+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

Kína mindenestül

(1 Review)
Ár
From750,000 Ft
Ár
From750,000 Ft
Teljes név*
Email Address*
Az ön kérdése*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

898

  Más elképzelése van? Hadd segítsünk!

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
15 nap
 • Az út hossza: 14 nap
 • Szállás típusa: 3-4 csillagos hotelek
 • Az utazás jellege: Csoportos, magyar vezetéssel
 • Indulás: 2019. április eleje
 • Csoport létszám: Max. 15 fő

Részvételi díj
10 fő esetén, magyar idegenvezetéssel: 750 000 Ft/fő  
15 fő esetén,magyar idegenvezetéssel: 695 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 220 000 Ft

Az ár az összes belépőjegyet tartalmazza!

 

Utazás részletei

Egy csodálatos tájakat és nyüzsgő városokat magyar idegenvezetéssel bejáró utazásra invitáljuk utasainkat 2018-ban is. Megismerhetjük a távoli ország modern és ősi kultúráját és betekintést nyerhetünk az itt élők mindennapjaiba is. Pekingben meglátogatjuk a Tiltott várost, Xi’an-ban megcsodáljuk az Agyaghadsereget, majd Guilinban hajózunk a cukorsüvegre emlékeztető mészkő hegyek között.

Az ár tartalmazza

 • Szállást 3-4*-os szállodákban, standard kétágyas szobában reggelivel
 • Másodosztályú vonatjegyet Peking és Xian között, valamint Xian - Luoyang és Luoyang - Shanghai között
 • A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A belső repülőjegyet illetékkel Shanghai és Guilin között
 • A belső repülőjegyet illetékekkel Guilin és Hongkong között
 • A transzfereket a repülőterekről a szállodákig és vissza, a körutazás során a szállodák és a műemlékek között légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • A helyi városnézéseket légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • Angol nyelven beszélő helyi idegenvezetőt, 10 fő felett magyar csoportvezetőt
 • Vacsorát a híres Shanghai-i TV toronyban
 • A belépőket a múzeumokba és műemlékekbe
 • Vacsorával egybekötött esti hajózást Hongongban

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyet a Bp.–Peking, és Hongkong-Bp. szakaszon (csoportos repülőjegy illetékekkel együtt 210 000 Ft)
 • A baleset- és poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megkötheti)
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Az egyéb személyes kiadásokat
 • A borravalókat (javaslat: 5 USD/nap a helyi idegenvezetőknek)
 • A kínai vízum díját (19.000 Ft/fő, a budapesti követségen intézendő, irodánk az ügyintézést vállalja)
Útiterv

1. napBudapest – Peking

Indulás Pekingbe, utazás egy átszállással, menetrend szerinti járattal.

2. napPeking

Érkezés Pekingbe, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása és rövid pihenés a szállodában.

Délután Ha időnk engedi, elmegyünk sétálni a Hutong-ba, a tradicionális épületekkel és sikátorokkal teli, hangulatos, hagyományőrző negyedbe, esetleg beülünk egy kávéra is. Vacsorára kipróbáljuk a híres pekingi kacsát egy helyi, hagyományos étteremben.

3. napNagy Fal, Nyári Palota (R)

A reggelit követően utunkat a Kínai Nagy fal egy kevésbé zsúfolt része felé vesszük. A Nagy fal Pekinghez legközelebbi szakasza a fővárostól mintegy 70 kilométerre észak-keletre található. A több mint 6000 kilométer hosszú építmény – tulajdonképpen erődök sorozata – a Pohai-öböl partján fekvő Shanhaiguantól a Góbi-sivatagtól délre fekvő Jiayuguanig húzódik. A hatalmas falat eredetileg a környező vidékeken élő nomád törzsek ellen való védekezésként építették. A falat már az i.e. 500-as években elkezdték építeni, és a Han-dinasztia idején fejezték be a munkálatokat, igaz később többször átépítették. A Nagy Fal egyes részei a közhiedelemmel ellentétben „csupán” 5-600 évesek.

Délután a Nyári Palotába látogatunk, valamint a kínai császárok legismertebb kertjébe, mely 1998 óta az UNESCO Világörökség része. A Palota és kertje Pekingtől alig 15 kilométerre északnyugat irányban található, és a Kunming mesterséges tó körül fekszik.
Mint a kínai táj- és kertépítészet remekművei általában, a kert tavai, dombjai, útjai és épületei szimbolikus jelentőséggel bírnak. A tó délkeleti részén található 17 ívű híd a terület egyik legszebb látványossága, mely a Kelet Kínai tenger szigetvilágát és gátjait szimbolizálja.

Este visszatérünk Pekingbe, éjszaka a pekingi szállodában.

