+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Karnataka körút és Goa

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From450,000 Ft425,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From450,000 Ft425,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5826
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
14 nap
 • Szállás típusa: 4/5 csillagos hotlek
 • Az utazás jellege: Privát, helyi idegenvezetővel
 • Idegenvezetés nyelve: angol
 • Javasolt utazási időszak: Ősztől tavaszig
 • Indulás: Bármely időpontban
 • Közlekedés: Privát autóval

Részvételi díj (kétágyas szobákban):
4*-os hotelekkel: 425 000 Ft/fő
5*-os hotelekkel: 515 000 Ft/fő

Utazás részletei

Kevés iroda veszi fel repertoárjába Dél India szépségeit, legtöbben csak az Arany háromszöget, esetleg Khajuraho és Varanasi vagy Rajasthan egy-két városát illesztik a programba. Mi még is úgy gondoltuk, hogy összeállítunk egy olyan utat, ami Bangalore-tól Bombay-ig Dél India leszebb részeit foglalja magában. Jó szívvel ajánljuk az utat azoknak, akik már jártak Indiában, de azoknak is, akik rögvest fejest szeretnének ugrani India természeti és kulturális világába.

Az ár tartalmazza

 • 13 éjszaka szállást megbízható szállodákban, kétágyas szobában reggelivel (fent jelölt hotelek, esetleg helyhiány esetén hasonló színvonalúak) az út teljes hosszában
 • A szárazföldi transzfereket légkondicionált autóval vagy kisbusszal, angol nyelven beszélő helyi asszisztenciával a repülőterek és a szállodák, és a programban szereplő nevezetességek között, valamint köszöntést a repülőtéren
 • A programban szereplő kirándulásokat, városnézéseket helyi, angol nyelven beszélő idegenvezetőkkel
 • Belépőjegyeket
 • Helyi adókat, útdíjakat és parkoló díjakat
 • Kirándulást az Elefánt Barlangokhoz Mumbai-ban Jetty jeggyel

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegy árát illetékkel a Budapest – Bangalore és Mumbai – Budapest útvonalakon és a Goa - Mumbai szakaszon (kb. 190-200 ezer Ft/fő)
 • Az indiai vízum díját (16 450 Ft/fő, irodánk intézi)
 • A baleset- és poggyászbiztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megköthető)
 • Az útlemondási biztosítás díját (nem kötelező, de szintén megköthető irodánkban)
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Főszezoni felárakat december 20. és január 10. között
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat, borravalókat
Útiterv

1. napBudapest – Bangalore

Indulás Budapestről, utazás Frankfurti átszállással Bangalore-ba.

2. napBangalore

Kora hajnali érkezés után találkozás a helyi idegenvezetővel és transzfer a hotelbe.
Délután városnézés Bangalore-ban.
Éjszaka a városban.

3. napBangalore – Mysore

A reggelit követően kijelentkezünk a hotelből és folytatjuk a városnézést. Meglátogatjuk a Cubbon Parkot, a Bika Templomot, és a Government (Kormány) Múzeumot, mely az ország egyik legrégebbi múzeumaként ismert. Megnézzük az ISKCON templomot, melyet Krishnának szenteltek, és kialakítása ötvözi a modern technológiát a spirituális harmóniával. Később a 240 hektáron elterülő Lalbagh Botanikai Kertben teszünk sétát a gyönyörűen megformált kertek és virágágyások között, és nem hagyjuk ki a ritka trópusi és szubtrópusi növény kollekciót sem. Következő állomásunk a hatalmas Vidhana Soudha épülete lesz, a Karnatakai törvényhozás központja.
Később Mysore-ba megyünk (140 km – kb. 3 óra), az impozáns palotáiról, hatalmas épületeiről, csodálatos kertjeiről, fákkal övezett sugárútjairól és csillogó selyméről nevezetes városba. Út közben megállunk Srirangapatna-ban, és megtekintjük Tippu Szultán Erődjét és nyári palotáját valamint a Sriranganatha Templomot.
A Mysore-ba való érkezés után elfoglaljuk a szobánkat, majd esti sétára indulunk a Chamundi hegyre, maly a 4,8 méter magas Nandi monolitnak és az óriási Mahishasura szobornak ad otthont.
Éjszaka Mysore-ban.

4. napMysore

A mai napon folytatjuk a városnézést. Meglátogatjuk a Maharadzsa Palotát, a lenyűgöző indo-szaracén stílusban épült palotát, melynek számos látnivalója között megtekinthetjük a Pazar arany trónust is. Következő célpontunk a Jaganmohan Palota és az abban található művészeti galéria, mely kerámia, szantálfa, elefántcsont, kő, antik bútor és ősi hangszer gyűjteményével kápráztatja el látogatóit. A palotát a Szent Philomena Templom követi, egy gót stílusú épület ólomüveg ablakokkal és magasztos tornyokkal, melyet semmiképp nem szabad kihagyni, ha erre járunk.
Később, az este folyamán a Brindavan Kertbe látogatunk, a Krishna Raja Sagar gátra, melyet naplemente után zenélő szökőkutak és színes lámpák varázsolnak mesébe illő helyszínné.
Kősőbb visszatérünk a hotelbe, éjszaka Mysore-ban.

5. napMysore – Hassan

Reggeli után kijelentkezünk a hotelből és megkezdjük utunk Hassan felé (kb. 120 km, 3 óra). Út közben megállunk Shravanabelagola városában, ahol Lord Gomateshwara szoboróriása található. A dszainista szent hatalmas szobrát, mely az egyik hegy teteján áll, már évszázadok óta tisztelik.
Érkezés után bejelentkezés a hotelbe, majd ebéd.
Délután Belurba megyünk, a megye leglátogatottabb és legtöbbet fényképezett templomába, majd a Halebid templomba, mely egy pázsittal övezett csillag alakú alapon áll és látványos, aprólékosan kidolgozott és sűrűn szedett szobrairól és domborműveiről nevezetes.
Éjszaka Hassanban.

