+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Kína mindenestül

(2 Reviews)
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From565,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From565,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7288
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
17 nap
 • Az út hossza: 18 nap
 • Szállás típusa: 4 csillagos hotelek
 • Az utazás jellege: Csoportos, magyar vezetéssel
 • Indulás: 2020. április 10.
 • Csoport létszám: Max. 15 fő

Részvételi díj magyar vezetéssel:
10 fő esetén : 699 000 Ft/fő  
15 fő esetén: 629 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 225 000 Ft

 

Utazás részletei

Egy csodálatos tájakat és nyüzsgő városokat magyar idegenvezetéssel bejáró utazásra invitáljuk utasainkat 2019-ben is. Megismerhetjük a távoli ország modern és ősi kultúráját és betekintést nyerhetünk az itt élők mindennapjaiba is. Pekingben meglátogatjuk a Tiltott várost, Xi’an-ban megcsodáljuk az Agyaghadsereget, majd Guilinban hajózunk a cukorsüvegre emlékeztető mészkő hegyek között.

Az ár tartalmazza

 • Szállást 4*-os szállodákban, standard kétágyas szobában reggelivel
 • A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A transzfereket a repülőterekről a szállodákig és vissza, a körutazás során a szállodák és a műemlékek között légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • Másodosztályú vonatjegyet Shanghai - Tongxiang között
 • A helyi városnézéseket légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 • Angol nyelven beszélő helyi idegenvezetőt, 10 fő felett magyar csoportvezetőt
 • Vacsorával egybekötött esti hajózást Hongongban

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyet a Bp.–Peking, és Hongkong-Bp. szakaszon (illetékekkel együtt kb. 210 000 Ft)
 • A belső repülőjegyeket
 • A baleset- és poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megkötheti)
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Az egyéb személyes kiadásokat
 • A borravalókat (javaslat: 5 USD/nap a helyi idegenvezetőknek)
 • A kínai vízum díját (19.000 Ft/fő, a budapesti követségen intézendő, irodánk az ügyintézést vállalja)
 • A belépőjegyeket
Útiterv

1. napBudapest – Peking

Indulás Pekingbe, utazás egy átszállással, menetrend szerinti járattal.

2. napPeking

Érkezés Pekingbe, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása és rövid pihenés a szállodában.

Kora este elmegyünk sétálni az egyik Hutong-ba, egy tradicionális épületekkel és sikátorokkal teli, hangulatos, hagyományőrző negyedbe. Vacsorára kipróbáljuk a híres pekingi kacsát egy helyi, hagyományos étteremben.

3. napNagy Fal, Nyári Palota (R)

A reggelit követően utunkat a Kínai Nagy fal egy kevésbé zsúfolt része felé vesszük. A Nagy fal Pekinghez legközelebbi szakasza a fővárostól mintegy 70 kilométerre észak-keletre található. A több mint 6000 kilométer hosszú építmény – tulajdonképpen erődök sorozata – a Pohai-öböl partján fekvő Shanhaiguantól a Góbi-sivatagtól délre fekvő Jiayuguanig húzódik. A hatalmas falat eredetileg a környező vidékeken élő nomád törzsek ellen való védekezésként építették. A falat már az i.e. 500-as években elkezdték építeni, és a Han-dinasztia idején fejezték be a munkálatokat, igaz később többször átépítették. A Nagy Fal egyes részei a közhiedelemmel ellentétben „csupán” 5-600 évesek.

Délután a Nyári Palotába látogatunk, valamint a kínai császárok legismertebb kertjébe, mely 1998 óta az UNESCO Világörökség része. A Palota és kertje Pekingtől alig 15 kilométerre északnyugat irányban található, és a Kunming mesterséges tó körül fekszik.
Mint a kínai táj- és kertépítészet remekművei általában, a kert tavai, dombjai, útjai és épületei szimbolikus jelentőséggel bírnak. A tó délkeleti részén található 17 ívű híd a terület egyik legszebb látványossága, mely a Kelet Kínai tenger szigetvilágát és gátjait szimbolizálja.

Este visszatérünk Pekingbe, éjszaka a pekingi szállodában.

