+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]
Utazási tippek > Műanyag mentes légitársaság?

Talán a környezettudatos utazókban is ritkán merül föl, hogy egy-egy repülős utazás során milyen hatalmas mennyiségű műanyag hulladék keletkezik. Gondoljunk csak bele: minden étel, még a legkisebb zsemle is műanyag zacskóba van csomagolva, és természetesen minden evőeszköz egyszer használatos műanyagból készül…

Talán a környezettudatos utazókban is ritkán merül föl, hogy egy-egy repülős utazás során milyen hatalmas mennyiségű műanyag hulladék keletkezik. Gondoljunk csak bele: minden étel, még a legkisebb zsemle is műanyag zacskóba van csomagolva, és természetesen minden evőeszköz egyszer használatos műanyagból készül. Ha megnézzük, hogy 1 nap alatt a világon hány repülő járat van, döbbenetes mennyiségű nem lebomló szemétről van szó. Nagyon örvendetes módon, ennek megváltoztatását tűzte ki céljául egy európai légitársaság, a Hi Fly.

Elsőként a Lisszabon (Portugália) és Natal (Brazília) között közlekedő járatáról száműzték a műanyag termékeket, és helyettük kizárólag gyorsan lebomló (erősebb papír) csomagolásokat és bambusz evőeszközöket használnak a gépen. Céljuk az, hogy 2020-ra a légitársaság összes járata így üzemelhessen.

Példamutató, hogy az utazási szektorban is megjelent a környezetvédelem fontossága, és remélhetőleg számos más légitársaság is követi majd példájukat.

Mi is gyakran utazunk, és nagyon örülnénk, ha a levegőben is ilyennel találkoznánk. Nektek milyen ötleteitek lennének még? Egy utazás során milyen egyszer használatos dolgokat lehetne még lecserélni?

 

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Notify of

Pin It on Pinterest

Share This