+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

Jomsom Muktinath, Nepál dzsippel

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től585,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től585,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

602
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
12 Nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Privát, helyi idegenvezetőkkel
 • Idegenvezetés nyelve: Angol
 • Indulás: Bármely időpontban
 • Javasolt utazási időszakok: Tavasz és ősz
 • Közlekedés: Privát autókkal

Részvételi díj:
585 000 Ft/fő

Utazás részletei

Sokan úgy gondolják, hogy a Himalája hatalmas csúcsaiban csak kimerítő gyalogtúrák árán lehet gyönyörködni, pedig ez nem így van. Ezt az utat azon kedves utasainknak ajánljuk, akik nem két lábon, hanem négy keréken szeretnék felfedezni a Himalája hegyeit. Itt nem lesznek sok órás hegyi gyaloglások, viszont szép falvak igen, és ígéretünkhöz híven lélegzetelállító panorámában lesz részük. Nem sátras utazás, a szállások hotelekben és privát fürdőszobás hegyi menedékházakban lesznek.

Az ár tartalmazza

 • A szárazföldi transzfereket a repülőterek és a szállodák, valamint a programban szereplő nevezetességek között terepjárókkal (2 fő per terepjáró)
 • A programban szereplő kirándulásokat, városnézéseket helyi idegenvezetővel
 • Szállást Nepálban a programban megjelölt szálláshelyeken standard, fürdőszobás szobákban
 • Ellátást a programban megjelölteknek megfelelően
 • A programban szereplő nevezetességekbe a belépők árát

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegy árát illetékkel Budapest és Kathmandu között
 • A nepáli vízum díját (helyben fizetendő, 25 USD/fő)
 • A Jomsom-Pokhara repülőjáratot (kb. 40 000 Ft/fő)
 • BBP- és stornó biztosításokat (kötelező, irodánkban kell megkötheti)
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Az egyéb személyes költségek díját
 • Borravalókat a helyi sofőröknek, idegenvezetőknek
Útiterv

1. napBudapest – Kathmandu

Indulás Budapestről Nepálba.

2. napKathmandu (R)

Érkezés Kathmanduba, a Himalájai ország fővárosába, találkozás a helyi képviselővel majd transzfer a szállodába, ahol rövid elígazításon vehetünk részt és találkozunk az idegenvezetővel.
Éjszaka Kathmanduban.

3. napKathmandu – Pokhara, 6 óra (R)

Kathmandu – Pokhara, 6 óra (R)
Reggeli után két dzsippel és a sofőr-idegenvezetünkkel útnak indulunk Pokhara felé. Útközben megállunk a Manakamana templomegyüttesnél, amelyhez kötélpályán tudunk feljutni. Folytatjuk utunkat Pokhara felé, szállásunk a város melleti tó partján lévő szállodában lesz. Séta a tó körül, kirándulás a tó közepén lévő tal Barhahi templomhoz.

4. napPokhara – Beni Drive: 5 óra, 830 m (R, E, V)

A mai nap során folytatjuk utunkat Beni-be, az út kb. 5 órás lesz. Városnézés a településen.

5. napBeni – Kagbeni: 6 óra, 2897 m (R, E, V)

Kora reggel elhagyjuk Beni-t és Tatopani-ba utazunk 1189 méteres magasságba. Az út nagyjából 4 órás lesz. Fokozatosan emelkedik majd az út a Gandaki folyó mentén, melyen később átkelünk röviddel azelőtt, hogy megérkeznénk Tatopani-ba. Tatopani forró vizű forrásáról nevezetes, mely a falutól nem messze, a folyó mentén helyezkedik el. A Kali Gandaki völgyben haladunk tovább Khobangon és Tukuche-n keresztül. Tukuche egy elragadó település szűk köves utcákkal az óriási hegyek között. Kédőbb tovább megyünk Jomsom felé, út közben pedig megállunk ebédre Marpha-ban, és egy kolostort is meglátogatunk. Kóstoljuk meg a helyi híres alma brandyt! Ahogy haladunk Jomsom felé, a táj egyre sivárabb lesz.

