+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Chile – Argentína – Brazília

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From860,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From860,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3485
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
15 nap
Utazás részletei

Tartson velünk egy három országot felölelő utazásra. Először Chile fővárosát, majd a bohém-eklektikus Valparaiso-t fedezzük fel az óceánparton. Innen az Andok közepébe repülünk és hajóval fogunk átmenni Chile-Argentína határán. A latin Párizs, Buenos Aires után az Iguazu vízesésénél teszünk egy szokásosnál hosszabb megállót, az utazás végét pedig Rio felfedezésével zárjuk.

Az ár tartalmazza

 • Szállást a megadott szállodákban reggelivel
 • A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A programban szereplő városnézéseket és programokat
 • Transzfereket és utazásokat az útleírás szerint privát, légkondicionált kisbusszal
 • Belépőjegyeket a nemzeti parkokba
 • Magyar idegenvezetőt az egész út alatt 14 fő felett

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegyet a Budapest – Santiago és Rio de Janeiro – Budapest útvonalon: kb. 296 000 Ft/fő illetékkel együtt
 • A belső repülőjegyeket (összesen kb. 230 000 Ft/fő):
 • Santiago – Valparaiso
 • Bariloche – Buenos Aires
 • Buenos Aires – Iguazu
 • Iguazu – Rio de Janeiro
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • Fakultatív programként említett programokat
 • A BBP és stornó biztosításokat (nem kötelező, de irodánkban is megköthetőek)
Útiterv

1. nap Budapest – Santiago (Chile)

Indulás Budapestről Chile fővárosába.

2. napSantiago

Érkezés a délelőtti órákban, találkozás a helyi képviselővel, majd privát buszos transzfer a szállodába. A hotelünk a belvárosban, a város szívét jelentő Plaza de Armas tér közelében lesz. Bejelentkezés, rövid pihenés.
Kora délután városnézésre indulunk. Először a város gyarmati múlttal rendelkező negyedével ismerkedünk meg, a főtérrel (Plaza de Armas) a postahivatallal és a Kulturális Központtal, majd a város festői kerületeit, Providenciát, Vitacura-t és Las Condes-t tekintjük meg. A belváros keleti végében található a Santa Lucia hegy, ami egy zöld oázis a nyüzsgő város szívében kertekkel, szökőkutakkal és lépcsőkkel. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra.
Késő délután és este szabadprogram.
Plaza San Francisco Hotel: http://www.plazasanfrancisco.cl

3. napSantiago (R)

Reggeli után folytatjuk a város felfedezését.
Ebéd után szabad program, séta a belvárosban, vásárlás.
Este a San Cristobel hegy lábánál lévő bohém negyedbe látogatunk el egy hangulatos vacsorára és egy-két pohár jobbfajta chilei borra.
Éjszaka Santiagoban: http://www.plazasanfrancisco.cl/

4. napSantiago – Valparaiso (R)

Reggel az óceánpart felé vesszük az irányt, indulunk Valparaiso-ba. A Curacavi és Casablanca völgyek mentén szőlőültetvények és gyümölcsösökön keresztül. Ez a terület jelenleg Chile borászati központja. Ezt a lehetőséget kihasználva meg is állunk az egyik borgazdaságban egy rövid borkóstolóra.
Majd folytatjuk utunkat az óceánparti város felé, bejelentkezés a szállodába, rövid felfrissülés.
Koraestétől városnézésre indulunk Valparaisoba.
A várost a 16. században alapították és a világörökség részét képezi. San Franciscohoz hasonlóan dimbes-dombos szerkezetű, hangulatos kacskaringós sikátorok, színpompás házak és történelmi épületek jellemzik.
Éjszaka Valparaiso-ban a Somerscale Boutique Hotelben: http://www.hotelsomerscales.cl/en/hotel

5. nap Valparaiso – Puerto Montt (R)

Reggeli után folytatjuk az utunkat az óceánparton Vina del Mar felé, városnézés a hangulatos kisvárosban. Amennyire időnk és kedvünk engedi, még folytatjuk utunkat észak felé az óceán mentén, ahol kis szerencsével a part közeli sziklákon sütkérező oroszlánfókákat és gyönyörű, hatalmas albatroszokat kaphatunk lencsevégre.
Ezt követően irány a santiago-i reptér, ahol gépre szállunk és Puerto Montt-ba repülünk.
Érkezést követően transzfer a szállodába, pihenés.

