+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Körutazás az inkák földjén

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From830,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From830,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1891
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Út hossza: 16 nap
 • Szállás típusa: 3*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Magyar idegenvezetős
 • Indulás: 2020. október eleje
 • Csoport létszám: 10-15 fő

Részvételi díj:
10 főtől: 830 000 Ft/fő
(utazás magyar idegenvezetővel)

Egyágyas felár: 155 000 Ft

Utazás részletei

Peru csodás tájait és különleges inka emlékeit látogathatja végig a kéthetes körutazás keretében, magyar idegenvezetővel induló utunkon. Olyan nevezetességekhez juthat el, mint a Nazca-vonalak, a Titicaca tó, Cusco vagy a Machu Picchu, és még egy rövid bolíviai kirándulásban is része lehet!

Az ár tartalmazza

 • A leírásban szereplő transzfereket a hotelek és repterek között
 • A belső repülőjegyeket illetékekkel együtt a Lima – Arequipa és a Cusco – Lima útvonalakon
 • Szállást a program szerint 3-4 csillagos hotelekben, kétágyas szobában, reggelivel (a konkrét listát kérje irodánktól)
 • Magyar idegenvezetőt és helyi asszisztenciát (10 főtől)
 • A leírásban szereplő túrákat és városnézéseket idegenvezetőkkel
 • Privát kirándulásokat és transzfereket, kivéve:
 • - Hajókirándulás a Ballestas szigetekre (20 fős hajókkal történik az utazás)
 • - Puno-La Paz és Puno-Cusco (transzferek további utasokkal)
 • A vonatjegyet az Ollanta – Machu Picchu – Ollanta útvonalon, „Expedition” kocsikban
 • A belépőjegyeket a leírásban szereplő programok során
 • Ellátást a leírásban jelöltek szerint (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • Helyi asszisztenciát

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegyet a Budapest – Lima útvonalon (illetékekkel együtt kb. 280 000 Ft/fő)
 • A leírásban nem szereplő étkezéseket és programokat
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat és borravalókat
 • A baleset- és útlemondási biztosítás díját (nem kötelező, irodánkban intézheti)
 • Fakultatív kirándulás: Repülés a Nasca vonalak felett: kb. 195 USD/fő
Útiterv

1. napBudapest – Lima

Indulás Budapestről egyszeri átszállással Peruba. Érkezés Limába a délutáni órákban. Az érkezést követően privát transzfer a szállodába. Vacsora a hotelben.

2. nap Lima – Paracas (R) (252 km, kb. 4 óra)

Reggeli után városnézés Limában, amelynek során felfedezzük az 1535-ben Fracisco Pizarro által alapított város UNESCO örökségi történelmi negyedét, és a város legnépszerűbb terén, a Plaza San Martin-on megcsodálhatjuk a változatos építészeti stílusokat. A túra során megnézzük a Santo Domingo Kolostort, majd következő állomásunk a San Marcos Egyetem. Később látogatást teszünk a San Isidro és Miraflores negyedekben is.

A városnézést követően direkt privát transzferrel paracasi szállásunkra utazunk. Éjszaka Paracasban.

3. nap Paracas (Nazca) (R)

A reggelit követően transzfer a kikötőbe, hogy a Ballestas szigetekre látogathassunk.

Érkezés után motorcsónakokra szállunk és kényelmes motorcsónakokkal kihajózunk az óceánra a közeli Ballestas szigetekhez, ahol megfigyelhetjük a helyi állatvilágot. Többek között oroszlánfókákat láthatunk, de a szigeteken több ezer madárpopuláció is él, köztük olyan különleges fajok, mint a Guanay kormorán, a Perui pelikán, vagy a Humboldt pingvin. (A szigeteken tilos kiszállni a hajóból.) Később a Paracas Nezmeti Rezervátumot látogatjuk meg, mely az UNESCO örökségi listán is szerepel különleges ökoszisztémája miatt.

Fakultatív program: Nasca vonalak kirándulás repülővel
Lehetőségünk nyílik a Nasca rajzok madártávlatból történő megtekintésére. Kis, 12 személyes repülőgépre ülünk, hogy felülről nézzük meg a Nazca-vonalakat. A 30 perces repülés alatt elegendő időnk lesz a legismertebb alakzatok, a kondorkeselyű, vagy a kolibri lefényképezésére. A hatalmas geometriai figurák, állatfigurák és kilométereken át egyenesen húzódó vonalak csak a magasból élvezhetők.

Éjszaka Paracas-ban.

4. nap Paracas – Lima – Arequipa (R)

A reggelit követően pihenés, majd transzfer privát autóval vagy kisbusszal vissza egyenesen a Limai repülőtérre, ahol az Arequipába tartó járatra szállunk fel.
Javasolt járat: LA 2147 17:28 19:00

Éjszaka Arequipában.

