+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Egy elzárt hegyi királyság rejtelmei: Bhután

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From560,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From560,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6147
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
9 nap
 • Szállás típusa: 3-4 csillagos hotelek
 • Az utazás jellege: Privát, angolul beszélő idegenvezetővel
 • Javasolt időszak: tavasz, ősz
 • Indulás: 2 főtől bármikor
 • Ellátás: Teljes ellátás

Részvételi díj:

2 főtől:  560 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 80 000 Ft

(Helyi, angolul beszélő idegenvezetővel)

Az utazás részletei

Az utazás tökéletes azon utasoknak, akik komolyabban meg szeretnék ismerni Bhután kulturális és spirituális világát. Utunk során felfedezzük a „kötelező” látnivalókat, köztük spirituális helyszíneket és történelmi látványosságokat, lélegzetelállító tájakat és hegyi hágókat, sőt Nyugat Bhután völgyeiben letérünk a szokásos turista útvonalról is, hogy egy igazi, hamisítatlan bhutáni élményben lehessen részünk.

Az ár tartalmazza

 • 3*-os szállásokat kétágyas szobákkal az egész út alatt
 • Étkezéseket (reggeli, ebéd, büfévacsora)
 • Szárazföldi transzfereket és kirándulásokat
 • Angolul beszélő idegenvezetőt, 10 fő felett magyar csoportvezetőt is
 • Helyi adókat és illetékeket
 • A bhutáni vízumot
 • Belépőjegyeket a múzeumokba és egyéb látványosságokba
 • Íjászati bemutatót tradicionális íjjal és nyilakkal, hagyományos ruhák próbáját

Az ár nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyeket: Budapest – Kalkutta – Paro – Delhi – Budapest útvonalon kb. 200 000 Ft/fő illetékekkel együtt
 • Utas- és stornó biztosításokat
 • Borravalót a helyi idegenvezetőknek és sofőröknek
 • Személyes kiadásokat (pl. mosás, további étkezések, stb.)
Mit is kínál az utazás?
 • Bámulatba ejtő hegyszorosok
 • Festői völgyek és csodás kirándulóhelyek
 • Találkozás hagyományőrző himalájai emberekkel: helyi lakosokkal, szerzetesekkel
 • Kirándulás különleges erőd-kolostorokban
 • Az egyedülálló művészeti hagyományok megismerése
 • Építészeti csodák és bájos múzeumok felfedezése
 • Bhután Buddhista kultúrájának megtapasztalása
Útvonal

1. napBudapest - Kalkutta

Indulás Indiába Budapestről.
Érkezés Kalkuttába (hivatalosan bengáliul Kolkata) az északkelet-indiai Nyugat-Bengál állam fővárosába, India egyik legnagyobb városába.

2. napKalkutta – Paro – Thimpu

Indulás a repülőtérre kora reggel és repülés Bhutánba.
Érkezés Paro-ba, ahol kinti csoportvezető kíséretében transzfer Thimphuba, mely valószínűleg az egyetlen főváros utcai kivilágítás nélkül.
Délután először a 12. századi Changangkha Lhakhang templomot, és annak híres bronz Buddha szobrát tekintjük meg, majd továbbmegyünk a Motithang Takin Rezervátumba, ahol megismerhetjük kicsit Bhutáni nemzeti állatát, a takint. Ellátogatunk a Zilukha Zárdába, mely a Trashichho dzong erődítményre néz, majd szabadidő következik, mely során a relatíve kicsi város, a kellemesen nyugodt Timphu széles utcáin sétálhatunk.
Éjszaka Thimpuban.

3. napThimpu

A mai napot városnézéssel töltjük.
Ellátogatunk a harmadik bhutáni király által állíttatott Nemzeti Emlékhelyhez (National Memorial Stupa), a Hagyományos Gyógyászat Nemzeti Intézetébe, ahol bepillantást nyerhetünk az ősi bhutáni orvoslás, a gso-ba rig-pa tudományába. Meglessük a kézműves és művészeti központot, a Nemzeti Könyvtárat, a Jungshi Kézi Papírgyárat és a Gagyel Lhundrup Szövő Centrumot. Megnézzük a 42 méter magas bronz Buddha Dordema szobrot, estefelé pedig meglátogatjuk a Trashichhodzong-ot, az uralkodók nyári rezidenciáját, melyben többek között a bhutáni király arany trónusa is található.
Vacsora előtt, ha kedvünk tartja, felpróbálhatjuk a tradicionális öltözékeket is.
Éjszaka a thimpu-i hotelben.

