+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Hajóút a Karib tengeren a Panama csatornáig

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From685,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From685,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2504
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Az utazás jellege: Hajós
 • Szállás típusa: Választott hajókabin
 • Indulások: Októbertől márciusig
 • Az út hossza: 16 nap
 • Hajótársaság: Princess Cruises
 • Ellátás a hajón: All inclusive

Részvételi díj:
Ablakos kabinban: 685 000 Ft/fő
Balkonos kabinban: 795 000 Ft/fő

Utazás részletei

Fedezze fel a Karib tengert Miamitól egészen a Panama csatornáig! Az út során Florida felfedezését követően hajóra szállhat, és a kabin valamint az all inclusive ellátást kínáló hajó kényelméből fedezheti fel Kolumbiát, a Kajmán-szigeteket, Panamát és Costa Ricát. Az utazás fénypontja, mikor testközelből figyelhetjük meg az emberiség leleményének egyik leglenyűgözőbb alkotását, a Panama csatornát működés közben.

Az ár tartalmazza

 • Egy 10 napos hajóutat a Karib tengeren all inclusive ellátással a választott kabin típussal
 • 5 éj szállást Miamiban a hajóút előtti napra és a hajóút utáni 4 éjszakára
 • Transzfert a hajóhoz
 • Autóbérlést a hajóút utánra (Chevrolet Spark / Ford Focus vagy hasonló típusú autó)

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegyet és illetéket a Budapest-Miami szakaszon
 • Az amerikai vízumot helyettesítő ESTA belépési engedélyt, melynek intézésében irodánk készséggel segít
 • A programban megjelölteken felüli ellátást és programokat
 • A BBP és sztornó biztosítás díját (nem kötelező, de irodánkban is megköthetőek)
 • Az egyéb személyes kiadásokat
 • A borravalókat (kb.10 USD/éj/fő a hajón)
Útiterv

1. napBudapest – Miami

Utazás Miamiba, indulás Budapestről. Érkezés után transzfer a hotelbe, majd a szobák elfoglalása, pihenés, akklimatizálódás.

2. napMiami – Fort Lauderdale – Hajóút

Délelőtt szabadprogram, pihenés, majd transzfer a Fort Lauderdale-i kikötőbe, ahonnan délután 4 órakor indul hajónk, a Princess 10 napos útjára.
Hajóra szállás után rövid eligazítás és a kabinok elfoglalása.

3. napTengeren

A mai napot az óceánon töltjük, így lesz időnk elkezdeni a hajó felfedezését.

4. napGrand Cayman, Kajmán szigetek

Érkezés a Kajmán szigetekre reggel 7 órakor, indulás délután 5 órakor.

A szigetek hajdanán kalózok és csempészek rejtekhelye volt, melyek helyén ma bankok működnek. A Kajmán-szigetek a Karib tenger közepén fekszenek, hozzávetőleg 200 kilométerre délre Kubától. A három Kajmán szigeten összesen 37 ezren laknak, és a lakosok viszonylag nagy része ide települt külföldi. Nem utolsósorban ez az oka a szigetek virágzásának. A vízi sportok kedvelői számára maga a paradicsom: vitorlázásra kitűnően alkalmas, búvármerülésre messzemenően a legjobb az egész karibi térségben, és a fürdőzést kedvelőknek kilométer hosszú strandok állnak rendelkezésére fehér homokos tengerparttal, sőt korall kertekkel és regényes hajóroncsokkal is kecsegtet.

A Grand Cajman, mely a szigetek legnagyobbja (Nagy Kajmán sziget) egyike a Kolombusz Kristóf által 1503-ban felfedezett három szigetnek, melyeket „Las Tortugas”-nak, vagyis „a teknősök”-nek nevezett el, az itteni vizekben élő állatok után. Itt található Georgetown, a brit koronatartomány fővárosa. A 20 ezer lakosú kisváros nyüzsgő gazdasági központ, ahol bankfiókokon kívül rengeteg üzlet is található, elsősorban olyanok, amelyek a tengerparti nyaraláshoz szükséges felszereléseket árusítják.

5. napTengeren

Utazás a Karib tengeren.

6. napCartagena, Kolumbia

Ma Cartagena-ban kötünk ki reggel 7 órakor, és délután 3 óráig maradunk.

Cartagena egyik legizgalmasabb, történelemmel átitatott megállónk, hiszen ez volt a gazdag Spanyol rakományok tranzit kikötője, ahonnan a Dél-Amerikai áruk útnak indultak.
Ma a város híres régi negyede számos látnivalóval, butikkal és étteremmel várja a látogatókat.

Kolumbia szerte a Spanyol Birodalom Új világra gyakorolt hatása továbbra is sok helyen meglátszik. A várfalak, a régies szűk utcák és az erkélyes épületek mind emlékeztetnek bennünket a spanyol uralomra és befolyásra Cartagenaban, a Karib térségben és Dél Amerikában. Ez Eldorádó vidéke, ahol egykoron számos kalandor kereste az egyre megfoghatatlanabbnak tűnő aranyat. Itt szálltak szembe a helyiek a kalózok támadásaival, melyek 200 évig ostromolták Cartagena jól megépített falait.

Ma a nyüzsgő város fontos kikötő és kereskedelmi központ, mely továbbra is büszkélkedhet gyarmati időket idéző épületekkel, így városnézésünk során betekintést nyerhetünk Cartagena történelmébe is.

