+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Motortúra a Himalájában

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től845,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től845,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

844
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
15 nap
 • Az út hossza: 15 nap
 • Szállás típusa: 3-4* hotelek & deluxe sátrak
 • Az utazás jellege: Magyar vezetésű csoport
 • Csoport indulás: 2020. június 15.
 • Csoport létszám: 8-12 fő
 • Közlekedés: Royal Enfield motorok, +szervíz autók

Részvételi díj
Magyar idegenvezetős csoport 8 főtől (Indulás: 2020. jún. 15.):
Kétágyas szobákkal: 845 000 Ft/fő
Egyágyas szobákkal: 965 000 Ft/fő

További kérdésekkel érdeklődjön az info@planethungary.com címen.

Utazás részletei

A motorozás szerelmeseit invitáljuk erre a csodálatos útra, amely során Delhiből kiindulva egészen a Himalája belsejéig jutunk el. Szebbnél szebb völgyek, káprázatos hegyi tavak, kolostorok és sok-sok mosolygós helybéli vár minket. Ezeket az élményket India legendás motorkerékpárja, a Royal Enfiled nyergében élhetjük át, azon hozzátartozók számára pedig, akik inkább négy keréken követnék a bátor motorosokat, dzsip-eket biztosítunk. Természetesen szervíz autó is jön velünk, ezzel biztosítva az utazás gördülékeny lebonyolítását.

A “Great Himalayas”, vagyis India északi határainak védelmezői számos látnivalóval és lenyűgöző panorámával kecsegtetnek és sok egyéb mellett változatosságukkal teszik utunkat emlékezetessé. Keskeny, kacskaringós utak vezetnek át folyókon, gleccsereken és hágókon, melyek mentén újabb-és újabb természeti csodára lelhetünk minden kanyarban.

Az út során nem csak gyönyörű völgyeket és kilátópontokat találunk, hanem kalandot és kihívást is. Próba elé állítanak bennünket az olyan magashegyi szakaszok, mint például a Khardung La, a világ legmagasabban fekvő “motorozható” hágója. Letáborozunk a csillogó magaslati tavak mellett, sivatagokon kelünk át, és felhajtunk pár életre szóló élményt jelentő magaslatra, melyekről a legnagyobb hegységrendszerre láthatunk rá.

Az ár tartalmazza

 • 14 éj szállást
 • teljes ellátást az út során (reggeli, ebéd, vacsora)
 • technikai asszisztenciát az út során
 • Royal Enfiled 500 CC motorokat
 • angolul beszélő idegenvezetőt az útleírásban szereplő programoknál
 • 8 fő felett magyar idegenvezetőt
 • Helyi állami adókat, Rohtang hágó engedélyt, belső sáv engedélyt, környezetvédelmi díjat, Red Cross díjat

Az ár nem tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet (kb. 170 000 Ft/fő illetékekkel)
 • balesetbiztosítást (kötelező, irodánkban is megköthető)
 • személyes jellegű kiadásokat, italokat
 • fakultatív programokat
 • kolostor belépő jegyeket
 • borravalókat
Útiterv

1. nap: Budapest – New Delhi (2020.06.15.)

Repülés egy átszállással, érkezés a Delhi Nemzetközi Repülőtérre. Találkozás a helyi vezetővel, majd transzfer a hotelbe légkondicionált autóval.

Éjszaka Delhiben.

 

2. nap: New Delhi – Manali (kb. 570 km, magasság: 2000 m)

Korai reggelit követően Manaliba utazunk légkondicionált autóval. Érkezés után bejelentkezünk a hotelbe, majd megismerkedünk a Royal Enfield motorokkal, melyeket a következő napokban használni fogunk. Találkozás a helyi segítőkkel és szerelőkkel, akik minden tudnivalóval és hasznos tanácsokkal látnak el bennünket és az út során segítségünkre lesznek.

Vacsora és éjszaka Manaliban.

 

3. nap: Manali és környéke

Reggeli után a kb. 50 kilométerre található Rohtang hágóhoz (magasság: 3979 m) látogatunk a Kaylong-ba vezető út mentén. Innen nagyszarű panoráma tárul elénk és rálátás a hegyekre. A hágó június és október között minden évben járható, de előtte is fel lehet keresni bakancsos túra keretében. Innen nyílik az átjáró Lahaul Spiti, Pangi és Leh felé, mint ahogy Ladakh bejárata a Zojil hágó. Gleccserek, hegycsúcsok és a Lahaul völgyön áthaladó Chandra folyó tárnak elénk gyönyörű panorámát, míg kicsit balra a Geypan iker csúcsaiban gyönyörködhetünk.

A Solang Völgy egy 13 kilométeres pompás völgy, mely Solang falu és a Beas Kund között terül el. A völgyből gleccserekre és hósapkás hegycsúcsokra látunk rá, valamint síelésre nagyszerűen alkalmas lankákra, melyeken mostanra síliftek is megjelentek, valamint egy síközpont és több hotel. Telente ezen a helyen rendeznek a sífesztivált is.

