+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com
Kína > Az új pekingi repülőtér (Beijing Daxing)

Peking új nemzetközi repülőtere hamarosan megnyitja kapuit. Az új repülőtér már formájával is lenyűgözi az utazókat – hiszen úgy néz ki, mint egy űrbázis – de a környezete is egyedülálló lesz, hiszen a tervezők majdnem 18 ezer hektár erdőt szándékoznak a repülőtér mellé telepíteni.

A Kínába utazók lassan ízlelgethetik a Beijing Daxing nevet, ami Peking új nemzetközi repülőterének lesz a neve, és még idén megnyitja kapuit. A repülőtér 46 kilométerre délre fog elhelyezkedni a várostól és természetesen autópálya fogja összekötni a városközponttal.

Az új repülőtér nem csak formájával nyűgözi le az utazókat – hiszen úgy néz ki, mint egy űrbázis – hanem a környezete is egyedülálló lesz, hiszen a tervezők majdnem 18 ezer hektár erdőt szándékoznak a repülőtér mellé telepíteni.

Nagy segítség lesz az utazóknak, mivel a régi repülőtér már kapacitása küszöbén áll, tavaly ugyanis 100 milliós utas forgalmat bonyolított le, amivel a világ második legforgalmasabb repülőtere címet is kiérdemelte (az első az Atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtér).

Érdekesség, hogy több Amerikai repülőtérhez hasonlatosan itt is lesznek kiemelt légitársaságok, akik használják a repülőteret: a China Southern és a China Eastern Airlines.

Szomorú látni, hogy amíg Ázsiában naponta jönnek a hírek a repülőterek modernizálásáról, addig Budapesten egy árva gyorsvasutat sem sikerült kiépíteni a nemzetközi repülőterünkre, a Liszt Ferenc repülőtérre, valamint az érkezési oldal infrastruktúrája, a csomagfelvétel, a wc-k állapota, stb. összességében a reptér súlyához mérten méltatlan színvonalon vannak. Úgy gondoljuk, hogy ez rettentően fontos lenne országimázs szempontjából, hiszen az ide látogató külföldieknek ez az első benyomásuk az országról.

Várjuk a véleményed!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Pin It on Pinterest

Share This