+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Peru és Bolívia kincsei

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From685,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From685,000 Ft
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5504
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Szállás típusa: 3*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Költséghatékony hibrid: az út során privát, párszor helyi csoportos és egyéni szolgáltatások is vannak!
 • Javasolt utazási időszak: Tavasz vagy ősz
 • Indulás: Bármikor
 • Közlekedés: privát autóval, repülővel, vonattal, 1 esetben busszal
Utazás részletei

Utazzon velünk Dél-Amerika egyik legszebb térségébe egy különleges utazás keretében, melynek során Perut járhatják be alaposabban, és egy rövid bepillantást nyerhetnek Bolíviába is egy La Paz-i látogatás keretében. Az út különlegessége, hogy a transzferek privátak, de a városnézések és programok nagy része alatt helyi, nemzetközi csoporthoz csatlakozhatnak angol nyelvű idegenvezetéssel. Így az utazás költsége lényegesen csökken, de az idegenvezetők nyújtotta pluszt is megtapasztalhatják, és természetesen végig lesz segítség. 

Az ár tartalmazza

 • A leírásban szereplő privát transzfereket a hotelek és repterek / vonat állomások között
 • Szállást a program szerint a megadott hotelekben, kétágyas szobában, reggelivel
 • A belső repülőjegyeket illetékekkel együtt (a jegyárak változhatnak) a Lima – Arequipa, La Paz – Cusco és Cusco – Lima útvonalakon
 • A leírásban szereplő túrákat és városnézéseket angolul beszélő helyi idegenvezetőkkel (Csoportos kirándulások!, kivéve a Machu Picchunál, ahol privát vezető lesz)
 • A Colca-Puno utazást csoporttal
 • A vonatjegyet az Ollanta – Machu Picchu – Ollanta útvonalon, „Expedition” kocsikban
 • A belépőjegyeket a leírásban szereplő programok során
 • Ellátást a leírásban jelöltek szerint (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • Helyi asszisztenciát az egész út során

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegyet a Budapest – Lima útvonalon
 • A leírásban nem szereplő étkezéseket és programokat
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat és borravalókat
 • A baleset- és útlemondási biztosítás díját (nem kötelező, irodánkban intézheti)
Útiterv

1. napBudapest – Lima

Indulás Budapestről, utazás egyszeri vagy kétszeri átszállással Peruba. Érkezés Limába a délutáni órákban. Az érkezést követően privát transzfer a szállodába. Éjszaka a hotelben.

2. napLima (R)

Reggeli után 9 órától városnézés Limában, amelynek során felfedezzük az 1535-ben Fracisco Pizarro által alapított város UNESCO örökségi történelmi negyedét, és a város legnépszerűbb terén, a Plaza San Martin-on megcsodálhatjuk a változatos építészeti stílusokat. A túra során megnézzük a San Francisco templomot, a város leglátogatottabb templomát, majd meglátogatjuk a földalatti járatokat is, melyek katakonbaként temetőként is szolgáltak 1808-ig, és a mai napig találhatóak itt csontok.
Délután szabadprogram.
Éjszaka Limában.

3. napLima (R)

Szabadprogram a városban.

4. napLima – Arequipa (R)

A reggelit követően transzfer a repülőtérre (privát autó, spanyolul beszélő sofőrrel), majd utazás repülővel Arequipába.

Javasolt járat: LA2143, 12:50 – 14:30

Az érkezést követően transzfer a hotelbe (privát autó, angolul beszélő idegenvezetővel)
A nap további részében pihenés, szabadprogram.

Éjszaka Arequipában.

5. napArequipa (R)

Reggeli után szabadprogram az 2300 méter magasan fekvő Arequipában.

Ebéd után, 14:00-kor idegenvezető kíséretében indulunk a város felfedezésére Arquipa épületeinek nagy része fehér vulkanikus kőzetből készült, innen kapta a település a becenevét is, „Fehér Város”. Túrán következő állomása a Santa Catalina Zárda, a 16. században épült kolostor, amely egykor egy külön városként működött a városon belül, s 450 apácának adott otthont. A hagyomány szerint a város arisztokrata családjainak leánygyermekei tizenéves korukban vonultak be a kolostorba és egész életüket a falak mögött töltötték. A kolostor-komplexmot felújított állapotban csodálhatjuk meg. A nap végén a Yanahuara kilátóponthoz megyünk, ahonnan csodás panorámával tárul elénk a város és a mögötte magasodó Misti vulkán.

Éjszaka ma is az arequipai hotelben.