6. napKagbebni – Muktinath (R, E, V)

Reggel autóval a 3795 méter magasan fekvő Muktinath-ba utazunk. Az út kb. 4 órás lesz. Később gyönyörű, de kies tájon haladunk barlanok, ősi tibeti stílusú falvak, alma kertek, yak csordák és bárány csordák mellett. Megnézhetjük a Thorong La völgyet, majd az ebédünket Jharkot-ban fogyaszthatjuk el mielőtt meglátogatunk egy 15. századi kolostort.
Innen gyönyörű kilátás nyílik a Dhaulagiri (8165 m) és a Nilgiri (7061 m) csúcsokra. Séta a városban, amely kulturális és vallási téren is jelentősen tibeti hatás alatt áll.
Éjszaka Mukinath-ban.

7. napMuktinath – Jomsom – Pokhara (R, E, V)

A mai napon korán kell indulnunk, hogy elérjük a Jomsom-Pokhara járatot, utazás Pokharába. Érkezést követően megtekintjük a Hegyi Műzeumot, majd tovább haladunk a Chitwan Nemzeti Parkba.

Ha az időjárás miatt a repülőjáratot törlik, akkor dzsippel fogunk visszamenni Pokharába és csak a következő reggel tudunk Chitwanba indulni. Lehetőség van arra is, hogy előző nap este ne Muktinathban éjszakázzunk, hanem Jomsomban, így kényelmesebben elérhető a reggeli járat. (a korai járatok biztosabban elindulnak, mert délelőtt 11 óra után sokszor nagyon erős szél jön és ekkor törölhetik a járatokat)

8. napChitwan (R)

Reggeli után egész napos program Nepál legnagyobb természetvédelmi területén, a Chitwan Nemzeti Parkban. A parkban tett túra során kiváló lehetőségünk nyílik a helyi állatvilág megfigyelésére. A Chitwan területén több mint 450-féle madárfaj őshonos, de találkozhatunk itt különféle szarvasfajtákkal, leopárddal, medvével, lajhárral, orrszarvúval, sőt kis szerencsével megpillanthatjuk a vidék leghatalmasabb ragadozóját, a bengáli tigrist is. Rengeteg program közül választhatunk: dzsiptúra a dzsungelben, madárles, elefánt szafari (itt még azt is megtanulhatjuk, hogy hogy kell szakszerűen elefántot fürdetni.)

9. napChitwan (R)

Reggeli után egész napos program Nepál legnagyobb természetvédelmi területén, a Chitwan Nemzeti Parkban.

10. napChitwan – Kathmandu (R)

Reggeli után utazás vissza Kathmanduba. Érintjük az alábbiakat: Damauli, Dumre, Muglin és Kurintar, ahol Nepál első felvonója visz fel bennünket a Manakamana Templomhoz. Út közben gyönyörű látvány nyílik a hehhgyekre, zöld tájakra, rizsföldekre, zöldséges termőföldekre és a dolgos helyiekre.
Érkezés után transzfer a szállodába és a nap hátralevő részében szabad program.
Éjszaka Kathmanduban

11. napKathmandu (R)

Reggeli után egész napos angol nyelvű idegenvezetéssel történő városnézés Kathmanduban, mely során megtekintjük a Swoyambhunath sztúpát, a Kathmandu Durbar teret és ellátogatunk a szent Bagmati folyó partján álló Pashupatinath templomhoz is. Az egész napos városnézés során megismerhetjük (vagy feleleveníthetjük) az oszág élénk kultúráját, hangulatát és lakosságát.
Éjszaka Kathmanduban.

12. napKathmandu (R)

Reggeli után egész napos angol nyelvű idegenvezetéssel történő városnézés Kathmanduban.
Éjszaka Kathmanduban.

13. napKathmandu – Budapest

Transzfer a repülőtérre és utazás haza.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This