+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Laosz – Kambodzsa utazás

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
568,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
568,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5815
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Csoportos, magyar id. vez.-vel
 • Várható indulás: 2019. december
 • Csoport létszám: max. 15 fő
 • Közlekedés: Légkondicionált privát buszokkal

Részvételi díj:

10 fő esetén: 568 000 Ft/fő
15 fő esetén: 528 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 160 000 Ft

Utazás részletei

Utazzon velünk Rómába és találkozzon személyesen Ferenc pápával. Az út magyar idegenvezetővel indul Budapestről busszal, és út közben megállunk Pádovában és Udinében is. Róma városát és a Vatikánt is bejárhatjuk, de az út fénypontja egy pápai audiencián való részvétel lesz.

Az ár tartalmazza

 • Szállást kétágyas szobában reggelivel az egész út alatt 3-4*-os hotelekben
 • A szárazföldi közlekedést és transzfereket privát autóval vagy minibusszal
 • A Siem Reap-Sihanoukville repülőjegy árát és a repülőtéri illetéket
 • A programban szereplő városnézéseket és kirándulásokat angol vagy német nyelven beszélő idegenvezetővel, 10 fő felett magyar idegenvezetővel
 • A programban megjelölt ellátást (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • Helyi adókat és szervízdíjakat

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát (Bp. - Vientiane, Luang Prabang – Siem Reap és Phnom Penh – Bp.: kb. 330 000 Ft/fő illetékekkel)
 • A vízum árát (Laosz: 35 USD, a helyszínen intézendő, kollégánk segít, Kambodzsa: 25 USD, érkezés után, a repülőtéren lehet beszerezni, igazolványkép szükséges)
 • A programban nem szereplő étkezések díját
 • Az egyéb személyes költségek díját
 • Borravalókat a gépjárművezetőknek és idegenvezetőknek
 • BBP- és stornó biztosítást (nem kötelező, irodánkban is megköthető)
Útvonal

1. napBudapest – Vientiane

Indulás Budapestről a laoszi fővárosba, Vientiane-be.

2. napVientiane

Utazás Laoszba átszállással.

Érkezés Vientiane-be, ahol a laoszi, thai, kínai, vietnámi, francia és amerikai kultúrák keverednek. Találkozás a helyi vezetővel, a vízum intézése.

Éjszaka Vientiane-ben.

3. napVientiane (R)

Városnézésre indulunk hogy megtekintsük a nyugodt, bájos várost, fákkal övezett sugárútjat, érdekes wat-jait (templomok) és felfedezzük színpompás piacait. Megnézzük a város legfontosabb látnivalóit, köztük a Pha That Luang arany sztúpát, mely talán Laosz leghíresebb emlékműve. Kövekező célpontunk a Ho Pha Keo, az egykori Királyi Palota, mely ma múzeumként szolgál és a Buddhista szobrászat remekeit tekinthetjük meg benne. Nem hagyhatjuk ki a Wat Si Saket-et és a Patuxai-t sem, amit habár a Diadalív ihletett, egyedülálló laoszi motívumok díszítik.

Éjszaka Vientiane-ben.

4. napVientiane – Vang Vieng (R)

A reggelit követően privát autós transzferrel jutunk a fővárosból Vang Vieng-be.
Út közben megállunk a Tham Chang barlangnál, melyet bunkerként használtak a fosztogató kínaiak ellen a korai 19. században. A „Tham” szó barlangot, a „Chang” kitartó-t jelent.
Következő megállónk Vang Xang, egy 11. századi Buddhista régészeti lelőhely, ahol kezdetleges Buddha ábrázolásokat véstek a sziklákba a helyiek. Később a Huay Mor-i Talat Halpiacra látogatunk.

Éjszaka Vang Vieng-ben.

5. napVang Vieng – Luang Prabang (R)

Reggeli, majd látogatás a Tham Xang barlangnál. A barlangot Elefánt barlangnak is hívják egy elefánt formájú cseppkő formáció nyomán, de található itt még Buddha kép és lábnyom is. A barlang a magas vízállás miatt nem látogatható májustól szeptemberig.

Később privát autós transzfer Luang Prabang-ba, ami talán a legtradicionálisabb város Délkelet Ázsiában. Északi irányban utazunk Ban Phatang-on és Muang Kasi-n keresztül. Menet közben néha megállunk, hogy megcsodáljuk a hegyvidéki tájat, a karszt képződményeket, és hogy körülnézzünk egy-egy útba eső helyi faluban.

Érkezés után bejelentkezés a hotelbe. Éjszaka Luang Prabang-ban.

