+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

Kína mindenestül

(1 Review)
Last minute kedvezmény
From750,000 Ft680,000 Ft
Last minute kedvezmény
From750,000 Ft680,000 Ft
Teljes név*
Email Address*
Az ön kérdése*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

718

  Más elképzelése van? Hadd segítsünk!

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
15 nap
 • Az út hossza: 14 nap
 • Szállás típusa: 3-4 csillagos hotelek
 • Az utazás jellege: Csoportos, magyar vezetéssel
 • Indulás: 2018. október 17., 2019. április eleje
 • Csoport létszám: Max. 15 fő

Részvételi díj
10 fő esetén, magyar idegenvezetéssel: 750 000 Ft/fő  
15 fő esetén,magyar idegenvezetéssel: 695 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 220 000 Ft

Az ár az összes belépőjegyet tartalmazza!
Most 70 000 Ft last minute kedvezmény!

 

Utazás részletei

Egy csodálatos tájakat és nyüzsgő városokat magyar idegenvezetéssel bejáró utazásra invitáljuk utasainkat 2018-ban is. Megismerhetjük a távoli ország modern és ősi kultúráját és betekintést nyerhetünk az itt élők mindennapjaiba is. Pekingben meglátogatjuk a Tiltott várost, Xi’an-ban megcsodáljuk az Agyaghadsereget, majd Guilinban hajózunk a cukorsüvegre emlékeztető mészkő hegyek között.

Az ár tartalmazza

 • Szállást 3-4*-os szállodákban, standard kétágyas szobában reggelivel
 • Másodosztályú vonatjegyet Peking és Xian között, valamint Xian - Luoyang és Luoyang - Shanghai között
 • A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A belső repülőjegyet illetékkel Shanghai és Guilin között
 • A belső repülőjegyet illetékekkel Guilin és Hongkong között
 • A transzfereket a repülőterekről a szállodákig és vissza, a körutazás során a szállodák és a műemlékek között légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • A helyi városnézéseket légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • Angol nyelven beszélő helyi idegenvezetőt, 10 fő felett magyar csoportvezetőt
 • Vacsorát a híres Shanghai-i TV toronyban
 • A belépőket a múzeumokba és műemlékekbe
 • Vacsorával egybekötött esti hajózást Hongongban

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyet a Bp.–Peking, és Hongkong-Bp. szakaszon (csoportos repülőjegy illetékekkel együtt 210 000 Ft)
 • A baleset- és poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megkötheti)
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Az egyéb személyes kiadásokat
 • A borravalókat (javaslat: 5 USD/nap a helyi idegenvezetőknek)
 • A kínai vízum díját (19.000 Ft/fő, a budapesti követségen intézendő, irodánk az ügyintézést vállalja)
Útiterv

1. napBudapest – Peking

Indulás Pekingbe, utazás egy átszállással, menetrend szerinti járattal.

2. napPeking

Érkezés Pekingbe, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása és rövid pihenés a szállodában.

Délután Ha időnk engedi, elmegyünk sétálni a Hutong-ba, a tradicionális épületekkel és sikátorokkal teli, hangulatos, hagyományőrző negyedbe, esetleg beülünk egy kávéra is. Vacsorára kipróbáljuk a híres pekingi kacsát egy helyi, hagyományos étteremben.

3. napNagy Fal, Nyári Palota (R)

A reggelit követően utunkat a Kínai Nagy fal egy kevésbé zsúfolt része felé vesszük. A Nagy fal Pekinghez legközelebbi szakasza a fővárostól mintegy 70 kilométerre észak-keletre található. A több mint 6000 kilométer hosszú építmény – tulajdonképpen erődök sorozata – a Pohai-öböl partján fekvő Shanhaiguantól a Góbi-sivatagtól délre fekvő Jiayuguanig húzódik. A hatalmas falat eredetileg a környező vidékeken élő nomád törzsek ellen való védekezésként építették. A falat már az i.e. 500-as években elkezdték építeni, és a Han-dinasztia idején fejezték be a munkálatokat, igaz később többször átépítették. A Nagy Fal egyes részei a közhiedelemmel ellentétben „csupán” 5-600 évesek.

Délután a Nyári Palotába látogatunk, valamint a kínai császárok legismertebb kertjébe, mely 1998 óta az UNESCO Világörökség része. A Palota és kertje Pekingtől alig 15 kilométerre északnyugat irányban található, és a Kunming mesterséges tó körül fekszik.
Mint a kínai táj- és kertépítészet remekművei általában, a kert tavai, dombjai, útjai és épületei szimbolikus jelentőséggel bírnak. A tó délkeleti részén található 17 ívű híd a terület egyik legszebb látványossága, mely a Kelet Kínai tenger szigetvilágát és gátjait szimbolizálja.

Este visszatérünk Pekingbe, éjszaka a pekingi szállodában.

