+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Argentína

Szűrők

Type Filter

Utazás típusa
Indulás időpontja
Időtartam
Az utazás jellege
Utazásra szánt összeg

Visszajelzések

Argentína

Gaurav Marghade

Argentína

Gaurav Marghade

Hírlevél

Chile – Argentína – Brazília

15 nap

Indulás: Bármely időpontban
Utazás típusa: Szervezett egyéni
Magyar idegenvezetés: 10 fő felett
Szállás: 3-4* hotelek

From860,000 Ft
0
View Details

Az ország számokban

Terület: 2 766.890 km2
Államforma: szövetségi köztársaság
Népessége: 35,2 millió
Fővárosa: Buenos Aires
Hivatalos nyelv: spanyol

 

Vízum

Vízumkötelezettség a turizmus céljával beutazók esetében nincs, minden más esetben – munkavállalás, tanulmányok folytatása – vízumkötelezettség áll fenn. Turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Argentínában. Amennyiben látogatása ennél hosszabb időre szól, a helyi idegenrendészeti hatóságnál kell a tartózkodás meghosszabbítását kérvényezni.

 

Magyar külképviselet

Argentínában a Magyar Köztársaságnak külképviselete az akkreditált nagykövetség Buenos Airesben.

Buenos Aires – Nagykövetség
Cím: Calle 11 de Septiembre 839, Capital Federal, Ciudad de Buenos Aires
Előhívó: (00)-(54)-(11)
Telefon: 4777-1770, 4778-3130
Ügyelet: 4777-1770
E-mail: secretaria@embhungria.com.ar
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/buenosaires
Akkreditált országok: Argentína, Paraguay, Uruguay és Peru

Buenos Aires – Konzuli hivatal
Cím: Calle 11 de Septiembre 839, Capital Federal, Ciudad de Buenos Aires
Előhívó: (00)-(54)-(11)
Telefon: 4778-3734
Ügyelet: 4777-1770
E-mail: consul@embhungria.com.ar
Konzuli kerület: Argentína, Bolívia, Ecuador, Paraguay, Peru és Uruguay

 

Helyi idő

Helyi idő: Budapesthez képest nyáron 3 órával kevesebb, télen 4 órával kevesebb.

  1. október 19-től a keleti tartományokban és a fővárosban előreállítják az órákat a nyári időszakban (október végétől március közepéig), a nyugati tartományokban viszont nem változtatnak rajta.

 

Helyi valuta

A hivatalos pénz az argentin peso, 1 peso = 100 centavo.
Jelenleg 1 ARS= kb. 8 HUF (2018-as adat, www.xe.com )
Az országban gond nélkül tudunk USD-t és EUR-t váltani a bankfiókokban valamint az ATM hálózat is kielégítő.

 

Telefon

Argentína előhívószáma a +54.

 

Elektromos áram

220 V, 50 Hz.
Adapter szükséges.

 

Egészség

Az argentin egészségügyi helyzet európai mércével is jónak mondható. A közkórházakban az alapellátás biztosított. A balesetbiztosítás területi elven működik, tehát akinek a főváros valamelyik biztosítójával van szerződése, nem biztos, hogy ez alapján vidéken is jogosult a szükséges szolgáltatás igénybevételére.

Védőoltások nem kötelezőek, Argentína északi részébe utazóknak azonban ajánlott a sárgaláz elleni oltás felvétele, és a malária ellenes gyógyszerek beszerzése. Az Andokba utazók a tífusz elleni védőoltást is kérjék.

Argentína északi részén a sárgaláz szempontjából potenciálisan veszélyes övezetnek számítanak Misiones és Formosa tartományok, valamint Chaco, Corrientes, Jujuy és Salta tartományok Bolíviával, Brazíliával és Paraguay-jal határos területei.
A Latin-Amerikában gyakori népbetegségnek számító Dengue-láz Argentína északi részén, Salta, Jujuy és Catamarca tartományokban jelent veszélyt. A lázat az Aedes Aegypti szúnyogfaj okozza (napközben csípnek), amely Buenos Aires tartománytól északra fekvő területeken honos. A betegség tünetei: magas láz, ízületi, izom-, és csontfájdalmak, hányás, halvány kiütés, mérsékelt vérzékenység. A lábadozás hetekig is tarthat, fáradékonysággal, izomgyengeséggel jár. Ismételt fertőzés esetén súlyos vérzéses formában jelenik meg, s halálos is lehet. Védőoltás ellene nincs. A szúnyog csípésétől kell óvakodni.

 

Ivóvíz, ételek

Tartózkodjunk a csapvíz fogyasztásától, mindig szerezzünk be palackozott vizet. Az italokat sem tanácsos jégkockával inni, ugyanis a jeget csapvízből készítik, így a jeges italok fogyasztása is veszélyes lehet.

Az argentin konyha különösen kedveli a húsokat, főleg a marhát. Legszívesebben a parrilladát fogyasztják, ami grillezett húsból álló étel.

 

Öltözködés

Az európai normáknak megfelelő ruházatot viselhetünk az országban. Az úti poggyász összeállításánál azonban figyeljünk arra, hogy a különféle időjárási viszonyoknak megfelelő öltözet legyen nálunk, ugyanis Argentína különböző vidékein eltérő éghajlat uralkodik.

 

Vám

Az országba 18 év feletti személy 2 liter alkoholt és 400 szál cigarettát szabadon bevihet.

A térség országaihoz hasonlóan, Argentínában is tilos a húskészítmények és nyershús, valamint zöldségfélék behozatala. Az ilyen termékeket a határon elkobozzák.

 

Éghajlat

Nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt Argentínában nagyon változatos az éghajlat. Az éghajlat általában mérsékelt égövi, a szubtrópusi északtól a szubpoláris délig terjed. Az ország északi része nagyon meleg, száraz nyarak váltakoznak valamivel nedvesebb telekkel. Argentína középső részén a forró nyarakat zivatarok törik meg. A telek hidegek. Argentína nyugati részén a jégeső sem ritka. Délebbre a nyár hűvösebb, a hideg teleken erős a havazás, különösen a hegyvidékeken. A csapadékot hozó nyugati szeleket az Andok árnyékolja, ezért Argentína nagy részén kevés a csapadék. A hegységek elzárt medencéiben félsivatagi körülmények uralkodnak.
Buenos Aires leghidegebb hónapja a június (középhőmérséklet: 11°C), a legmelegebb hónapja pedig a január (középhőmérséklet: 24°C). A legcsapadékosabb időszak az augusztustól novemberig tartó négy hónap, a legszárazabb hónap a február.

 

Strandok

Argentína jelenleg legnépszerűbb tengerpartja Mar del Plata, mintegy 300 kilométerre délre Buenos Aires-től helyezkedik el. A hosszan elnyúló, homokos, dűnés tenegrpart egyaránt népszerű a helyiek és a turisták körében is. Kiváló éttermek és bárok várják a kikapcsolódni vágyókat.

Mar del Plata fölött 100 kilométerre van Pinamar tengerparti települése, amely kisebb, nyugodtabb tengerpart és kifejezetten a felső kategóriás, luxus szállóiról híres.

 

Pin It on Pinterest