+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Észak India haladóknak

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től275,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től275,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

1485
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
11 nap
 • Szállás típusa: 4*-os és Heritage hotelek
 • Az utazás jellege: Privát, helyi vezetővel
 • Javasolt utazási időszak: Ősztől tavaszig
 • Indulás: Bármely időpontban
 • Közlekedés: Privát autóval

Részvételi díj:
2 fő esetén: 275 000 Ft/fő
10 fő esetén, magyar idegenvezetővel: 355 000 Ft/fő
15 fő esetén, magyar idegenvezetővel: 290 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 110 000 Ft

Utazás részletei

Fedezze fel velünk Rajasthan szépségeit 2018-ban is! Ezt az utat kifejezetten azoknak ajánljuk, akik már jártak Indiában és a “kötelező látnivalókat”, azaz az Arany háromszög nevezetességeit megtekintették és visszavágynak. Az út során Rajasthan állam legszebb részeit fedezzük fel a gyönyörű Thar sivatagtól egészen a zöldellő Abu hegyig. Utunkat a varázslatos Udaipurban fejezzük be, majd hazaindulás előtt egy éjszakát töltünk Delhiben, meglátogatva a város szívét, a nyüzsgő óvárost.

Az ár tartalmazza

 • 9 éjszaka szállást megbízható 4 csillagos, „Heritage” és 5 csillagos szállodákban, kétágyas szobában reggelivel az út teljes hosszában
 • A szárazföldi transzfereket légkondicionált autóval vagy kisbusszal, angol nyelven beszélő helyi aszisztenciával a repülőterek és a szállodák, és a programban szereplő nevezetességek között, valamint köszöntést a repülőtéren
 • A programban szereplő kirándulásokat, városnézéseket Delhiben, Bikanerben, Jaisalmerben, Jodhpurban és Udaipurbanhelyi angol nyelvű idegenvezetéssel
 • Magyar idegenvezetést 10 fő felett
 • Helyi adókat és útdíjakat

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegy árát illetékkel a Budapest - Delhi szakaszon, valamint a belföldi repülőjegyet az Udaipur - Delhi szakaszokon (összesen kb. 200 000 Ft/fő illetékekkel együtt)
 • Az indiai vízum díját (kb. 16.000 Ft/fő, irodánk szívesen segít)
 • A baleset- és poggyászbiztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megköthető)
 • Az útlemondási biztosítás díját (nem kötelező, de szintén megköthető irodánkban)
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Belépőjegyeket (össz. 55 EUR/fő, előre is megvehető, de a helyszínen is rendezhető)
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat, borravalókat
 • Fakultatív kirándulásokat
Útiterv

1. napBudapest – Delhi

Indulás Budapestről, utazás egy átszállással Delhibe.

2. napDelhi – Mandawa (R)

Kora reggeli érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel és indulás Mandawába autóval (250 km – kb. 5 óra): a város Shekhawati régiójának szívében fekszik, freskóiról és falfestményeiről híres. Utazás közben tipikus indiai falvakon keresztül vezet az utunk. Érkezést követően, bejelentkezünk a hotelünkbe, majd rövid pihenő után elindulunk, hogy felfedezzük a Shekha kertjének is nevezett Shekhawati régió nevezetességeit. Megtekintjük a Mandawai Erődítményt, melyet a 18. században építettek, és gyönyörű festett íves kapuiról nevezetes. A város még számos lenyűgöző kúriával (havelikkel) büszkélkedhet.

Éjszaka Mandawában, a Hotel Indra Vilas-ban, vagy a The Grand Haveli hotelben.
http://www.indravilasalsisar.com/ | http://grandhaveli.com/

3. napMandawa – Bikaner (R)

A reggelit követően Bikanerbe megyünk (200 km – kb. 4 óra), ahol a szállásunk is lesz. Érkezés után elfoglaljuk a szobánkat, majd a délutánt és az estét a város és a környező falvak felfedezésével töltjük.

