+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Kolumbia nagykörút

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From570,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From570,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1503
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
11 +3 nap
 • Az út hossza: 11 nap + 3 nap
 • Szállás típusa: 3-4*
 • Az utazás jellege: Privát, helyi idegenvezetőkkel
 • Javasolt utazási időszak: Júniustól novemberig
 • Nyelv: Spanyol, Angol
 • Közlekedés: repülő, autó, busz

Részvételi díj:
2 fő esetén: 570 000 Ft/fő
4 fő esetén: 480 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 95 000 Ft/fő

3 napos Cano Cristales kiegészítő program: 350 000 Ft/fő

Utazás részletei

Fedezze fel velünk a Dél-amerikai ország minden kincsét: természti szépségeit, kultúráját, nagyvárosait és tengerpartjait egyaránt. Az út során Bogota és Cartagena megismerése mellett lehetőség lesz a helyi törzsek tagjaival találkozni, dzsungel túrát tenni, sétálni egy kávé farmon, körülnézni egy hatalmas orchidea gyűjteménynél és persze pihenni a fehér homokos tengerparton.

Az ár tartalmazza

 • Transzfert az út teljes hosszában légkondicionált autóval vagy busszal
 • Szállásokat az egész út alatt reggelivel
 • A leírásban szereplő összes kirándulást és városnézést
 • Angolul beszélő, helyi idegenvezetőt
 • A belépőjegyeket a leírásban szereplő helyszínekre

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyeket
 • A leírásban nem szereplő étkezéseket
 • Biztosításokat (irodánkban is lehet intézni)
 • Fent nem említetteket, személyes kiadásokat
Útiterv

1. nap: Budapest – Bogota
Utazás Kolumbiába Budapestről menetrend szerinti repülő járatokkal.
Érkezés Bogotába, majd transzfer a hotelbe.

Az Északi-Andok szívében fekszik Kolumbia fővárosa és a szellemi élet központja, a felhőkkel lepett Bogota. A város a 20. század második felében hússzorosára nőtt, és a történelem rétegei hagymaként borulnak egymásra. A városközpont spanyol gyarmati stílusú, virágokkal borított teraszokkal és az alkirályság korát idéző, kőből emelt, patinás rézzel fedett épületekkel. A város 2642 méterrel a tengerszint felett épült a Monserrate hegy lábainál.

Bogota Kolumbia szellemi életének központja, egy olyan hely, ahol kreatív egyveleget alkotva megtalálható tucatnyi színház, élénk egyetemi élet, klasszikus múzeumok, könyvesboltokkal teli utcák, avantgárd kiállítótermek.

Éjszaka Bogotában.

2. nap: Bogota (R)
Ma egész napos városnézésre megyünk Bogotában.

A reggelit követően először a történelmi belvárosban nézünk körül gyalogszerrel. Sétálunk a gyarmati negyedben, a La Candelaria-ban, benézünk a híres Arany múzeumba, ellátogatunk a Plaza Bolivar térre. Végül felvonóval jutunk fel a Monserrate hegyre, hogy a 3152 méteres magasságból nézzünk le a városra. Ha kedvünk tartja, lehetőségünk lesz megnézni a híres kolumbiai művész, Botero múzeumát is.
A városnézés kerékpárral is megtehető, így több helyszínt is megnézhetünk.

Éjszaka Bogotában.

3. nap: Bogota (Guatavita tó és Zipaquirá kirándulás) (R)
Amennyiben az időjárás és időpont megfelelő, korán reggel útnak indulunk a Bogotától legendákkal övezett Guatavita tóhoz. Könnyű kirándulással jutunk fel a peremhez, út közben pedig megismerkedünk a Muisca Indiánok legendájával. Amennyiben nem tudunk a tóhoz menni, gyarmati városokba látogatunk Bogotától északra.

Az ebédet követően a Zipaquirá-i Só Katedrálishoz utazunk, egy földalatti kivilágított templomba, mely egyben óriási sóbánya is.
Visszatérés Bogotába késő délután.

