áll, így mindenkinek lehetősége lesz felfrissülni még a hazaút előtt.
A szállodából koraeste egy helyi étterembe megyünk és elfogyasztunk egy búcsúvacsorát.
Az esti órákban transzfer a repülőtérre és késő este indulás Budapestre.

 

15. nap: Budapest
Érkezés Budapestre.

 

Megjegyzés:

A Hongkong - Macao program négy csillagos szállodában reggelivel és a fent részletezett privát programokkal kb. 150 000 Ft/fő