Manali számos látványossággal bír, melyek közül az egyik legfontosabb a Dhoongri templom, mely központi jelentősségű történelmileg és régészeti szempontból is. A négy rétegű pagoda tetővel fedett templomot Hidimba istennőnek szentelték, és kapualját az odavésett legendás alakok és szimbólumokk díszítik. A templom egy himalájai cédrusfa erdőben fekszik, és különleges élményben lehet részünk, amint az 1533 óta itt álló templomkomplexum falai között járunk. A hely minden májusban hatalmas fesztiválnak ad otthont.

Vacsora és éjszaka Manaliban.

 

4. nap: Manali – Tandi (kb. 120 km)
Reggeli után motorra szállunk és elindulnk következő uticélunk, Tandi felé. Út közben keresztezzük a Manalitól 5 kilométerre található Rohtang hágót, és megérkezünk a Lahaul völgybe. Átkelünk a Chandra folyón, majd megérkezünk az első Lahauli faluba, Khoksarba.

Estére megérkezünk Tandiba, ahol bejelentkezünk a resortba. Vacsora és éjszaka a hotelben.

 

5. nap: Tandi – Trilokinath – Udaipur – Tandi (120 km, magasság: 2743 m)

Miután elfogyasztottuk reggelinket, a kicsi, de csodaszép városba, Tiloknathba, majd Udaipur-ban megyünk Lahaul & Spiti Megyében Himachal Pradesh-ben.

A Tanditól kb. 48 kilométerre fekvő híres Triloki Nath Buddhista és Hindu templom meglátogatása után Udaipur felé folytatjuk utunk.

A régen Markul-nak nevezett település legnagyobb látványossága a Markula Devi Templom, melyet fafaragványai tesznek híressé. Udaipur a Chenab és a Mayar Nallah találkozásánál fekszik a Mayar völgy kezdetén, így tökéletes kiindulópont kirándulásra a zöldellő völgyben egészen a Zanskar és az azt körülvevő csúcsokig.

Vacsorára és éjszakára visszatérünk  Tandiba.

 

6. nap: Tandi – Sarchu (230 km, magasság: 4290 m)

Egy kellemes reggelit követően Sarchu-ba indulunk, természetesen motorral, Kaylongon keresztül. Áthaladunk egy felföldi sivatagon is, ahonnan elképesztő hegyi panoráma tárul elénk. A Darcha-i ellenőrző ponton, a Bhaga folyó hídjánál megállunk egy kis rágcsálnivalóra és forró teára/kávéra, majd folytatjuk utunkfelfelé Patseo irányába. Miután megérkeztünk remek kilátásban lesz részünk Darchára madártávlatból.

A táj egyre vadregényesebbé válik: jeges patakok folynak az út túloldalán, melyek helyenként eltűnnek a szürke ás vörösesbarna kavicsok között, melyek a csupasz hegyoldalról gurultak az út széléig. Átkelünk a Baralacha La hágón (4880 m), majd megérkezünk Sarchu-ba.

Érkezés után pihenünk felszerelt sátrainkban, majd vacsora.

 

7. nap: Sarchu – Rumtse (kb. 175 km, magasság: 4095 m)

Reggeli után kanyargós utakon motorozunk fel a Lachung La hágóhoz (5060 m), ahonnan mély, lenyűgöző szurdokokba lehet leereszkedni. Ezt követően a Sekyunehothang sík területén haladunk át egészen a Tanglang La hágóig (5325 m), ami a világ második legmagasabb “motorozható” hágójaként ismert. Ahogy egyre közelebb érünk az Indus völgyhöz, pár helyi falun is keresztül megyünk.

Vacsora és éjszaka Rumtse-i sátoros szálláshelyen. Élvezzük a tiszta, kék, csillagokkal teli ég látványát mielőtt álomba merülnénk.

 

8. nap: Rumtse – Leh (kb. 70 km, magasság: 3500 m)

Ma reggeli után az Indus völgy mentén motorozunk 50-55 kilométeren keresztül, míg végül átérünk a völgyön és megérkezünk Leh-be. A Rumtse és Leh közötti szakszon igazán érdekes utunk lesz, csodás természeti képekkel és Buddhista kolostorokkal övezve.

Miután megérkeztünk Lehbe, bejelentkezünk a hotelbe, majd szabadprogram, a környék felfedezése.

Vacsora és éjszaka Leh-ben.

 

9. nap: Leh – Khardung La (5600 m) (Táv: 110 Km)

Korai reggeli után a Khardung La hágóhoz megyünk, ami a legmagasabb olyan hágó, ami járművekkel is használható (5600 m). Varázslatos kilátásunk lesz déli irányban a Zanskar láncolatra, északi irányban pedig a Karakoram láncolatra. Mielőtt visszatérnénk a Leh-i hotelbe, út közben ellátogatunk Stock faluba, ami az Indus völgy túloldalán található a Stock Kangri (6000 m) tövében.

