+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Ecuador és a Galapagos szigetek

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től760,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től760,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

551
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

  • Saját szervezésű utak
  • Kimagasló ár-érték arány
  • Útjainkat csak mi értékesítjük
  • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
15 nap
  • Az út hossza: 15 nap
  • Szállás típusa: 3-4*
  • Az utazás jellege: Helyi idegenvezetős
  • Javasolt utazási időszak: December és május között
  • Indulás magyar csoporttal: 2020. április 18.
  • Közlekedés: Kisbusz, repülő, hajó

Részvételi díj:

2 fő esetén (privát): 740 000 Ft/fő
4 fő esetén (privát): 680 000 Ft/fő

14 fő esetén (magyar idegenvezetővel): 760 000 Ft/fő
(Amennyiben csak 10 fő lesz: 815 000 Ft/fő) 

Utazás részletei

Utazzon velünk az egyedülálló szépségű Galapagos-szigetekre, és fedezze fel Ecuador kulturális és környezeti értékeit egy utazás során! Ezen az útvonalon bejárhatja az Amazonas egyik legszebb vidékét, ismerkedhet a dzsungel élővilágával, népeivel és kalandozhat az őserdőben. A fővárost és környékét is megismerheti, állhat egyszerre az északi és déli féltekén az Egyenlítőn, bejárhatja Ecuador különleges nemzeti parkját, a Cotopaxi-t, majd irány az egyedi élővilágáról híres Galapagos-szigetek!

A Galapagos vidékeit ezúttal úgy fedezzük fel, hogy a szállások szárazföldön lesznek. Ez egyrészt a költségeket is leviszi, másrészt nem kell tengeri betegségtől tartani, az éjszakák kényelmesebbek lesznek a szigeteken lévő szállásokon.

Az ár tartalmazza

 Szállást az egész út alatt az útleírásban jelölt helyszíneken
✓  A programban jelölt étkezéseket (a dzsungel túra alatt és Galapagoson teljes ellátás, R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
✓  Privát transzfereket az egész út alatt
✓  Az összes kirándulást helyi idegenvezetővel és belépőjegyekkel
✓  10 fő felett magyar idegenvezetőt és egy angolul beszélő helyi szakértő idegenvezetőt
✓  A dzsungel programokat
✓  A hajóút során a leírásban szereplő összes hajós/szárazföldi programot
✓  A Galápagos Nemzeti Park belépőjegyet
✓  INGALA Card-ot (Galápagos Migration Card)
✓  A repülőjegyet Lago Agrio-ba a dzsungel programhoz és vissza

Az ár nem tartalmazza

–  A nemzetközi repülőjegyet Budapest-Quito-Budapest útvonalakon (kb. 375 000 Ft/fő)
–  A Quito – Galápagos – Quito repülőjegyet (500 USD/fő)
–  További étkezéseket és személyes kiadásokat
–  Borravalókat
–  Biztosításokat (irodánkban is megkötheti)

Útiterv

1. nap: Budapest – Quito
Utazás Budapestről menetrend szerinti repülővel egy átszállással.
Érkezés a Quito-i repülőtérre, majd transzfer a hotelbe.
Éjszaka Quitóban.

 

2. nap: Quito (R, E)
A mai nap folyamán felfedezzük a város 500 éves történelmét és építészeti remekeit, miközben ellátogatunk többek között az alábbi helyekre: gyarmati időket idéző utcácskák, La Iglesia de la Compañia de Jesus, Iglesia de San Francisco, El Sagrario, La Basílica del Voto National, Independence Palace (Függetlenség Palota), The Cathedral (A Katedrális), The Palace (A Palota). Kirándulást teszünk ezeken kívül a Panicillo hegyre, 3000 méter magasra.

Délután az egyenlítő vonalához megyünk (Mitad del Mundo), ahol a kültéri múzeumot is lesz megnézzük (Intiñan, ami Egyenlítőt jelent), valamint lehetőségünk lesz egyszerre állni a Föld északi és a déli féltekén.

Éjszaka Quitoban.

 

3. nap: Quito – Lago Agrio – El Puente (R, E, V)
Indulás korán reggel, utazás Quito-ból repülővel Lago Agrio-ba, majd transzfer a Cuyabeno folyóhoz.

A folyó mentén számtalan faj él, a terület otthont ad például majmoknak, tukánoknak, papagájoknak, rovaroknak és egy rendkívül gazdag amazóniai növényvilágnak.

