+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Tanzánia

Szűrők

Type Filter

Utazás típusa
Indulás időpontja
Időtartam
Az utazás jellege
Utazásra szánt összeg

Visszajelzések

Tanzánia

Gaurav Marghade

Tanzánia

Gaurav Marghade

Hírlevél

Tanzániába egyénileg és csoportosan is szervezünk utakat angol és német idegenvezetéssel. Szafari a szavannákon, kirándulás, vagy csak pihenés, nyaralás Zanzibár szigetén? Kérje ajánlatunkat az info@planethungary.com címen.

Nyaraló csomagok megállóval Dubaiban

Szállás: 4-5*-os hotelek
Utazás típusa: Privát, nyaraló programok
Utazás: repülővel
Indulás: Bármely időpontban, hetente többször
Időszak: 2019 júliustól visszavonásig

Az ország számokban

Főváros: Dodoma (törvényhozás) / Dar es Salaam (közigazgatás)
Legnagyobb város: Dar es Salaam
Terület: 945 090 km²
Népesség (becsült): 40 213 160 fő (2008)
Népsűrűség: 20 fő/km²
Hivatalos nyelv: szuahéli, angol
Vallás: A lakosság 36%-a keresztény, 35%-a muszlim

Vízum

A vízumot Tanzánia Nagykövetségein vagy belépéskor a határon is ki lehet váltani.

A Tanzániai turista vízum lehet érvényes egyszeri vagy többszöri belépésre is, az egyszeri belépésre jogosító turista vízumot általában maximum három hónapra állítják ki, a többszörit akár hat hónapra.

A vízumigényléshez szükséges:
1. Kitöltött vízumigénylő nyomtatványok
2. Érvényes útlevél (érvényes legyen legalább hat-kilenc hónappal az utazást követően is)
3. Kettő igazolványkép méretű fénykép
4. az útlevél másolata

Az országba utazók útlevelének a vízum érvényességi idejének lejárta után is még hat hónapig érvényesnek kell lennie, ezért mivel a vízumot általában három hónapra adják ki, célszerű, hogy útlevelünk kilenc hónapig érvényes legyen az érkezés pillanatában.

A turista vagy szokványos vízum ára 50 amerikai dollár, a többszöri belépésre feljogosító 6-tól 12 hónapos vízum 100 amerikai dollár, míg a 3 hónapos többszöri belépésre feljogosító vízum szintén 50 dollár.

A vízum beszerzéséhez és intézéséhez kérje nyugodtan irodánk segítségét.

További információk: http://www.taa.go.tz/index.php/visa-info 

Magyar külképviselet

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban hivatásos magyar külképviselet nem működik. Az akkreditált magyar külképviselet Nairobiban (Kenya) található, ezért a konzuli segítségnyújtás nehézségekbe ütközhet, és hosszabb időt vehet igénybe. 

Ezért javasoljuk, hogy vegyék fel Magyarország tanzániai tiszteletbeli konzuli hivatalával
Tiszteletbeli konzul: Obedie Solomon Kimaro, 
Cím: P.O. Box 31895, Dar-Es-Salaam / Tanzánia,
Mobil: + 255 7 744 299753, 
Iroda: +255 222 700720, 
E-mail: oskimaro@gmail.com

Nagykövetség – Nairobi (Kenya):

Cím: Kabarsiran Avenue (off James Gichuru Road) Lavington, Nairobi, Kenya P.O.Box: 661146-00200
Telefon: 00-254 738 905 187
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Máthé László
E-mail:mission.nai@mfa.gov.hu
Honlap: nairobi.mfa.gov.hu

Helyi idő

+1 óra az eltérés Budapesthez képest
http://www.timeanddate.com

Helyi valuta

A helyi fizetőeszköz a tanzániai shilling (TZS)
1 HUF = kb. 8 TZS (2019, május)
www.xe.com )

Telefon

Tanzánia előhívószáma (és Zanzibáré is) a 255

Elektromos áram

230 V, 50 Hz. De konverter szükséges, mert a csatlakozó eltér a hazaitól.
(infó: https://www.power-plugs-sockets.com/hu/tanzania/)

Egészség

Tanzániában – az alacsonyabban fekvő területeken – elterjedtek a malária különböző alfajai, ezért javasolt a kiutazás előtt megkezdeni a megelőző (a malária hevességét csökkentő) gyógyszerek szedését. A higiénia általános szabályainak betartásával (gyakori kézmosás, palackozott víz fogyasztása, szúnyogháló) elkerülhetőek a fertőzések, megbetegedések.

A fővároson kívül korlátozottak az egészségügyi szolgáltatások; a leggyakoribb betegségek: AIDS, malária, bakteriális fertőzések.

Ivóvíz, ételek

A csapvíz az ország területén nem iható!

Ami az ételeket illeti, Tanzániában is elterjedt a kenyai nyama choma (roston sült hús), különösen a bárral egybekötött éttermekben. Zanzibár és Pemba szigetein és a tengerparti részeken azonban, a tengeri halakon, rákokon és kagylókon alapuló hagyományos szuahéli étkek a jellemzők. A nemzeti italfőzet a Safari Lager, a helyi likőr pedig a konyagi nevű fehérrum-készítmény.

Éghajlat

Mivel Tanzánia nagyon közel van az Egyenlítőhöz, ezért nagyon markáns éghajlatbeli és hőmérsékletbeli különbségekről tél és nyár között nem beszélhetünk. Az ország ebből kifolyólag tulajdonképpen egész évben utazható. Lássuk azonban a részleteket:

A leghűvösebb időszak Június-Október közé esik, ekkor a legmagasabb hőmérséklet 27 C. fok körül alakul, ez az időszak esőmentes, tiszta, kék éggel.

November és December a “rövid esők” a “Mvuli” időszaka, amikor reggelenként gyors, rövid ideig tartó esők előfordulnak, de utána a nap hátralévő részében már felhőmentes, szép, tiszta idő van. A legmagasabb hőmérséklet ekkor 35 fok körül alakul.

December végétől Márciusig ismét egy száraz, esőmentes időszak, kristálytiszta éggel, lélegzetelállító naplementékkel – az egyik legideálisabb időszak az utazásra.

 Március közepétől Május végéig tart a “hosszú esők” időszaka, a “Masika”. Ekkor komoly esők alakulnak ki a reggeli órákban, majd kitisztul az ég, egészen az esti órákig, amikor erőteljes felhősödés kezdődik. Ezekből a felhőkből lesz aztán az égszakadás másnap reggel.

Az éjszakákról általánosságban elmondható, hogy a fenti “évszakoktól” függetlenül bizony hűvösek, tiszta ég esetén kb. 10 fokig is lehűlhetnek, ezért egy polar pulóvert mindenképp ajánlott magunkkal vinni.

Történelem

Az ország partvidékét a portugálok fedezték fel a 16. században. Zanzibár ekkor az arabok kezén volt már. 1889-ben a németek gyarmattá tették az országot Német Kelet-Afrika néven.

1920-ban a britek szerezték meg.
1961. december 9-én Tanganyika független lett. 1963. december 10-én Zanzibár is elnyerte függetlenségét. 1964. április 26-án egyesült a két ország.
1995-ben tartottak első ízben szabad választásokat.

Biztonság

Fokzottan ügyeljünk értékeinkre, a lopások és rablások gyakoriak. Ezen kívül az országra általánosan a rossz útviszonyok, a balesetek nagy száma jellemző.
 

 

Pin It on Pinterest