Vacsora és éjszaka Leh-ben.

 

 10. nap: Leh – Rupshu, Ladakh (160 km, magasság: 4500 m)

Ma reggel a Zanskar-tól keletre található Rupshu felé vesszük az irányt Ladakh régióba az Indo-Tibeti határ közelébe, ahol a helyi embereket Changpas-nak hívják. Kevesebb, mint 4000 méteres tengerszint feletti magasságával Chumtang városa büszkélkedhet Rupshu  legalacsonyabb pontjával, és itt folyik keresztül az Indus folyó is. Lélegzetelállító látvány és gyönyörű hegycsúcsok kísérnek bennünket ezen az útszakaszon.

Út közben megállunk a környék látképét uraló Tikse Monastery-nél, melyet egy sziklahegy tetejére építettek, majd a Hemis Manastery-nél, Ladakh legnagyobb kolostoránál. Tovább motorozunkUpshi-n keresztül az Indus mentén a Mahe hídig. Miután elhagyjuk a völgyet Rupshu szívébe jutunk, Ladakh legelhagyatottab területére. Homokos terepen jutunk el a híres Tso Moriri tóhoz, mely türkiszkéken csillog teljes pompájában.

Ma a szent tó partján telepedünk le éjszakára.

Rupshu (vagy Changtang) az óriási Tibeti fennsík indiai része, ami kelet-nyugati irányban több, mint 2 000 kilométer hosszan terül el. Rupshu-ban az átlag tengerszint feletti magasság 4500 méter, ami túl magas ahhoz, hogy megfelelő élőhely legyen huzzamosabb időre, így főként csak nomádok élnek itt jakjaikkal és kecskéikkel.

Vacsora és éjszaka sátras szálláshelyen.

 

11. nap: Tso Moriri tó – Tso Kar tó (100 km, 4300 m)

Ma reggel a Tsomoriri tóhoz motorozunk, az indiai hegyi tavak legnagyobbikához. A távoli Cangthang fennsík nyugat Tibettől kelet Ladakh-ig húzódik 4595 méteres tengerszint feletti magasságban. Később meglátogatjuk a Korzok kolostort a tó nyugati partja mentén fekvő Tsomoriri-ban.

Ez a vidék a nomádok földje és életre szóló élményeket tartogat a látogatónak. Bepillantást nyerhetünk a nomádok tradicionális életébe és elkortyolhatunk velük közösen egy csésze vajas teát fekete jakszőr sátraik egyikében. A nomádok sátrai a Korzok-i festői tájjal körülvett Tsomoriri ovális partja mentén találhatóak, így a közelben maradunk, hogy megfigyelhessük hogyan változik a tó színe a kék és a zöld változatos árnyalatai között a nap különböző szakaszaiban, eltérő megvilágításban.

Korzok (4572 m) a kopár hegyen délibábként megjelenő gyönyörű gompáról (Buddhista vallási erődítmény) híres, valamint arról, hogy Rupshu egyetlen állandó települése, ahol nem csak nomádok élnek. A Rupsu-I Chang-pa emberek egész éveben sátrakban élnek és az ősi szokásoknak megfelelően vándorolnak a legelők között. Korzok környékén található pár árpa-mező, melyek valószínűleg a világ legmagasabban művelt területei, bár nem lehetnek biztosak benne, hogy a termés minden évben be is érik.

Vacsora és éjszaka a Tso Kar tóhoz közel.

 

 12. nap: Tso Kar tó – Sarchu (150 Km)

A reggeli után motorra szállunk és Sarchu-ba megyünk egy rögös, de biztonságos út mentén míg elérjük a Leh és Manali között futó utat Pang mellett. Számos állatfajnak ad ez a terület menedéket köztük vadon élő mezei nyulaknak, vastag szőrű mormotáknak, fehér foglyoknak kőszáli kecskéknek, vad tibeti szamaraknak (kyangok), himalájai farkasoknak, és ha szerencsénk van láthatunk pár nagyon ritka hó leopárdot is.

Vacsora és éjszaka Sarchu-ban sátras szálláson.

 

13. nap: Sarchu – Manali (230 km, 2000 m)

Ma korán reggelizünk, majd dél felé indulunk Manali-ba.

Érkezés után bejelentkezés a hotelbe, majd este szabadprogram.

Vacsora és éjszaka Manali-ban.

 

 14. nap: Manali – New Delhi (570 km)

Reggeli után a motorokat hátrahagyva zárt járművel utazunk Delhibe.

Érkezés után bejelentkezés a hotelbe, vacsora.

 

15. nap: New Delhi – Budapest

Transzfer a repülőtérre és indulás haza.

 

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This