+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Peru és Brazília nagykörút

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From775,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From775,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1804
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
19 nap
Utazás részletei

Főként családoknak és baráti társaságoknak ajánljuk az utat, amely során bejárjuk Peru legszebb részeit, meglátogatjuk többek között Arequipát, a Titicaca tavat és a kihagyhatatlan Machu Picchu-t, majd átrepülünk Brazíliába, először az Iguazu vízeséshez, majd belevetjük magunkat Brazília legsármosabb városába, a Rio-i forgatagba. Menjen fel a cukor süveg hegyhez, napozzon a Copacabana beach-en, és tegyen kirándulást a Corcovado hegyre a Krisztus szobor lábához. Felejthetlen élmények sora várja az út atatt!

Az ár tartalmazza

 • A leírásban szereplő transzfereket a hotelek és repterek között
 • Szállást 3-4*-os hotelekben, kétágyas szobában, reggelivel
 • A leírásban szereplő túrákat és városnézéseket Peruban angolul beszélő helyi idegenvezetőkkel
 • A vonatjegyet az Ollanta – Machu Picchu – Ollanta útvonalon, „Expedition” kocsikban
 • Privát autót Puno és Cusco között (4 kirándulással és belépőjeggyel: La Raya, Andahuaylillas, Raqchi és Pukara ebéddel
 • Privát autót Colca és Puno között (idegenvezetés nélkül)
 • A belépőjegyeket és kirándulásokat a leírásban szereplő programokra Peruban
 • Privát retúr transzfert az Iguazu vízesésnél a reptér és a hotel között
 • Retúr transzfert Rio de Janeiro-ban (guide nélkül) a reptér és a hotel között
 • Egy félnapos kirándulást a Corcovado hegyre dzsippel, majd a Sugar Loaf (Cukorsüveg) hegyre jegyekkel együtt (kb. 4 óra)
 • Egy „Rio by night” utat vacsorával
 • Ellátást a leírásban jelöltek szerint (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülő bérletet a Bécs/Bp. – Madrid – (Caracas) – Lima – Arequipa – Cusco – Lima – Iguazu – Rio de Janeiro – Madrid – Bécs/Bp. útvonalakon
 • A leírásban nem szereplő étkezéseket és programokat
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat és borravalókat
 • A BBP és útlemondási biztosítások díját (nem kötelező, de irodánkban is megköthetik)
Útiterv

1. napBécs – Lima

Indulás Budapestről kora reggel Peruba, két átszállással Madridban, majd Caracas-ban. Érkezés Limába, „a királyok városába” helyi idő szerint a késő esti órákban. Az érkezést követően privát transzfer a szállodába.

2-3. napLima (R)

Peru fővárosának felfedezése egyénileg, akklimatizálódás, szabadprogram.

4. napLima – Arequipa (R)

Korai transzfer a reptérre, hogy felszálhassunk az Arequipa-ba tartó járatra, érkezés már a reggeli órákban.
Arequipa gyarmati város, mely 2 300 méter magasan fekszik a hófödte 5 800 méter magas Misti vulkán lábánál.
Délután a város felfedezésére indulunk. Arquipa épületeinek nagy része fehér vulkanikus kőzetből készült, innen kapta a település a becenevét is, „Fehér Város”. Túrán következő állomása a Santa Catalina Convent, a 16. században épült kolostor, amely egykor egy külön városként működött a városon belül, s 450 apácának adott otthont. A hagyomány szerint a város arisztokrata családjainak leánygyermekei tizenéves korukban vonultak be a kolostorba és egész életüket a falak mögött töltötték. A kolostor-komplexmot felújított állapotban csodálhatjuk meg. A nap végén a Yanahuara kilátóponthoz megyünk, ahonnan csodás panorámával tárul elénk a város és a mögötte magasodó Misti vulkán.

5. napArequipa – Colca-kanyon (R, E)

Korán reggel hagyjuk el Arequipát és tovább haladunk a völgyben. Áthaladunk a Pampa des Arrieroson és a Pampa Canahuason, ahol az Agiada Blanca természetvédelmi terület is található. Ahogy beérünk a Colca-völgybe, a környező vulkánok és gleccserek látványában gyönyörködhetünk (Mismi, Misti, Chachani, Hualca Hualca). Négyórányi autózás után megérkezünk Chivay városába, ami a legjelentősebb település a völgyben. Az ebéd elfogyasztása után délután lehetőségünk nyílik egy kis pihenésre a fantasztikus fekvésű La Calera forrásoknál. A fürdőzés után felfedezzük a kisvárost és ellátogatunk a helyi piacra is.

