+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Új-Zéland hajóval

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From699,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From699,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1738
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
19 nap
 • Út hossza: 14 nap hajón + 4 nap Sydney
 • Az utazás jellege: óceánjáró hajós
 • Utazási időszak: Novembertől márciusig
 • Szállás típusa: választott kabin típus
 • Hajótársaság: Princess
 • Kikötők száma: 9

Részvételi díj 2 fős kabinnal:
Belső kabin: 699 000 Ft/fő
Ablakos kabin: 845 000 Ft/fő
Balkonos kabin: 930 000 Ft/fő

Az ár az indulási dátum függvényében változhat. Kérje ajánlatunkat konkrét dátumra az info@planethungary címen.

Hasonló útvonalon indulnak hajók Melbourne-ből, Brisbane-ből és Adelaide-ből is.

Utazás részletei

Új-Zéland elsősorban varázslatos és változatos természeti szépségéről híres – nem alaptalanul! Míg északi részén mediterrán klíma uralkodik, addig a déli csücskében a legszebb Norvég fjordokkal vetekedő tengeröblöket találunk. Emellett hangulatos kisvárosokat és gyönyörű tengerparti településeket is találunk. Az egész ország bejárásához szárazföldi útvonalon kb. 2-3 hét lenne csak elegendő, ezt hajóval jelentősen le tudjuk rövidíteni. A távolságokat a legnagyobb kényelemben tehetjük meg, nap közben pedig felfedezhetjük Új-Zéland legszebb tájait a déli végétől egészen az északi szigetekig.

A hajóút előtt Ausztráliában is érdemes körülnézni: felfedezhetjük Melbourne-t, végigvezethetünk a Great Ocean road-on, ellátogathatunk a 12 Apostolokhoz, kereshetünk koalát az erdőben, és kézből etethetünk kakadukat.

Az ár tartalmazza

 • 3 éj szállást Sydney-ben reggelivel
 • Egy kéthetes hajóutat Sydney-ből all inclusive ellátással
 • 10 fő felett magyar idegenvezető díját
 • A transzfereket Sydney-ben
 • Sydney városnézést
 • Kirándulást a Blue Mountains-hez

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi retúr repülőjegyet és illetéket a Budapest-Sydney-Budapest útvonalakon
 • A programban megjelölteken felüli fogyasztásokat, személyes kiadásokat
 • A BBP és sztornó biztosítás díját (nem kötelező, de irodánkban is lehet intézni)
 • A borravalókat (kb. 10 USD a hajón)
Útiterv

1. napBudapest – Sydney

Utazás Ausztráliába, indulás Budapestről.

2. napSydney

Érkezés Sydney-be, majd transzfer repülőtérről a hotelbe, a szobák elfoglalása és pihenés.

3. napSydney (R)

Reggeli után városnézésre megyünk, hogy felfedezhessük Sydney városát. Ebéd a városban.
Éjszaka Sdney-ben.

4. napSydney (R)

Egy korai reggelit követően már indulunk is egy egész napos kirándulásra a Blue Mountains hegységbe. Elhaladunk a 2000-es Nyári olimpiai játékok színtere mellett, majd tovább haladunk, míg el nem érjük az Echo Point nevű kilátót, ahonnan láthatjuk a híres Three Sisters (Három nővér) sziklákat, majd lehetőség nyílik a Koomurri Center meglátogatására és a látványos libegők kipróbálására. Folytatjuk utunk a Narrowneck and Cahill kilátókhoz, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk. Ebéd Leura-ban, majd szabadidő. Délután a Featherdale Wildlife Parkba látogatunk, ahol koalákkal, kengurukkal, wombatokkal, dingokkal és apró pingvinekkel is találkozhatunk. Utolsó megállóhelyünk a Homebush öböl, ahol felszállunk a „Rivercat” kompra, ami egy kellemes hajótúra keretében visz bennünket vissza a Sydney- be.

5. napSydney - Tasmán tenger (R,V)

Délelőtt szabadprogram.
Délután utazás a kikötőbe, felszállás a Diamond Princess hajóra, ahol elfoglaljuk a kabinunkat. A hajó este nyolckor indul útnak a Tasmán tengeren.

