+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Masai Mara és a gorillák földje

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From860,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From860,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1721
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Az út hossza: 16 nap
 • Szállás típusa: 3*-os hotelek, resortok
 • Az utazás jellege: Csoportos utazás helyi idegenvezetővel
 • Csoport létszám: Max. 20 fő
 • Idegenvezetés nyelve: Angol/német
 • Javasolt utazási időszak: tél, nyár, ősz

Részvételi díj: 860 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 99 000 Ft

Indulás: Havonta 3 alkalommal
(A pontos időpontok listáját kérje irodánkban)

Utazás részletei

Utazzon velünk Ugandába, ahol ellátogathat a gorillák lakta területre, hogy természetes közegükben figyelhesse meg a nagyszerű állatokat. Az út során több természetvédelmi területet és menedéket is meglátogatunk, sőt az utat a Masai Mara Nemzeti Parkban kezdjük a kenyai oldalon szafarival, így teljes afrikai élményt nyerhetünk. Az út során a szavannáktól a dzsungelig merészkedünk, és közben az egyenlítő vonalát is átlépjük!

Az ár tartalmazza

 • Szállást az említett helyszíneken
 • A felsorolásban szereplő étkezéseket (15 reggeli, 13 ebédet, 11 vacsorát)
 • A helyszínek közötti utazásokat busszal/terepjáróval
 • Benzinköltségeket, útdíjakat és úthasználati engedélyeket
 • Helyi, angolul beszélő idegenvezetőt (esetenként német tolmáccsal)
 • A Masai Mara szafarit és további kirándulásokat, amik a programcsomag részei

Az ár nem tartalmazza

 • Repülőjegy árát és a reptéri illetéket
 • Vízumokat (ezek intézésében szívesen segítünk)
 • A „gorilla permit” engedélyt, aminek az ára változó (kb. 630-730 USD)
 • A fakultatív programok árát
 • Biztosításokat (irodánkban is lehet intézni)
 • Fent nem említetteket, személyes kiadásokat
Útiterv

1. napBudapest – Nairobi

Utazás repülővel a kenyai fővárosba.
Éjszaka Nairobiban, a Sentrim Nairobi Boulevard Hotel-ben.

2. napNairobi – Masai Mara Nemzeti Park (R, E, V)

Reggeli után elhagyjuk a fővárost és a Masai Mara Nemzeti Parkba indulunk. Ezen a hatalmas területen látványos szafarin vehetünk részt, és lencsevégre kaphatunk pár vadállatot Afrika egyik leggazdagabb állatvilágú területén. A Masai Mara park hatalmas gnú vonulásairól híres, de még számtalan más állatfaj él itt, többek között oroszlánok. A kirándulás természetesen nem lenne egész anélkül, hogy találkozunk helyi maszáj emberekkel és megismerkedünk a kultúrájukkal.
Ma találkozunk a helyi idegenvezetővel, és vele indulunk a Masai Mara felfedezésére szafari dzsipekkel a Nakuru tótól.

A Masai Mara Természetvédelmi Terület kb. 1 530 négyzetkilométeren terül el. A területet főként nyílt füves szavanna fedi, és számos gnú, zebra és gazella vándorol ide júliustól októberig vagy később. A ’Big 5’ mind az öt állata megtalálható itt, és még rengeteg egyéb faj.

Szállás: elhelyezés állandó sátrakban a Masai Mara Camp-ben
Útvonal: Nairobi – Masai Mara kb. 240 km
Utazási idő: kb. 6-7 óra

3. napMasai Mara (R, E, V)

A mai napon nagyszerű lehetőségünk lesz a vadvilág megfigyelésére és lencsevégre kapására. Olyan állatokkal futhatunk itt össze, mint az elefánt, a fekete orrszarvú, a bivaly, a leopárd, a gepárd, a gnú, a zebra és a gazella, valamint vizilovak és krokodilok az iszapos folyóparti vidékeken. A mai napot szafari kirándulással töltjük.

Szállás: kétágyas szoba a Masai Mara Camp-ben
Program: Kulturális program a maszájokkal

4. napNakuru Nemzeti Park (R, E, V)

A Nakuru Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ami remek helyszín a flamingók megfigyelésére, de kis szerencsével pár a tó közelben élő fehér orrszarvút is megpillanthatunk.

A Nakuru-tó Nemzeti Park, melyet 1961-ben alapítottak, a parkban található alkalikus tóról kapta nevét. A „Nakuru” maszáj nyelven száraz, poros helyet jelent. 1960-ban madárrezervátumnak nyilvánították, főként a nagyszámú itt tartózkodó flamingónak köszönhetően, de azóta meglepően nagy és változatos állat populációnak ad otthont, beleértve a ’Big 4’-et (oroszlán, leopárd, orrszarvú és bivaly). A park kuriózumának számító flamingók sokasága főként a tóban megtalálható, számukra táplálékként szolgáló moszat miatt érzi magát otthonosan itt, bár az utóbbi időben sajnos a számuk elkezdett csökkenni.