6. nap Colca-kanyon – Puno (R) (220 km – útidő kb.: 6 óra)

Korán reggel a Maca és Cabanaconde között lévő megfigyelőponthoz, ahonnan remek kilátás nyílik a kanyon legmélyebb pontjára, a felszín alatt 1200 méterre lévő Mirador Cruz del Condorra. Ezen a helyen figyelhető meg legjobban a legendás kondorkeselyű, a legnagyobb szárnyfesztávolságú madár a világon. Remek fotótéma, ahogy ezek a hatalmas madarak kihasználják a reggeli órákban a kanyon mélyéről feltörő meleg légáramlatokat és mozdulatlanul keringenek a levegőben. Ezután rövidesen búcsút mondunk a Colca-kanyonnak és folytatjuk utunkat az Altiplano irányába. A tájat hatalmas vulkánok, hegyi tavak, alpaca csordák és ezernyi kaktuszfaj uralja. Az út megerőltető lehet, ugyanis az átlagos magasság ezen a szakaszon 4500 méter. Hatórányi utazás után érkezünk meg következő állomásunkra, Punoba. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobánkat.

7. nap Puno (R, E)

A mai napon hajókirándulásra indulunk: először az Uros indiánok szigetére, majd a Taquile szigetre. A szigeten a helyiek még mindig ősi hagyományok szerint élnek és tradicionális népviseletet hordanak. Gyönyörű kilátás tárul elénk a sötétkék Titicaca tóval és a havas csúcsú Cordillera Real-lal.

8. napPuno – Cusco (R, E) (389 km – útidő: kb. 10 óra)

A mai napon az Andok gyönyörű lankái között vezet utunk apró falvak és lámacsordák között. A nap végére érjük el Cusco városát, de több megállónk is lesz az út során. Először a 4 335 méteren magasodó La Raya hágónál csodáljuk meg az Andok havas csúcsait, majd Sicuaniban, egy tipikus helyi étteremben fogyasztjuk el ebédünket. Megnézzük a Viracocha inka templomot, utolsó megállónk pedig a 17. században épült barokk templomnál, Andahuaylillas-nál lesz. Az éjszakát Cuscoban töltjük.

9. napCusco (R)

Délelőtti pihenő után, délután városnézésre indulunk, amely során megnézzük a Koricancha (Nap) templomot, a Sasayhuaman Székesegyházat és Erődőt, valamint a leglenyűgözőbb inka épületet, Kenko amfiteátrumát. Ezután a vörös erődhöz, Puca Pucarahoz kirándulunk, majd a Tambomachay vízvezetékeket tekintjük meg, amely a mai napig tiszta vízzel látja el a területet.

10. nap Cusco – Szent völgy – Aguas Calientes (R, E)

Reggeli után a Szent völgyben található Pisaq piacra látogatunk el, ahol már a történelmi időkben üzleteltek az emberek, akik sokszor igen távoli országokból érkeztek ide, mára azonban Dél Amerika egyik leghíresebb szuvenír piacává vált. Ne felejtsük el megkóstolni az ‘empanadas’ nevű tradícionális kemencében sült péksüteményt! Ebéd egy helyi étteremben.
Délután megtekintjük az Ollantaytambo erődöt, ahol láthatjuk a Nap templomát, ami hat hatalmas monolitból áll, amiknek az összevetett tömege 50 tonna. Ezután transzfer az ollantai vasútállomásra, majd másfél órás vonatozás az inkák szent völgyébe, a Machu Picchuhoz, Aguas Calientes-be.

11. napAguas Calientes – Machu Picchu – Cusco (R)

Reggeli után kisbusz visz fel minket a fellegvár bejáratához. A világ egyik csodáját csak 1911-ben fedezte fel Hiram Bingham. Machu Picchu-t lélegzetelállító panorámája és egyedi elhelyezkedése mellett az építkezés zseniális mivolta emeli fel a világ nagy csodái közé. Délután elhagyjuk ezt a felejthetetlen élményt nyújtó inka régészeti lelőhelyet, majd vonattal érkezünk meg Cusco-ba. Ezt követően transzfer a hotelbe.

12. napCusco – Lima – Foz do Iguacu (R)

Transzfer a reptérre, és utazás vissza Limába, onnan pedig továbbutazás az Iguazu vízeséshez.
Éjszaka a Viale Hotel Eventos-ban, a vízesés közelében.

13. nap Iguazu vízesés

Szabadprogram a méltán híres Iguazu vízesésnél.

14. napIguazu vízesés

Szabadprogram a méltán híres Iguazu vízesésnél.

15. napIguazu – Rio de Janeiro

Transzfer a reptérre, majd utazás Rio de Janeiro-ba. Érkezés, majd transzfer a Copacabana tengerparti hotelbe és a szobák elfoglalása. (Porto Bay Rio Hotel)

16.-17. nap Rio de Janeiro

A város felfedezése szabadprogram keretében, pihenés.

18. nap Rio de Janeiro – Európa

Transzfer a repülőtérre és indulás haza.

19. nap Bécs/Budapest

Átszállás, majd érkezés Bécsbe, vagy Budapestre.

Térkép
Képtár

Pin It on Pinterest

Share This