4. napPeking – Xi'an (R)

Korai reggelit követően a Tien Tan-hoz (Az Ég Templomához) indulunk, ahol Kína legismertebb templomcsarnokai láthatók. A templom 273 hektáros területen fekszik, így területe négyszer akkora, mint a Tiltott Városé. A templomot szintén Jung-lo császár építtette, és kezdetben az Égnek és a Földnek szóló áldozatok bemutatására szolgált.

Ezt követően felkeressük a Tiltott Várost és a híres Tienanmen teret, a Mennyei Béke Kapujának terét. A tér környékén kormányzati épületek találhatók, északi részén a Tienanmen kapubástya áll, amely 1651-ben nyerte el mai formáját. A tér déli részén áll Mao Ce-tung mauzóleuma, ahol kristálykoporsóban tekinthető meg a nagyvezér.
A Tienanmen kapubástya túloldalán az egykori császári palota, a Tiltott Város áll, délelőtti városnézésünk másik célpontja. Ez a mintegy 500 éves épületegyüttes egyes vélemények szerint a világ legnagyobb fennmaradt császári palotája. A 10 méter magas, 9000 helyiségből álló palota 24 császár otthonául szolgált az évek során. A Tiltott Város két részből áll, déli felén a hivatalos célokat szolgáló hatalmas csarnokok vannak, míg északi részén hangulatos parkokat és lakóépületeket láthatunk.

Az ebédet követően búcsúzunk Peking városától, majd vonatra szállunk, és szuper expresszel Kína egykori fővárosába, Xi’an-ba megyünk.

Érkezés után privát transzfer a szállodába, pihenés. Éjszaka Xi’anban.

5. napXi’an (R)

Xi’An „Chang’An” (Hosszú nyugalom) néven Kína első jelentős fővárosa volt. Tizenegy dinasztia ugyanennyi évszázadon át innen kormányozta a birodalmat, és innen indul a Nyugat-Ázsiába vezető híres Selyem út is. A város az első évezred végén egymilliós lakosságával a világ legnagyobb városának számított.

Reggelit követően egész napos városnézésre indulunk: megnézzük a Vadludak Nagy Pagodáját a városfal déli részénél. A Pagoda 652-ben épült, de többször átépítették, míg elnyerte mai formáját. A hétszintes pagoda 65 méter magas, szomszédságában pedig a Tang Paradise park terül el, egy tematikus, kertekkel és hagyományos, történelmi épületekkel teli park, ahol teszünk egy kellemes sétát.

Ha időnk engedi, ellátogatunk a Kis Vadlúd Pagodába, a Shaanxi Tartományi Történeti Múzeumba vagy a Néprajzi Múzeumba.

A naplementét a városfalról nézzük meg, ahol kerékpár túrára is mehetünk. Este a Harang és Dob tornyokhoz látogatunk.

Éjszaka Xianban.

6. napXi’an – Lintong (R)

Reggel a világ nyolcadik csodájaként számon tartott terrakotta hadsereghez látogatunk. A több ezer életnagyságú katonaszobrot Qin Shi Huang császár hadseregéről mintázták.

Ebéd után a Hua Quing Chin Téli Palotába látogatunk, ami csodás kertjén kívül forróvizű forrásairól is híres, melybe annak idején a császárok jártak kikapcsolódni. A palota hátteréül a pompás Lishan hegy szolgál, ahová felvonóval is feljuthatunk.

A palotánál esténként nagyszabású táncos előadást tartanak, a „Song of Everlasting Sorrow” showt, amit mi is megtekinthetünk.

Éjszka Lintongban vagy Weinanban az Agyag Hadsereg közelében.

7. napXi'An – Shanghai (R)

A reggelit kövtően kirándulni megyünk Kína egyik szent hegyére, a Hua Shan-ra. A hegy híres panorámájáról, pagodáiról, és izgalmas pallós útjairól is, amiken a bátrabbak az óriási sziklák széléről nézhetnek körbe.

Délután transzfer a repülőtérre, és utazás Shanghai-ba, Ázsia egyik legnagyobb gazdasági központjába.

Az érkezést követően transzfer a szállásra, majd este felé vacsora a városban.
Éjszaka Shanghaiban.