6. napPuerto Montt – tavak (R, E, V)

A következő két nap kiemelkedő természeti szépségeket rejteget számunkra, hiszen egy elképesztő hajóút során, gyönyörű tavakon, hófedte hegycsúcsok ölelésében lépjük át a chilei-argentin határt. Noha az utat egy nap alatt is meg lehet tenni, mi két részletben fogjuk megtenni, egyrészt, hogy kényelmesebben kiélvezhessük ezt a páratlan környezetet, másrész, hogy bebiztosítsuk magunkat az időjárással kapcsolatban. Ezen a területen még a nyári időszakban is jönnek-mennek a felhők, tiszta és felhős napok követik egymást. A két nappal biztosra mehetünk, ha az egyik felhősebb lesz, szinte bizonyosan jobb időre számíthatunk a második nap.
Korai reggeli, kijelentkezés a szállodából, majd indulás 08:30-kor Puerto Montt-ból Puerto Varas-ba, a kikötőbe.
08:50-kor érkezünk meg Puerto Varas-ba, a “Rózsák városába”.
09:00-kor hajóra szállunk és elindulunk Petrohué-ba a LLanquihue tó mentén és út közben nagyszerű kilátás nyílik majd az Osorno és Calbuco vulkánokra. Látogatást teszünk a Vicente Pérez Rosales Nemzeti Park-ban, ban a Petrohué vízesést is megcsodálhatjuk.

10:30-kor érkezünk meg Petrohué-ba. Szabadidő keretében nézhetünk körül.
11:00-kor folytatjuk utunk Peulla-ba hajóval a Todos Los Santos tavon keresztül. Közben még az előzőnél is csodásabb panoráma nyíilik majd az Osorno vulkánra, valamint a Puntiagudo és Tronador hegyekre is.
13:00-kor érkezünk meg Peulla, egy környezet tudatos városba, mely a természet szerelmeseinek valóságos paradicsom.

Rövid videó a tavakról, bár mi fordítva megyünk, a látvány ugyanaz!: http://www.youtube.com/watch?v=MjGvNAvIPz8

Szállás és vacsora a hotelben.
Hotel: Puella Hotel: http://www.hotelpeulla.cl/

7. napTavak – Bariloche (R)

09:00-kor indulás busszal Puerto Frías-ba a chilei határhoz, nagyjából 976 méteres tengerszint feletti magasságon kelünk át, hogy onnan egy kanyargós úton folytassuk utunk lefelé Puerto Frías irányába. Hajóval kelünk át a Frías tavon, így jutunk Puerto Alegre-be.
11:30-kor érkezünk meg Puerto Blest-be. A Cántaros vízesés megtekintése után opcionális ebéd.
16:30-kor indulunk tovább Puerto Blest-ből hajóval Puerto Pañuelo-ba. Az érkezést követően buszra szállunk, és az argentin Bariloche-ba megyünk, ami sípályáival, üzleteivel, hoteleivel, éttermeivel valamint szórakoztató-, és éjszakai életével egész évben csalogatja a turistákat.
18:30-kor érkezünk meg Bariloche-ba.
Transzfer a szállodába, este séta és vacsora a hangulatos kisvárosban.
Hotel: Inacayal Lake Hotel
http://www.hotelinacayal.com.ar/

8. nap Bariloche – Buenos Aires (R)

Reggeli után a repülőtérre vezet az utunk, majd egy bő két órás utazást követően meg is érkezünk Dél-Amerika Párizsába, Buenos Airesbe. Az elkövetkezendő három napban mindnyájan meg is bizonyosodhatunk róla, hogy a város méltán érdemelte ki ezt a megtisztelő címet.
Repülés Buenos Airesbe.

Érkezés után bejelentkezés a szállodába, majd fél napos városnézésre indulunk.
A holnapi nap elég fárasztó lesz, este szabad program, pihenés.
Vacsora és éjszaka a hotelben: Pestana Hotel:
http://www.pestana.com/en/pestana-buenos-aires-hotel/pages/home.aspx

9. napBuenos Aires – Montevideo – Buenos Aires (R, E)

Egész napos kirándulásra indulunk Montevideo városába ( fakultatív, 5 főtől indul, 579 USD per fő )

10. napBuenos Aires (R, V)

Reggeli után városnézés.

