+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Japán

Keresgéljen útjaink között saját elképzelése szerint

Szűrők

Visszajelzések

Japán

Erik

Japán

Erik
Értesüljön legújabb útjainkról, kedvezményeinkről és híreinkről elsőként!

Hírlevél

Böngéssze útvonalainkat itt, vagy kérje egyéni, személyre szabott ajánlatunkat elérhetőségeink bármelyikén. Örömmel segítünk rövidebb vagy hosszabb kulturális körutazás vagy városnézés szervezésében.

info@planethungary.com
06 1 411 1882

Japán gyöngyszemek

16 nap

Szállás: 3-4* Hotel
Indulás: 2020. március
Utazás típusa: Szervezett csoportos
Közlekedés: bérelt kisbusszal és vonattal
Csoport létszám: min. 8, max. 15 fő

Hasznos tudnivalók a Japánba utazóknak

Általános információk

Terület: 377 973 km²
Népesség: kb. 125 000 000 fő
Népsűrűség: 336 fő/km²
Szigeteinek száma: 6852
Főváros: Tokió
Államforma: monarchia
Hivatalos nyelv: japán

 

Vízum:

Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet felmutatása mellett, legfeljebb 90 nap időtartamra, turista célú utazás esetén vízummentesen utazhat Japánba. A belépéshez az út végéig érvényes útlevél szükséges.

A Japánba történő belépéskor a japán hatóságok minden 16. életévét betöltött külföldi állampolgártól az előre kitöltött belépési formanyomtatvány bemutatását követően a két mutatóujjról ujjlenyomatot vesznek, valamint ezt követően az arcról fényképet készítenek.

A turizmus céljából magánútlevéllel beutazni kívánóktól alábbi iratokat kérhetik a Japánba történő belépéskor:

  1. az ország elhagyására szolgáló érvényes menetjegyet, vagy az azt helyettesítő igazolást,
  2. az országban való tartózkodás alatt felmerülő összes költség megtérítését bizonyítani képes hivatalos igazolást, bankkártyát vagy okiratot,
  3. a tartózkodás idejére szóló szállásfoglalás igazolását,
  4. a tartózkodás idejére kötött utazási biztosítás igazolását,
  5. látogatás esetén a meglátogatott személy neve és elérhetőségei.

https://tokio.mfa.gov.hu/page/utazasi-tanacsok-japanba )

 

Egészség:

Japánban nagy súlyt fektetnek a tisztaságra, és a japán kultúrában gyökerező közösségi szellem érzékelhető az egészségügy területén is. Beteg emberek gyakran maszkokban járnak, hogy ne fertőzzék meg embertársaikat, a mentőhálózat – melyet a tűzoltóság működtet – jól felszerelt, az önkormányzatok rendelkeznek járványügyi programokkal. Japán egészségügyi és járványügyi helyzete igen jó, az utazók számára védőoltás nem szükséges.

Míg a japán egészségügyi hálózat jól kiépített és magas színvonalon működő, az országra általában jellemző magas árszínvonal itt is érvényes. Egy váratlan kórházi ellátás így komoly költségekkel járhat. Ezért minden japánba utazó magyar állampolgárnak nyomatékosan javasoljuk elutazása előtt személyre szabott utasbiztosítás megkötését.

 

Helyi idő:

+7 vagy +8 óra az eltolódás Magyarországhoz képest, Japánban nincs elkülönítve a nyári és a téli időszámítás. (UTC+9)
(http://www.timeanddate.com/)

 

Helyi valuta:

Japán pénzneme a jen (JPY).
1 JPY = kb. 3 HUF (2019, xe.com)

A pénzváltás az országba érkezéskor valamennyi nemzetközi repülőtéren és kikötőben megoldott. Ugyancsak általános a pénzváltás a nagyobb szállodákban. Fontos figyelembe venni, hogy az eurót nem minden bankban váltják. A pénzváltás szempontjából legszélesebb körben elfogadott külföldi valuta az USA dollár.

A külföldi bankkártyák használata korlátozott, de egyre több helyen lehetséges bankkártyával fizetni. Egyes ATM-ek csak a japán bankok által kibocsátott kártyákat fogadják.

Mivel a pénzváltás a vártnál nehézkesebbnek bizonyulhat, javasoljuk a Magyarországon vagy a repülőtéren való pénzváltást.

 

Telefon:

Japán előhívószáma a 00 81
Internet TLD: .jp

Hasznos telefonszámok:
Rendőrség: 110
Tűzoltóság és a mentők: 119

 

Elektromos áram:

Az országban az általános feszültség 100 V, a frekvencia Kelet-Japánban 50 Hz, Nyugat-Japánban 60 Hz. A hálózati csatlakozóhoz adapterre van szükség.
A különbségre az elektronikai cikkek vásárlásakor is figyelemmel kell lenni.

https://www.power-plugs-sockets.com/hu/japan 

 

Éghajlat:

Japánnak alapvetően négy évszaka van, de hosszúkás kiterjedése miatt számos éghajlat jellemzi a szigetet észak-déli elhelyezkedés szerint a szubarktikustól egészen a szubtrópusiig. Mindemellett a Csendes-óceáni és Japán-tengeri oldalakon is van eltérés.

Észak Japánban melegek a nyarak és nagyon hidegek a telek jelentős hóeséssel a hegyvidéki területeken.
Kelet Japánban meleg, párás nyarak és hideg telek jellemzőek, a hegyekben pedig a Japán tenger felől télen óriási havazásokra is lehet számítani.
Nyugat Japánban forró, párás nyarakra kell készülni (akár 35 oC felé is futhat a hőmérő higanyszála), míg télen is csak mérsékelten hideg idő van.

 

Biztonság:

A terrorizmus veszélye Japánban elenyésző. Magyar és EU állampolgárokat ért támadások, atrocitások nem történtek, ezek előfordulási valószínűsége a közeljövőben is minimális. A japán szervezett bűnözés általában zárt körben működik, és nem érinti a külföldi látogatókat.
Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy semmilyen szúró-vágó (emberi élet kioltására alkalmas) eszközt ne tartsanak maguknál, mert a japán a rendőrség bárhol, és bármikor ellenőrizheti a forgalamas helyeken megforduló embereket.

 

Közlekedés:

A vasúti közlekedés pontos és megbízható. A két legnagyobb légitársaság (ANA, JAL) járatai behálózzák a szigetországot. A szigeteket összekötő hajóforgalom a személyszállításban kisebb jelentőségű.

Az autóbérléshez sok esetben nem fogadják el a magyarországon kiállított nemzetközi jogosítványt, így erre fokozottan figyeljünk!

Vezetési oldal: bal

Pin It on Pinterest