Bikaner egy időtlen szépségű királyi város, számos sivatagos területtel. Megtekintjük itt a Junagarh Fort Erődítményt, melyet 1593-ban építettetett Raj Singh. A épült erődítményt vizesárok veszi körül, és belül számos gyönyörű területet találunk. Megtekintjük a Ganga Golden Jubilee Múzeumot, és ellátogatunk egy kb. 230 tevével rendelkező teve farmra is.
Ezután a vörös homokkőből készült Lallgarh Palotához látogatunk.

Este szabadprogram, éjszaka Bikanerben, a Hotel Maharaja Ganga Mahal-ban.
http://www.maharajagangamahal.in/EN/

4. napBikaner – Jaisalmer (R)

Ezen a napon Jaisalmerbe vezet utunk, amely “sziget a homokban” (310km – kb 5 óra).

A város, amelyet Rawal Jaisal alapított 1156-ban Radzsasztán állam észak-nyugati „csücskében”, a Thar és a Nagy India Sivatag közepén helyezkedik el. A középkori várost valaha a bhati rajputok lakták, jellegzetessége hogy egy 5 km hosszú sárga agyagfal veszi körül, amelynek folytonosságát csak ritkán törik meg a zöld oázisok.

Érkezést követően bejelentkezünk a szállodába, majd szabadprogram.

Éjszaka Jaisalmerben, a Hotel Thar Vilas-ban vagy a Hotel Jaisal Vilas-ban.
http://tharvilas.com/ | http://www.jaisalvilashotels.com/

5. napJaisalmer (R)

Reggeli után Jain és Hindu templomokat, palotákat és haveliket – díszes kereskedőházakat – látogatunk meg. Közöttük egy hét emeletes palotát, amelyet 1763 és 1820 között építettek. Az épület előtt megtekintjük azt a szent helyet, a “satiyar-ka-pagthiya”-t, amely arról nevezetes, hogy itt követtek el rituális öngyilkosságot a várost védő hősi halált halt férfiak feleségei 1294-ben. Természetesen nem hagyjuk ki az 1156-ben épült Jaisalmer Erődöt sem, melyet Bhatti Rajput építtetett a 80 méter magas Trikuta hegyen. Az erőd ma is nyüzsgő helyszín, ahol az óváros lakosságának körülbelül egy negyede lakik ma is.

Miután meglátogattuk a Jain templomokat és hindu szentélyeket, a fél órányi autóútra lévő Sam-be indulunk, ahol a felejthetetlen sivatagi naplementében gyönyörködhetünk majd.

Éjszakára visszatérünk Jaisalmerbe, a hotelünkbe.

6. napJaisalmer – Jodhpur (R)

Reggeli után Jodhpur városába indulunk (265 km – kb. 5 óra ). Érkezés után transzfer a hotelbe, pihenés, majd délután városnézésre megyünk.

Jodhpur Marwar állam valaha volt központja. A Thar Sivatag szélén fekvő települést az 1459-ben épült Meherangarh erőd uralja, esténként sárgás fényben pompázik. Az erőd otthont ad a moti mahalnak, phool mahalnak és a sheesh mahalnak, mind pompásan díszítve számos fali- és mennyezeti festménnyel. Az erődön kívül megtekintjük még a 1899-ben épült márvány királyi krematóriumot, a Jaswant Thada-t is.

Éjszaka Jodhpurban a Hotel Shreeram International-ben vagy a Nirali Dhani & Resort-ban.
http://www.shreeraminternational.com | http://www.niralidhani.com/

7. napJodhpur – Mount Abu (R)

Reggeli után Mount Abu-hoz utazunk (270 km – kb. 5 óra). Érkezés után bejelentkezünk a szálodába.

Felfedezzük a városközponttól 5 milométerre gyönyörű környezetben fekvő Dilwara templomokat. Este a lenyűgöző látványt nyújtó Nakki tóhoz látogatunk.

Késő este szabadprogram keretében ellátogathatunk a Mount Abu hegyen található „Sunset Point-ra”.

Éjszaka Mount Abu-ban, a Hotel Hillock-ban vagy a Hotel Hilltone-ban.
http://hotelhillock.com/ | http://www.hotelhilltone.com/

8. napMount Abu (R)

A reggelit követően felfedezzük Mount Abu környékét.