Érkezés után bejelentkezünk a hotelbe, majd körülbelül egy órás esti sétára indulunk az őserdőbe, hogy megfigyelhessük pár a hüllőt és kétéltűt. Éjszaka a dzsungelben.

Legyen nálunk: hosszú ruházat, napkrém, rovarirtó/rovarriasztó, fürdőruha, napszemüveg, fényképezőgép, az útlevelünk fénymásolata, kényelmes cipők, zseblámpa, kis táska, kalap vagy sapka, meleg és vízálló ruhák.

 

4. nap: Cuyabeno folyó (R, E, V)
Reggeli után a Siona Indián közösséghez indulunk, ami a terület legnagyobb népcsoportja. Megismerkedünk a szokásaikkal, tradícióikkal és életvitelükkel, és részt vehetünk egy helyi étel, a Casabe elkészítésében is.

Az utazás kb. 2 órát vesz igénybe, és a hajóval jutunk el célállomásunkra. Út közben figyelhetjük a folyó menti gazdag állatvilágot, például madarakat, majmokat, kígyókat, rózsaszín delfineket, teknősöket és még sok mást is. Az egész napos program alatt egy sámánhoz is ellátogatunk, ebédelni pedig az indián közösségnél fogunk.

Éjszaka ma is a dzsungel lodge-ban.

 

5. nap: Cuyabeno folyó (R, E, V)
A mai nap folyamán számos növény-, fa- és állat fajtával ismerkedhetünk meg. Ebéd a lodge-ban.

Délután a nagy lagúnába hajózunk, és kipróbáljuk a piranha horgászatot, majd a tóról figyelhetjük a naplementét. Éjszaka ma is a dzsungel lodge-ban.

 

6. nap: Cuyabeno folyó – Quito (R)
Kora reggel fakultatív program keretében indulhatunk madár lesre.

Reggeli, majd 11-kor transzfer a Lago Agrio repülőtérre, érkezés három óra körül. Repülővel térünk vissza Quito-ba, addig pedig szabadidő Lago Agrio városában.

Éjszaka a fővárosban, Quito-ban.

 

7. nap: Quito – Otavalo – Quito (R, E)
Ma nagyszerű alkalmunk nyílik, hogy felfedezzük a híres, helyi piacokat. Utazásunk a Quito-tól északra található látványos útvonal mentén indul a Sierra felvidéken keresztül. Út közben megállunk Cayambe-ben, majd az Imbabura vulkán közelében, hogy megcsodálhassuk 4610 méteres csúcsát. Mielőtt megérkeznénk az Otavalo piachoz utolsó megállónk a San Pablo lagúnánál lesz.

Az Otavalo-i piacon lehetőségünk lesz a felfedezésre és helyi kézműve termékek vásárlására, valamint helyi idegenvezetőnk mesél a helyiek életéről, a Quitu-Cara és más Inkák előtti népcsoportokról és a város érdekességeiről.
A piac felfedezése után folytatjuk utunk Cotacachi-ba, ahol megebédelhetünk, és a helyi kézművesek munkáit is megcsodálhatjuk. Mielőtt visszatérnénk Quitóba, körülnézünk a Cuicocha kilátóról.

Este visszatérünk Quito-ba, ahol az éjszakát töltjük.

 

8. nap: Quito – Galápagos | Baltra-sziget (R, E, V)
Reggel kimegyünk a repülőtérre, hogy a Galápagos szigetekre utazhassunk.

Érkezés Baltra szigetre, majd elfoglaljuk a szállásunkat. Délután a kikötőből taxi hajóval utazunk a Finch öböl tengerpartjára, egy kicsi, de gyönyörű partszakaszra. Később Las Grietas-hoz megyünk, hogy megcsodáljuk a híres sziklákkal körülvett kristálytiszta vizet, melyben akár úszhatunk is egyet a halak között.

Éjszakára visszetérünk a szállásra, vacsora.

 

9. nap: Galápagos | Baltra-sziget – Isabela sziget (R, E, V)
Korán megreggelizünk, és már megyünk is egy kis sétára a Csendes óceán déli felének egyik legszebb partjára a Tortuga Bay Beach-re. A fehér homokos parton fekete iguana kolóniákkal találkozhatunk vagy csak úszunk a türkiz vízben.

Ebéd után hajóra szállunk és Isabela szigetre megyünk. A szobánk elfoglalását követően a Playa Grande partra megyünk, és innen csodáljuk meg a naplementét.

Vacsora, éjszaka az Isabela szigeten.