4. napPeking – Xi'an (R)

Korai reggelit követően a Tien Tan-hoz (Az Ég Templomához) indulunk, ahol Kína legismertebb templomcsarnokai láthatók. A templom 273 hektáros területen fekszik, így területe négyszer akkora, mint a Tiltott Városé. A templomot szintén Jung-lo császár építtette, és kezdetben az Égnek és a Földnek szóló áldozatok bemutatására szolgált.

Ezt követően felkeressük a Tiltott Várost és a híres Tienanmen teret, a Mennyei Béke Kapujának terét. A tér környékén kormányzati épületek találhatók, északi részén a Tienanmen kapubástya áll, amely 1651-ben nyerte el mai formáját. A tér déli részén áll Mao Ce-tung mauzóleuma, ahol kristálykoporsóban tekinthető meg a nagyvezér.
A Tienanmen kapubástya túloldalán az egykori császári palota, a Tiltott Város áll, délelőtti városnézésünk másik célpontja. Ez a mintegy 500 éves épületegyüttes egyes vélemények szerint a világ legnagyobb fennmaradt császári palotája. A 10 méter magas, 9000 helyiségből álló palota 24 császár otthonául szolgált az évek során. A Tiltott Város két részből áll, déli felén a hivatalos célokat szolgáló hatalmas csarnokok vannak, míg északi részén hangulatos parkokat és lakóépületeket láthatunk.

Az ebédet követően búcsúzunk Peking városától, majd vonatra szállunk, és szuper expresszel Kína egykori fővárosába, Xi’an-ba megyünk. Valószínű vonatunk: Peking – Xi’An 15:45 – 21:21

Érkezés után privát transzfer a szállodába, pihenés. Éjszaka Xi’anban.

5. napXi’an (R)

Xi’An „Chang’An” (Hosszú nyugalom) néven Kína első jelentős fővárosa volt. Tizenegy dinasztia ugyanennyi évszázadon át innen kormányozta a birodalmat, és innen indul a Nyugat-Ázsiába vezető híres Selyem út is. A város az első évezred végén egymilliós lakosságával a világ legnagyobb városának számított.

Reggelit követően egész napos városnézésre indulunk: megnézzük a Vadludak Nagy Pagodáját a városfaldéli részénél. A Pagoda 652-ben épült, de többször átépítették, míg elnyerte mai formáját. A hétszintes pagoda 65 méter magas, szomszédságában pedig kisebb testvére a Vadludak Kis pagodája áll.
Délután a világ nyolcadik csodájaként számon tartott terrakotta hadsereget tekintjük meg. A több ezer életnagyságú katonaszobrot Qin Shi Huang császár hadseregéről mintázták.

Este visszatérünk a szállodába, szabad program, pihenés.

6. napXi’an – Luoyang (R)

Reggel privát transzfer az állomásra és indulás Luoyangba vonattal (kb. 2 óra)

Az érkezést követően rövid pihenés a szállodában, majd délután látogatás a Longmen barlangoknál („a sárkány kapuja” barlangok).

A Longmen a kínai Buddhista művészet egyik legszebb példája, mely több tízezer Buddha szoborral büszkélkedhet. Összesen 2 345 barlang, 100 000 szobor, 2 500 sztélé, dombormű és véset található itt, valamint több, mint 60 Buddhista pagoda csodás tarmészeti övezetben. A hely 2000 óta az UNESCO örökségi listáján is szerepel.

A látogatást követően a Shaolin Templomhoz utazunk. Az Unesco védnökség alatt álló templom a kínai Zen Buddhizmus és a Shaolin harcművészet bölcsője. Az Északi Wei dinasztiából származó épületen kívül számos további látnivaló, és kellemes környezet várja a látogatókat.

Éjszaka Luoyangban.

7. napLuoyang – Shanghai (R)

Reggel transzfer a vonatállomásra és utazás Shanghai-ba, Ázsia egyik legnagyobb gazdasági központjába.

Az érkezést követően transzfer a szállásra, majd délután elkezdjük Shanghai felfedezését. A városnézés alkalmával sétálunk az óvárosi utcákon, az üzletekkel és bevásárlóközpontokkal teli Nanking úton, Shanghai legforgalmasabb utcáján, valamint felkeressük a híres Bundot is.

Vacsoránkat a híres TV toronyban fogyasztjuk el.
Éjszaka Shanghaiban.

8. napShanghai (R)

Reggeli után városnézésre indulunk, amelynek során felkeressük a Jade Buddha templomát, ahol az egyetlen tömb burmai zöld jádéból készült Buddha szobor látható.

Délután szabad program, pihenés, esetleg látogatás a francia negyedbe, és Shanghai kevésbé ismert részeire az idegenvezetővel.

Késő délután az óvárosba látogatunk el, és felkeressük az eredetileg palotának épült Örömök Kertjét, a város legrégebbi parkját, az 1559 és 1577 között épült Yu Yuan-t. A nyüzsgő nagyváros közepén fekvő parkban csend és nyugalom várja az utazót, ahol tavak, apró pavilonok és egy bazár is található.