6. napArequipa – Coca kanyon (R, E)

Korán reggel, 7:30-kor hagyjuk el Arequipát és tovább haladunk a völgyben. Áthaladunk a pampa des Arrieroson és a Pampa Canahuason, ahol az Agiada Blanca természetvédelmi terület is található. Ahogy beérünk a Colca-völgybe, a környező vulkánok és gleccserek látványában gyönyörködhetünk (Mismi, Misti, Chachani, Hualca Hualca).

Négyórányi autózás után megérkezünk Chivay városába, ami a legjelentősebb település a völgyben. Látogatás a helyi piacon, majd az ebéd elfogyasztása után folytatjuk utunkat a Colca-i hotelbe, ahová kb. 15 órakor érkezünk meg.

Délután lehetőségünk nyílik egy kis pihenésre a fantasztikus fekvésű La Calera forrásoknál. Itt alkalmunk lesz egy kis fürdőzésre is a kültéri vagy akár beltéri medencékben.

Az éjszakát a kanyonnál töltjük.

7. napColca-kanyon – Puno (R) (220 km – útidő kb.: 6 óra)

Korán reggel a Maca és Cabanaconde között lévő megfigyelőponthoz utazunk, ahonnan remek kilátás nyílik a kanyon legmélyebb pontjára, a felszín alatt 1200 méterre lévő Mirador Cruz del Condorra. Ezen a helyen figyelhető meg legjobban a legendás kondorkeselyű, a legnagyobb szárnyfesztávolságú madár a világon. Remek fotótéma, ahogy ezek a hatalmas madarak kihasználják a reggeli órákban a kanyon mélyéről feltörő meleg légáramlatokat és mozdulatlanul keringenek a levegőben.

Ezután 13:15-kor búcsút intünk a Colca-kanyonnak és folytatjuk utunkat az Altiplano irányába. A tájat hatalmas vulkánok, hegyi tavak, alpaca csordák és ezernyi kaktuszfaj uralja. Az út megerőltető lehet, ugyanis az átlagos magasság ezen a szakaszon 4500 méter. Kb. 19 órakor érkezünk meg következő állomásunkra, Punoba.

Éjszaka Puno-ban.

8. napPuno (R, E)

A mai napon hajókirándulásra indulunk, hogy a legautentikusabb módon fedezhessük fel a Titicaca tavat. Először Taquile szigeten állunk meg, a „szövők szigetén”. Megpróbálunk a sziget olyan relytekeibe is eljutni, amit még nem özönlöttek el a turisták, ahol a helyiek még mindig ősi hagyományok szerint élnek és tradicionális népviseletet hordanak.

Ebédre tipikus andoki fogásokat kóstolunk meg egy helyi étteremben.
Megállónk során gyönyörű kilátás tárul elénk a sötétkék Titikaka tóval és a havas csúcsú Cordillera Real-lal.
Mielőtt visszatérnénk a punoi hotelbe utolsó megállónk az „úszó nádak szigetei”, az Uros szigetek lesznek.

Éjszaka Punoban.

9. napPuno – Sun Island – La Paz (R, E)

Reggeli után korán útnak indulunk a tó partján Copacabana-ig, mely a perui és bolíviai határ mellett található. Itt megtekintjük a gyarmati templomot, majd szárnyas hajóval a Hold és Nap-szigetekre megyünk. A legendás Nap szigete az a hely, ahol a legenda szerint Manco Capac és Mama Ocllo kiemelkedett a vízből, hogy megalapítsa a Nap Királyságát. A szigeten elsétálunk az Inka lépcsőkhöz és a Szökőkúthoz.
Rövid túrával jutunk el a Pilcocaina Templomhoz, a Sun Island legjobban fennmaradt inka emlékéhez.

Megjegyzés: A Sun Islandon a magasság tengerszint felett 3800-4000 méterrel fekszenek, és csak gyalogos utak vannak, ezért fárasztóak lehetnek.
Legyen nálunk: napkrém, kalap és napszemüveg.

Az ebédet követően visszatérünk Copacabana-ba, ahol megtekintjük az „Sötét Szűz” Bazilikát, majd tovább utazunk La Paz városába. Érkezés kb. 21:00-kor (helyi idő szerint).

Éjszaka La Paz-ban.

10. napLa Paz (R)

A mai napon szabadprogram keretében fedezhetjük fel a várost.
Javaslat: Az óvárosban megtekintjük a Plaza Murillo-t és a Jaen utcát a spanyol koloniális stílusú épületeivel. Ezután az Obrajes, Calacoto és a La Florida lakónegyedeket nézzük meg, majd túránkat a Hold-völgy különleges látképének megtekintésével zárjuk.