 

10. nap: Galápagos | Isabela sziget (R, E, V)
Korai reggelit követően kerékpár túrára megyünk a Los Humedales mocsárvidékre, ahol sokszor megállunk fényképezni, és a természetet mecsodálni. Mártózunk egyet az El Santuario-nál, megnézzük a panorámát az Orchilla kilátónál, és meglátogatjuk a Muro De Las Lágrimas emlékhelyet.

Ebéd után sétálni megyünk és menézzük a flamingókat, a Puerta del Jeli-t és a Poza Baltazart. Később ellátogatunk az Arnaldo Tupiza Szárazföldi Teknős Centrumba, ahol közelről figyelhetjük meg a hatalmas Galapagos teknősöket, köztük akár 150 éveset is.

Éjszaka ma is az Isabela szigeten lévő lodge-unkban.

 

11. nap: Galápagos | Isabela sziget – Santa Cruz sziget (R, E, V)
Reggeli után a Concha de Perla partra megyünk, ami tökéletes helyszín a snorkelezésre és a vízi élővilág felfedezésére. (Snorkel felszerelés és mentőmellény áll az utasok rendelkézésére)

Délután tovább utazunk Santa Cruz szigetére.
Vacsora és éjszaka Santa Cruz-on.

 

12. nap: Santa Cruz sziget – Charles Darwin Kutató állomás – Quito (R)
A reggelit követően a világ leghíresebb természetkutató központjába látogatunk. A Charles Darwin Kutató állomáson egy információs központ, egy múzeum, egy könyvtár és egy teknős tenyésztő állomás található. Találkozhatunk itt számos teknős alfaj képviselőjével, melyeket arra készítenek itt föl, hogy visszaküldhessék őket a természetes élőhelyükre.

A központ meglátogatása után a Twin kráterhez kirándulunk, majd Baltrára utazunk, hogy onnan visszarepüljünk az equadori szárazföldre.

Éjszaka Quito-ban.

 

13. nap: Quito – Mindo Cloud Forest – Quito
Mindo tökéletes helyszín, hogy a természettel teljes harmóniában kapcsolódjuk ki, pihenhetünk a patakparton, érezhetjük a természet ritmusát és hallgathatjuk annak hangjait. A terület kellemes klímáját egész évben 22 ˚C körüli hőmérséklet jellemzi.

Az ökoturizmus jegyében olyan programokon vehetünk részt, mint a canopy, kirándulás a vízeséshez, lepkefarm meglátogatása, „tubbing”, a csokoládé szerelmesei betekintést nyerhetnek a csokoládé feldolgozásának egyes folyamataiba, sőt még akár részt is vehetnek a készítésben. Sajnos mindenre nem lesz időnk, de kb. kettőt mindenképpen érdemes kiválasztani.

 

14. nap: Cotopaxi Nemzeti Park (R, E, V)
A mai nap folyamán egy egész napos kulturális utazásra indulunk, miközben gyönyörködhetünk az Andok nyújtotta látképben, átkelünk az ősi Zimbahua kanyonon, és számos helyi falun és földterületen. Reggel 8 órakor indulunk a hotelből (vagy az idegenvezetővel való megbeszélteknek megfelelően). Először a világ egyik legnagyobb vulkánját tekintjük meg. Az óriási park területén megfigyelhetjük az itt élő flórát és faunát, közben pedig az Antigua Inca útvonal mentén teszünk kirándulást. Lehetőség nyílik még arra is, hogy biciklis túrát tegyünk.
Az éjszakát a Chuquiragua Lodge-ban töltjük.

Az időjárás elég kiszámíthatatlan a területen, a Cotopaxi pedig saját mikroklímával rendelkezik, ezért érdemes meleg és vízálló ruhát is magunkkal vinni.

 

15. nap: Quilotoa tó – Quito (R, E)
A nap folyamán egy rövid kirándulást teszünk a Laguna Quilotoa-hoz. A lagúna csillogó, smaragdos vize egy kialudt vulkán közepében található, 3800 méter tengerszint feletti magasságban. Míg felérünk a kráter pereméhez, út közben kedves városkákat és közösségeket csodálhatunk meg és ismerhetjük meg az ottani életet, és akár beszerezhetünk pár egyedi kézműves terméket is. A kirándulásra helyi idegenvezetővel megyünk. Ne feledjünk rétegesen öltözni, és készüljünk a magaslati levegőre!
A nap végére visszatérünk Quito-ba. Éjszaka a Nu House hotelben.

 

16. nap: Quito – Budapest (R)
Reggeli után transzfer a repülőtérre és indulás haza.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This