+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Vietnam kincsei helyi idegenvezetéssel

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From415,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
From415,000 Ft
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1605
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
10 nap
 • Az út hossza: 10 nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Csoportos utazás helyi, angolul beszélő idegenvezetővel
 • Indulások: Hetente
 • Csoport létszám: max. 15 fő
 • Közlekedés: Külön busszal vagy kisbusszal

Részvételi díj:
3*-os hotelekkel: 415 000 Ft/fő
4*-os hotelekkel: 445 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 85 000 / 115 000 Ft/fő

Utazás részletei

Amennyiben boldogul az angol vagy német nyelvvel, tökéletes megoldás az egyik kis csoporthoz csatlakozni, melyek hetente garantáltan elindulnak 2 főtől! A csoportok sosem nagyobbak 15 fősnél, de sok esetben mindössze 2-4 fővel indulnak, és a költségük is alacsonyabb, mint egy teljesen privát útnak. A helyi, vietnami vezető számos plusz információval szolgál, nem csak a látványosságokról, hanem a vietnami mindennapokról és a helyiek életéről is.

Az út Saigontól (Ho Chi Minh Város) egészen Hanoi-ig, a fővárosig mutatja be az országot olyan kihagyhatatlan helyszínekkel, mint a Halong-öböl, Hue, a császárváros, Hoi An kereskedőváros vagy Danang. Megnézné a napfelkeltét egy hajó fedélzetéről csodás természeti kincsek között? Többek között olyan élményekkel lehetünk az úton gazdagabbak, mint egy egy éjszakás hajóút a Halong öbölben, látogatás egy egykori vietkongok csatornáinál és hajózás a Mekong deltában.

 • Az út fénypontjai:
 • A nyüzsgő nagyvárosok, Saigon és Hanoi
 • Látogatás a vietkongok búvóhelyein
 • Az ősi császárváros, Hue
 • A gyönyörű világörökségi Halong-öböl
 • Egy éjszaka az öbölben hajókabinban, napfelkelte, reggeli tai chi
 • A vietnami gasztronómia: a jegeskávén és a pho levesen túl is!
 • A programban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E- ebéd, V-vacsora) – korai repülés esetén reggeli csomag helyettesítheti a szállodai reggelit
 • Vízi báb előadás
 • A Mekong-delta felfedezése

Az ár tartalmazza

 • Szállást kétágyas szobákban reggelivel
 • Egy éj szállást a hajó fedélzetén kétszemélyes kabinban a Halong-öbölben
 • A szárazföldi transzfereket a program szerint
 • A Saigon – Hue és Danang – Hanoi repülőjegyeket Economy osztályon illetékekkel együtt
 • Helyi, angolul beszélő idegenvezetőt
 • A hajótranszfereket a program szerint
 • A programban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E- ebéd, V-vacsora) – korai repülés esetén reggeli csomag helyettesítheti a szállodai reggelit
 • A belépőjegyeket a városnézések során

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegyet a Budapest-Saigon és Hanoi-Budapest szakaszokon
 • Az esetleges extra éjszakák árát
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • A vízumdíjat
 • Biztosításokat (irodánkban is lehet intézni)
 • Fent nem említetteket, személyes kiadásokat, borravalókat
Útiterv

1. napBudapest – Saigon

Indulás Budapestről.

2. napSaigon (Ho Chi Minh város)

Saigon metropolisza a tradícionális és modern tökéletes keveréke.

Túránkat a modernkori történelem egyik fontos épületénél, az Újraegyesítés Palotájánál kezdjük. Ezután a történelmi negyedbe megyünk, ahol a Jáde pagodát nézzük meg, majd a neo-román Notre Dame katedrálist és a központi posta épületét tekintjük meg. Elhaladunk az európai stílusú Városháza és az Operaház előtt is. A nap végén a Ben Thanh piacra látogatunk, ahol számos helyi áru között válogathatunk.

Éjszaka Saigon-ban.

3. napSaigon (R)

A mai napon kirándulást teszünk a Cu Chi csatornákhoz, amik nagyon fontosak voltak az amerikai háború alatt. A 200 km hosszan kiásott csatorna rendszert sosem fedezték fel az amerikai csapatok. A vietkongok mindennapi életébe nyerhetünk itt bepillantást, sőt ügyesen álcázott bejárataikat és csapdáikat is megfigyelhetjük.

