+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Peking, Xian és Tibet

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től550,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től550,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

710
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
15 nap
 • Az út hossza: 1 hét Kína + 1 hét Tibet
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek, az alaptáborban állandó sátor
 • Az utazás jellege: Tibetben fix indulású csoportos, Kínában privát
 • Javasolt utazási időszak: Áprilistól októberig
 • Csoport létszám Tibetben: max. 12 fő
 • Idegenvezetés nyelve: Angol

Részvételi díj:

Egyénileg: 550 000 Ft/fő
Magyar idegenvezetővel (15 fős csoport): 599 000 Ft/fő
Magyar idegenvezetővel, ha csak 10 fő lesz: +50 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 155 000 Ft

Utazás részletei

Látogasson el a világ tetejére és ismerje meg a tibeti kultúrát egy 1 hetes körutazás során mely Lhaszából indul és egészen az Everest alaptáborig megy. Az utazás nem megerőltető, az alaptáborig busszal utunk fel, vagyis átlagos edzettségű utasaink is könnyűszerrel megtehetik. A Tibeti Autonóm Területre csak csoportos utazás keretében lehet bejutni, az eredeti engedély birtokában. Az engedélyt a kínai területen tudjuk felvenni, és mivel itt már szabadabban lehet utazni, utasaink dönthetik el, hogy az ország mely részeibe látogatnak el a tibeti utazás előtt. Mi egy-egy rövid pekingi és xi’ani látogatással egészítettük ki a programot, így bejárhatják Kína 2 ikonikus nagyvárosát, felfedezhetik a Nagy Falat, a Tiltott várost, az Agyag hadsereget és még sok igazi gyöngyszemet.

Az út Tibet előtti része teljesen személyre szabható!

Az ár tartalmazza

 • A szállásokat az út teljes hosszában kétágyas szobákban, reggelivel
 • Egy egész napos kirándulást a Nagy falhoz és a Nyári palotába helyi idegenvezetővel
 • Egy égész napos városnézést Pekingben (Ég temploma, Tiltott város, stb.) helyi idegenvezetővel
 • Repülőjegyet Peking és Xian között
 • Kirándulást az Agyag hadsereghez és a Téli Palotához helyi idegenvezetővel
 • A vonatjegyet hálókocsiba Xi’an és Lhasza között
 • A szárazföldi transzfereket a tibeti út teljes hosszában (az autóban van elsősegély doboz és oxigén palack)
 • Helyi, angol nyelven beszélő idegenvezetőt Tibetben végig
 • Tibeti engedélyeket és annak az ügyintézési díját
 • A tibeti programban szereplő nevezetességekbe a belépők árát

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyek árát illetékkel (Budapest – Peking, Lhasza – Budapest: kb. 250 000 Ft/fő illetékekkel)
 • Ebédet és vacsorát
 • Reptéri transzfereket Pekingben és Xianban
 • Belépőjegyeket Pekingben és Xianban
 • A tibeti belépési engedély posta költségét (amennyiben szükséges)
 • BBP- és stornó biztosításokat (nem kötelező, irodánkban is megkötheti)
 • Az egyéb személyes költségek díját
 • Borravalókat a helyi sofőröknek, idegenvezetőknek
Útiterv

1. nap: Budapest – Peking

Indulás Pekingbe, utazás egy átszállással.

 

2. nap: Peking

Érkezés Pekingbe délután, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása és rövid pihenés a szállodában.

Kora este elmegyünk sétálni az egyik hutongba, egy tradicionális épületekkel és sikátorokkal teli, hangulatos, hagyományőrző negyedbe. Itt vacsorára kipróbáljuk a híres pekingi kacsát egy helyi, hagyományos étteremben.

 

3. nap: Nagy Fal, Nyári Palota

A reggelit követően utunkat a Kínai Nagy Fal egy kevésbé zsúfolt része felé vesszük.

A Nagy fal Kína egyik legfontosabb szimbóluma. A több mint 6000 kilométer hosszú építmény – tulajdonképpen erődök sorozata – a Pohai-öböl partján fekvő Shanhaiguantól a Góbi-sivatagtól délre fekvő Jiayuguanig húzódik. A hatalmas falat eredetileg a környező vidékeken élő nomád törzsek ellen való védekezésként építették. A falat már az i.e. 500-as években elkezdték építeni, és a Han-dinasztia idején fejezték be a munkálatokat, igaz később többször átépítették.

Délután a Nyári Palotába látogatunk, valamint a kínai császárok legismertebb kertjébe, mely 1998 óta az UNESCO Világörökség része.

A Palota és kertje Pekingtől alig 15 kilométerre északnyugat irányban található, és a Kunming mesterséges tó körül fekszik. Mint a kínai táj- és kertépítészet remekművei általában, a kert tavai, dombjai, útjai és épületei szimbolikus jelentőséggel bírnak. A tó délkeleti részén található 17 ívű híd a terület egyik legszebb látványossága, mely a Kelet Kínai tenger szigetvilágát és gátjait szimbolizálja.

Este visszatérünk Pekingbe, és ha kedvünk tartja, ellátogathatunk egy opera előadásra vagy egy másik Hutongba is ellátogathatunk.