A Nakki Lake egy bájos, apró, hegyekkel övezett tó, melyen számos kis sziget található, melyeket csak hajóval lehet megközelíteni. A tájat a tó körüli különleges sziklaformációk teszik egyedülállóvá és fontos turista központtá.
A dzsainista Dilwara Templomok kb. 2 és fél kilométerre fekszenek Mount Abu-tól, és a Chalukya dinasztia építette őket a 11. és 13. század között. A templomokat egyrészt gyönyörű, aprólékosan kifaragott falaik teszik különlegessé, de fontos zarándokhelyként is szolgálnak a dzsainisták számára.

Az Achalgarh Erődöt a harcos király, Rana Kumbha építtette miután meghódította Mount Abut. Körülbelül 11 kilométerre fekszik a várostól számos ősi templom közelségében, melyek közül Lord Shiva temploma a leghíresebb.

Az Adhar Devi Templomot Durga istennőnek ajánlották fel, és szintén fontos zarándokhelynek számít, és az egyik legnevezetesebb turista látványosság is Mount Abu környékén. A legenda szerint az istennő képmása a levegőben lógott, és innen ered az Adhar Devi elnevezés.

Éjszaka a Mount Abu-i hotelben.

9. napMount Abu – Ranakpur – Udaipur (R)

Reggeli után autóval Udaipurba utazunk (165 km – kb. 3 óra), és út közben megállunk a dzsainista Ranakpur Templomoknál.

Ranakpur fő látványosságai a kihagyhatatlan látnivalónak számító templomai, melyek kb. 90 kilométerre fekszenek Udaipur-tól. A fő Chaumukha Templomot Adinath-nak, az első tirthankar-nak szentelték.

Folytatjuk utunk Udaipur felé, majd az érkezést követően egyből a hotelbe magyünk, ahol elfoglalhatjuk a szobánkat.
Délután ellátogathatunk a Városi Palotába, ami a fejedelmi építészet csodája és a Pichola tó partján fekszik, és pavilonok, udvarok, teraszok, folyosók és függőkertek veszik körbe, melyek 1559 óta épültek különböző években. Ellátogatunk a palota komplexumba, azon belül pedig a Jagdish Templomba is. Ezt követik a Fateh Sagar tó és a Pratap Memorial, majd hajózni magyünk a Pichola tavon, hogy út közben gyönyörködhessünk a tóban, a hegyekben és a történelmi látnivalókban. Elhaladunk a Városi Palota mellet, így megcsodálhatjuk annak a tó felőli részét is. A tóparti „ghat”-okat, vagyis hosszan elnyúló, vízhez vezető lépcsősorokat továbbra is használják a helyiek mosásra és mosakodásra is, és itt is ilyen lépcsőket figyelhetünk meg. Megpillanthatjuk a Gangaur Ghat-ot is, ami hármas boltívéről nevezetes, ami Udaipur legnagyobb építészeti remeke.

Éjszaka Udaipur-ban, a Ramada Udaipur Resort & Spa-ban vagy a Sheraton Udaipur Resort & Spa-ban.
http://www.ramada.com/hotels/india/udaipur/ramada-resort-udaipur/hotel-overview
http://www.starwoodhotels.com/sheraton/property/overview/index.html?propertyID=3589

10. napUdaipur – Delhi (R)

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd transzfer a repülőtérre és Delhibe repülünk.
Érkezés után transzfer a hotelbe.

Később, délután városnézésre indulhatunk Delhiben. Megtekinthetjük ai India Gate-et, melyet az első világháborúban elhunyt mintegy 70 000 indiai katona emlékére építettek 1931-ben. A következő látnivaló a Presidential Palace, amit a Qutab Minar követ.

Éjszaka Delhiben, a Parkland Grand Hotel-ben vagy a Hotel City Park Airport-ban.
http://www.hotelparkland.in/ | http://www.cityparkhotels.com/nh8/NH8_index.htm

11. napDelhi – Isztambul – Budapest (R)

Kora reggel transzfer a repülőtérre és indulás haza. Utazás Isztambuli átszállással.

Érkezés Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre este.

Térkép
Képek

Pin It on Pinterest

Share This