Délután az óvárosba megyünk gyalogtúrára. A város nyűzsgő életébe a piacon leshetünk bele legjobban, majd a piactúrát követően a virágüzletek, szűk utcácskák és Vespa felújító üzemek mentén megyünk tovább. Beülünk egy helyiek által kedvelt kávézóba egy frissítő jeges kávéra. Benézünk egy hagyományos gyógyászatot bemutató múzeumba, majd visszatérünk a szállásra.

4. napSaigon (R, E)

Reggel Ben Tre-be utazunk, a Mekong delta partjára gyönyörű, zöld tájon keresztül. Kerékpár túrára indulunk árnyas útvonalon, meglátogatunk egy helyi otthont, felfedezzük a hely természeti kincseit. Később kis hajóra szállunk, és Sampan hajóval utazunk tovább a kanálisok között kényelmes tempóban, hogy jobban körülnézhessünk. Később motoros hajóval folytatjuk az utazást.

Ebédünket egy helyi fogásokat felszolgáló helyen fogyasztjuk el, majd pár helyi műhelybe látogatunk, hogy meglessük a rizspapír és a rizs édességek készítésének titkait.

Éjszakára visszatérünk Saigon-ban.

5. napSaigon – Hue (R)

Reggeli után repülőre szállunk és Hanoi-ból Hue-ba utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezünk, majd városnézésre indulunk.

Hue 140 évig volt Vietnám fővárosa. Számos ókori templom és francia stílusú épület található itt. A várost a 17. században alapították.

Meglátogatjuk Tu Duc és Khai Dinh császárok síremlékeit. Először a leghosszabban uralkodó császár, Tu Duc emlékhelyéhez megyünk, mely körül sétálhatunk egy kicsit a nyugalmat árasztó pavilonok, terek és lótusz tavacskák között. Tu Duc még életében megterveztette és megépítette elegáns síremlékét, amelyet életében meditációs, olvasó és színházi teremként használt. Ezt Khai Dinh császár emlékhelye következik, mely a vietnámi és európai stílusjegyeket ötvözi.

A nap hátralevő részében az ókori császári várost járjuk be. Hue szívében található a császári fellegvár, amelyet a 19. század elején, a pekingi Tiltott Város mintájára építettek. Az eredeti falak 10 km hosszúak voltak, széles várárokkal körülvéve. Mára az épületek többségének csak a romjai láthatók, ugyanis legtöbbjüket a vietnámi-ameriaki háború idején lebombázták, de a megmaradt épületek révén bepillantást nyerhetünk a Nguyen dinasztia udvari életébe.
Ezután a zászlótoronyhoz, majd az impozáns Ngo Mon kapuhoz indulunk, amely a császári városrész főbejárata. Belépvén tágas, lótusztavakkal tarkított udvarokba jutunk. Megnézzük a Dien Tho palotát, az Anyakirálynő egykori lakhelyét majd a Thai Hoa palotát, a rendkívüli díszítésű fogadóteremmel, a Mandarinok csarnokát és a Kilenc dinasztiai urnát.
Az éjszakát Hue-ben töltjük.

6. napHue – Danang – Hoi An (R, E)

Reggeli után Thuy Bieu faluba megyünk. A Parfüm folyón hajózunk a falu felé, út közben pedig megállunk az ikonikus Thien Mu pagodánál.

Később autóval utazunk Hue-ból Hoi An-ba. Déli irányba indulunk a látványos parti úton. Út közben megállunk Danangban körülnézni. Meglátogatjuk a Cham Múzeumot, a Non Nuoc strandot, majd továbbmegyünk a Márvány hegyhez.

Éjszaka Hoi An-ban.

7. napHoi An (R)

A mai nap során folytatjuk a városnézést, és részt veszünk egy hajókiránduláson a Thu Bon folyón.

Hoi An kereskedővárosát 1999-ben választották az UNESCO Világörökség részéve. A város, amely a 16. és 17. században a nyugati, kínai és japán kereskedelem központja volt, színes boltjait és kulturális sokszínűségét tükröző templomait máig megőrizte. Manapság a város a hagyományos kézműves termékek és a vásárlás paradicsomaként ismert, amelyet gyalogosan érdemes felfedezni. Látogassunk el a központi piacra és a város kicsiny kikötőjébe! A gyalogos városnézés során egy privát házba is betekintést nyerhetünk, ahol a családtagok évszázadok óta tartják a ház hagyományos berendezését. Megnézünk egy családi kápolnát is, amelyet egy jómodú kereskedő építette a szentek imádására, valamint egy tipikus kínai stílusú pagodába is.