Fakultatív programok:

– Fél napos Tiahuanaco (délelőtt)
Nyugati irányba autózunk Tiwanaku falvaihoz, mely Dél-Amerika egyik legfontosabb régészeti komplexuma. Úgy tudjuk, hogy Tiwanaku kultúrája kr.e. 600 és i.sz. 900-1000 között virágzott. Mindazonáltal a romok eredete mind a mai napig vita tárgya. A vezetett túra során meglátogatjuk a „Nap kapuját”, az „Akapana” piramist és a „Kerikala” palotát, valamint a vízvezetékeket és a hatalmas oszlopokat.

– Fél napos La Paz városnézés felvonóval (délelőtt vagy délután)
A városnéző kirándulás El Alto-ban kezdődik, a sziklaszirt menti, egykoron Aymara lakosok által benépesült város városban, melynek neve régóta a szegénységgel forrt össze. Idegenvezető segítségével bejárunk pár utcát, melyeken megfigyelhető a helyi egyedülállóan változatos építészet. Ezt követően a világ legmagasabban fekvő felvonójára szállunk, és innen tekintjük meg a bámulatos hófödte csúcsokat és La Paz városát madártávlatból.
Következő célpontunk a történelmi városközpont, elmegyünk a Murillo térre, megnézzük az Elnöki palotát, a Kongresszus épületét, és egy neoklasszicista katedrálist. A kirándulás során megkóstolhatjuk a hagyományos, marhahússal vagy csirkehússal töltött pékárut, a „saltena”-t is, majd a barokk stílusú San Francisco templom felé vesszük az irányt.

11. napLa Paz – Cusco (R)

A reggelit követően privát transzfer a La Paz-i repülőtérre, és utazás Cusco-ba.

Javasolt járat: Z8 500 La Paz – Cusco 10:00 – 9:55

Az érkezést követően privát transzfer a cuscoi hotelbe, ahol éjszakát Cuscoban töltjük.

12. napCusco (R)

Reggeli után, szabadprogram, pihenés.
Délután 13:00 órakor városnézésre indulunk, amely során megnézzük a Sacsayhuaman erődöt, ahonnan rálátni Cusco városára, majd megtekintjük a Koricancha (Nap) templomot, a Sasayhuaman Székesegyházat és Erődőt, valamint a leglenyűgözőbb inka épületet, Kenko amfiteátrumát. Ezután a vörös erődhöz, Puca Pucarahoz kirándulunk, majd a Tambomachay vízvezetékeket tekintjük meg, amely a mai napig tiszta vízzel látja el a területet.

Éjszaka Cusco-ban.

13. napCusco – Szent völgy (R, E)

Reggeli után 8:00-kor útnak indulunk és a Szent völgyben található Pisaq piacra látogatunk, ahol régen különböző településekről érkező árusok kínálták egymásnak termékeiket, de mára Dél-Amerika leghíresebb szuvenír piacává nőtte ki magát. Érdemes megkóstolni a helyi „empanadas”-t, amit tradicionális agyag edényben sütnek.

Ebéd a Tunupa szent völgyben egy helyi étteremben.

Délután az Ollantaytambo erődbe látogatunk, ahol a Nap temploma található, mely hat hatalmas monolit található, melyek összesen több, mint 50 tonnát nyomnak.

Éjszaka a Szent völgyben.

Megjegyzés: Erre a kirándulásra és az éjszakára csak a legfontosabbakat vigyük egy kisebb csomagban, mert a másnapi vonatútra már szigorúbb csomag súlykorlát vonatkozik. A nagy bőröndöt le lehet adni a cuscoi hotel megörzőjében, hiszen ugyan ide fogunk visszatérni a Machu Picchu meglátogatása után.

14. napSzent völgy – Ollanta – Machu Picchu – Ollanta – Cusco (R)

Reggel transzfer az ollantai vasútállomásra, majd másfél órás vonatozás az inkák szent völgyébe, a Machu Picchura. Érkezés után kisbusz visz fel minket a fellegvár bejáratához.

A világ egyik csodáját csak 1911-ben fedezte fel egy amerikai felfedező, Hiram Bingham. A Machu Picchut privát idegenvezető kíséretében látogatjuk meg 12:00 és 17:30 között.

Később visszabuszozunk a vasútállomásra Aguas Calientes-ben, ahonnan vonattal térünk vissza Ollantába. Ollantából transzfer Cusco-ba, ahol az éjszakát töltjük.

15. napCusco (R)

Szabadprogram, pihenés Cuscoban.

16. napCusco – Lima – Budapest (R)

Reggeli után, a menetrendnek megfelelően privát transzfer (angolul beszélő idegenvezetővel) a reptérre és utazás Limába. Limában átszállás a nemzetközi járatra és utazás vissza Budapestre.

17. napBudapest

Egy vagy két átszállás után érkezés Budapestre.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This