+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Japán gyöngyszemek

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

325
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Az út hossza: 16 nap
 • Szállás típusa: 3* hotelek
 • Az utazás jellege: Magyar csoportos
 • Indulás: 2020 tavasz
 • Csoport létszám: 8-15 fő
 • Közlekedés: Bérelt kisbusz és vonat

Indulás 2020-ban cseresznyefa virágzáskor magyar csoportvezetővel!
Kis csoport 8 főtől

Egyéni változatért kérje ajánlatunkat külön, az info@planethungary.com címen.

Utazás részletei

Utazzon velünk az egyedülálló Japánba amikor a legszebb arcát mutatja, cseresznyefa virágzáskor! Egy átfogó kulturális utazásra invitáljuk, hogy ne csak a nagyvárosokat, de a vidéki Japánt is megismerhesse. Császári és kulturális emlékek, szamuráj hagyományok, nagyvárosok, tradicionális fürdők és szállások, valamint elképesztő természeti kicsek várják a látogatót az út során.

Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy a bérelt kisbusszal rejtettebb és különleges helyszíneket is megismerhessünk, sőt a tavaszi csoportot szakértő magyar vezető kíséri, hogy a a virágba borult országból a maximumot tudjuk kihozni!

Az ár tartalmazza

 • Szállásokat az egész út során helyenként hagyományos onsenekben
 • Transzfert az út teljes hosszában légkondicionált busszal
 • a vonatjegyeket
 • Magyar csoportvezetőt
 • a programban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E- ebéd, V-vacsora)

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyet (ajánlat külön)
 • Belépőjegyeket és fakultatív programokat
 • Biztosításokat (irodánkban is lehet intézni)
 • Fent nem említetteket, személyes kiadásokat
Útiterv

1. nap: Budapest – Osaka

Érkezés után transzfer a szállodába, check-in, pihenés.

 

2. nap: Osaka

Reggel, ha időnk engedi, meglátogatjuk az Óceanáriumot vagy a helyi Néprajzi múzeumot (Osaka Museum of Housing and Living), melyben megismerhetjük a japán hagyományokat és akár felpróbálhatjuk a kimonót is. Ellátogathatunk a Sumiyoshi Taisha szentélybe (kicsit kint van a városból) vagy az Osaka Tenmangu shinto szentélybe.

Megtekintjük a város jelképénak számító Osaka kastélyt, melyet hatalmas vizesárok és zöld park vesz körül, és tavasszal a cseresznyefa virágzást teljes pompájában élvezhetjük itt. A kastélyt eredetileg 1583-ban kezdték felépíteni az egyesített Japán központjaként, de az épület teljes mértékben elpusztult, és 1931-ben építették fel újra. Manapság történeti múzeumnak ad otthont.

Etse Dotonbori-ban sétálunk (Namba district), megnézzük a neonfényben úszó Tombori folyót, a hatalmas robot rákot és a hangulatos papír lámpásokkal teli Hozenji templomot. Megkóstoljuk itt a város különleges street food-ját, a hurkapálcikára tűzött kushikatsu-t.

Éjszaka Osakában.

 

3. nap: Osaka – Kyoto (R)

A reggelit követően útnak indulunk Kyoto-ba.

Egy kb. 50 perces vonatutat követően érkezünk meg Kyotoba, ahol egyből a szállásra megyünk, és bejelentkezünk. Kis pihenő, majd útnak indulunk a város felfedezésére.

Ellátogatunk az 1603-ban épült Nijo kastélyhoz, majd az Arany Pavilonhoz (Kinkaku-ji). A festői tavacska közepén álló Arany Pavilon Kypto egyik legszebb látványossága. Eredetileg Ashikaga Yoshimitsu Shogun építtette a 14. században hétvégi háznak, ma viszont Zen Buddhista templom.

Vacsora a világ egyik legrégebbi éttermében, az 1465 óta nyitva tartó Honke Owariya-ban. Miután megkóstoltunk pár hagyományos fogást, visszatérünk a hotelbe. Éjszaka Kyotoban.

 

4. nap Kyoto (R)

Korai reggelit követően a Nishiki piacra utazunk, ahol egészen különleges street food-okat találunk, köztük apró, pálcikára tűzött polipokat. Következő megállónk a hagyományőrző Gion gésa utca. Séta a hangulatos utcában, majd tovább megyünk a Kiyomizu-dera templomhoz. Az ősi, USESCO örökségi templom komplexum az Otowa hegyen található, így pompás panorámát nyújt a városra. Megnézzük a nagy teraszt, a vízesést, valamint körülnézünk a kis boltok és kézműves helységek között is.

Késő délután a Fushimi Inari Taisha Shrine-hoz kirándulunk, ahol az ikonikus látképet nyújtó 32 000 oszlop és sűrűn egymás után elhelyezett piros kapu található.

