+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Thaiföld-Kambodzsa utazás

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From680,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From680,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3250
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Szervezett privát, thai körúton csoportos
 • Indulás: Bármely időpontban
 • Javasolt utazási időszak: Novembertől márciusig
 • Közlekedés: Privát autóval (csoport esetén busz)

Részvételi díj (2 fő esetén):
Végig privát utazás: 790 000 Ft/fő
Thaiföldi körutazás csoporttal: 680 000 Ft/fő

Utazás részletei

Noha az ország legnépszerűbb helyszínei Bangkok és a tengerpartok, Thaiföld nem csupán a főváros látnivalóiból áll. Kulturális körutazásra invitáljuk önöket, mely során Bangkok és környéke nevezetességin túl egészen az északi térségig látogatunk, majd Kambodzsa két legfontosabb városát is bejárjuk. A kihagyhatatlan Angkor és Siem Reap nevezetességein kívül a főváros legfontosabb látnivalóit is felkeressük, így a Siam és Khmer Birodalmak vidékét átfogóbban megismerhetjük.

Az ár tartalmazza

 • Szállást kétágyas szobában reggelivel az út során végig
 • A szárazföldi közlekedést és transzfereket privát autóval
 • A Siem Reap - Phnom Penh repülőjegy árát és a repülőtéri illetéket
 • A programban szereplő privát városnézéseket és kirándulásokat angol vagy német nyelven beszélő idegenvezetővel
 • A programban megjelölt ellátást (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A belépőjegyeket a múzeumokba és műemlékekbe

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
 • A Bangkok – Siem Reap repülőjegy árát
 • A vízum árát Kambodzsába (25 USD, érkezés után, a repülőtéren lehet beszerezni, igazolványkép szükséges)
 • A programban nem szereplő étkezések díját
 • Az egyéb személyes költségek díját
 • BBP- és stornó biztosítást (nem kötelező, irodánkban is megköthető)
 • Borravalókat a gépjármű vezetőknek és idegenvezetőknek
Útiterv

1. napBudapest – Bangkok

Indulás Budapestről.

2. napBangkok

Érkezés Bangkokba, majd privát transzfer a szállodába. (névtáblával várják Önöket)
A nap hátralévő részében pihenés, szabad program.
Éjszaka Bangkokban.

3. napBangkok (R)

A reggelit követően, 8:30-kor fél napos privát városnézésre indulunk (kb. 8:30-12:00)

Bangkok városa gazdag történelemmel és kultúrával büszkélkedhet, és több, mint 400 templommal. Ezek közül a három legfontosabb templomot, a Wat Trimit-et, a Wat Po-t és a Márvány templomot látogatjuk meg a mai városnézés során.
A Wat Trimit a Sukhotai kora-béli színarany, 3 méter magas Buddha szobráról híres. Következő célpontunk a Wat Po, vagyis a Fekvő Buddha temploma, mely Thaiföld legnagyobb templom komplexuma 95 pagodával és egy óriási, 45X15 méteres fekvő Buddha szoborral, ami a bangkoki látogatók egyik legkedveltebb látnivalója. Ezt követi a Wat Benjamaborphit, vagyis a Márvány templom, ami az épület fő építő anyagáról, az olasz márványról kapta becenevét.

Délután 13:30-kor a híres amerikai vállalkozó, Jim Thompson házát látogatjuk meg. A város szívében fekvő apró oázisban nem csak az egykori lakók életét ismerhetjük meg, henem a Thompson által híressé tett thai selyemről is tanulhatunk. Visszatérés a szállásra 17 óra körül.

Éjszaka Bangkokban.

4. napBangkok (R)

Reggeli után a város „kötelező látnivalóinak” felfedezésére indulunk egy privát, fél napos városnézés keretében. (kb. 8:00-13:00)

Először Bangkok kétség kívül legszebb látványosságát tekintjük meg, a csodálatos építészeti megoldásokat és díszítéseket tartalmazó Királyi Palotát és a Wat Phra Kaew szentélyt, ahol megtekinthetjük a híres Smaragd Buddha szobrot.