7. napPanama csatorna, Gatun tó, Panama

Ma kora reggel 6 órakor érkezünk meg a Panama csatornához, ahol látványos hajókirándulás keretében fedezzük fel a Panama csatornát, melyen részlegesen kelünk át, vagyis egy kis körutat teszünk, majd visszafordulunk.

Az Atlanti óceánt és a Csendes óceánt elválasztó keskeny földnyaláb színes és viharos történelemre tekinthet vissza, és már jóval azelőtt is jelentős helyszín volt, hogy Ferdinand de Lesseps megálmodta volna a híres csatornát, mely átszeli a kontinenst.
Sokan álmodtak erre a meggazdagodásról: spanyol konkvisztádorok a sűrű esőerdőn keresztül cipelték itt az aranyat hajóikhoz, majd angol kalózok próbálták átkutatni a kikötőket és megtámadni a Portobelo-ból érkező kincses hajókat. Később a nagy Kaliforniai aranyláz alatt sokan a mai Panamán keresztül próbáltak északra jutni.

A Panama csatorna máig a XX. századi amerikai mérnöki teljesítmény egyik legnagyobb diadalának számít, de a Panamába utazók még számos különböző látványosságot is láthatnak itt. Az őserdőkbe kirándulók több, mint 1 000 állatfajjal találkozhatnak, de ellátogathatunk egy indián faluba is a Chagres Nemzeti Parkban.

A Gatun tónál tender csónakokkal juthatunk a szárazföldre, ha szeretnénk részt venni ezen a kiránduláson, vagy akár továbbmehetünk Cristobalba is.

8. napLimon, Costa Rica

A hajó reggel 7 órakor köt ki Limonban és este 6 órakor indul újra útnak.

Costa Rica Limon tartománya gyönyörű, érintetlen tengerpartokkal, burjánzó banánültetvényekkel és sűrű őserdőkkel büszkélkedhet.
A hasonló karibi térségek máig gyéren lakottak (a tartomány lakosságának kb. egy harmada Puerto limon-ban él) és az eco-turizmus is egyre nagyobb támogatást kap.
Rengeteg Afro-Karibi hatás érte a térséget, ami megmutatkozik a színpompás bungalókon, dallamos beszédstílusban és raggae ritmusokban, amit a jamaikai telepesek hoztak Costa Rica-ra.

9. napTengeren

A mai napot a tengeren töltjük.

10. napFalmouth, Jamaika

Reggel 7 órakor kötünk ki Jamaikán, majd délután 3 órakor indulunk tovább.

Falmouth Jamaika egyik legnagyobb városa, az ország északi partjainál fekszik kb. 30 kilométerre a Montego öböltől. A Karib-tenger egyik legjobban megőrzött György korabeli (18.-19. század) városa, amit 1769-ben alapított Thomas Reid, és évekig virágzó piaci központja, forgalmas kikötőjében gyakran fodultak meg a hajók, kiváltképp mikor Jamaika a világ első számú cukor termelőjének számított.

Kiránduljunk a Dunn’s vízeséshez, vagy fedezzük fel a tópusi dzsungelt a Coyaba Kertben, vagy látogassuk meg a Dolphin Cove palackorrú delfinjeit. A kalandosabbak mehetnek rafting túrára a Martha Brae folyón kényelmes kétszemélyes bambusz raft csónakkal vagy canopy túrára, de aki pihenne, az sem marad hoppon: kényelmesen napozhat Ocho Rios valamelyik gyönyörű, képeslapra illő tengerpartján.

11. napTengeren

A mai napot a tengeren töltjük.

12. napFort Lauderdale – Miami

Kikötés Fort Lauderdale-ben reggel hét órakor.

Az 1960-as években Fort Lauderdale arról volt ismert, hogy az amerikai egyetemisták kedvenc célpontja volt a tavaszi szünet alatt, de mára a családi nyaralások egyik legfontosabb helyszínévé nőtte ki magát, több, mint 10 millió látogatót vonzva minden évben. Florida legnépszerűbb tengerparti nyaralóhelye a „Világ yacht fővárosa” címet is birtokolja több, mint 40 ezer helyben regisztrált hajóval. A várost „Amerika Velencéjének” is szokták nevezni több, mint 300 mérföldnyi (kb. 485 km) hajózható vízi útvonalával. Fort Lauderdale-ben kiváló színházak, múzeumok találhatóak, számos látnivalóval és vásárlási lehetőséggel.

A város kb. 40 kilométerre fekszik Miamitól északra, és azokról az erődökről („fort”) kapta nevét, melyeket az amerikaiak az 1840-es évek környékén lezajló Floridai háború idején építettek az indiánok ellen. A ma már csak maradványaiban fennmaradt erődöket az után a William Lauderdale őrnagy után nevezték el, aki az első erőd építésénél részt vevő különítmény parancsnoka volt.

Választhatjuk, hogy a mai nap folyamán hazatérünk, vagy csatlakozunk a magyar csoporthoz, és pár nap Floridai utazással egészítjük ki a hajóút élményeit.

Városnézés Miamiban, majd pihenés a hotelszobában.
Éjszaka Miamiban.

13. napMiami – Everglades Nemzeti Park – Miami

A reggelit követően egész napos kirándulásra indulunk az Everglades Nemzeti parkba.
Estére visszatérünk Miamiba.

14. napMiami - Key West - Miami

Reggeli után Key West-re utazunk, egy egész napos kirándulásra.
Este Miamiban.

15. napMaimi

Szabadprogram Miamiban.

16. napMiami - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd onnan utazás haza.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This