Vacsorára visszetérünk Kyoto belvárosába, éjszaka ma is Kyotoban.

 

 5. nap: Kyoto (R)

Reggel az Arashiyama bambusz erdőbe és a botanikus kertbe látogatunk (ez egy kb. 4-5 órás út). Kirándulás a bambusz ligethez majd séta Kyoto egyik legtöbbet fotózott helyszínén az égig érő bambuszok között.

Délután szabad program, vásárlás, pihenés, vagy fakultatív program keretében látogatás a Ginkaku-ji Templomba, ahol „Samurai experience” programon is részt vehetünk, és tanulhatunk kicsit például a szamurájok kardforgató technikáiról.

Éjszaka Kyotoban.

 

6. nap: Kyoto – Nara – Koyasan (R)

A reggelit követően útnak indulunk Narába

Miután megérkeztünk, olyan helyszíneket látogathatunk meg, mint a 8. századi Todaiji Templom, a világ legnagyobb kizárólag fából készült épülete és Japán legnagyobb Buddha szobrának otthona. Olyan templok találhatóak még itt, mint a 7. századi Horyuji templom (Japán első UNESCO helyszíne), a Yakushiji Templom, és a Chuguji Templom.

Nara ad otthont a festői Issuien Kertnek és a híres őz parknak is.

Ebéd után tovább megyünk Koyasan-ba, ahol az éjszakát egy kolostorban fogjuk tölteni.

Ha időnk engedi, teszünk egy esti sétát a kísérteties szépségű ősi temetőben, a Okunoin-ban.

A Koya hegyen van a Buddhizmus Shingon iskolájának központja, így itt több, mint 100 templomot és kolostort találunk. Ez az egyik legkiválóbb helyszín, ha be szeretnénk lesni egy Buddhista kolostor életébe, hiszen itt szállást is adnak az utazóknak.

Koya-san leghíresebb látnivalója mindazonáltal a földön túli hangulatú  Okunoin temető, ami Japán egyik legszentebb helye, és itt található Kobo Daishi mauzóleuma is.

 

7. nap: Koyasan (R)

Kora reggel (hajnalban) ébredünk, hogy részt vehessünk a szerartásban, majd utána a temetőbe látogatunk kis szerencsével még ködben, ami különösen hangulatossá teszi a kirándulást.

Később a Koya hegyre látogathatunk felvonóval vagy siklóval.

Egész napos kirándulás majd visszatérünk a kolostorba, ahol az éjszakát ma is töltjük.

 

8. nap: KoyaSan – Gifu tartomány / Kanazawa (R)

Korán reggel, 6:00 órától részt veszünk egy szerzetes ceremónián. Később, a reggelit követően autóval Gifu tartományba utazunk (kb. 400 km, 5 óra)

Út közben megállunk ebédelni, pihenni (a Biwa-tó mentén, a Torri-kapunál vagy a Hikone kastélynál), illetve ha van kedvünk, egy onzen fürdőzést is beiktathatunk mielőtt tovább utazunk.

Érkezés után bejelentkezünk a kanazawai szállásra. Utána sétálunk a történelmi hagyományokat őrző Kanazawa Higashi Chaya negyedben, ahol számos hangulatos tea- és kávéház közül választhatunk. (a chaya teát jelent)

Vacsora a Katamachi körzetben.

 

9. nap: Kanazawa (Gifu-tartomány) (R)

A reggelit követően egész napos városnézésre megyünk, és először a „Ninja” templomot (Myoryuji Temple) látogatjuk meg. Az 1585-ben épült templom onnan kapta becenevét, hogy sok támadást ki tudott védeni ügyes védelmi rendszerének köszönhetően.

Séta a Kenrokuen kertben, ebéd a városban.

Délután olyan múzeumokat tekinthetünk itt meg, mint a Shima Teahouse Múzeum vagy az ország egyik legkedveltebb modern művészeti múzeuma, a 21st Century Museum of Contemporary Art.

Éjszaka ma is Kanazawában.

 

 10. nap: Kanazawa – Shirakawa Go – Takayama (R)

Reggel útnak indulunk Shirakawa-go-n keresztül Takayamába (kb. 120 km).

Út közben megállunk Ainokura Gassho-zukuri Village-ben, majd Shirakawa-go-ban, mely hagyományörző falu, és kényelmes sétát tehetünk mindkét faluban mielőtt tovább megyünk éjszakai szállásunkra.

Kora este érkezünk meg a szállásra, bejelentkezünk. Vacsora és éjszaka Takayamában.

 

11. nap: Takayama (R)

Egész napos városnézés Takayamában.