4. napThimphu – Phobjikha völgy

Reggeli után útnak indulunk Phobjikha völgybe, út közben azonban megállunk a Dochula hágón (3150 méter magasban), ahonnan – ha az időjárás kegyes – gyönyörű kilátás lesz a Himalája keleti oldalára. Pompás völgyek, tradicionális farmházak és rizsföldek mellett haladunk el, és meg is állunk néha pár fénykép erejéig. Miután megérkeztünk Lobesába, Sopsokha faluba megyünk, ahonnan egy könnyű, felüdítő gyalogtúrával jutunk el a 15. századi Chimi Lhakhang templomba, melyben legtöbbször gyermekáldásért imádkoznak a helyiek, és teszünk egy kis látogatást.
Délután az óriási hegyek között meghúzódó Phobjikha völgybe utazunk, egy természetvédelmi területre, ami gazdag állatvilággal büszkélkedhet, és a veszélyeztetett Kormosfejű daru legfontosabb téli fészkelő helye is.
Éjszaka a völgyben lévő hotelben.

5. napPhobjikha völgy

A mai napon meglátogatjuk a Gangtey kolostort, az ország legnagyobb Nyingma kolostorát, ahol Bhután legjobb fafaragóinak, szobrászainak és festőinek a munkáit tekinthetjük meg. A Nyingma (szó szerint „ősi”) a legrégebbi a négy fő tibeti Buddhista tanítás közül.
Később még magasabbra utazunk a Gangtey Shedra-hoz, mely a magas szintű Nyingma Buddhista tanítás egyik legfontosabb intézménye, ahol kilenc éves kurzuson is részt lehet venni.
A következő helyszín, amit meglátogatunk, az a Kormosfejű daru központ, ahol mindent megtudhatunk ezekről a pompás madarakról.
Délután a Khewa Lhakhang templomhoz kirándulunk gyönyörű természeti környezetben, és ellátogatunk a Gangtey Gonpa faluba.
Vacsorára kipróbáljuk a tradicionális bhutáni konyhát egy helyi házban, majd éjszakára visszatérünk völgybéli szállásunkra.

6. napPhobjikha – Punakha

Reggeli után Punakhába, Bhután ősi fővárosába utazunk, és a Khamsum Yueley Namgyal pagodához is teszünk egy 45 perces kirándulást rizsföldek és lépcsőzetes emelkedők mentén. A kirándulás kezdetén egy zászlót is felvonunk majd, hogy jó szerencsénk legyen.
Délután a Pho Chhu (Férfi folyó) és a Mo Chhu (Nő folyó) találkozásánál fekvő, történelmi Punakha dzong erődöt nézzük meg. Az erőd az uralkodó család téli rezidenciájaként szolgál, és igazán csodás példája a bhutáni építészetnek. Phunakha városa több, mint 300 évig volt Bhután fővárosa.
Este kipróbálhatjuk magunkat a tradicionális nyilazó játékban, a dha-tse-ban. Az íjászat Bhutan nemzeti sportja és természetesen nagyon népszerű is az egész országban.
Éjszaka Punakhában.

7. napPunakha – Paro

Reggel transzfer vissza Paro-ba a Dochula hágón keresztül.
Út közben megállunk a 17. századi Semtokha dzong erődnél, majd folytatjuk az utat Paro-ba, ahol megtekintjük a Nemzeti Múzeumot, ahol Bhután történelme és kultúrája mellett az ország élővilágát is megismerhetjük kicsit. Majd meglátogatjuk a Paro erődöt, mely a Kis Buddha című filmen is szerepelt az 1990-es években.
Később szabadidő Paro-ban, éjszaka a városban.

8. napTaktshang (Tigris Fészek)

A reggel folyamán az ikonikus Taktshang, vagyis becenevén „Tigris Fészek” Kolostorhoz teszünk kirándulást. (Kirándulásunk kb. 5-6 órás lesz) A kolostor nagyon látványos helyszínen, 900 méterrel a Paro völgye felett található egy meredek sziklafal peremén. A hiedelem szerint a Taktsang Kolostorba szökött Padmasambhava Guru Tibetből egy tigris hátán, hogy legyőzze a démonokat, melyek meg akarták akadályozni a Buddhizmus elterjedését Bhutánban. A legendákkal övezett kolostor Bhután egyik legyszentebb helyszíne, és a himalájai emberek úgy tartják, hogy életünk során legalább egyszer el kell látogatni ide.
Ebédre megállunk egy kis teára és könnyű vegetáriánus fogásra.
A kirándulást követően a 17. századi Drukgyal Dzong erőd romjaihoz látogatunk, ahol az ország történelmébe is mélyebb betekintést nyerhetünk, majd elmegyünk a Kyichu Lhakhang szentélyhez is, Bhután egyik legrégebbi templomához.
Este szabadidő, séta Paro városában. Éjszaka Paroban.

9. napParo – Delhi – Budapest

Transzfer a paro-i nemzetközi repülőtérre, és indulás haza.

Térkép

Képek

Pin It on Pinterest

Share This