+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Maldív-szigetek

Keresgéljen ajánlataink között saját elképzelése alapján

További szűrési lehetőségek

Utazás típusa
Indulás időpontja
Időtartam
Az utazás jellege
Ne maradjon le híreinkről és új útjainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre:

Hírlevél

Nyaraló csomagok megállóval Dubaiban

Szállás: 4-5*-os hotelek
Utazás típusa: Privát, nyaraló programok
Utazás: repülővel
Indulás: Bármely időpontban, hetente többször
Időszak: 2019 júliustól visszavonásig

Hasznos tudnivalók a Maldív-szigetek-ről:

 

Maldív-szigetek számokban:

Terület: 298 km2
Népessége: kb. 345 000 fő
Fővárosa: Malé
Hivatalos nyelv: maldív
Szigetek száma: 1 192
Lakott szigetek: kb. 200
Atollok száma: 26
Beszélt nyelvek: angol
Vallás: muzulmán
Államforma: köztársaság

 

Vízum:

A Maldív-szigetekre turisztikai céllal beutazó magyar állampolgároknak vízummal kell rendelkezniük.

Vízumkérelmet az érkezéskor a maléi nemzetközi repülőtéren lehet benyújtani. A helyben kiállított vízum érvényességi ideje legfeljebb 30 nap, ami a Maldív-szigeteken való tartózkodás során meghosszabbítható. Erről és a vízumeljárás részleteiről ezen a honlapon tájékozódhat: https://immigration.gov.mv/.

A vízum érvényességi idejének lejártakor az országot el kell hagyni, a túltartózkodást a maldív hatóságok kiutasítással vagy kitoloncolással büntetik.

A szigetekre való belépéskor az alábbiakat kell bemutatni:

  • Még legalább 6 hónapig érvényes útlevél
  • Hotel foglalás
  • A Maldív-szigeteki tartózkodás alatt elegendő pénz
  • Visszaigazolt retúr repülőjegy
  • Kitöltött beutazási ív (Disembarkation/Embarkation Card approved by Maldives Immigration)

További információt ezen a linken talál: https://immigration.gov.mv/?option=com_content&view=article&id=180%3Aentry-to-maldives&catid=86%3Aentry-to-maldives, illetve Maldív-szigetek Brüsszeli Nagykövetség honlapján: http://www.maldivesembassy.be/en/.

  1. december 7-től az országba érkező utasok 25 USD reptér-fejlesztési hozzájárulási díjat kötelesek fizetni kiutazáskor az Ibrahim Nasir Nemzetközi Repülőtéren.

 

Öltözködés:

Nők számára a fővárosban és a lakott szigeteken visszafogott öltözék ajánlott. A szigeteken még a resort-ok területén belül sem megengedett a monokinizés. Az iszlám vallásnak megfelelően az egyneműek nyilvános kapcsolata ugyancsak büntethető.

 

Egészség:

Komoly felszereltségű kórház csak a fővárosban, Maléban található, ugyanakkor minden resort rendelkezik elsősegély nyújtó hellyel és alap gyógyszer felszereltséggel.

Kötelező oltás nincs.

Az országban előfordul a Dengue-láz, így ajánlott a szúnyogriasztó eszközök használata.

 

Ivóvíz, ételek:

Tartózkodjunk a csapvíz fogyasztásától, mindig szerezzünk be palackozott vizet. Az italokat sem tanácsos jégkockával inni, ugyanis a jeget csapvízből készítik, így a jeges italok fogyasztása is veszélyes lehet.

A legfőbb maldív étel a hal és a rizs, amelyet különleges alkalmakkor hússal esznek. A nemzeti ételek közé tartozik a sült hal és a halászlé. Alkohol csak a nyaralóövezetekben kapható. A helyi ital a raa, egy édes és ízletes puncs, amelyet a pálmafa törzséből csapolnak le. A kókusz mellett elég kevés gyümölcs és zöldség terem a szigeten, ezért a turisták által elfogyasztott legtöbb nyersanyagot importálják.