Szállás: Lake Kivu Lodge

5. napNakuru tó – Jinja (Uganda) (R, E, V)

Nakurut hátra hagyva az Ugandai határ felé indulunk, de út közben megállunk egy fotó erejéig az egyenlítőnél. Később megérkezünk Jinjába.

Jinja Uganda második legnagyobb városa, és arról nevezetes, hogy a Nílus (hivatalosan a Viktória Nílus) itt indul el a Viktória folyóból és elkezdi 6695 kilométeres útját Egyiptomba, majd a Földközi-tengerbe.

Szállás: Eden Rock Resort
Fakultatív programok: Nílus hajóút, Nílusi vadvízi evezés

6. napJinja – Kampala – Masindi – Murchison Vízesés (R, E)

Reggel útnak indulunk a Murchison Vízesés Nemzeti Park felé, út közben azonban megállunk Kampala városában.

Kampala Uganda fővárosa, és egyben a legnagyobb város az országban. Mielőtt a brit gyarmatosítók megérkeztek Ugandába, a Buganda király, Kabaka azt a területet választotta egyik kedvenc vadászterületéül, ami ma Kampala városának ad otthont. Ez annak köszönhető, hogy a környék buja növényzetének és dimbes-dombos területeinek köszönhetően számtalan antilop fajtát, főként impalákat. Az ide érkező angolok „impala hegyvidéknek” nevezték el a területet, ami végül Kampala lett. Miután 1979-ben véget vetettek Idi Amin diktatúrájának, a polgárháború alatt a város nagy része elpusztult, és az újjáépítése máig sem fejeződött be teljesen.

Később látogatást teszünk Murchison Nemzeti Parkban, Uganda egyik legjobb nemzeti parkjában, ahol megnézzük a vízesést, melyet Kabaraga Falls-ként is emlegetnek.

Szállás: Kabalega Resort, Masindi

7. napMasindi – Budongo Central Forest Reserve (R, E, V)

A Budongo a Kelet Afrika legnagyobb mahagóni erdeje, sőt az erdő otthont ad Uganda legnagyobb csimpánz populációjának is. Úgy tudják, kb. 600-700 csimpánz él a Budongoban!
Reggel találkozunk a csimpánz szakértő vezetőnkkel, aki ma kísérni fog bennünket, majd a majmok keresésére indulunk. A túra során kis szerencsével számos további vadállat fajt is megleshetünk. A túrán maximum 12 fő vehet részt, ha ennél nagyobb a létszám két turnusban, délelőtti és délutáni csoportokban tesszük meg a túrát. (Aki délelőtt megy csimpánz túrára, az délután megy a Murchison Nemzeti Parkba)

Szállás: Kabalega Resort Hotel http://www.kabalegaresort.com/
Program: kirándulás a Murchison Nemzeti Parkban
Programcsomag: Csimpánz trekking
Fakultatív program: hajókirándulás (park belépőjegyekkel együtt)

8. napKampala (R, E, V)

A reggelit követően lehetőségünk lesz a Ziwa Orrszarrvú Rezervátum meglátogatására. A kihalás szélén álló állatokról az 1977-ben alapult Rhino Fund Uganda alapítvány gondoskodik, majd a pompás állatokat Uganda nemzeti parkjaiba költözteti vissza.
Délután folytathatjuk Kampala felfedezését vagy ellátogathatunk a Murchison Falls parkba szafarira.

Szállás: Sky Hotel
Programcsomag: Orrszarrvú trekking, vacsora
Fakultatív program: Murchison Falls szafari

9. napBunyonyi tó (R, E, V)

A Bunyonyi tó („sok kicsi madár területe”) egy kicsi, de csodaszép tó meredek parttal és változatos madárvilággal. A hegyekkel övezett tavat leginkább nagy létszámú vidra populációjáról és gyönyörű látképéről nevezetes. A tó a Ruandai határ mentén terül el, 25 km hosszú és 7 km széles, és összesen 61 négyzetkilométernyi területet foglal el. A helyiek szerint a mélysége 44 és 900 méter között változik, ami ha igaz a tó Afrika második legmélyebb tava lenne. A Bunyonyi a környék kevés olyan tavának egyike, ami bilharziától mentes és lehet benne úszni. A tó 29 szigetén kevesen laknak, és az itteni létesítmények nagy része idegenforgalmi létesítmény vagy iskola.

Szállás: Lake Bunyonyi Overland Resort
Útvonal: Kampala – Lake Bunyonyi: kb. 435 km (kb. 12 óra)
Fakultatív program: Kenu kölcsönzés a tavon

10.-11. napGorillák (Bunyonyi tó) (R, E, V)

A hegyi gorilla egy rendkívül veszélyeztetett faj, és habár a létszámuk változó, nagyjából mindössze 650-re becsülik a számukat. A gorillák meglátogatása óriási segítség a gorillák jövőjét illetően, mert a természetvédelmi területre való belépésért fizetett engedély („gorilla permit”) összegét a gorillák védelmére használják fel. Emellett természetesen szükség lesz az emberek hozzáállásában beálló változásra is.
Mivel az engedélyek csak korlátozott számban adhatóak ki, a látogatás pontos helyszíne és útvonala a két napon belül változik.
A gorillák élőhelyei az emberek által meghatározott határvonalaktól teljesen függetlenül Uganda, Ruanda és Kongó területei között terülnek el. Amikor csak tehetjük, általában az Ugandai Nemzeti Parkon belül maradunk.