Később utazunk a Chao Phraya folyón, hogy belessünk kicsit a helyiek mindennapjaiba. Később az egyik legtöbbet fotózott látványosság, a gyönyörű, 79 méter magas, „Hajnal templomának” is nevezett Wat Arun szentély kövezkezik mielőtt visszatérnénk a szállásra.

Délután szabadprogram, a város felfedezése egyénileg vagy pihenés.
Éjszaka Bangkokban.

5. napBangkok – Damnoen Saduak – Bangkok (R, E)

Reggeli után korán elhagyjuk Bangkokot és Damnoen Saduakba utazunk, ahol megnézzük Thaiföld legnagyobb úszó piacát. (A privát kirándulás kb. 7:00-17:00 között tart)

Az út kb. 110 km hosszú, és utunk rizsföldek és só telepek, gyümölcsösök mellett halad el.
Megállunk egy helyi házban, ahol megnézhetjük hogyan készül a barna cukor. Később hosszúkás, motoros hajóra szállunk, hogy azzal utazzunk be az úszó piacra. A helyszínen vásárolhatunk a zöldség és gyümölcsárusok színpompás csónakjairól, a sampanról.

Miután felfedeztük a piacot, a Sampran Elefánt Parkba utazunk, ahol előadást is láthatunk az óriási állatok jóvoltából, majd visszatérünk Bangkokba, és pihenünk.

Éjszaka Bangkokban.

6. napBangkok – Angthong – Singburi – Phitsanulok (R)

Reggeli a hotelben, majd indulás 7:30-kor a 6 napos csoportos utazásra, mely során felfedezhetjük Közép-Thaiföldet.

Elsőként meglátogatjuk a Wat Muang templomot, mely Thaiföld legnagyobb ülő Buddha szobrának ad otthont, majd folytatjuk utunk Singburiba, ahol egy 46 méter hosszú fekvő Buddha található.
Következő megállónk Uthai Thani, egy bájos, hagyományos kisváros a Sakaekrang folyó partján. Megnézzük a város panorámáját a hegytetőről, majd továbbmegyünk Phitsanulokba, ahol az éjszakát töltjük.

Éjszaka Phitsanulokban.

7. napPhitsanulok – Sukhotai – Phae (R)

A reggelit követően a Wat Mahatat-ot látogatjuk meg, majd továbbmegyünk Sukhothai-ba.

Meglátogatjuk az UNESCO örökségi Történeti Parkot, majd ellátogatunk egy textil múzeumba, a Sathorn Golden Textile Múzeumba.

Felfedezzük Khum Chaoluang palotát, majd egy Buddhista Meditációs Központot és egy helyi kézműves közösséget látogatunk meg.

Éjszaka Phae-ban.

8. napPhrae – Payao – Chiang Kam – Chiang Rai (R)

A reggelit követően Payao-ba utazunk, út közben azonban megállunk egy kézműves faluban, ahol a helyiek mindennapjaiba is betekintést is nyerhetünk.
Folytatjuk utunkat Chiang Kam felé, ahol a Tai Lue közösséget látogatjuk meg. A népcsoport Yunnanból, Dél-Kínából származik, és különlegesen díszített ruháikról és sajátos építészeti stílusukról híresek. A faluban két Buddhista templomot is meg fogunk látogatni.

Ezt követően Chiang Rai-ba megyünk autóval, ahol a nyüzsgő hal-, és gyümölcs piacot látogatjuk meg.
Éjszaka Chiang Rai-ban.

9. napChinag Rai – Chiang Mai (R)

Miután megreggeliztünk, korán reggel a híres „Fehér templomot” tekintjük meg, majd egy szemet gyönyörködtető hegyi úton keresztül Chiang Mai városába utazunk. A város többek között kézművességéről híres, és nagyon jó minőségű selyem, valamint fa- és kerámia terméket találhatunk itt. Késő délután, Chiang Mai leghíresebb, 1383-ban épült templomát, a Wat Phra That Doi Suthep-et tekintjük meg. A hegytetőn több, mint 1000 méteres magasságban található templomban Buddha szent ereklyéi találhatóak. Ez a legszebb, máig fennmaradt, Lanna stílusban épült templom, és innen csodálatos kilátás nyílik a városra.

