+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Myanmar rejtett kincsei – csoportos út helyi (angol nyelvű) idegenvezetővel

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From440,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From440,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5482
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
11 nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek
 • Utazás jellege: Kiscsoportos utazás helyi id.vez.-vel
 • Idegenvezetés nyelve: Angol
 • Javasolt utazási időszak: Novembertől áprilisig
 • Csoportok létszáma: Min. 2, max. 10 fő
 • Indulás: Garantált indulás minden héten hétfőn Yangonból

Részvételi díj:
2 főtől: 440 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 120 000 Ft

Utazás részletei

Az utazás során professzionális kísérők mutatják be Burma nevezetességeit és kincseit, így ezt az utat azoknak ajánljuk, akik kísérettel szeretnék megismerni az országot, de nem ragaszkodnak a magyar nyelvű idegenvezetőhöz. Az utazások fix időpontokban indulnak, noha előtte és utána számos programlehetőség elérhető, melyeket mi is szívesen megszervezünk.

Az út minden hétfőn indul Yangonból helyi, angolul beszélő idegenvezetővel.

Az ár tartalmazza

 • szállást kétágyas szobákban a fenti szállodákban a körút alatt
 • a programban szereplő étkezéseket (korai repülőjáratok esetén reggeli-csomag helyettesítheti a szállodai reggelit)
 • helyi, angol nyelvű idegenvezetőt
 • a következő helyi repülőjegyeket: × Yangon-Bagan × Bagan-Mandalay × Mandalay-Heho × Heho-Yangon
 • a programban szereplő hajójegyeket
 • a körút alatt transzfereket légkondicionált járművel
 • a programban szereplő városnézéseket és belépőjegyeket

Az ár nem tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet a Budapest-Yangon szakaszon (1-2 átszállással vagy Bangkokon keresztül összesen kb. 220-250 ezer Ft/fő, irodánk intézi)
 • a vízumdíjat Burmába (összesen 70 USD, ebből 30 USD Burmában, a helyszínen fizetendő. A vízumügyintézést természetesen irodánk tudja vállalni.)
 • a BBP- és útlemondási biztosítást (nem kötelező, de irodánkban megköthető)
 • az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • a borravalókat (helyben fizetendő, javaslat: 2-3 USD/fő/nap)
Útiterv

1. napBudapest – Yangon

2. napYangon

Érkezés Yangonba, utazás a szállodába és a szobák elfoglalása.

Az este folyamán megtekintjük a Shwedagon Pagodát, ami az ország legszentebb pontja és a yangoni látogatás legszebb helye. Az arany sztúpa és a körülötte lévő szentélyek naplementekor nyújtják a legcsodálatosabb látványt.

Éjszaka Yangonban.

3. napYangon (R)

Yangon Burma (Myanmar) déli részén, a széles Yangon folyónál fekszik. 1885-ben vált az ország fővárosává Mandalay helyett.

Meglátogatjuk a Sule Pagodát, mely egy 48 méter magas arany dóm, nyolcszögletű sztúpával.

Majd tovább megyünk a Kandawgyi (Royal) tó-hoz,aváros közepén található, természetes vizű tóhoz, ami tökéletes helyszín a sétálásra és a piknikezésre. A tó naplementekor a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vízében.

Később a legismertebb pagodák közül látogatunk meg párat, köztük a Botataung Pagodát, a Chaukhtatgyi Pagodát és a Yangon-i Fekvő Buddhát, mely majdnem olyan óriási, mint a Shwethalyaung Buddha Bago-ban.

Ezt követően a Nemzeti Múzeumba látogatunk, hogy jobban megismerhessük Burmát, megtekintjük a nyolc méter magas Sihasana trónt, melyet az utolsó burmai király használt, és még sok történelmi ereklyét. Körülnézünk a Bogyoke (Scott) piacon, ahol többek között rengeteg kézműves alkotás, ékszer és szövet termék között válogathatunk.

Éjszaka Yangonban.

4. napYangon – Bagan (R)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Baganba. Érkezés után városnézés az Ayeyarwaddy folyó partján elterülő városban, amelyet 800 éves templomromok borítanak.