Szállás: Lake Bunyonyi Overland Resort
Útvonal: Lake Bunyoni Nemzeti Park – Gorilla trek helyszínei: kb. 125 km (kb. 3-4 óra)

Megjegyzés: Habár két napot szentelünk a gorillák meglátogatásának, maga a kirándulás csak egy napos lesz, és a nagyobb időtartam azért szükséges, hogy megszerezzük az engedélyt és nagyobb számú résztvevő esetén is mindenkinek legyen lehetősége megtenni a kirándulást a hat fős csoportok egyikével. A fennmaradó időt a Bunyoni tónál tölthetjük a Batwa közösségnél körülnézve, biciklizéssel, természetjárással vagy kirándulással.

12. napBunyonyi tó – Kampala (R, E, V)

Ma búcsút intünk a gorilláknak és visszatérünk Uganda fővárosába, Kampalába.

Szállás: Sky Hotel http://www.skyhoteluganda.com/
Fakultatív program: vacsora

13. napKampala – Jinja (R, E, V)

Korán indulunk Kampalából, hogy még ebéd előtt megérkezzünk Jinjába. A délután folyamán lesz idő pihenésre, és olyan programok kipróbálására, mint a quadozás, kajakozás, és vadvízi evezés.

Jinja valaha halászfalu volt, ami annak köszönhetően szerezte jövedelmének nagy részét, hogy egy hosszú kereskedelmi útvonal mentén fekszik. A várost a britek alapították 1901-ben, mint a Busoga régió Provinciális központja.
Annak idején Jinja-t óriási Kelet-Indiai közösség lakta, azonban 1971 és 1972 között Idi Amin kiűzte őket Ugandából. Jinja építészeti látképét nagyban befolyásolta az indiai kultúra, bár miután az indiaiak elhagyták a területet, a homlokzatok és épületeket sok helyen csúnyán elhanyagolták.

Szállás: Eden Rock Resort

14. napJinja – Kenya, Eldoret (R, E, V)

Visszatérünk Kenyába, és ellátogatunk Eldoret-be, az ország ötödik legnagyobb városába. A régió legmeghatározóbb földrajzi jellegzetessége a Nagy-hasadékvölgy, melynek legmagasabb pontja az Eldoret 2100 méter magas csúcsa.

Eldoretet 1910-ben alapították, de akkoriban még „Sisibo”-nak hívták a helyiek. Először Dél-afrikai telepesek laktak a területen, majd őket nem sokkal követték az európaiak és az ázsiaiak is. A város mai nevét 1912-ben kapta, amikor adminisztratív és kereskedelmi központtá vált a térségben és ennek köszönhetően virágzásnak indult számos új bankkal és bolttal.
Eldoret számos híres kenyai futó szülővárosa, köztük Kipchoge Keino-é is. A terület magas fekvése ideális gyakorló tereppé teszi a várost a közép-, és hosszútávfutók számára.

Szállás: két ágyas szoba a Naiberi River Camp-ben
Útvonal: Jinja – Eldoret kb. 320 km
Utazási idő: kb. 7-8 óra és egy határátlépés
Határátlépés: Uganda (Malaba) – Kenya (Busia)

15. napNairobi (R, E)

Visszatérünk Nairobiba, a Kelet Afrikai régió legnagyobb városába, és egy fakultatív közös záró vacsora keretében osztjuk meg egymással élményeinket.

Nairobi a főváros és egyben a legnagyobb város Kenyában. A város neve a maszáj „Enkare Nyirobi” kifejezésből ered, ami körülbelül annyit tesz „a hűvös vizek helye”, mindazonáltal a várost sokan „a Nap zöld városa”-ként emlegetik.
1899-ben alapították, mint egy egyszerű vonat raktárt a Mombasát Ugandával összekötő vonal mentén, majd a város gyors fejlődésnek indult és Brit Kelet Afrika központjává vált 1907-ben, v 1963-ban a független Kenyai Köztársaság fővárosa lett. A gyarmati évek alatt Nairobi a gyarmat kávé, tea és szizálkender iparának központjává nőtte ki magát.
Ma Nairobi körülbelül 3 millióra becsült lakosával Kelet Afrika legnépesebb városa.

Szállás: Kétágyas szobában a Sentrim Nairobi Boulevard Hotelben
Útvonal: Eldoret – Nairobi: kb. 350 km
Utazási idő: kb. 6-7 óra
Fakultatív program: Vacsora Nairobiban

16. napNairobi – Budapest (R)

Indulás vissza Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal.

(Ha szeretne több időt tölteni a városban, irodánkban természetesen meghosszabbíthatja a Nairobi-i tartózkodást.)

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This