9. napShanghai – Wuzhen (R)

A reggelit követően privát transzfer Kína egyik leghíresebb vízi városába, Wuzhen-be.

A rengeteg kanálisra épült település 1300 éve alig változott, vagyis a mai napig őrzi hagyományait. Épületeit újjáépítették vagy renoválták eredeti forájuk szerint, és 2001-től az USESCO kulturális örökségi listáján is szerepel. Sétálunk a csatornák mentén, megcsodáljuk a teliholdat imitáló hidakat, ellátogatunk egy két kiállításra, vagy beülünk egy hagyományos kínai étterembe.

A város este a leghangulatosabb, mikor a kis utcákat tradicionális lampionok világítják ki, ezért az éjszakát Wuzhenben töltjük.

10. napWuzhen – Shanghai – Guilin

Reggeli után transzfer a shanghai-i repülőtérre, és indulás a természeti képződményeiről, karszthegyeiről híres Guilinba.
Érkezés után elfoglaljuk szállásainkat majd rövid pihenés. Ebéd után elindulunk, hogy felkeressük a híres Vörös Nádsíp barlangot, amely a környéken termő nádfajtáról kapta a nevét.
Éjszaka Guilinban.

11. napGuilin (R)

Egész napos kirándulás a Longshengi rizsteraszokhoz.
Éjszakára visszatérünk Guilinba.

12. napGuilin – Yangshuo (R, E)

Reggeli után egész napos hajókirándulásra indulunk Yangshuo felé a Li folyón és megnézzük a Guilin jelképének számító híres cukorsüveg alakú karszthegyeket. A folyó vizét a benne lévő szénsav és a mészkő reakciója tartja kristály tisztán. Utunk csodálatos hegyek és földműves falvak mellett visz, és megtekinthetjük a helyi halászok nem mindennapi halászmódszerét is. Ebédünket a hajón fogyasztjuk el.

A hajó Yangshuoban köt ki, ahol az érkezést követően a kikötőből privát transzferrel utazunk a szállásra. Bejelentkezünk a szállásunkra, majd kerékpár túra keretében fedezzük fel a környéket. A faluban és a falu környékén leshetünk így be kicsit a helyiek életébe (természetesen a bicikliút nem kötelező, aki nem kíván részt venni rajta, sétálni is tud a faluban).

Az éjszakát a parányi faluban, Yangshuoban töltjük.

13. napYangshuo – Guilin – Hongkong

Reggel transzfer a Guilin-i repülőtérre, indulás tovább Hongkongba.
Repülő járat: KWL-HKG 11:25 – 12:55

A hongkongi érkezést követően transzfer a szállásra, bejelentkezés és pihenés, séta az öbölben. Éjszaka Hongkongban
.

14. napHongkong (R, V)

A reggelit követően egész napos városnézésre megyünk.

Nem mindennapi látványnak ígérkezik a város, amelynek neve Illatos kikötőt jelent. Az egykori brit fennhatóság alá tartozó város tulajdonképpen négy kisebb területből áll.
A városnézés során megtekintjük a Man Mo Templomot, majd villamossal felkapaszkodunk a Victoria csúcshoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Kowloon szigetére és Hong Kong „Új területek” nevű részére. A hegyről lefelé jövet ellátogatunk az egykori parányi halászfaluba, Aberdeenbe, amely már a város szerves részévé vált. Útközben megnézzük a helyiek kedvelt pihenőhelyét, a Repulse-öblöt. Aberdeenben bepillantást nyerhetünk az úszófalu életébe, ahol a dzsunkákon élő helyi halászok életmódja évszázadok óta nem változott. Itt részt vehetünk egy rövid sampan-kiránduláson, s a parányi csónakokkal járhatjuk be a falut. Ezután ellátogatunk a Stanley piacra, ahol szuvenírek vásárlására is lehetőség nyílik.

Este hajókiránduláson veszünk részt az öbölben, ahonnan megtekinthetjük a Hong Kong nevezetességévé vált, minden este megtartott fényjátékot.

15. napHongkong - Budapest (R)

Transzfer repülőtérre, indulás haza Budapestre.

Térkép
Képtár
1 Review
Sort By:RatingDate

Zsuzsa és Judit

Solo Traveller

Mariann és Erik vízumot és biztosítást is intéztek, praktikus tanácsokkal láttak el az útvonal véglegesítése során. Kedvező áron szerezték be a repjegyeket. A kínai belföldi vonatjegyeknél még arra is figyeltek, hogy a nagy csomagjaink elhelyezéséhez közel legyen az ülőhelyünk. Remek volt a Jangce és a Lí folyón a hajóút. Hasonlóan jó volt a luojangi kirándulásunk, melyet Ők intéztek. Minden klappolt, minden jegyet időben megkaptunk pedig 53 napot voltunk kint. Máskor is hozzájuk fordulunk.

2018-01-04

Pin It on Pinterest

Share This