 

12. nap: Takayama – Matsumoto – Nikko (R)

A reggelit követően utazás Nikko felé több megállóval (350 km, kb. 6 óra)

Út közben először a Matsumoto kastélyt nézzük meg, majd ellátogatunk a közeli wasabi farmra. A wasabit, amit vizitorma néven is ismernek, lebegve termesztik a helyiek, és a tavon még akár csónakázni is lehet.

Este érkezünk meg Nikko-ba, ahol egy onzen fürdőjében pihenjük ki az utazás fáradalmait. Vacsora és éjszaka Nikkoban.

 

13. nap: Nikko (R)

Ma az egész napot Nikko felfedezésére szánjuk.

Meglátogatjuk a hagyományos sílusú Nikko Tamozawa császári villát, melyet 1899-ben építettek Edo és Meiji korabeli stílusokat ötvözve. Bejárjuk a 103 épülettel büszkélkedő Tosho-gu templom komplexumot, ahol Tokugava-sógun végső nyughelyét is megtekinthetjük.

Később ellátogatunk egy onsenbe, ahol ellazulhatunk egy tipikus japán, kültéri, forróvizes fürdőben, ahol természetesen a kötődő illemszabályait is megismerhetjük.

Ha időnk engedi, ellátogatunk az Edo Wonderland-be, egy skanzen-szerű élmény parkba, amit egy Edo-kora beli (17.sz) falu mintájára építettek meg. Itt interaktívan mutatják be az akkori mindennapokat, valamint a szamuráj és ninja hagyományokat is.

 

14. nap: Nikko – Tokió (R)

Reggeli, majd kijelentkezünk a szállásról, és Tokióba utazunk puskagolyó vonattal.

Miután letettük a bőröndünk a szálláson, már el is kezdjük a főváros felfedezését. Első célpontunk a Császári Palota (japánul Kokyo), ahol könnyű ebédet is találunk magunknak, és látnivalókban sem lesz hiány. Sétálunk a palota Keleti kertjében, megnézzük a masszív falakkal körbevett palotát, a Seimon kőhidat és a Kokio Gaien parkot.

Vacsorára a Roppongi negyedbe megyünk, majd ha van erőnk, megnézhetjük a kivilágított várost madártávlatból a Tokyo tower-ből.

Éjszaka Tokióban.

 

15. nap: Tokio (R)

A mai napot is városnézéssel töltjük, és ezúttal a város modern arcát fedezzük fel. Reggel korán elindulunk, hogy a legjobbkor nézhessünk körül a Tsukiji halpiacon, és pár tengeri fogást is megkóstolhatunk.

Később nyugatra utazunk és pihenünk kiicsit a Shinjuku Gyoen Nemzeti Kertben. Utána irány a Shibuya negyed, ahol először a Meji szentélyt nézzük meg és sétálunk a környező parkban, majd tovább sétálunk az Omotesando sugárút mentén, ahol nagyszerű üzletek sorakoznak. Következő megállónk a Nezu Múzeum és annak a pompás kertje lesz.

Utána Shibuya boltokkal övezett útjai felé megyünk egészen a híres-hírhedt „Shibuya átkelő”-ig, a világ valószínűleg legforgalmasabb gyalogátkelőhelyéig, ahol minden zöld jelzés alatt kb. 2 500 gyalogos kel át.

A napot a Roppongi Hills-nél zárjuk. Megnézzük az épület komplexumot, az óriás pókot, és a Mori tornyot. Vacsora a Roppongi negyedben, éjszaka Tokiói szállásunkon.

 

16. nap: Tokio (R)

A mai napon a főváros hagyományos oldalát járjuk be.

Miután megreggeliztünk, Asakusa felé vesszük az irányt, meglátogatjuk a Senso-ji templomot, valamint az Asakusa-jinja szentélyt. Ezután az Ueno parkba megyünk, ahol a Tokyo Nemzeti Múzeum és a Tosho-gu szentély is megtalálható. Sétálunk kicsit a zöldben, feltöltődünk mielőtt tovább igyekeznénk a Tokyo vonatállomás felé. A pályaudvar persze nem csak építészete miatt érdekes, hanem a puskagolyó vonatok miatt és a környező ebédelő helyek miatt is.

Délután visszatérünk a modernebb negyedekbe, a Ginza vagy a Roppongi részre, vagy szabad program, vásárlás. Ha időnk engedi, a Mori Kortárs Művészeti Múzeumba is benézhetünk.

Az este folyamán bepótolhatjuk a Tokyo toronyt, ha az első tokiói napon kimaradt.

Éjszaka Tokióban.

 

17. nap: Tokió – Budapest

Reggeli a hotelben, majd készülődés a hazautazásra.

Transzfer a repülőtérre, vagy lehetőség hosszabbításra.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This