 

Helyi idő:

Magyarországhoz képest +4 óra az időeltolódás.

 

Helyi valuta:

A maldív hivatalos fizetőeszköz a Rufiyaa, váltópénze a Laaree.
1 maldív rúfia (MVR) = kb. 18,5 HUF ( www.xe.com )

A USD a legismertebb devizanem, a turista központokban USD-t (esetleg EUR-t), utazócsekket, bank- és hitelkártyát szinte minden esetben elfogadnak. Manapság sok helyen már EUR-ban is fizethetünk, de a legbiztosabb még mindig az, ha USD készpénz/hitelkártya van nálunk.

 

Vámkorlátozások:

Fontos a helyi előírások tiszteletben tartása: pornográf irodalom, lőfegyver, robbanóeszköz, az iszlámot sértő tárgy (más vallás jelképe, biblia is!, disznóhús készítmények, alkohol ennek minősülhet) nem vihető be az országba. Az iszlámon kívül bármely más vallás nyilvános gyakorlása tilos.

Alkoholos ital csak a turista-szigeteken kapható, onnan kivinni nem szabad. Korall és teknőspáncél kivitele az országból tilos!
Kutyák behozatala (házi kedvenc is) az országba nem engedélyezett.
Személyes használatra szánt gyógyszerek orvosi engedély mellett (angol fordítás szükséges!) általában bevihetők.

Bővebb információ: https://www.iatatravelcentre.com/MV-Maldives-customs-currency-airport-tax-regulations-summary.htm 

Telefon:

A Maldív-szigetek előhívószáma a +960.

 

Elektromos áram:

230 V, 50 Hz. A hazaitól eltérő elektromos csatlakozókkal rendelkeznek, ezért egy univerzális adaptert mindenképp vigyünk magunkkal.

 

Egyéb információk:

A Maldív-szigeteken a Magyar Köztársaságnak külképviselete nem működik, az akkreditált nagykövetség Újdelhi.

Magyar Köztársaság Újdelhi Nagykövetsége

Cím: Embassy of the Republic of Hungary 2/50-M Niti Marg, Chanakyapuri, New Delhi 110021
Telefon: 2611 47 37
Telefax: 2688 67 42
Ügyeleti mobil: 98 110 91 171
Delhi előhívó: +91 11
Email: huembdel2@vsnl.com

 

Éghajlat

Az év két monszunos időszakra osztható fel: az északkeleti iruvai decembertől márciusig tart (ezek a legszárazabb hónapok); a csapadékosabb az áprilistól novemberig tartó délnyugati hulhangu, ekkor több vihar és alkalmanként erős szél jellemző. A nappali hőmérséklet egész évben 28°C körül van. A levegő páratartalma valamivel alacsonyabb a száraz évszakban, de általában érezhető a hűsítő tengeri fuvallat.

A minél több napsütésre vágyók a december és április közé eső száraz évszakban utazzanak, ami egyébként a főszezon az országban, ezért a szállodák meglehetősen telítettek, az árak pedig magasabbak. A legnagyobb forgalmú és legdrágább időszak ezen belül is a karácsonyi és az újévi. Május és november között még mindig meleg van, de ekkor már felhősebb az ég, magasabb a páratartalom és nagyobb az esőzés valószínűsége. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy hosszú napokig felhős az ég és nem jön elő a nap. Hirtelen beborulhat az ég és eshet az eső két-három órát, de utána kisüt a nap. Ez a mellék szezon, kevesebb a turista és alacsonyabbak az árak, de jó szívvel ajánljuk a szigetek meglátogatását ebben az időszakban is.

 

Kultúra

A Maldív-szigetek muszlim köztársaság. Az iszlám előírásait szigorúan betartják a helyi lakosok, de nem kötelező a turistákra vonatkozóan. Betartják az iszlám ünnepeit és a Ramadan-t. Péntek a heti pihenőnap.

Pin It on Pinterest