4. napPeking – Xi'an (R)

Korai reggelit követően a Tien Tan-hoz (Az Ég Templomához) indulunk, ahol Kína legismertebb templomcsarnokai láthatók. A templom 273 hektáros területen fekszik, így területe négyszer akkora, mint a Tiltott Városé. A templomot szintén Jung-lo császár építtette, és kezdetben az Égnek és a Földnek szóló áldozatok bemutatására szolgált.

Ezt követően felkeressük a Tiltott Várost és a híres Tienanmen teret, a Mennyei Béke Kapujának terét. A tér környékén kormányzati épületek találhatók, északi részén a Tienanmen kapubástya áll, amely 1651-ben nyerte el mai formáját. A tér déli részén áll Mao Ce-tung mauzóleuma, ahol kristálykoporsóban tekinthető meg a nagyvezér.
A Tienanmen kapubástya túloldalán az egykori császári palota, a Tiltott Város áll, délelőtti városnézésünk másik célpontja. Ez a mintegy 500 éves épületegyüttes egyes vélemények szerint a világ legnagyobb fennmaradt császári palotája. A 10 méter magas, 9000 helyiségből álló palota 24 császár otthonául szolgált az évek során. A Tiltott Város két részből áll, déli felén a hivatalos célokat szolgáló hatalmas csarnokok vannak, míg északi részén hangulatos parkokat és lakóépületeket láthatunk.

Az ebédet követően búcsúzunk Peking városától, majd vonatra szállunk, és szuper expresszel Kína egykori fővárosába, Xi’an-ba megyünk. Valószínű vonatunk: Peking – Xi’An 15:45 – 21:21

Érkezés után privát transzfer a szállodába, pihenés. Éjszaka Xi’anban.

5. napXi’an (R)

Xi’An „Chang’An” (Hosszú nyugalom) néven Kína első jelentős fővárosa volt. Tizenegy dinasztia ugyanennyi évszázadon át innen kormányozta a birodalmat, és innen indul a Nyugat-Ázsiába vezető híres Selyem út is. A város az első évezred végén egymilliós lakosságával a világ legnagyobb városának számított.

Reggelit követően egész napos városnézésre indulunk: megnézzük a Vadludak Nagy Pagodáját a városfaldéli részénél. A Pagoda 652-ben épült, de többször átépítették, míg elnyerte mai formáját. A hétszintes pagoda 65 méter magas, szomszédságában pedig kisebb testvére a Vadludak Kis pagodája áll.
Délután a világ nyolcadik csodájaként számon tartott terrakotta hadsereget tekintjük meg. A több ezer életnagyságú katonaszobrot Qin Shi Huang császár hadseregéről mintázták.

Este visszatérünk a szállodába, szabad program, pihenés.

6. napXi’an – Luoyang (R)

Reggel privát transzfer az állomásra és indulás Luoyangba vonattal (kb. 2 óra)

Az érkezést követően rövid pihenés a szállodában, majd délután látogatás a Longmen barlangoknál („a sárkány kapuja” barlangok).

A Longmen a kínai Buddhista művészet egyik legszebb példája, mely több tízezer Buddha szoborral büszkélkedhet. Összesen 2 345 barlang, 100 000 szobor, 2 500 sztélé, dombormű és véset található itt, valamint több, mint 60 Buddhista pagoda csodás tarmészeti övezetben. A hely 2000 óta az UNESCO örökségi listáján is szerepel.

A látogatást követően a Shaolin Templomhoz utazunk. Az Unesco védnökség alatt álló templom a kínai Zen Buddhizmus és a Shaolin harcművészet bölcsője. Az Északi Wei dinasztiából származó épületen kívül számos további látnivaló, és kellemes környezet várja a látogatókat.

Éjszaka Luoyangban.

7. napLuoyang – Shanghai (R)

Reggel transzfer a vonatállomásra és utazás Shanghai-ba, Ázsia egyik legnagyobb gazdasági központjába.

Az érkezést követően transzfer a szállásra, majd délután elkezdjük Shanghai felfedezését. A városnézés alkalmával sétálunk az óvárosi utcákon, az üzletekkel és bevásárlóközpontokkal teli Nanking úton, Shanghai legforgalmasabb utcáján, valamint felkeressük a híres Bundot is.

Vacsoránkat a híres TV toronyban fogyasztjuk el.
Éjszaka Shanghaiban.

8. napShanghai (R)

Reggeli után városnézésre indulunk, amelynek során felkeressük a Jade Buddha templomát, ahol az egyetlen tömb burmai zöld jádéból készült Buddha szobor látható.

Délután szabad program, pihenés, esetleg látogatás a francia negyedbe, és Shanghai kevésbé ismert részeire az idegenvezetővel.

Késő délután az óvárosba látogatunk el, és felkeressük az eredetileg palotának épült Örömök Kertjét, a város legrégebbi parkját, az 1559 és 1577 között épült Yu Yuan-t. A nyüzsgő nagyváros közepén fekvő parkban csend és nyugalom várja az utazót, ahol tavak, apró pavilonok és egy bazár is található.