8. napSanghai (R)

A mai nap során elkezdjük Sanghai felfedezését. A városnézés alkalmával sétálunk az óvárosi utcákon,
Első célpontunk az óváros, ahol sétálunk a bazársorok között, majd felkeressük az Örömök Kertjét, a város legrégebbi parkját, az 1559 és 1577 között épült Yu Yuan-t is. A nyüzsgő nagyváros közepén fekvő parkban csend és nyugalom várja az utazót, ahol tavak, apró pavilonok és egy bazár is található.

Következő célpontunk az üzletekkel és bevásárlóközpontokkal teli Nanking út, Sanghai legforgalmasabb utcája, valamint felkeressük a híres Bundot is. A folyóparti sétányról csinálhatunk pár képet a túlparton sorakozó ikonikus felhőkarcoló sorról és megcsodálhatjuk a szemközti európai stílusú épületek sorát is.

Később a különleges formájú felhőkarcolóba, a TV toronyba látogatunk el, ahonnan madártávlatból figyelhetjük meg a modern metropoliszt.

Éjszaka ma is Sanghaiban.

9. napSanghai (R)

Reggeli után városnézésre indulunk, amelynek során felkeressük a Jade Buddha templomát, ahol az egyetlen tömb burmai zöld jádéból készült Buddha szobor látható.

Délután szabad program, pihenés, vásárlás, esetleg látogatás a francia negyedbe, és Shanghai kevésbé ismert részeire az idegenvezetővel.

Késő délután visszatérünk az óvárosba, hogy esti kivilágításban is megcsodálhassuk a hangulatos városnegyedet.

Éjszaka Shanghaiban.

10. napShanghai – Wuzhen (R)

A reggelit követően Kína egyik leghíresebb vízi városába, Wuzhen-be utazunk. Mivel direkt járat nincsen a városba, először high-speed vonattal Tongxiang-ba utazunk, onnan pedig taxival megyünk tovább Wuhen városába.

Wuzhen, a rengeteg kanálisra épült település 1300 éve alig változott, vagyis a mai napig őrzi hagyományait. Épületeit újjáépítették vagy renoválták eredeti forájuk szerint, és 2001-től az USESCO kulturális örökségi listáján is szerepel. Sétálunk a csatornák mentén, megcsodáljuk a teliholdat imitáló hidakat, ellátogatunk egy két kiállításra, vagy beülünk egy hagyományos kínai étterembe.

A város este a leghangulatosabb, mikor a kis utcákat tradicionális lampionok világítják ki, ezért az éjszakát Wuzhenben töltjük.

11. napWuzhen – Hangzhou – Guilin

Reggeli után transzfer a hangzhou-i repülőtérre, és indulás a természeti képződményeiről, karszthegyeiről híres Guilinba.

Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat a Lijiang folyó partján, a Zizhou parkban fekvő hotelben, majd rövid pihenés.
Este a város felfedezésére indulunk, ellátogatunk a közeli éjszakai piacra és esti fényeiben csodáljuk meg a Shanhu tó partján álló Nap és Hold pagodákat.

Éjszaka Guilinban.

12. napGuilin, Longji rizsteraszok (R)

Kora reggel, még a tömeg előtt séta a parkban, majd reggeli után egész napos kirándulás a Longshenghez közeli rizsteraszokhoz (kb. 2 és fél óra utazás irányonként).

A Sárkány háthoz is hasonlított teraszosan kiépített vidéken már a Yuan dinasztia idején (13.-14. század) elkezdték a rizs művelését.

Estére visszatérünk Guilinba.

13. napGuilin – Yangshuo (R, E)

Reggeli után egész napos hajókirándulásra indulunk Yangshuo felé a Li folyón és megnézzük a Guilin jelképének számító híres cukorsüveg alakú karszthegyeket. A folyó vizét a benne lévő szénsav és a mészkő reakciója tartja kristály tisztán. Utunk csodálatos hegyek és földműves falvak mellett visz, és megtekinthetjük a helyi halászok nem mindennapi halászmódszerét is. Ebédünket a hajón fogyasztjuk el.

A hajó Yangshuoban köt ki, ahol az érkezést követően a kikötőből privát transzferrel utazunk a szállásra. Bejelentkezünk a szállásunkra, majd pihenünk, vagy sétálunk a Yulong folyó partján.