6. napLuang Prabang (R)

Reggeli a hotelben, majd városnézésre indulunk a Nam Khan és Mekong folyók között elterülő, történelmi jelentőségű templomokkal és gyarmati stílusú épületekkel teli városban. 1995-ben a város egészét UNESCO világörökségi területté nyilvánították.

Meglátogatjuk a Wat Visoun sztúpát valamint Wat Aham és Wat Xieng Thong szentélyeit, és még pár további wat templomot. Folytatjuk a városnézést a Nemzeti múzeumban (Királyi palota), egy laoszi és francia szépművészeti motívumokat elegyítő visszafogottan elegáns épületben. Ezt a Hor Phrabang követi, és a Wat Mai.

Késő délután felmegyünk a Phousi hegy tetejére, hogy felfedezzük a szent, aranyozott sztúpát, és hogy megcsodálhassuk a város és a Mekong folyó lenyűgöző panorámáját naplementekor. Innen, ha időnk engedi felkereshetjük az Esti Piacot (Night Market), ahol a helyi emberek és a hegyen élő törzsek által készített textíliák közül válogathatunk.

Éjszaka Luang Prabang-ban.

7. napLuang Prabang (R)

A mai nap folyamán hajókirándulásra indulunk a mészkő sziklákkal övezett Mekong folyón a Tham Pak Ou barlangokhoz. A rendkívüli barlangok tele vannak Buddha szobrokkal és ábrázolásokkal mindenféle stílusban és a legkülönbözőbb alapanyagokból.

Ha időnk engedi, útban a barlangokhoz megállunk Ban Xang Hai faluban, ahol a híres helyi „lao lao” rizspálinka készül (nyitva reggel 6-tól délután 3-ig, minden Buddha ünnepnapon zárva). Meglátogatunk egy szövő falut, Ban Xang Khong-ot, Luang Prabang-hoz közel. A falu híres kézzel készített pamut és selyem termékeiről, valamint eperfa papírjáról.

Éjszaka Luang Prabang-ban.

8. napLuang Prabang (R)

Reggeli a hotelben, majd kirándulásra indulunk.

Utazás privát autóval a gyönyörű Kuang Si vízeséshez, ahol felfrissülhetünk egy kis úszással, vagy körbejárhatunk pár erdei ösvényen. Út közben meglátogatunk egy helyi falut, Ban Muang Khai-t. A Luang Prabang-tól nem messze fekvő Kuang Si vízesések gyönyörű, természetes környezetben találhatóak, és több rétegű mészkő képződményeken hömpölyög türkiszkék színű, kristálytiszta vizű medencéket alkotva.
Mielőtt visszatértünk Luang Prabang-ba, visszafelé út közben megállunk egy közeli faluban, Ban Ou-ban vagy Ban Na Ouane-ban.

Éjszaka Luang Prabang-ban.

9. napLuang Prabang – Siem Reap

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, és utazás Kambodzsába.
Érkezés a Siem Reap-i repülőtérre, majd a vízumügyintézést követően találkozás a helyi idegenvezetővel, aki üdvözöl bennünket, tart egy rövid eligazítást, és átad minden fontos dokumentumot. Ezt követően transzfer a szállásra (kb. 6 km), ahol becsekkolunk és kipihenjük az út fáradalmait.
Éjszaka Siem Reapban.

10. napSiem Reap – Angkor – Siem Reap (R)

Egy korai reggelit követően utunk természetesen egyből Angkorba vezet, ahol elsőként, még a tömegek előtt Angkor Thom városának fallal körülzárt hatalmas területét keressük fel. Itt megtekintjük többek közt a 217 emberi arc-szoborral ékesített Bayon templomot, az ókori piramisokhoz hasonlatos Baphuont, Angkor Thom monumentális Déli-kapuját, a Phimeanakas templomot, illetve a felvonulások és ünnepségek idején a királyi család páholyául szolgáló Elefánt- és Leprás király teraszt is.

Délután visszatérünk a városba vagy a szállásra pihenni.
A naplementét egy ősi Angkor-i templom felső teraszáról tekintjük meg.

Éjszaka Siem Reap-ban.

11. napSiem Reap – Angkor – Siem Reap (R)

A mai nap folyamán a leghíresebb és egyben legismertebb templom-együttest, Angkor Watot keressük fel, a Khmer építészet ékkövét. Angkor Wat a legjobban fennmaradt, legnagyobb Angkor templomai közül.
A hatalmas vizesárkon átkelve jutunk be az 5 tornyú templom főépületébe, majd a központi szentély felé vesszük utunk, út közben pedig számtalan aprólékos kőfaragványt csodálhatunk meg.
Ellátogatunk Angkor egyik legnépszerűbb látnivalójához, a Ta Prohm fákkal körülölelt templomhoz, mely a mai napig úgy néz ki, ahogy annak idején az európai felfedezők bukkanhattak rá a dzsungel közepén. Ta Prohm a Tomb Raider filmből is ismerős lehet.