6.-7. napTasmán tenger (AI)

Ezt a két napot a tengeren töltjük pihenéssel, a hajó által nyújtott lehetőségek kipróbálásával.

8. napFiordland Nemzeti Park (AI)

Új-Zéland legnagyobb nemzeti parkját, a Fiordland Nemzeti Parkot gleccserek formázták, melyek fjordokat vájtak Új-Zéland déli szigetébe. A park szívében található a sziklaszirtekkel övezett Milford Sound fjord, melyet Új-Zéland leghíresebb turista desztinációjaként tartanak számon. Megtekintjük a környék legtöbbet fényképezett Mitre Peak hegycsúcsot is. A csúcs a püspökök által hordott süvegről, a mitráról kapta nevét jellegzetes formája miatt.
A nemzeti park mellett lévő Te Anau városából olyan természeti kincsekkel rendelkező helyszínekre lehet eljutni, mint a Wakitipu tó és a Mt. Cook Nemzeti Park.

9. napDunedin (AI)

Ma Dunedin-ba látogatunk, és reggel 9 órakor kötünk ki Port Chalmers-ben, és este 6 órakor indulunk tovább.
A hegyek tövében fekvő bájos kikötői városok között Dunedin különlegessége, hogy keveredik benne a Kiwi és a skót kultúra. Az „Új-Zéland Edinburgh-jának” nevezett Dunedin büszke skót hagyatékára, találkozhatunk itt Robert Burns szobrával, sőt itt találjuk Új-Zéland egyetlen kilt (skót szoknya) készítőjét, whisky szeszfőzdét, skótduda együtteseket, melyek fenntartják Új-Zéland szoros kapcsolatát Skóciával. A város kifinomult építészeti és kulturális történelmével is büszkélkedhet, melyek az 1860-as évek új-Zélandi aranylázának hagyatékai.
Port Chalmers Dunedin kapuja, és kb. nyolc mérföldre található annak központjától.
Utazói tipp: Dunedin nevét nem is olyan egyszerű kiejteni, magyarul körülbelül így nézne ki: „Dá-nídn” a hangsúllyal az í-n!

10. napAkaroa - Christchurch (AI)

Reggel érkezés Akaroa-ba 8 órakor, innen, ha időnk engedi és kedvünk tartja, ellátogathatunk a közeli Christchurch-be is. A hajó este 6 órakor indul újra útnak.
Az Új-Zéland Déli szigetének keleti partján található Akaroa kedvelt turista célpont, mely francia hangulatával és legendákkal átitatott történelmével teszi különlegessé látogatásunkat.
Akaroa a vulkanikus Banks félszigeten fekszik, mely a Maori-ak legendája szerint úgy keletkezett, hogy egy hős, akit Maui-nak hívtak hegységeket pakolt egy fenyegető óriásra.
A félszigetet egy francia bálnavadász vásárolta meg a Maoriaktól 1838 körül, majd később franciákon kívül angolok is települtek ide, hiszen az angolok ekkortájt írták alá a Waitangi Egyezményt, melyben kimondták, hogy Új-Zéland a Brit Gyarmati Birodalom része.
A francia nevű utcák, a francia konyha remekeit szolgáló éttermek és gyarmati építészeti stílusban épült házak idézik fel Akaroa jelentős örökségét, és hogy a várost a franciák alapították. A város kikötőjében és partjain nyüzsgő tengeri élővilágnak lehetünk szemtanúi, még ritka Hector’s delfinek is élnek itt, és a látogatókat csak úgy hívogatják a félreeső tengerparti szakaszok és kedves part menti üzletek is.

11. napWellington (AI)

A mai nap folyamán Új-Zéland fővárosába, a szeles Wellington-ba utazunk. Reggel 8 órakor érkezünk meg és este 6-kor indulunk tovább.
Wellington lenyűgöző panorámát kínál az erdős félszigetekre, de találkozhatunk itt drámai sziklaszéli házakkal és bájos Viktoriánus épületekkel is. A városban 1840-ben kezdek el letelepedni, és mára kifinomult metropolisszá nőtte ki magát számos múzeummal, kanyargó utcákkal és siklóval, ezért is nem véletlen, hogy sokan hasonlítják San Francisco-hoz. Meredek hegyei ellenére a város könnyen felfedezhető gyalogszerrel is.