Az Argentinára jellemző változatosság és sokszínűség Buenos Airesben a legfeltűnőbb, az Avenida de Mayo és a Café Tortoni pedig ennek a szimbólumaivá váltak. Utunkat a Plaza de Mayo-n, vagyis a Május téren kezdjük, ahol a kezdetektől fogva összegyűlt a város politikai és vallási hatalma. Megtekintjük a Rózsaszín házat, az Elnöki Palotát, a Cabildo-t, a városházát és a Metropolitan Katedrálist.
Később a San Telmo következik, melynek építészete a gyarmati időket idézi, a negyedet mégis kimondottan modern légkör jellemzi. A macskaköves utcákon járva megcsodálhatjuk egyedülálló épületeit és betérhetünk némely régiség üzletbe is. A San Telmo negyed központjában a Dorrego téren minden vasárnap régiség piacot tartanak 1970 óta.
Az Avenida Mayo egy gyönyörű, késő 19.században épült, fákkal övezett sugárút, melynek szépsége Párizsi a sugárutakéval vetekszik. A sugárút legkülönlegesebb helyszíne a Café Tortoni, melynek stílusa ugyanazt az sokszínűséget tükrözi, ami Buenos Aires sajátja.
A kirándulás La Boca-ban folytatódik, ahol sétálunk egyet a híres Caminito utcán. Ezt követően a folyóparton található Puerto Madero-ba megyünk, ami a városnak egy igen kifinomult része, elegáns házakkal, felkapott éttermekkel és bárokkal. Városnéző túránkat Recoleta-ban folytatjuk, ahol felfedezzük a párizsi hangulatú Alvear Avenue-t, az elgáns divatboltokat és a híres Recoleta temetőt.
Este fakultatív tangó show (85 USD vacsorával és italfogyasztással)
Estére visszatérünk a hotelbe.

11. napBuenos Aires – Foz do Iguaçu (R)

Kora reggeli transzfer a repülőtérre, indulás az Iguazu vízeséshez. Érkezés után bejelentkezünk hotelünkbe, majd az Iguazu vízesés felfedezésére indulunk (brazil oldal).
Az Iguazu folyó kb. 275 vízesésen keresztül ömlik le, egy hozzávetőlegesen 4km hosszú falat alkotva, míg a vízzuhatagokat minden irányból sűrű őserdő veszi körül. A lezúduló víz mennydörgést idéző hangja néha 25 km-es távolságra is elhallatszik. Az út alatt testközelből figyelhetjük meg az erdőség természetes vadvilágát.
Helyi idegenvezetőnk kíséretében a területet biztonságos, modern kiépített útvonalakon járjuk be, melyek mentén feljutunk a lezúduló víz fölé, gyönyörű panorámát nyújtó magaslatokba, ahonnan tökéletesen ráláthatunk a környező zuhatagokra. Séta a brazil oldalon a vízesések mellett. Később a hely másik nevezetességéhez, a Madárparkhoz látogatunk el.
Este ejtőzés a szálloda medencéjében, pihenés.
Éjszaka Foz do Iguaçu-ban.
Hotel: Viale Cataratas Hotel: http://www.vialecataratas.com.br

12. nap Foz do Iguaçu (R)

A mai napon a vízesés argentin oldalát tekintjük meg.
Délután az Itaipu Vízerőműhöz látogatunk.
Éjszaka Foz do Iguaçu-ban.
Hotel: Viale Cataratas Hotel: http://www.vialecataratas.com.br

13. napIguazu – Rio de Janeiro (R)

A repülőtérre megyünk, és Rio de Janeiro-ba utazunk, érkezés után transzfer a szállodába, rövid pihenés
Délután Favela túrára indulunk, majd a naplementére a Krisztus szoborhoz látogatunk el.
A mai napon a reggelit követően a Corcovado hegyre látogatunk. A 710 méter magas gránit csúcs neve portugálul púpot jelent, és a Tijuca erdő Nemzeti Park területén fekszik nyugatra a város központjától. A város legfontosabb nevezetessége és egyben jelképe a Corcovado hegy csúcsán álló 38 méteres szobor, a Megváltó Krisztus szobra.
Éjszaka Rio-ban. Hotel: Windsor Excelsior http://windsorhoteis.com.br/hotels/windsor-excelsior/presentation/?lang=en

14. nap Rio de Janeiro (R)

Ma első úti célunk a Sugarloaf (Cukorsüveg) hegy, mely 396 méterre magasodik az Atlanti óceán fölé.
Ezt követően Rio régebbi, belvárosi részében teszünk egy sétát, majd a Maracana stadionba látogatunk el.
Kora délután visszatérünk a szállodába, estig napozás, úszás, pihenés Copocabana tengerpartján.
Este vacsorával egybekötött samba show-n veszünk részt (Plataforma előadás, fakultatív, 130 USD/Fő).

15. napRio de Janeiro (R)

A mai napunk egészen kora estig szabad program, lehetőség nyílik egy kis vásárlásra, vagy pihenésre a parton. Délután kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, indulás haza Budapestre.

16. nap Budapest

Érkezés vissza Budapestre.

Térkép
Képtár

Pin It on Pinterest

Share This