Délután kambodzsai főző tanfolyamon veszünk részt Treak faluban.
Kambodzsai tuktukkal, „remork”-kal utazunk vidékre, Treak faluba, ahol kint, egy bambusz pavilon alatt, banánfákkal, bambusszal és egy halastóval körülvéve fogunk főzni. Elgyaloglunk a faluba, ahol egy helyi családot is meglátogatunk, tanulunk kicsit a helyi zöldségekről, gyümölcsökről és fűszernövényekről, sőt a helyiek étkezési szokásairól is. A tanfolyam keretében ínycsiklandó helyi fogásokat tanulunk meg elkészíteni, majd a friss ételeket természetesen a bájos vidéki környezetben fogyasztjuk el.

Estére visszatérünk Siem Reap-ba, ahol az éjszakát töltjük.

12. napSiem Reap – Kampong Som (Sihanoukville) (R)

Kora reggel után spirituális túrára megyünk Siem Reap-ban, mely során víz áldást kapunk és szent helyekre is ellátogatunk. Az utat egy gyönyörűen feldíszített szent helyen kezdjük, ahol 2 angkori hercegnő Preah Ang Chek, és Preah Ang Chorm szobra található. Utána csatlakozunk a zarándokokhoz, felajánlunk némi adományt és persze csinálunk jó pár fényképet.

Egy Buddhista templomba megyünk privát szertartásra, sétálunk a pagoda körül a kertben, majd elfoglaljuk a helyünk a békés templomban a szerzetesekkel szemben, hallgatjuk a az ősi Pali nyelvű kántálásukat és magunkba szívjuk a lótuszok, jázminon és füstölők illatát, csatlakozunk az alamizsna osztáshoz, majd a mi sorunk következik, hogy ősi kambodzsai hagyomány szerint víz áldást kapjunk. Ezt követően egy szerzetes cérnát köt a csuklónkra, hogy az szerencsét és bőséget hozzon.

Később visszatérünk a szállásra, összepakolunk és transzferrel kiutazunk a repülőtérre, ahol felszállunk a Kampong Som-i gépre, mellyel Kambodzsa leghíresebb és legjobban kiépített tengerpartjára utazunk.

Az érkezést követően transzfer a fehér homokos tenger partján fekvő szállásra, bejelentkezés a hotelbe, melyben az éjszakát töltjük Kampong Som-ban.

13.-15. napKampong Som (Sihanoukville) (R)

Pihenés a tengerparton, fakultatív hajós kirándulások.

16. napKampong Som – Phnom Penh (R)

A mai napon a kambodzsai fővárosba, Phnom Penh-be utazunk privát, direkt transzferrel. Az érkezést követően bejelentkezünk a hotelbe, majd pihenés, vagy rövid városnézés, vacsora egy helyi étteremben.
Éjszaka Phnom Penh-ben.

17. napPhnom Penh (R)

Reggeli után városnézésre indulunk ebbe a kicsit kaotikus, energikus és mindig érdekfeszítő városba.
Először a Királyi Palotához megyünk, mely máig Norodom Sihamoni király hivatalos rezidenciája, majd pedig felkeressük a királyi palotához tartozó Ezüst Pagodát, melyet Smaragd Buddha Pagoda-ként is ismerhetünk. Ezután ellátogatunk a kambodzsai Nemzeti Múzeumba, ahol a khmer birodalom művészeti örökségébe nyerhetünk bepillantást.
Később a modern várost fedezzük fel, elmegyünk a város két nagy piacára, a központi pacra és az orosz piacra.

Következő célpontunk a Tuol Sleng Múzeum (S-21), ahol Kambozsa nem is olyan távoli, tragikus múltjáról tudhatunk meg részleteket. Az épületen, mely korábban börtönként szolgált, nem változtattak sokat az évek folyamán, de számos fényképet és kiállítási tárgyat helyeztek el benne. A történelmi betekintést a „Killing fields”(gyilkos mező)-nél folytatjuk, ahol Pol Pot uralma alatt több ezer embert végeztek ki, és temettek tömegsírokba.

Éjszaka Phnom Penh-ben.

18. napPhnom Penh – Budapest

Reggeli után privát transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre vagy további helyszínre.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This