+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Alaszka hajóút

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From420,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From420,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3494
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
11 nap
 • Az út hossza: 11 nap
 • Utazási időszak: májustól szeptemberig
 • Szállás típusa: választott kabin típus
 • Az utazás jellege: Hajós
 • Idegenvezetés nyelve: angol
 • Közlekedés: repülő, hajó

Részvételi díj (2 főtől):

Belső kabinnal: 420 000 Ft/fő
Ablakos kabinnal: 560 000 Ft/fő
Balkonos kabinnal: 690 000 Ft/fő

 

Utazás részletei

Alaszka partjainak legszebb természeti kincseit és lélegzetelállító gleccsereit fedezhetjük fel egy hatalmas óceánjáró kényelméből! 

Az ár tartalmazza

 • Szállást Anchorage-ban és Vancouverben
 • A 7 éjszakás hajóutat Anchorage és Vancouver között, all inclusive ellátással
 • Kikötői illetékeket

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegy árát a Budapest-Fairbanks és Vancouver-Budapest útvonalakon (illetékekkel együtt kb. 330 000 Ft/fő)
 • A fakultatív programok árát
 • A BBP és útlemondási biztosítások díját, melyek nem kötelezőek, de irodánkban megkötheti őket
 • Borravalókat (10-11 USD/fő/nap)
 • Az ESTA belépési engedélyt az USA-ba (az elektronikus vízumügyintézésben kérje nyugodtan irodánk segítségét)
 • Személyes jellegű kiadásokat
Útiterv

1. napBudapest – Anchorage

Indulás Budapestről, érkezés Anchorage-ba a késő esti órákban.
Utazás a szállásra, majd a szobák elfoglalása.

Alaszka legnépesebb városa, Anchorage a Cook Inlet (Cook öböl) felső végében helyezkedik el. Kedvelt turista célpont és fontos állomás a légi közlekedésben az Alaska öböltől nem messze. Az ide látogatók körében közkedvelt a „Grandview Cruise Train” vonatkirándulás, mely során az üvegtetőnek köszönhetően teljes pompájában csodálhatjuk az Anchorage környékét uraló gyönyörű, érintetlen természetet valamint a Kenai hegységet.

2. napAnchorage – Hajó (R, V)

Reggeli, majd délelőtt szabad program, a város felfedezése.

Délután felszállunk a hajóra, a kabinok elfoglalása után részvétel a kötelező eligazításon, majd vacsora és pihenés a hajón. Az út egész hossza alatt all inclusive ellátásban lesz részünk.

A hajó este fél kilenckor kezdi meg útját.

3. napHubbard Gleccser (AI)

Délelőtt lesz időnk a hajó felfedezésére és a fedélzeten kínált programok kipróbálására, majd délután háromkor érkezünk meg a Hubbard gleccserhez, ahol látványos kilátásunk lesz a hajóból. A hajó este nyolckor indul tovább Alaszka partjai mentén.
Észak Amerika legnagyobb apály-dagály gleccsere, a Hubbard gleccser 112 kilométer hosszú és nagyjából 40 emelet magas, így a hatalmas óceánjáró hajónk is eltörpül majd mellette. Az óriási lassan mozgó jégzuhatagból néha 10 emeletnyi jég zúdul a vízbe! A gleccser környéke élővilágáról is híres: láthatunk itt bálnát, fókát és tengeri vidrát, a szárazföldön pedig barnamedvék, szarvasok, őzek laknak, míg az eget számos vízi madár faj szeli át.

4. napGlacier Bay Nemzeti Park (AI)

Délelőtt 9:15 körül köt ki a hajó a Glacier Bay-ben (gleccser öböl), és csak 19:30-kor indul tovább.

Hogy milyen amikor egy hatalmas jégtöbb leválik a glecserről és az óceánba csobban? A hangja akár a mennydörgés, és a becsapódástól több láb magasra felcsapódik a víz, miközben mi csak lélegzetvisszafojtva figyeljük, és próbáljuk lencsevégre kapni.

5. napSkagway (AI)

Kora reggel kikötünk Skagway-ben, már reggel hét órakor. Szabadprogram a parton vagy a fedélzeten. A hajó este 20:30-kor indul tovább.

Ahogy a hajó Skagway-hez ér, egy olyan békés városkát tekinthetünk meg, ami egy folyó által átszelt völgyben helyezkedik el hegységekkel körülvéve. A hegyek, amik 5-7 ezer láb magasak, és látszólag egyenesen a sós vizű fjordból emelkednek ki. Miután kikötöttünk Skagway utcáin úgy érezhetjük 100 évvel visszagyalogoltunk az időben, azokba az időkbe, amikor ezt az idillikus kis halászfalut lerohanták a felderítők hordái. Ma a fa járdák, a régimódi szalonok, a különös ajándéküzletek és a lovaskocsik emlékeztetnek bennünket az Alaszkai Aranyláz idejére.

6. napJuneau (AI)

Kora reggel, 6:30 körül köt ki a hajó Juneau-ban, majd délután négy órakor indul tovább.

Juneau Alaszka állam székhelye, és sokak szerint a legszebb „főváros” az államokban. A város nevét Joe Juneau aranyásóról kapta, és 8430,4 km2-nyi területével a második legnagyobb kiterjedésű város az USA-ban. A hegyvidéki, szeles város keskeny utcái kisvárosi nyugalmat árasztanak magukból, mindeközben azonban nagyvárosi kifinomultság is jellemző a városra. Nagyszerű vásárlóhelyek, pompás éttermek és kiváló múzeumok kínálnak lehetőséget a kikapcsolódásra és szórakozásra.

7. napKetchikan (AI)

Kikötés Ketcikan-ban délelőtt kb. 10:00-kor, továbbindulás este 18:00-kor.

A város kedvelt turista helyszín a híres Alaszkai „inside Passage” mentén. Ketchikan tobzódik a bennszülött amerikai (indián) kultúra emlékeiben, és az állam legnagyobb számú Tlingit, Haida és Tsimshian közösségei is itt élnek ebben a különlegesen gyönyörű városban a Revillagigedo szigeten.

8. napTengeren (AI)

A mai nap folyamán nem köt ki a hajó, így lesz idő kihasználni a hajó nyújtotta lehetőségeket.

9. napVancouver (R)

A hajó kora reggel, 7:30 körül köt ki Vancouver-ben.
Miután elhagytuk a hajót, transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobákat. Ezt követően szabadprogram keretében fedezhetjük fel a várost.

Vancouver egy álom szerű, hegyekkel övezett város, ami egy hatalmas természetes öböl előnyeit élvezi, főként mivel az egész év során sosem fagy be. Óriási nyitott terek, gyönyörű partok, magas felhőkarcolók és egy varázslatos erdő együttesen formálják ezt a nyugodt, stresszmentes vidéket.

10. napVancouver

Szabadprogram Vancouver-ben.

11. napVancouver - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd indulás haza.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This