+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Kína

Szűrők

Type Filter

Utazás típusa
Indulás időpontja
Időtartam
Az utazás jellege
Utazásra szánt összeg

Hírlevél

Ne maradjon le legújabb ajánlatainkról!

Yunnan és Dél-Kína kincsei

16 nap

Szállás: 3-4*-os hotelek
Utazás típusa: Szervezett egyéni
Utazásra javasolt időszak: Márciustól októberig
Idegenvezetés: angol nyelvű, helyi
Utazás: Privát autóval vagy busszal

From535,000 Ft
0
View Details

Szecsuán és Tibet magyar idegenvezetéssel

15 nap

Utazás típusa: Csoportos, magyar idegenvezetéssel
Csoport létszám: max. 15 fő
Szállás: 3-4* hotelek, kivéve az alaptáborban

From625,000 Ft
0
View Details

Kína mindenestül

17 nap

Indulás: 2020. április 10.
Utazás típusa: Szervezett csoportos
Csoportvezető: Révész Erik
Csoport létszám: max. 15 fő
Szállás: 3-4* Hotel

From565,000 Ft
(2 Reviews)
View Details

Az ország számokban

– Területe: 9,59 millió négyzetkilométer
– Államformája: népköztársaság
– Lakóinak száma: 1,3 milliárd
– Fővárosa: Peking
– Nyelv: mandarin kínai, illetve ennek különböző nyelvjárásai, mongol, tibeti, ujgur

Vízum

Irodánk természetesen vállalja a vízumok beszerzését, amennyiben azonban Önök egyénileg szeretnék beszerezni, kérjük vegyék figyelembe az alábbiakat.

A beutazáshoz szükséges vízum beszerezhető a budapesti kínai nagykövetségen, vagy a Kínai Népköztársaság bármelyik diplomáciai vagy konzuli képviseleténél. Repülőtéri, vagy határon történő vízumfelvétel nem lehetséges.

Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba. Vízumra van szüksége annak az utasnak is, aki csak tranzitál valamely kínai repülőtéren. Az útlevélnek mind a beutazás, mind a kiutazás alkalmával érvényesnek kell lennie, és tartalmaznia kell legalább kettő üres oldalt.

A vízumkérő lap ingyenesen beszerezhető a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége Konzuli Osztályán (1068 Budapest, Benczúr u. 17.; hétfőtől csütörtökig: de. 09:00 órától 11:45 óráig), valamint letölthető a nagykövetség honlapjáról: http://www.chinaembassy.hu/hu/lsyw/vizum1/ 

Kína szárazföldi területeire utazóknak a vízumkérelemhez az alábbiakat kell csatolni:
– 1 db színes igazolványkép
– az útlevél
– az útlevélről készült másolat
– retúr repülőjegy
– szállásfoglalások visszaigazolása a kint tartózkodás idejére

A vízumkérő lapokat magyarul, angolul és kínai nyelven is ki lehet tölteni.

A vízum elkészítése kb. 4-5 munkanapot vesz igénybe. Ha a következő munkanapra kérik elkészíteni a vízumot, sürgősségi felárat kell fizetni.

A Hongkong Különleges Adminisztratív Kerületbe, valamint a Makaó Különleges Adminisztratív Kerületbe a magyar állampolgárok turistacélból legfeljebb 90 napra vízummentesen utazhatnak be.

Vízumdíjak Kínába egyéni utasok számára:

Egyszeri belépés: 19.000 Ft
Sürgősségi felár: +8.000 Ft
Kiemelt sürgősségi felár (aznapi): +11.000 Ft

Figyelem! Hongkong külön területet képez, ezért Hongkongból a Kínai Köztársaságba való utazáshoz szükséges a kínai vízum kiváltása.

Magyar külképviselet

Kínai magyar nagykövetség Peking:
No.10 Dong Zhi Men Wai street, San Li Tun,
Beijing, 100600, PRC
Telefon: (86)(10) 6532-1431, 6532-1432, 6532-1433
Ügyelet: 6532-1273
E-mail: huembpek@netchina.com.cn

Főkonzulátus, Shanghai:

Haitong Securities Tower, 689. Guangdong road, 28th floor, # 2811
Előhívó: Külföldről: (00)-(86)-(21)
Kínából, de Sanghajon kívülről: 021
Telefon: 6341-1003, 1005, 1007
Fax: 6341-0574
E-mail: mission.shg@kum.hu

Helyi idő

Budapesthez képest Peking télen + 7 óra, nyáron + 6 óra.

Helyi valuta

Kínában az általánosan elfogadott fizetőeszköz a jüan. 1 CYN = kb. 40 HUF ( 2018.-as adat , www.xe.com ) Dollárral csak egyes luxusszállodákban, kedvezőtlen árfolyamon lehet fizetni. A jüan ugyan nem konvertibilis, de évek óta a világ egyik legstabilabb pénzneme, inflációs ráta alig mutatható ki. Készpénzt megérkezéskor a repülőtéren, vagy bankfiókokban válthatunk. A Magyarországon használatos nemzetközi hitelkártyák Kínában is elterjedtek, különösen az idegenforgalmi szektorban. A bankautomaták is széles körben használtak. Leginkább VISA , Mastercard kártyák, American Express kártya kevésbé elfogadott.  

Telefon

Kínából külföldre telefonálni újságárusoknál vagy vegyesboltokban könnyen beszerezhető 50-, 100- vagy 200 jüanos telefonkártyával ajánlatos, egyébként – közvetlen hívással – igen drága. Egy 50 jüanos kártyával kb. 10 percig lehet Magyarországra telefonálni. A telefonvonalak minősége jó, az összeköttetés könnyen megteremthető. Az országban a magyar mobiltelefonokat is lehet használni.