Éjszaka Chiang Mai-ban.

10. napChiang Mai – Lampang – Kampaengphet (R)

A reggelit követően Lampang városába megyünk, ahol az 1992-ben alapított Elefánt Rezervátumot tekintjük meg. Az elefántok Thaiföldön midig is nagy becsben voltak, hiszen a nehéz hegyi terepen nagyban tudták segíteni az emberek munkáját. A Központban közelről csodálhatjuk meg, hogy az elefántok milyen ügyesen tudnak bánni a farönkökkel és egyéb szerszámokkal, úgy, ahogy az emberek munkáját régen segítették.

Utána Lampang fő kézműves utcájában sétálunk, a Gad Gong Ta-n, ezt követően pedig az UNESCO védnökség alatt álló Wat Pong Sanook templomot tekintjük meg.

Utunkat később folytatjuk Kampangphet-be.
Este séta a városközpontban, éjszaka Kampaengphet-ben.

11. napKampaengphet – Singburi – Lopburi – Ayutthaya – Bangkok (R)

A reggelit követően egy helyi amulett-készítő mestert keresünk fel. A thaiok szerint ezek az amulettek megvédenek bennünket a rossztól és az ártó szellemektől.
Lopburi városában folytatjuk utunkat, ahol egy Hindu szentélyt, a San Phra Kan templomot tekintjük meg.
Utunk következő állomása egyben az utazás egyik csúcspontja is, az UNESCO védelme alatt álló Ayutthaya szent városa, amely a Siam Királyság leghosszabb ideig fennálló fővárosa volt 1350 és 1767 között.

Mielőtt visszatérünk Bangkokba, egy különösen érdekes templomot tekintünk meg, a Wat Niwet Thammaprawat-ot, amelyet 1878-ban V. Rama király építtetett. A templom, noha Buddhista templom, mégis gótikus sílusban épült.

Este visszatérünk Bangkokba, az autó a szállodánál tesz le bennünket. Éjszaka Bangkokban.

12. napBangkok – Siem Reap (R)

Reggeli, majd kijelentkezés a hotelből és transzfer a repülőtérre, utazás Kambodzsába.

Érkezés a Siem Reap-i repülőtérre, majd a vízumügyintézést követően találkozás a helyi idegenvezetővel, aki üdvözöl bennünket, tart egy rövid eligazítást, és átad minden fontos dokumentumot. Ezt követően transzfer a szállásra (kb. 6 km), ahol becsekkolunk és kipihenjük az út fáradalmait.
Éjszaka Siem Reapban.

13. napSiem Reap – Angkor – Siem Reap (R)

Egy korai reggelit követően utunk természetesen egyből Angkorba vezet, ahol elsőként, még a tömegek előtt Angkor Thom városának fallal körülzárt hatalmas területét keressük fel. Itt megtekintjük többek közt a 217 emberi arc-szoborral ékesített Bayon templomot, az ókori piramisokhoz hasonlatos Baphuont, Angkor Thom monumentális Déli-kapuját, a Phimeanakas templomot, illetve a felvonulások és ünnepségek idején a királyi család páholyául szolgáló Elefánt- és Leprás király teraszt is.

Délután visszatérünk a városba vagy a szállásra pihenni.
A naplementét egy ősi Angkor-i templom felső teraszáról tekintjük meg.

Éjszaka Siem Reap-ban.

14. napSiem Reap – Angkor – Siem Reap (R)

A mai nap folyamán a leghíresebb és egyben legismertebb templom-együttest, Angkor Watot keressük fel, a Khmer építészet ékkövét. Angkor Wat a legjobban fennmaradt, legnagyobb Angkor templomai közül.
A hatalmas vizesárkon átkelve jutunk be az 5 tornyú templom főépületébe, majd a központi szentély felé vesszük az irányt, út közben pedig számtalan aprólékos kőfaragványt csodálhatunk meg.
Ellátogatunk Angkor egyik legnépszerűbb látnivalójához, a Ta Prohm fákkal körülölelt templomhoz, mely a mai napig úgy néz ki, ahogy annak idején az európai felfedezők bukkanhattak rá a dzsungel közepén. Ta Prohm a Tomb Raider filmből is ismerős lehet.