4. nap: Bogota – Manizales – Hacienda Venecia – kávé túra (R, E, V)
Korán indulunk, transzfer a repülőtérre, hogy elcsípjük a reggeli járatot Manizales városába.

Az érkezést követően transzfer a Hacienda-ba, majd ebéd után a kávéültetvényekre megyünk, ahol mindent megtudhatunk a kávéról. A Venecia kávé farm számos díjat zsebelt be kiváló minőségű kávéjának köszönhetően, és itt nagyszerű alkalmunk lesz megismerni a kávé termelését, feldolgozását, sőt megtudhatjuk, hogyan készül az igazán jó espresso.

Éjszaka Manizales-ben.

5. nap: Hacienda Venecia – La Romelia farm (R, E, V)
A reggelit követően privát transzferrel a Finca Romelia farmra megyünk orchidea túrára Kolumbia egyik leghatalmasabb privát orchidea gyűjteményét megtekinteni. Az található hatalmas gyűjtemény kb. 400 fajjal büszkélkedhet. http://fincaromelia.com/en/
Ebédünket a haciendában fogyaszthatjuk el, majd transzfer vissza a kávé farmhoz.

6. nap: Hacienda Venecia – Manizales – Cartagena (R)
Reggeli után magunk mögött hagyjuk a kávé farmot és a Karib tenger felé utazunk. Transzfer a Manizales-i repülőtérre, és utazás Cartagena-ba helyi repülő járattal.

Az érkezést követően transzfer (kb. 20 perc) a Cartagena történelmi negyedében található hotelbe. Késő délután városnézés Cartagena-ban privát, angolul beszélő idegenvezetővel.

Ezt a legendákkal teli történelmi várost eredményesen védte lenyűgöző, 13 kilométer hosszú kő fala. Az óvárost labirintusként tekergő, macskaköves utcáival, hatalmas erkélyeivel, robosztus templomaival és elbűvölő tereivel világörökségi helyszínné nyilvánították. Számos lehetőségünk lesz fényképezni és megcsodálhatjuk az esti fényekben pompázó várost is.

Cartagena Kolumbia talán legérdekesebb és legszebb városa. 1533-ban alapították, és a gyarmati időkben a fő Spanyol kikötő város volt a Karib-tenger partján, valamint Dél-Amerika kapuja, ahonnan rabszolgák érkeztek és kincsek indultak útnak Európába.

Éjszaka Cartagenában.

7. nap: Cartagena (R)
A mai napon a város felfedezését folytatjuk.
Reggel meglátogatjuk a San Felipe Erődöt, a Spanyol gyarmati idők legfejlettebb katonai épületét, valamint a „Popa” Kolostort, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. A két épület között ellátogatunk a népszerű Bazurto piacra, ahol gyümölcsöket, zöldségeket és halat vásárolnak a helyiek, akik többségben a gyarmati idők rabszolgáinak leszármazottai.

Este szabadidőnk lesz, hogy vásároljunk vagy igyunk egy italt az ősi falak mentén és figyeljük a Karib-tenger felett a naplementét.

8. nap: Cartagena – Tengerparti lodge Palomino közelében (R, E, V)
Reggel privát transzfer a tengerpart mentén Palomino-ba.
A szálláshelyünk Palomino-hoz közel található, 20 kilométerre a Tayrona Természeti Parktól, távol a tömegektől a Sierra Nevada Hegység lábánál. A lodge egy privát strandon fekszik, melyet bájos kis kunyhók öveznek.

9. nap: Tengerpart – Tayrona (R, E, V)
Ma egész napos kirándulásra megyünk a Tayrona Nemzeti Parkba. Korán indulunk, hogy megnézzünk párat Kolumbia legszebb tengerpartjai közül, és megcsodáljuk a világ legmagasabb tengerparti hegyláncolatát, a Sierra Nevada de Santa Marta-t.
Csomagolt ebéd, majd pihenés.