Éjszaka a pekingi szállodában.

 

4. nap: Peking

Korai reggelit követően a Tien Tan-hoz (Az Ég Templomához) indulunk, ahol Kína legismertebb templomcsarnokai láthatók.

A templom 273 hektáros területen fekszik, így területe négyszer akkora, mint a Tiltott Városé. A templomot szintén Jung-lo császár építtette, és kezdetben az Égnek és a Földnek szóló áldozatok bemutatására szolgált.

Ezt követően felkeressük az egykori császári palotát, Tiltott Várost és a híres Tienanmen teret, a Mennyei Béke Kapujának terét. A tér déli részén áll Mao Ce-tung mauzóleuma, ahol kristálykoporsóban tekinthető meg a nagyvezér.

A Tiltott Város, ez a mintegy 500 éves épületegyüttes egyes vélemények szerint a világ legnagyobb fennmaradt császári palotája. A 10 méter magas, 9000 helyiségből álló palota 24 császár otthonául szolgált az évek során.

Ellátogatunk a Tiltott város mögött magasodó Szén-dombra, pihenünk kicsit a tetején álló pavilonban és megcsodáljuk a nyüzsgő Pekingre, és a Tiltott városra nyíló panorámát.

Ha időnk engedi ellátogathatunk az északi tavakhoz, egy újabb hutongba, keresgéhetünk a szuvenírek között, vagy amennyiben szükséges, vegyük fel a vonatjegyeinket előre!

Éjszaka Pekingben.

 

 5. nap: Peking – Xi’an (R)

A reggelit követően búcsúzunk Peking városától, majd repülőre szállunk, és Kína egykori fővárosába, Xi’an-ba megyünk.

Érkezés után utazás a szállodába a városfalon belül, pihenés, ebéd a közelben.

Xi’An „Chang’An”(Hosszú nyugalom) néven Kína első jelentős fővárosa volt. Tizenegy dinasztia évszázadokon át innen kormányozta a birodalmat, és innen indul a Nyugat-Ázsiába vezető híres Selyem út is.

Délután városnézésre indulunk: megnézzük a Vadludak Nagy Pagodáját a városfal déli részénél. A Pagoda 652-ben épült, de többször átépítették, míg elnyerte mai formáját. A hétszintes pagoda 65 méter magas, szomszédságában pedig a Tang Paradise park terül el, egy tematikus, kertekkel és hagyományos, történelmi épületekkel teli park, ahol teszünk egy kellemes sétát.

A naplementét a városfalról nézzük meg, ahol kerékpár túrára is mehetünk. Este a Harang és Dob tornyokhoz látogatunk.

Éjszaka Xianban.

 

6. nap: Xi’an (R)

Reggel a világ nyolcadik csodájaként számon tartott Terrakotta hadsereghez látogatunk. A több ezer életnagyságú katonaszobrot Qin Shi Huang császár hadseregéről mintázták.

Ebéd után a Hua Quing Chin Téli Palotába látogatunk, ami csodás kertjén kívül forróvizű forrásairól is híres, melybe annak idején a császárok jártak kikapcsolódni. A palota hátteréül a pompás Lishan hegy szolgál, ahová felvonóval is feljuthatunk.

Később visszatérünk Xianba, ahol ha időnk engedi, ellátogathatunk a Kis Vadlúd Pagodába, a Shaanxi Tartományi Történeti Múzeumba vagy a Néprajzi Múzeumba.

Éjszka Xianban.

 

7 . nap: Xi’an – vonat

A reggelit követően taxizás a xiani vonatállomásra és indulás Lhaszába, Tibetbe.

Utazás keresztül Kínán egész nap, pihenés a kabinunkban. Mivel lassan utazunk a felföldre és fokozatosan kerülünk a Lhasa körüli magasságba, könnyebben tudunk majd akklimatizálódni.

Éjszaka a vonaton, hálókocsiban.

 

8. nap: vonat – Lhasa

Az utazás Xianból Lhasába vonattal összesen kb. 30 óráig tart.

Érkezés délután, majd találkozás a helyi idegenvezetővel és transzfer a szállodába.

Ha időnk engedi, délután a Yarlung Tsangpo folyó vagy a Barkhor környékén érdemes sétálni kicsit a Jokhang templomot övező ősi piac környékén. Minden nap Buddhista zarándokok ezrei látogatnak a szent templomhoz. Mindazonáltal nagyon fontos a pihenés, hogy hozzászokjunk a magassághoz, hiszen Lhasa 3600 méter magasan fekszik.

Éjszaka Lhasában.

 

9. nap: Lhasa

A délelőttöt Potala palota felfedezésére szánjuk. A város fölé magasodó palota a Dalai Lámák téli rezidenciájaként működött. A hatalmas palotában több, mint 1000 szoba található. Az épületet 1693-ban fejezték be teljesen és ma is a világ egyik építészeti csodájaként tartják számon. A palotát terészetesen szakképzett idegenvezető kíséretében látogathatjuk meg.

Az ebédet követően a Jokhang-ot fedezzük fel, a Himalája legszentebb templomát.