Délután kambodzsai főző tanfolyamon veszünk részt Treak faluban.
Kambodzsai tuktukkal, „remork”-kal utazunk vidékre, Treak faluba, ahol kint, egy bambusz pavilon alatt, banánfákkal, bambusszal és egy halastóval körülvéve fogunk főzni. Elgyaloglunk a faluba, ahol egy helyi családot is meglátogatunk, tanulunk kicsit a helyi zöldségekről, gyümölcsökről és fűszernövényekről, sőt a helyiek étkezési szokásairól is. A tanfolyam keretében ínycsiklandó helyi fogásokat tanulunk meg elkészíteni, majd a friss ételeket természetesen a bájos vidéki környezetben fogyasztjuk el.

Estére visszatérünk Siem Reap-ba, ahol az éjszakát töltjük.

15. napSiem Reap – Phnom Penh (R)

Reggeli után spirituális túrára megyünk Siem Reap-ban, mely során víz áldást kapunk és szent helyekre is ellátogatunk. Az utat egy gyönyörűen feldíszített szent helyen kezdjük, ahol 2 angkori hercegnő Preah Ang Chek, és Preah Ang Chorm szobra található. Utána csatlakozunk a zarándokokhoz, felajánlunk némi adományt és persze csinálunk jó pár fényképet.

Később egy Buddhista templomba megyünk egy privát szertartásra. Sétálunk a pagoda körül a kertben, majd elfoglaljuk a helyünk a békés templomban a szerzetesekkel szemben, hallgatjuk a az ősi Pali nyelvű kántálásukat és magunkba szívjuk a lótuszok, jázminon és füstölők illatát, csatlakozunk az alamizsna osztáshoz, majd a mi sorunk következik, hogy ősi kambodzsai hagyomány szerint víz áldást kapjunk. Ezt követően egy szerzetes cérnát köt a csuklónkra, hogy az szerencsét és bőséget hozzon.

Később visszatérünk a szállásra, összepakolunk és transzferrel kiutazunk a repülőtérre, ahol felszállunk a Phnom Penh-i járatra, hogy az ország fővárosába utazzunk.

Az érkezést követően transzfer a szállásra, bejelentkezés a hotelbe. Az éjszakát Phnom Penh-ben töltjük.

16. napPhnom Penh (R)

Reggeli után városnézésre indulunk ebbe a kicsit kaotikus, energikus és mindig érdekfeszítő városba.
Először a Királyi Palotához megyünk, mely máig Norodom Sihamoni király hivatalos rezidenciája, majd pedig felkeressük a királyi palotához tartozó Ezüst Pagodát, melyet Smaragd Buddha Pagoda-ként is ismerhetünk. Ezután ellátogatunk a kambodzsai Nemzeti Múzeumba, ahol a khmer birodalom művészeti örökségébe nyerhetünk bepillantást.
Később a modern városrészt fedezzük fel, és elmegyünk a város két nagy piacára, a központi piacra és az orosz piacra.

Következő célpontunk a Tuol Sleng Múzeum (S-21), ahol Kambozsa nem is olyan távoli, tragikus múltjáról tudhatunk meg részleteket. Az épületen, mely korábban börtönként szolgált, nem változtattak sokat az évek folyamán, de számos fényképet és kiállítási tárgyat helyeztek el benne. A történelmi betekintést a „Killing fields”(gyilkos mező)-nél folytatjuk, ahol Pol Pot uralma alatt több ezer embert végeztek ki, és temettek tömegsírokba.

Este fakultatív program: tradicionális apsara táncelőadás
Éjszaka Phnom Penh-ben.

17. napPhnom Penh – Budapest

Reggeli után privát transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre vagy további helyszínre.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This