A wifi jó minőségű szokott lenni, és a szállodákban többnyire ingyenes. Érdemes ezért online tartani a kapcsolatot az itthoniakkal, de mivel a Google alkalmazásai és a nálunk használatos üzenő alkalmazások csak limitáltan működnek, érdemes letölteni a kínai “WeChat” levelezőt.

Elektromos áram

220 V, de szükséges lehet egy adapter, mert nem a Magyarországon lévő konnektorok vannak. 
( lásd: https://www.power-plugs-sockets.com/hu/china/ )

Egészség

A külföldiek számára biztosított orvosi ellátás színvonala megfelelő, de drága, ezért még elutazás előtt érdemes biztosítást kötni. Idegennyelv-tudás az egészségügyben is rendkívül ritka. A Kínába utazóknak hepatitisz A és B, valamint tífusz és tetanusz elleni védőoltás ajánlott. Dél-Kínában (a Jangce folyótól délre eső terület) malária elleni gyógyszeres megelőzés is tanácsos.

Ivóvíz, ételek

A csapvíz a kínai egészségügyi hatóságok szerint iható, fogyasztása azonban nem ajánlatos. Palackozott ásványvíz minden élelmiszerüzletben kapható. A vendéglőkben felszolgált ételek minősége általában megfelelő. Angol nyelvű étlap ritkaságnak számít, de szinte mindig van fotó az ételeikről. Borravalót étteremben, taxiban nem szokás adni, egyes szállodákban 15 százalék szolgáltatási díjat számolnak fel, amit feltüntetnek a számlán.

Éghajlat

Kínát tavasszal (márciusban és áprilisban), illetve ősszel (szeptemberben és októberben) a legérdemesebb felkeresni. Ezekben az időszakokban napközben 20 és 30 Celsius fok közötti a hőmérséklet, az éjszakák ugyanakkor meglehetősen hűvösek is lehetnek és ekkor csapadék is előfordul. 
Az országban az összes éghajlati öv megtalálható a magashegyitől a trópusi éghajlatig. Kína déli részén gyakorlatilag ismeretlen a tél, a partvidéken és a környező szigeteken – így Hainanon például – egész évben a napsütés az úr, északon ugyanakkor az igazi nyár hiányzik.
Az ország területének nagy része a mérsékelt éghajlat övezetéhez tartozik, ahol mind a négy évszak megtalálható. Az évi középhőmérséklet északról dél felé haladva fokozatosan nő, a csapadék mennyisége pedig nyugatról kelet felé emelkedik.
Az ország nyugati részének éghajlata száraz, kontinentális, a tenger felé haladva viszont egyre erősödik a monszun-hatás és nő a csapadék mennyisége. Itt a csapadék mintegy fele a nyári monszun időszakára esik. Kína legmelegebb vidékei a Jangce középső folyásánál, illetve a Szecsuáni-medencében található, amelyek távolabb helyezkednek el az enyhítő hatású tengerparttól. Ezeken a területeken a koradélutáni órákban akár 35-40 Celsius fokra is emelkedhet a hőmérséklet, és éjszakára is csak alig hűl le a levegő.

Ételek

A kínai konyhaművészet teljesen megérdemelten népszerű világszerte, a maga sokszínűségével és változatosságával. A kínaiak azt tartják magukról, hogy mindent megesznek, aminek négy lába van, az asztalt kivéve. Konyhaművészetük alapelve, hogy viszonylag kis számú hozzávalók segítségével minél ötletesebb fogásokat állítsanak elő. A kínai konyhaművészetet négy nagyobb regionális kategóriára bontható: a pekingi/mandarin és shangdongira, amely a gőzölt kenyérre és a tésztaféleségekre épít, a kantoni és Chaozhou-ira, amelynek fogásaiban az enyhén főtt húsok és a zöldségek dominálnak, a fűszeres, sok csilit használó szecsuánira, illetve a shanghaira. A kínaiak kedvenc alkoholmentes itala a tea, az alkoholos italok közül pedig messze a sör vezeti a legkedveltebbek listáját. A kínai borok alatt a legtöbb esetben növényekkel átitatott készítményeket kell értenünk, ilyen például a rizsbor, de létezik gyíkokkal, bogarakkal és savanyított kígyóval ízesített bor is. A kínai emberek másik kedvenc itala a maotai, a cirokból készült tömény szesz, amelynek illata leginkább az alkoholos tisztítószerekre emlékeztet és remek fájdalomcsillapító.

Fotózás

Az országban nagyon érzékenyen reagálnak bizonyos objektumok fotózására: repülőterek, katona létesítmények, katonai járművek, egyes templomok, szentélyek. Kérjük, amennyiben tábla jelzi a fotózás tiltását, azt minden esetben tartsák be.

Biztonság

A közbiztonság az ország nagyvárosi körzeteiben (Peking, Sanghaj) megfelelőnek tekinthető, bár zsebtolvajlás itt is előfordul. Az ország más részeire inkább csoportos utazások javasoltak. A Kínai Népköztársaság területének egyes részeire külföldiek számára előzetesen beszerzett hatósági engedély, illetve fényképes igazolvány szükséges. Az országon belüli utazás szabályait megszegő külföldiek ellen a kínai hatóságok eljárást indítanak, amelynek során letöltendő szabadságvesztés is kiszabható büntetésként. Utasaink számára irodánk természetesen elintézi a tibeti / ujgur belépési engedélyeket.

 

Pin It on Pinterest