9. napShanghai – Wuzhen (R)

A reggelit követően privát transzfer Kína egyik leghíresebb vízi városába, Wuzhen-be.

A rengeteg kanálisra épült település 1300 éve alig változott, vagyis a mai napig őrzi hagyományait. Épületeit újjáépítették vagy renoválták eredeti forájuk szerint, és 2001-től az USESCO kulturális örökségi listáján is szerepel. Sétálunk a csatornák mentén, megcsodáljuk a teliholdat imitáló hidakat, ellátogatunk egy két kiállításra, vagy beülünk egy hagyományos kínai étterembe.

A város este a leghangulatosabb, mikor a kis utcákat tradicionális lampionok világítják ki, ezért az éjszakát Wuzhenben töltjük.

10. napWuzhen – Shanghai – Guilin

Reggeli után transzfer a shanghai-i repülőtérre, és indulás a természeti képződményeiről, karszthegyeiről híres Guilinba.
Érkezés után elfoglaljuk szállásainkat majd rövid pihenés. Ebéd után elindulunk, hogy felkeressük a híres Vörös Nádsíp barlangot, amely a környéken termő nádfajtáról kapta a nevét.
Éjszaka Guilinban.

11. napGuilin (R)

Egész napos kirándulás a Longshengi rizsteraszokhoz.
Éjszakára visszatérünk Guilinba.

12. napGuilin – Yangshuo (R, E)

Reggeli után egész napos hajókirándulásra indulunk Yangshuo felé a Li folyón és megnézzük a Guilin jelképének számító híres cukorsüveg alakú karszthegyeket. A folyó vizét a benne lévő szénsav és a mészkő reakciója tartja kristály tisztán. Utunk csodálatos hegyek és földműves falvak mellett visz, és megtekinthetjük a helyi halászok nem mindennapi halászmódszerét is. Ebédünket a hajón fogyasztjuk el.

A hajó Yangshuoban köt ki, ahol az érkezést követően a kikötőből privát transzferrel utazunk a szállásra. Bejelentkezünk a szállásunkra, majd kerékpár túra keretében fedezzük fel a környéket. A faluban és a falu környékén leshetünk így be kicsit a helyiek életébe (természetesen a bicikliút nem kötelező, aki nem kíván részt venni rajta, sétálni is tud a faluban).

Az éjszakát a parányi faluban, Yangshuoban töltjük.

13. napYangshuo – Guilin – Hongkong

Reggel transzfer a Guilin-i repülőtérre, indulás tovább Hongkongba.
Repülő járat: KWL-HKG 11:25 – 12:55

A hongkongi érkezést követően transzfer a szállásra, bejelentkezés és pihenés, séta az öbölben. Éjszaka Hongkongban
.

14. napHongkong (R, V)

A reggelit követően egész napos városnézésre megyünk.

Nem mindennapi látványnak ígérkezik a város, amelynek neve Illatos kikötőt jelent. Az egykori brit fennhatóság alá tartozó város tulajdonképpen négy kisebb területből áll.
A városnézés során megtekintjük a Man Mo Templomot, majd villamossal felkapaszkodunk a Victoria csúcshoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Kowloon szigetére és Hong Kong „Új területek” nevű részére. A hegyről lefelé jövet ellátogatunk az egykori parányi halászfaluba, Aberdeenbe, amely már a város szerves részévé vált. Útközben megnézzük a helyiek kedvelt pihenőhelyét, a Repulse-öblöt. Aberdeenben bepillantást nyerhetünk az úszófalu életébe, ahol a dzsunkákon élő helyi halászok életmódja évszázadok óta nem változott. Itt részt vehetünk egy rövid sampan-kiránduláson, s a parányi csónakokkal járhatjuk be a falut. Ezután ellátogatunk a Stanley piacra, ahol szuvenírek vásárlására is lehetőség nyílik.

Este hajókiránduláson veszünk részt az öbölben, ahonnan megtekinthetjük a Hong Kong nevezetességévé vált, minden este megtartott fényjátékot.

15. napHongkong - Budapest (R)

Transzfer repülőtérre, indulás haza Budapestre.

Térkép
Képtár
1 Review
Sort By:RatingDate

Zsuzsa és Judit

Solo Traveller

Mariann és Erik vízumot és biztosítást is intéztek, praktikus tanácsokkal láttak el az útvonal véglegesítése során. Kedvező áron szerezték be a repjegyeket. A kínai belföldi vonatjegyeknél még arra is figyeltek, hogy a nagy csomagjaink elhelyezéséhez közel legyen az ülőhelyünk. Remek volt a Jangce és a Lí folyón a hajóút. Hasonlóan jó volt a luojangi kirándulásunk, melyet Ők intéztek. Minden klappolt, minden jegyet időben megkaptunk pedig 53 napot voltunk kint. Máskor is hozzájuk fordulunk.

2018-01-04

Pin It on Pinterest

Share This