Első úticélunk a Shwezigon Paya. A pagoda építését Anawrahta király kezdte meg, hogy Buddha ereklyéknek adjon otthont. Az építkezés 1090 körül fejeződött be és a pagoda eredetileg Bagan város északi végét jelezte. A sztúpa harang alakja a későbbi sztúpaépítésekhez mintául szolgált.

Majd folytatjuk utunk Gubyaukgyi Templomba, amit a 13. század elején építették, amelyben egy nagy színes festmény is található Buddha előző életéről, majd az Ananda Pahto-hoz megyünk az egyik legszebb és legjobban megóvott bagani templomhoz.
Ellátogatunk a Gubyaukgyi Templomhoz Myinkabanál. Az 1100-as években épült templom a 12. századi stukkóiról, valamint eredeti festményeiről híres.

A Manuha Templom Manuha királyról kapta a nevét, akit Baganban tartottak fogva. Egy ülő és egy fekvő Buddha is van a templomban. Miután körülnéztünk itt, a Shwesandaw Paya követhkezik. Erről a pagodáról remek kilátás nyílik a bagani naplementére. Ez volt az első olyan épület Baganban, amelynek négyszögletes teraszáról lépcsősor vezet fel a sztúpájához.
Végül ellátogatunk egy helyi lakkműhelybe. a Bagan körüli falvak lakkal díszített kézműves termékeikről híresek. Megállunk egy műhelynél, hogy bepillantást nyerjünk a lakktechnika rejtelmeibe.
A naplementét az egyik pagodából tekinthetjük meg, mely csodás panorámát nyújt a bagani síkságra. Éjszaka Baganban.

5. napBagan – Mount Popa – Bagan (R)

Reggeli után útnak indulunk a Popa-hegyhez.
A Popa-hegy 1500 méter magas kihűlt vulkán, ahová a burmai szellemeket, a natokat tisztelő zarándokok másznak fel – szokás szerint mezítláb – a hegy aljától a csúcsáig vezető hosszú, meredek, fedett lépcsőn. Amit az Olümposz a régi görögöknek, ugyanazt jelenti a Popa-hegy a burmaiaknak. Itt laknak Burma legfontosabb és leghatalmasabb natjai, ezt pedig illendő viselkedéssel kell tiszteletben tartani. A zarándokok nem viselhetnek a hegyen fekete vagy vörös színű ruhát, nem szabad húst magával hozniuk és tilos a hegyen csúnya szavakat használni vagy másokat szidalmazni.

Délután visszatérünk Bagan-ba, majd szabad program, a város felfedezésének folytatása.

Éjszaka Baganban.

6. napBagan – Mandalay (R)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Mandalayba.

Érkezés, majd városnézés.

Mandalay a királyi Burma utolsó fővárosa, az ország egyik legnagyobb városa, valamint kulturális és vallási központja. A szomszédos Sagaing-ben él az ország szerzeteseinek 60%-a, valamint a Mandalay-i kézművesek is országszerte híresek.

A Mandalay-i városnézést a Mahamuni Paya-val kezdjük. Az ebben a pagodában található Mahamuni kép az egyik legszentebb ábrázolás Myanmarban, amelyet 15 centiméternyi aranylemez borít. A szentségimádók reggelente 4 órakor a képhez sereglenek, hogy megnézzék a különleges arcmosó ceremóniát.

Később a legfontosabb templomokhoz és palotákhoz látogatunk.

Shwenandawa Kyaungapátságnál kezdjük utunkat, amelynek egésze arany tíkfából készült fafaragással és valaha a Mandalay Palota része volt, ahol Mindon király és a királyné is lakott.

Ezután a Kuthodaw Paya-t nézzük meg, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik.

Naplementekor a Mandalay dombra megyünk, könnyű sétával felgyalogolunk a fedett lépcsősoron, hogy fentről tekinthessük meg a gyönyörű panorámát.

Az éjszakát Mandalayban töltjük.

7. napMandalay (R)

Kirándulás Amarapurába, Sagaingba, és Inwába (Ava), három korábbi királyi fővárosba.