5. napArequipa – Coca-kanyon (R)

Reggeli után a város felfedezésére indulunk egy kb. 2 órás séta keretében.

Arquipa épületeinek nagy része fehér vulkanikus kőzetből készült, innen kapta a település a becenevét is, „Fehér Város”. Túrán következő állomása a Santa Catalina Convent, a 16. században épült kolostor, amely egykor egy külön városként működött a városon belül, s 450 apácának adott otthont. A hagyomány szerint a város arisztokrata családjainak leánygyermekei tizenéves korukban vonultak be a kolostorba és egész életüket a falak mögött töltötték. A kolostor-komplexmot felújított állapotban csodálhatjuk meg. A nap végén a Yanahuara kilátóponthoz megyünk, ahonnan csodás panorámával tárul elénk a város és a mögötte magasodó Misti vulkán. Az ebédet egy tipikus helyi picanteriában fogyasztjuk el.

Később elhagyjuk Arequipát és tovább haladunk a völgyben. Áthaladunk a pampa des Arrieroson és a Pampa Canahuason, ahol az Agiada Blanca természetvédelmi terület is található. Ahogy beérünk a Colca-völgybe, a környező vulkánok és gleccserek látványában gyönyörködhetünk (Mismi, Misti, Chachani, Hualca Hualca). Négyórányi autózás után megérkezünk Chivay városába, ami a legjelentősebb település a völgyben.

Látogatás a helyi piacon, majd folytatjuk utunkat a Colca-i hotelbe, ahol az éjszakát töltjük.

6. napColca-kanyon – Puno (R) (300 km – útidő: kb. 6 óra)

Korán reggel a Maca és Cabanaconde között lévő megfigyelőponthoz, Mirador Cruz del Condor-hoz látogatunk, innen ugyanis remek kilátás nyílik a kanyon legmélyebb pontjára, mely 1200 méter mély a völgyben. Ezen a helyen figyelhető meg legjobban a legendás kondorkeselyű, a legnagyobb szárnyfesztávolságú madár a világon. Remek fotótéma, ahogy ezek a hatalmas madarak kihasználják a reggeli órákban a kanyon mélyéről feltörő meleg légáramlatokat és mozdulatlanul keringenek a levegőben.

Ezután rövidesen búcsút intünk a Colca-kanyonnak és folytatjuk utunkat az Altiplano irányába. A tájat hatalmas vulkánok, hegyi tavak, alpaka csordák és ezernyi kaktuszfaj uralja. Az út megerőltető lehet, ugyanis az átlagos magasság ezen a szakaszon 4500 méter. Hatórányi utazás után érkezünk meg következő állomásunkra, Punoba.

7. nap Puno (R, E)

A mai napon hajókirándulásra indulunk először az Uros indiánok szigetére, majd a Taquile szigetre. A szigeten a helyiek még mindig ősi hagyományok szerint élnek és tradicionális népviseletet hordanak. Gyönyörű kilátás tárul elénk a sötétkék Titikaka tóval és a havas csúcsú Cordillera Real-lal.

Ebéd egy helyi, andoki ételeket felszolgáló étteremben a Titikaka partján.
Délután visszatérés Punoba, ahol az éjszakát töltjük.

8. napPuno – La Paz (R)

A mai napon hosszú út elé nézünk: Reggeli után Bolíviába, azon belül is a fővárosba, La Paz-ba utazunk busszal. Az érkezést követően transzfer a szállásunkra, szabad program.

La Paz a világ legmagasabban fekvő fővárosa, mely 3650 méteres magasságban fekszik egy fennsíkon. A város számos pontjáról látható Illimani hegy toronyként magasodik La Paz felé, és jellegzetes hármas csúcsai mindig hóval fedettek. A város éghajlata is igazán egyedi, hiszen szubtrópusi és hegyvidéki is egyben. A város fontos kulturális központja is Dél-Amerikának számos gyarmati emlékkel és a világ leghosszabb és egyben hegmagasabban fekvő felvonójával.

Éjszaka La Paz-ban.

9. nap La Paz (R)

A mai napon La Paz felfedezésére indulunk. Az óvárosban megtekintjük a Plaza Murillo-t és a Jaen utcát a spanyol koloniális stílusú épületeivel. Ezután az Obrajes, Calacoto és a La Florida lakónegyedeket nézzük meg, majd túránkat a Hold-völgy különleges látképének megtekintésével zárjuk.