12. napNapier (AI)

A mai napon Napierben kötünk ki, az Északi sziget keleti oldalán. A hajó reggel 7 órakor érkezik, és délután 2-kor indul.

Napier Új-Zéland legelső borvidéke, pompás mediterrán éghajlattal és aranysárga homokos tengerpartokkal. A város a Hawke-öböben fekszik, ami manapság nem csak borairól, hanem olivaolajáról és sajtjáról is híres! Maga Napier viszont építészetével is kitűnik, ezért is hívják „Art deco város”-nak. Sétáljunk az Art Deco épületek között, menjünk borkóstolásra, látogassunk el a Nemzeti Óceanáriumba vagy a csokoládé gyárba, de a természet szerelmesei sem fognak csalódni: kirándulhatunk a Te Mata csúcsra, mehetünk madárlesre vagy akár siklóernyőzni is!

13. napTauranga (AI)

Reggel 7 órakor kötünk ki a páratlan természeti szépséggel bíró Bay of Plenty öbölben, vagyis a „bőség öblében”, melyet James Cook kapitány nevezett el ilyen találóan 1769-ben, miután feltöltötte a hajója készleteit az akkoriban virágzó helyi Maori falukban.
Tauranga, az öböl legfontosabb települése nyüzsgő kikötőváros, mezőgazdasági és faipari központ valamint népszerű tengerparti üdülőhely is. Tauranga-ról érdemes ellátogatni a 90 percnyi útra lévő Rotorua-ra, mely egy geotermikus csodákkal bővelkedő terület és egyben a Maori kultúra központja, ezért Új-Zéland egyik legfőbb turisztikai célpontja.
A hajó a Maunganui hegység lábánál köt ki, ahonnan kiindulva az öböl mentén szép strandokat, nagyszerű horgászhelyeket, termál forrásokat és tengerparti üdülőhelyeket találunk.
A hajó este 6:30 órakor indul újra útnak.

14. napAuckland (AI)

Korán reggel, 7 órakor megérkezünk utolsó új-zélandi úti célunkra, Auckland városába
A keskeny földnyelven fekvő város területét 60 különböző vulkán alakította ki és festői szépségű tájjal, történelmi jelentőséggel büszkélkedhet, valamint kedvünkre válogathatunk a város világszínvonalú üzletei, éttermei, múzeumai, galériái és kertjei között is.
A Rangitoto, Auckland legnagyobb és legifjabb vulkánja a parttól nem messzire található, és a várost övezi még az Eden hegy és a One Tree Hill is.
Auckland viselte az Új-Zéland fővárosa címet 1841 és 1865 között, majd ezt követően Wellington vált a kormány központjává.
A hajó este 6 órakor indul újra útnak.

15. napBay of Islands (AI)

Reggel 7-kor érkezünk meg a Bay of Islands öbölre, és délután 5 óráig maradunk.

A gazdag történelmi múlttal rendelkező öböl, a Bay of Islands a modern Új-Zéland megszületésének helyszíne, így tökéletes helyszín, ha szeretnénk megismerni az ország korai éveit és fontos történelmi eseményeit. Emellett csodálatos természeti értékekkel is büszkélkedhet, és nagyszerű helyszín kirándulásra, hajózásra vagy vízi sportok űzésére is.

Ismerkedjünk a Maori hagyományokkal, látogassunk el történelmi helyszínekre, vagy menjünk séta hajózni, kajakozni, kenuzni, bálna les túrára, vagy ha a megfelelő időszakban érkezünk, akár a híres és látványos világító kukac barlangokba is ellátogathatunk!

16.-17. napTengeren (AI)

Pihenés a fedélzeten, a hajó nyújtotta számos lehetőség kipróbálása, szabadprogram.

18. napSydney (R)

Hajónk már kora reggel, 6 órakor kiköt Sydneyben, sokak szerint a „világ legszebb kikötőjében”. A napfelkeltét a hajóról nézhetjük meg, majd a reggelit követően elhagyjuk a kabint, kijelentkezünk a hajóról és irány a Sydney-i szállás.

Pihenés, szabad progam, készülődés a hazautazásra. Éjszaka Sydney-ben.

19. napSydney - Budapest (R)

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd indulás haza.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This