Reggel Amarapura-ba megyünk, meglátogatjuk a Mahagandayon Kolostort, ahol a szerzetesek reggelente felsorakoznak, hogy átvegyék a nekik szánt alamizsnát az odaadó hívő buddhistáktól.

Ezt követően újra hajóra szállunk, és Sagaing, a vallási központ felé vesszük az irányt, ahol sztúpák, apátságok, templomok és zárdák sokasága található a Sagaing dombon. Megnézzük a legfontosabb templomokat, mint a Sun u Ponya Shin Paya, U Min Thonsei Paya és a Kaung Hmu Daw Paya.

Ezután komppal átkelünk a folyón Inwába, az Irrawaddy folyó partján fekvő városba. Valaha királyi főváros volt, manapság egy békés romváros. A gyönyörű vidéken kocsikázva egy rövid megállót tartunk a Bagaya Kyaung apátság tikfából faragott épületénél, Maha Aungme Bozan Kyang-nál és a Nan Myint toronynál.

Szemtanúi lehetünk annak is, hogyan készítik a helyiek az alamizsna-tálakat vasból.

Később megállunk az U Bein’s hídnál, a látványos fahídnál, mely egy kilométeren nyúlik el a Taungthaman tavon, és ami minden Amarapura környéki kirándulás fénypontja. Napnyugtakor a híd megtelik hazatérő szerzetesekkel és helyiekkel, akik hazafelé tartanak, vagy csak a naplemente színeiben gyönyörködnek.

A nap végére visszatérünk Mandalayba.

8. napMandalay – Heho – Pindaya (R)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Mandalayból Hehoba.

Érkezés után transzfer Heho-ból Pindaya-ba, ahol meglátogatjuk a Pindaya Barlangokat.

A Pindaya barlangok egy mészkő hegygerincen helyezkednek el, és rálátni belőlük a szemközti tóra. A barlangok belsejében több, mint 8 000 Buddhát ábrázoló szobor található, melyek alabástromból, tíkfából, márváyból, agyagból és cementből készültek, esetenként lakkozással. A szobrok a barlang járatain belül sorakoznak labirintust alkotva.

Később elmegyünk a Shwe U Min Paya pagodához, ami alacsony sztúpák láncolata a barlangokhoz közel. A Tabaung teliholdat követően (Február/Március-ban) Pindaly színpompás pagoda fesztiválnak ad otthont a Shwe U Min-ben.

A nap végén ellátogatunk a helyi piacra és egy papír ernyő gyárba is.

Éjszaka Pindaya-ban.

9. napPindaya – Inle-tó (R)

A reggelit követőentranszfer az Inle-tóhoz, ahol egy csónakázáson veszünk részt.

A Shan államban található gyönyörű Inle-tó nyugodt vizén halászhajók úsznak a vízfelszínt borító úszónövényzet között. A tavat minden oldalról magas dombok veszik körül. A tó partján és a tóban fekvő szigeteken 17 cölöpökre épült falu található, amelyekben nagyrészt az Inthák laknak.

Ellátogatunk az úszó kertekhez, az úszópiacra és egy Intha faluba. (Kérjük vegyék figyelembe, hogy telihold és újhold napján a helyiek nem tartanak piacot!)

A mai nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, az Inn Paw Khon falut, amely selyemszövésről híres és a Nga Phe Kyaung apátságot.

Éjszaka az Inle-tavon.

10. napInle-tó – Heho – Yangon (R)

Reggeli után hajóra szállunk és Indein-be hajózunk a tó nyugati partjára, és felkeressük a rejtett Indein templom komplexumot, mely több száz kisebb, mohával és növényekkel benőtt sztúpából áll.

Később transzfer hajóval majd busszal a Heho-i reptérre és utazás Yangonba. Érkezés után transzfer a szállodába. Éjszaka Yangonban.

11. napYangon – (R)

Reggeli után szabadprogram.

Utazás haza.

Az utazás kiegészíthető például tengerparti tartózkodással!

További lehetőségekért és információkért keresse irodánkat.

Térkép
Képek

Pin It on Pinterest

Share This