Később a Sa Huynh múzeumba megyünk, ahol Hoi An történelmével ismerkedhetünk meg. Egy kézműves műhelybe is ellátogatunk, majd a mai napi városnézést a Fedett Japán Híd pagodájánál fejezzük be, amelyet 1593-ban épített a japán közösség, hogy összekösse ezt a városrészt a patak túlpartján fekvő kínai negyeddel.

Délután indulunk a Thu Bon folyói hajókirándulásra, amely során megállunk egy fazekas és egy fafaragó falunál is, mielőtt visszatérnénk Hoi An kikötőjébe.

Éjszaka Hoi An-ban.

8. napHoi An – Danang – Hanoi (R)

Reggel transzfer a Danang-i repülőtérre és utazás repülővel Hanoi-ba.

Az érkezést követően elektromos autóval megyünk városnézésre Hanoi városában.
Noha Hanoi az ország modern fővárosa, ma is őrzi történelmi jellegét, így az ide látogatók megismerhetik benne az elmúlt századok báját és titkait. Gyalogszerrel is bejárhatjuk tradicionális üzletekkel tarkított negyedeit és szűk utcáit, parkjait és látványosságait. A város Ázsiában egyedülálló harmóniában van a természettel. A szűk utcácskákat a „36 utca” néven is emlegetik és mindegyik külön nevet kapott a szerint is, hogy milyen termékkel kereskedtek hagyományosan abban az utcában.

60 perces elektromos autós irándulásunk során elmegyünk a Hanoi szívében fekvő Hoan Kiem tóhoz, a Ngoc Son templomhoz és a „Felkelő nap” hídhoz. A Hoan Kiem tó Hanoi történelmi központjában található, és nem csak ismert turisztikai látványosság, de a helyiek társadalmi életének is fontos helyszíne. A legenda szerint itt adta vissza Le Loi király varázs kardját az arany teknős istenségnek miután sikeresen ellenállt a Ming dinasztiának. A tavon fekszik egy apró sziget, rajta emelkedik a Teknős torony, mely ennek a legendának állít emléket.A Jade szigetre egy pirosra festett hídon keresztül juthatunk, melynek a neve „Felkelő napot” vagy „Reggeli napfényt” jelent. Megnézzük még a Quan Su Pagodát, a selyemutat, a vonatpályaudvart és a Hanoi Operaházat.

Este egy tradicionális vietnámi „Water-Puppet Show”-n (Vízi bábszínház) veszünk részt. Ez a különleges művészeti ág észak Vietnamból ered, így Hanoiban érdemes megtekinteni.

Éjszaka Hanoiban.

9. napHanoi – Halong-öböl (R, E, V)

Reggeli a szállodában, majd a gyönyörű Halong-öbölbe teszünk kirándulást. Dél körül érkezünk meg a kikötőbe, ahol egy bájos, tradicionális fa hajóra szállunk fel, ami körbe visz bennünket az öbölben, melyből sárkány fogakként emelkednek ki a mészkő sziklák. Ebédünket és vacsoránkat is a fedélzeten fogyasztjuk el, miközben olyan egyedülálló szikla képződmények melett haladunk el, mint a „kő kutya”, a „füstölő”, és a „harcos kakas”.
A hajón, kabinunkban töltjük az éjszakát.

10. napHalong – Hanoi (R)

Reggel kitűnő lehetőségünk lesz gyönyörködni az öböl felett felkelő nap látványában. Ha kedvünk van, csatlakozzunk a reggeli Tai Chi gyakorlathoz.
A szigetek között megállunk a Thien Cung (mennyei lakhely) barlangnál, majd visszatérünk a kikötőbe. Kikötünk, majd visszatérünk Hanoiba, ahol az éjszakát is töltjük.

Éjszaka Hanoi-ban.

11. napHanoi – Budapest (R)

Reggeli után a napot az Ázsiában is egyedülálló főváros felfedezésével töltjük.
Ellátogatunk az Irodalom Templomába, ami fallal övezett udvaraival és kecses kapuival a tradicionális vietnami építészet egyik legjobban megőrzött példája. A Konfuciusnak szentelt épületet 1070-ben alapították, és az ország első egyetemének is otthont adott.
Következő állomásunk a Ho Chi Minh Emlék Központ és mauzóleum. Ezt követően megtekintjük az Elnöki Palotát (kívülről), majd ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol az ország 54 népcsoportjának művészeti alkotásait csodálhatjuk meg.

A repülőgép indulásának megfelelően folytatjuk a városnézést (a csomagokat a lobbiban hagyhatjuk) vagy búcsút intünk Vietnámnak és haza indulunk.
Transzfer a repülőtérre, indulás Budapestre átszállással.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This