A majdnem 1400 évvel ezelőtt alapított templomban őrzik Tibet legbecsesebb vallási kegytárgyát is, az arany Shakyamuni Buddhát. A szobor Wen Cheng kínai hercegnő esküvői ajándéka volt, amikor feleségül ment Songtsen Gempo, tibeti királyhoz. A templom ma is egy élő, működő tmplom, Tibet távoli pontjairól érkező zarándokokkal találkozhatunk. Hallhatjuk ahogy a zarándokok mantrákat kántálálnak és érezhetjük a jakvajból készült gyertyák illatát.

Séta a templom melletti Barkhor utcában, a piac felfedezése.

Megkóstoljuk a tibeti teát egy helyi teaházban, majd üdvözlő vacsora. Éjszaka Lhaszában.

 

10. nap: Lhasa

A reggelit követően a Drepung kolotort látogatjuk meg, és a közeli Buddhista Szobrász műhelyet. A hatalmas kolostor komplexum körüli út körülbelül egy órás és igazán látványos.

Ezt követően, délután ellátogatunk a híres Gelugpa apátságba, a 600 éves Sera Kolostorba. Ez Lhasza központjától 5 km-re északra fekszik, nagyon hangulatos és több kisebb templommal van körülvéve. Minden délután 3 órakor a szerzetesek Buddhista filozófiai vitán vesznek részt, melynek mi is szemlélői lehetünk.

Éjszaka Lhasában.

 

11. nap: Lhasa – Yamdrok tó – Karo La gleccser – Gyantse – Shigatse (kb. 350 km)

A mai napon hosszú út elé nézünk. A reggelit követően útnak indulunk egy hosszú útra, emlynek végállomása Shigatse lesz. Az utazást számtalan megállóval, természeti és kulturális látnivalóval tesszük érdekessé.

Először a Kyi Chu folyó völgyében fogunk elhaladni, majd innen a majd 4800 méter magas Kambala hágóig visz fel utunk, ahonnan a Yamdrok tó csodálatos látványban lesz részünk és ahonnan 7191 méter magas Nojin Kangtsang hegy látványában is gyönyörködhetünk. Folytatjuk utunkat a tó partján, majd a Karo La gleccser mellett haladunk el ami majdnem az útig elér.

Következő megállónk Gyantse kellemes kisvárosa lesz mielőtt megérkezünk Tibet második legnagyobb városába, Shigatseba. Éjszaka Shigatsében.

 

12. nap: Shigatse – Gyatso La hágó – Shelkar – Himalája alaptábor (350 km)

A reggeli után Tashi Lhunpo hatalmas kolostorába látogatunk el, amely a Potala után a második legnagyobb. Itt is rengeteg zarándokkal találkozhatunk, akik a korábbi pancsen lámák sírhelyét jönnek meglátogatni. Következő megállónk, Shelkar kisvárosa már az Everest régióban lesz. Természetesen út közben is megállhatunk, hiszen számos barátságos tibeti falu mellett fogunk elhaladni.

Ezt követően felmegyünk a 5248 méter magas Gyatso La hágóra, ahonnan a Himalája gyönyörű hegyvonulatait láthatjuk majd. Ezt Shelkar követi, majd innen kicsit még magassabbra megyünk, 5100 méter magasra, a Geu La hágóra. Innen tiszta időben már a 8 ezres csúcsok is látszódnak: A Cho Oyu, a Makalu, a Lhotse és maga az Everest is.

Innen egészen az Everest alaptáborig megyünk és elfoglaljuk szállásunkat az alaptábor állandó sátras vendégházaiban, hogy kipihenjük a mai nap fáradalmait és felkészüljünk a holnapi nap korai kelésére.

 

13. nap: Everest – Shigatse (kb. 350 km)

A reggel korán kelünk, hogy az egyik legnagyobb élményében lehessen részünk: megnézzük hogyan kel fel a nap a Mount Everesten. Némi forró teát és reggelit követően útnak indulunk Shigatse városa felé.

Út közben megállunk a világ legmagasabban fekvő kolostora, a Rongphu-nál. A Rongbuk (más néven Rongpu) 4.980 méter magasan fekszik. Azt mondják az 1902-ben emelt épületből nyílik a világ legdrámaibb panorámája, az kisa monostor mögött ugyanis óriási, hófödte hegycsúcsok magasodnak.

Igyekszünk úgy Shigatse-ba visszaérni, hogy még elegendő szabadidőnk maradjon a város korábban nem megtekintett részére, amelyet felfedezhetünk egyénileg, de vezető segítségével is.

 

14. nap: Shigatse – Yarlung folyó – Lhasa (kb. 260 km)

Utunk utolsó napján a Yarlung folyó völgyén keresztül megyünk vissza Lhasa-ba. Bejelentkezünk a szállodába, majd délután és este szabadprogram Lhasa-ban.

 

15. nap: Lhasa

Szabadprogram a repülőnk vagy vonatunk indulásáig, majd privát transzfer a repülőtérre vagy vasútállomásra, elköszönünk helyi vezetőnktől és útnak indulunk.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This