Az éjszakát a parányi faluban, Yangshuoban töltjük.

14. napYangshuo

Reggeli után a Xianggong-hegyhez látogatunk, ahonnan csodás lesz a panoráma.

Délután pihenés, lebzselés, városnézés, vagy kerékpár/gyalog túra keretében fedezzük fel a környéket. A faluban és a falu környékén leshetünk így be kicsit a helyiek életébe. Ha kedvünk lesz, kipróbálhatjuk a pici bambusz tutajokat, este pedig megfigyeljük a hagyományos kormorános halászokat.

Éjszaka ma is Yangshuoban.

15. napYangshuo – Guilin – Hongkong

Reggel transzfer a Guilin-i repülőtérre, indulás tovább Hongkongba.

A hongkongi érkezést követően transzfer a szállásra, bejelentkezés és pihenés, séta az öbölben vagy látogatás a Temple street-i esti piacra. Éjszaka Hongkongban
.

16. napHongkong (V)

A reggelit követően egész napos városnézésre megyünk.

Nem mindennapi látványnak ígérkezik a város, amelynek neve Illatos kikötőt jelent. Az egykori brit fennhatóság alá tartozó város tulajdonképpen négy kisebb területből áll.

A városnézés során megtekintjük a Man Mo Templomot, sétálunk a Hollywood streeten, ámulunk a bambusz szerűen szorosan egymás mellett álló, égig érő épületeken, majd a nevezetes „Peak tram” villamossal felkapaszkodunk a Victoria csúcshoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Kowloon szigetére és Hong Kong „Új területek” nevű részére.

Rövid pihenés, szuvenír vásárlás, vagy ha időnk engedi látogatás a Hong Kong Történeti Múzeumban, séta egy közeli parkban.

Este vacsorás hajókiránduláson veszünk részt az öbölben, ahonnan megtekinthetjük a Hong Kong nevezetességévé vált, minden este megtartott fényjátékot.

17. napHongkong, Makaó

A reggelit követően egész napos látogatást teszünk Makaóra.
Busszal utazunk a nemrég átadott 53 kilométer hosszú hídon, mely világ leghosszabb ember építette tengeri átkelőhelye (hidak, alagutak és mesterséges szigetek is alkotják)

Makao szerencsejáték központként vált híressé, de gyönyörű koloniális épületei miatt is érdemes ide látogatni. A kínai és portugál kultúra keveredik itt köszönhetően gyarmati múltjának.

Az este folyamán visszatérünk Hongkongba, ahol az éjszakát töltjük.

18. napHongkong - Budapest

Fél napos városnézés Hong Kongban, ellátogatunk a Wong Tai Sin Templomhoz, a Nan Lian kerthez és a mellette lévő Chi Lin Nunnery-hez, de akár a Tízezer Buddha Kolostort is megnézhetjük.

Délután transzfer a repülőtérre, indulás haza.

Térkép

Képtár
2 Reviews
Sort By:RatingDate

Amálka

Group Traveller

Tavaly októberben a Planet Hungary szervezésében elutazhattam Kínába. A fantasztikus út és a csodás látnivalók megszervezése mellett megkostólhattuk a híres kínai konyha különlegességeit, finomságait. Az éttermek, büfék kiválasztásában is nagy segítség volt kedvenc magyar idegenvezetőnk Erik.

November 15, 2018

Zsuzsa és Judit

Solo Traveller

Mariann és Erik vízumot és biztosítást is intéztek, praktikus tanácsokkal láttak el az útvonal véglegesítése során. Kedvező áron szerezték be a repjegyeket. A kínai belföldi vonatjegyeknél még arra is figyeltek, hogy a nagy csomagjaink elhelyezéséhez közel legyen az ülőhelyünk. Remek volt a Jangce és a Lí folyón a hajóút. Hasonlóan jó volt a luojangi kirándulásunk, melyet Ők intéztek. Minden klappolt, minden jegyet időben megkaptunk pedig 53 napot voltunk kint. Máskor is hozzájuk fordulunk.

January 4, 2018

Pin It on Pinterest

Share This