+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

Ecuador

 

 

Szűrők

Type Filter

Utazás típusa
Indulás időpontja
Időtartam
Az utazás jellege
Utazásra szánt összeg

Visszajelzések

Ecuador

Gaurav Marghade

Hírlevél

Az ország számokban

Terület: 276 841 km²

Államforma: Elnöki köztársaság

Népesség: kb. 15 000 000 fő (2011-es becslés)

Főváros: Quito

Hivatalos nyelv: spanyol

Vallás: 95% római katolikus, 5% más

Függetlenség: 1822 május 24 – Spanyolországtól

Legmagasabb pont: 6 267 m, Chimborazo

Vízum

Magyar állampolgárok számára a belépéshez nem szükséges vízum.

Az útlevélnek azonban érvényesnek kell lenni a beutazástól számított 6 hónapig.
 

Helyi idő

Magyarországhoz képest -6 óra az időeltolódás.

Helyi valuta

Az országban használatos valuta az Amerikai dollár (USD) Egy dollár = 100 cent.

1 USD = kb. 230 HUF ( www.xe.com

Elektromos áram

120-127 V, 60 Hz, nem európai szabvány. Adapter szükséges, melyet utazás előtt érdemes beszerezni.

(lásd: http://www.kropla.com/electric2.htm)
 

Egészség

Csak palackozott víz fogyasztása ajánlott. Kötelező oltás nincs, de javasolt a Hepatitis A,B, a Hastífusz, Malária és a Sárgaláz elleni védőoltás.

Éghajlat

 

“Bármikor, hisz az egyenlítő mellett van!” – vágnánk rá könnyen a választ arra a kérdésre, hogy mikor utazzunk, pedig korántsem ilyen egyszerű a válasz. Az ország egyre népszerűbb a turisták körében, a Galapagos szigetekre a hatóságok csak korlátozott számú belépési engedélyt adnak ki, és az éghajlat is meglephet minket, ezért fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az utazás időpontját.

Nézzük először a Galapagos szigeteket.

A legmelegebb és legcsapadékosabb a december-május közötti időszak, amikor a nappali hőmérséklet 25-30 C fok körül alakul. Ekkor délutánonként gyakran esik, de csak rövid ideig és utána gyorsan kitisztul az ég és kisüt a nap. Furcsamód ezekben a hónapokban a legcsendesebb a tenger a szigetek körül, valamit a vízhőmérséklet is 25 fok körül alakul, ami ideálissá teszi a snorkelezést és búvárkodást.

Júniustól Novemberig tartanak a hűvösebb hónapok, amikor gyakran felhős az idő, több fokot hűl a levegő és a tenger, de alig esik. Ekkor a hullámzás is erősebb a tengeren ( ez különösen augusztus-szeptemberre igaz ). A nyári szabadságolások miatt ugyanakkor erre az időszakba esik a szigetek csúcs-szezonja ( júni közepétől szeptember közepéig ), amikor igazi turista áradatra lehet számítani a szigeteken és a szárazföldön is.

Mikor tervezzük tehát a szigetek meglátogatását? Egyértelműen a december-május hónapokra, ezen belül is az március-májusra, amikor a délutáni esőknek köszönhetően kizöldülnek és virágba borulnak a szigetek.

Ami a szárazföldet illeti, a tengerparti klíma megfelel a szigetek klímájának, a felföldi területeken novembertől áprilisig hűvösebb-esősebb az időjárás, májustól októberig kicsit szárazabb. A dzsungel nem akármiért dzsungel, a relatíve kevésbé esős időszak az október-december hónapokra korlátozódik. Ide bármikor érdemes túrázni, esik ugyan, de nem egész nap, az dzsungel élővilága pedig bőven kárpótol a nyakunkba szakadó vízért.

Összességében tehát december elejétől május végig a legideálisabb az utazás, de akik nem ijednek meg a hűvösebb tengertől, illetve akik egyáltalán nem tervezik a szigeteket, szinte bármikor kellemesen utazható Ecuador.  

 

Pin It on Pinterest