10. nap: Tengerpart – Indián Kogi falu (R, E, V)
Reggel transzfer Palomino faluba, ahonnan gyalogtúrára megyünk a faluban. Gyönyörű panoráma terül elénk a Karib-tengerre és a hegycsúcsokra, ahogy lefelé ereszkedünk. Ha tiszta lesz az idő, elláthatunk egészen a Pico Bolivar-ig és a Colon-ig, Kolumbia legmagasabb csúcsaiig. Ahogy közeledünk a Sebiaka Kogi közösséghez, egyre több bennszülött tábort és dolgozó embert fogunk látni.

11. nap: Santa Marta – Budapest (R)
Transzfer a Santa Marta-i repülőtérre, felszállás és indulás vissza Budapestre.

Caño Cristales kiegészítés
Kirándulás az öt színű folyóhoz

Caño Cristales (vagy az „öt színű folyó”) egy nagyon különleges hely, ahol minden évben egy rövid időre (júniustól novemberig, a helyi esős évszakban), ha a körülmények is megfelelőek, a folyó gyönyörű, hihetetlen élénk színekben pompázik.

A folyó a Serranía de la Macarena Természeti Nemzeti Parkban található Kolumbia közepében. Keletre folyik egyenesen a Guayabeno folyóig.

3 napos Caño Cristales kirándulás Bogotából
Időszak: Júniustól novemberig

1. nap: Bogota – La Macarena – Caño Cristales (E, V)
Transzfer a repülőtérre, majd utazás La Macarena városába. Találkozás a helyi segítővel (spanyolul beszélő), majd check-in a hotelbe.

Az első kirándulás során egy rövid, 20 perces hajóúttal kezdünk a Guayabero folyón. Az érkezést követően megismerhetjük kicsit a táj környezeti adottságait. Újabb 20 perces utazás következik, ezúttal jeep-el, egészen Manantial de Cajuche-ig. Itt kezdjük meg kirándulásunkat, meglátogatjuk a Karol Cristal medencét és a Los Ochos-t.

Az ebédünk box-lunch lesz, vagyis előre csomagolt, melyet helyben fogyasztunk el.
Kb. 15:30-kor megyünk vissza La Macarena városába. Este pihenés, szabadprogram. Fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy helyi történet mesélő találkozáson (spanyol nyelvű)

2. nap: Caño Cristales (R, E, V)
A mai nap során a Caño Cristales öt másik helyszínét látogatjuk meg. A tegnapihoz hasonlóan jutunk el a Manantial de Cajuche-be (hajó & jeep).

A kirándulásunk kb. 4 órás lesz a csoport ritmusától függően. Egyes megállóhelyeken fürödni is lesz lehetőség, és ennek az időtartama nem teljesen fix, valamint a helyszín még elég új, mint turista célpont, ezért érdemes rugalmasnak lenni az idővel.

A folyó összes színét megnézhetjük az alábbi helyszíneken:
 •  „A turista úszómedence” (La piscina del turista), tökéletes helyszín egy kis mártózásra
 •  La Silla de Tinigua (Tinigua széke)
 •  Tre Espejos (Három tükör)
 •  Pozo Cuadrado (Kerek medence)
 •  Las Escaleras (A lépcső)

A kirándulást követően visszatérünk a városba, ahol népművészeti műsort láthatunk, és megismerkedhetünk a helyi tradíciókkal. Egy pihentető táncos este során megkóstolhatjuk a helyi konyha ízeit is.

3. nap: La Macarena – Bogotá (R, E)
A reggelit követően 35 perces hajókirándulással kezdünk a Guayabero folyón és megtekintjük a Cristalinos-t vagy az El Mirador-t (a nemzeti park napi rendjétől függően).

Miután utolsó alkalommal is megcsodáltuk a színpompás folyót, hajóra szállunk és visszamegyünk a városba, transzfer a repülőtérre, ahonnan visszarepülünk Bogotába.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This