6. napHassan – Hampi

Reggeli után kijelentkezünk és folytatjuk utunk, mely ezúttal Hampiba vezet bennünket. A Hampit övető romok Karnataka leghangulatosabbjai az Unesco Világörökségének részét képezik. A Vijaya Nagar Királyság fővárosa számtalan kellemes meglepetéssel vár bennünket.
Érkezés után bejelentkezés a hotelbe és a nap további részében pihenés.
Éjszaka Hampiban.

7. napHampi – Hopset – Hampi

Miután megreggeliztünk egész napos városnézésre indulunk. Megtekintjük a Királyi Palotát, a Mahanavami Dibba emelvényt, melyen valaha királyok ültek ékkövekkel kirakott arany trónuson, hogy innen figyeljék a felvonulásokat. Ellátogatunk a királynő díszes fürdőjébe, ahol régen illatosított víz folyt a lótusz mintájú szökőkutakból, majd a Lotus Mahal következik, egy elegáns két emeletes épület, mely nyitott teraszaival és erkélyeivel elegáns példája a Hindu és a Muszlim építészeti stílusok ötvözésének. Később az elefánt istállók következnek: ez az impozáns épület hatalmas boltíves kapukkal büszkélkedhet és régen egy seregnyi elefántnak adott otthont. Megtekintjük a Pushkarni lépcsős víztározót, melyet csak a 1980-as évek közepén ástak ki, és amely eredetileg a palotakomplexum részét képezte. Ellátogatunk a Hazara Rama királyi templomba, melyet számos, a Ramayana eposz jeleneteit ábrázoló dombormű díszít.
Estére visszatérés a hotelbe, éjszaka Hampiban.

8. napHampi – Badami

A reggelit követően útnak indulunk Badami felé (kb. 130 km, 4 óra), út közben azonban megállunk, hogy megtekintsük a Pattakali és Aiholei templomokat. Következő célpontunk Pattadakal, egy Világörökségi helyszín 10 fő templommal, melyek mindegyike a korai Chalukaya építészetet képviseli. Aihole az indiai építészet bölcsőjeként ismert és több, mint száz templom veszi körül.
Badami leginkább figyelemre méltó barlang templomairól híres, melyek India több vallását képviselik. Köztük az egyiket Vishnunak, a másikat Sivának szentelték, míg a harmadik egy Dzsainista templom, de találhatunk itt természetes sziklába vájt Buddhista templomot is.
Miután megérkeztünk Badamiba, bejelentkezünk a hotelbe.
Délután városnézés a Badami barlangokhoz, melyek festői helyszínen fekszenek egy zsakadékban két sziklás hegy között vörös homokkőbe vésve. Ellátogatunk az Északi Erődbe, és a Dravida stílusban épült Banashankari templomot is.
Estére visszatérünk a hotelbe, éjszaka Badamiban.

9. napBadami – Goa

Reggeli után kijelentkezünk a hotelből és autóval Goára megyünk. Látványos útvonalon haladva visz utunk a Nyugati-Ghátok mentén, kb. 250 kilométeren, majd nagyjából 5 órás út után érkezünk meg Goára.

10-12. napGoa

Pihenés Goa tengerpartján.

13. napGoa – Mumbai

Reggeli a hotelben, később kijelentkezés és transzfer a Goa-i Repülőtérre, hogy Mumbai-ba repüljünk.
Érkezés Mumbaiba, találkozás a helyi vezetővel, transzfer a hotelbe. Éjszaka Mumbai-ban.

14. napMumbai

Reggeli után kirándulásra indulunk az Elephanta barlangokhoz, melyek a nevüket egy a portugálok által felfedezett kőelefántról kapták. A gyönyörű zöld sziget, melyen a barlangok fekszenek kb. egy órás hajóútra van a Bombay kikötőtől. A magas szikla tetején található Hindu barlang templomot hosszú lépcsősoron felkapaszkodva tekinthetjük meg. A Lord Shiva-nak szentelt templomokat a Gupták arany kora alatt vésték ki aprólékos munkával. A legkiemelkedőbb szobor az 5 méter magas, egy kőből faragott, három fejű Maheshmurthy vagy Trimurthy, ami Shiva három énjét mutatja be (teremtő, védelmező és pusztító)
Délután látogatás az India kapujához, Mumbai legfontosabb látnivalójához. A sárga bazalt ívet az óceán partján emelték 1924-ben V. György 1911-es látogatásának emlékére. Elhaladunk a Secretariat of Maharashtra mellett és folytatjuk utunk a „királynő nyaklánca”-ként is ismert Marine Drive mentén. Meglátogatjuk a Dzsainista templomot és a Függő Kerteket, melyről kivételes panoráma nyílik a városra, majd a Chowpatty óceánpartot és a Kamala Nehru Parkot. Elhaladunk a Haji Ali Mecset mellett, mely egy szigeten fekszik 500 méter távolságra a szárazföldtől, mellyel egy móló köti össze. Megállunk a Dhobi Ghat-nál, Mumbai önkiszolgáló mosodájánál, majd tovább haladunk a színpompás Crawford piacra és a Flora szökőkúthoz a város nyüzsgő szívében.
Éjszaka a városban.

15. napMumbai – Budapest

Hajnalban transzfer a repülőtérre és indulás haza. Utazás egy átszállással.
Érkezés Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre.

Map

Photos

Pin It on Pinterest

Share This