Délután nyugatra utazunk Dél-Amerika egyik legfontosabb régészeti komplexumához, Tiahuanacu (Tiwanaku) településre. A Kr. e. 600-tól virágzó kultúra romjai közül megtekintjük a Napkaput, az Akapana piramist és a Kerikala Palotát.

Éjszakára visszatérünk szállásunkra La Paz-ba.

10. nap La Paz – Sun Island – Puno (R,E)

Reggeli után útnak indulunk visszafelé a Titicaca tó felé. Megállunk Tiquinában, ahol kompra szállunk és elhajózunk a legendás Nap szigetére, ahol a legenda szerint Manco Capac és Mama Ocllo kiemelkedett a vízből, hogy megalapítsa a Nap Királyságát. A sziget kb. 3 800-4 000 méteres magasságon található, és csak gyalogutak találhatóak rajta, de átlagos edzettséggel nem lesz gond a kirándulással. Mindazonáltal ne feledjük a napkrémet, kalapot és napszemüveget!

A szigeten elsétálunk az Inka lépcsőkhöz és a Szökőkúthoz. Könnyű túrával ellátogatunk a Pilcocaina templomhoz, a sziget legjobban megmaradt Inca emlékéhez, majd újra hajóra szállunk, és meg sem állunk Copacabana-ig, mely a perui és bolíviai határ mellett található.
Ebéd a városban a tó partján.

Látogatást teszünk a bazilikánál, majd folytatjuk utunk Punoba. Érkezés perui idő szerint
kb. 20:30-kor. Éjszaka Punoban.

11. napPuno – Cusco (R, E) (kb. 390 km – útidő: kb. 10 óra)

A mai napon az Andok gyönyörű lankái között vezet utunk apró falvak és lámacsordák között.

Kora reggel indul a busz, és a nap végére érjük el Cusco városát, de több megállónk is lesz az út során. Először a 4335 méteren magasodó La Raya hágónál csodáljuk meg az Andok havas csúcsait, majd Sicuaniban, egy tipikus helyi étteremben fogyasztjuk el ebédünket. Megnézzük a Viracocha inka templomot, utolsó megállónk pedig a 17. században épült barokk templomnál, Andahuaylillas-nál lesz.

Érkezés után bejelentkezés a hotelbe és pihenés. Az éjszakát Cuscoban töltjük.

12. napCusco – Szent völgy (R)

Reggeli után városnézésre indulunk, amely során megnézzük a Sacsayhuaman erődöt, ahonnan rálátni Cusco városára, majd megtekintjük a Koricancha (Nap) templomot, a Katedrálist, majd a tradicionális, művészek által kedvelt negyedet, a San Blast, ahol számos kézműves terméket és galériát találhatunk. A városnézést a Hatunrumiyoc utcával és annak híres falával és kövével zárjuk.

Később útnak indulunk a Szent-völgybe, út közben pedig megállunk a híres Pisaq piacon, mely eredetileg egy fontos találkozási pontja volt a környék kereskedőinek, mára pedig Dél-Amerika egyik leghíresebb szuvenír piacává nőtte ki magát. Érdemes megkóstolni a helyi „empanadas”-t, amit tradicionális agyag edényben sütnek.
Éjszaka a Szent völgyben.

13. nap Szent völgy – Machu Picchu – Szent-völgy (R)

Reggel transzfer az ollantai vasútállomásra, majd másfél órás vonatozás az inkák szent völgyébe, a Machu Picchura. Érkezés után kisbusz visz fel minket a fellegvár bejáratához.

A világ 7 csodájának egyikét, a Macchu Picchu romjait a Spanyol hódítók nem találták meg soha, így azt csak 1911-ben fedezte fel az amerikai felfedező, Hiram Bingham. Látogatásunk során megcsodálhatjuk a lenyűgöző környezetben fekvő város maradványait, és tanulhatunk az építészeinek leleményességéről is.

Visszabuszozunk a vasútállomásra Aguas Calientes-ben, ahonnan vonattal térünk vissza Ollantába. Ollantából transzfer vissza a Szent völgybe, ahol az éjszakát töltjük.

14. napSzent-völgy – Cusco (R)

A reggelinket követően visszatérünk Cusco-ba.
A nap hátralévő részében szabadprogram. Pihenjünk a hazaút előtt, üljünk be egy kévézóba, szívjuk magunkba a hely nyugalmát, vagy sétáljunk egyet.

15. napCusco – Lima – Budapest (R)

Reggeli után, a menetrendnek megfelelően transzfer a reptérre és utazás Limába.
Javasolt járat: LA2022 10:30 – 11:57

Limában átszállás a nemzetközi járatra és utazás vissza Budapestre.

16. nap Budapest

Egy átszállás után érkezés Budapestre.

Térkép
Képtár

Pin It on Pinterest

Share This