+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com
Utazási tippek > Műanyag mentes légitársaság?

Talán a környezettudatos utazókban is ritkán merül föl, hogy egy-egy repülős utazás során milyen hatalmas mennyiségű műanyag hulladék keletkezik. Gondoljunk csak bele: minden étel, még a legkisebb zsemle is műanyag zacskóba van csomagolva, és természetesen minden evőeszköz egyszer használatos műanyagból készül…

Talán a környezettudatos utazókban is ritkán merül föl, hogy egy-egy repülős utazás során milyen hatalmas mennyiségű műanyag hulladék keletkezik. Gondoljunk csak bele: minden étel, még a legkisebb zsemle is műanyag zacskóba van csomagolva, és természetesen minden evőeszköz egyszer használatos műanyagból készül. Ha megnézzük, hogy 1 nap alatt a világon hány repülő járat van, döbbenetes mennyiségű nem lebomló szemétről van szó. Nagyon örvendetes módon, ennek megváltoztatását tűzte ki céljául egy európai légitársaság, a Hi Fly.

Elsőként a Lisszabon (Portugália) és Natal (Brazília) között közlekedő járatáról száműzték a műanyag termékeket, és helyettük kizárólag gyorsan lebomló (erősebb papír) csomagolásokat és bambusz evőeszközöket használnak a gépen. Céljuk az, hogy 2020-ra a légitársaság összes járata így üzemelhessen.

Példamutató, hogy az utazási szektorban is megjelent a környezetvédelem fontossága, és remélhetőleg számos más légitársaság is követi majd példájukat.

Mi is gyakran utazunk, és nagyon örülnénk, ha a levegőben is ilyennel találkoznánk. Nektek milyen ötleteitek lennének még? Egy utazás során milyen egyszer használatos dolgokat lehetne még lecserélni?

 

Várjuk a véleményed!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Pin It on Pinterest

Share This