+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com

Vietnám mindenestül

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től515,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től515,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

1707
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
14 nap
 • Szállás típusa: 3-4 csillagos hotelek
 • Az utazás jellege: Privát utazás helyi idegenvezetővel
 • Javasolt utazási időszak: Tavasz, ősz
 • Közlekedés: Légkondicionált, privát autókkal

Részvételi díj:
2 fő estén (privát): 599 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 145 000 Ft

Utazás részletei

Noha Vietnámban heteket, sőt hónapokat is el lehet tölteni utazással, hiszen egy rendkívül változatos és érdekes ország, sajnos erre kevés embernek van ideje és lehetősége. Mi két hétben próbáltuk összesűríteni a legszebb helyeket északtól délig, belecsempészve Vietnám egyik olyan látványosságát, melyet kevés utazási iroda kínál: ez Ninh Binh, és a környékén elterülő gyönyörű völgy. A Halong-öbölben hosszabb időt is eltöltünk, sőt egy egy napos hajókiránduláson is részt veszünk (fürdőszobás kabinokkal).

Az ár tartalmazza

 • Szállást 3-4*-os szállodákban kétágyas szobában reggelivel (konkrét hotelek listáját kérje irodánkban)
 • A repülőjegyet a Hanoi-Hue és Danang-Saigon útvonalakon illetékekkel együtt
 • Helyi, angolul beszélő idegenvezetőt a városnézések során
 • A szárazföldi transzfereket a program szerint légkondicionált autóval
 • A hajótranszfereket, hajó kirándulásokat a program szerint
 • A programban szereplő étkezéseket (R-reggeli, E- ebéd, V-vacsora) – korai repülés esetén reggeli csomag helyettesítheti a szállodai reggelit
 • A belépőjegyeket a városnézések során

Az ár nem tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet a Budapest-Hanoi, Saigon-Budapest szakaszokon (irodánk szívesen intézi)
 • a vízumdíjat (A vízumügyintézésben irodánk természetesen tud segíteni)
 • a BBP- és útlemondási biztosítást (irodánkban megköthető)
 • az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • a borravalókat
Útiterv

1. napBudapest

Indulás Budapestről.

2. napHanoi

Érkezés után privát transzfer a szállodába.

Rövid pihenést követően városnézésre indulunk, mely során megtekintjük a Tran Quoc Pagodát, Vietnám egyik legrégebbi, tradicionális stílusban épült pagodáját, mely a Ho Tay tavon fekszik. Később látogatás a Szépművészeti Múzeumban. A Szépművészeti Múzeum (Bao Tang My Thuat) egy gyarmati stílusú épületben található, és a tradicionális vietnami művészeti ágak remekeit mutatja be, köztük szobrokat, festményeket, lakkozott tárgyakat és kerámiákat. Ezt követően a Dong Xuan piacra megyünk körülnézni a Régi negyedben. A piac 1994-ben leégett, de mióta újjá építették igazi turista látványosság lett.

Éjszaka Hanoiban.

3. napHanoi (R)

Reggeli után városnézés Hanoiban.

Noha Hanoi az ország modern fővárosa, ma is őrzi történelmi jellegét, így az ide látogatók megismerhetik benne az elmúlt századok báját és titkait. Gyalogszerrel is bejárhatjuk tradicionális üzletekkel tarkított negyedeit és szűk utcáit, parkjait és látványosságait. A város Ázsiában egyedülálló harmóniában van a természettel. A szűk utcácskákat a „36 utca” néven is emlegetik és mindegyik külön nevet kapott a szerint is, hogy milyen termékkel kereskedtek hagyományosan abban az utcában.

Reggel ellátogatunk az Irodalom Templomába, ami fallal övezett udvaraival és kecses kapuival a tradicionális vietnami építészet egyik legjobban megőrzött példája. A Konfuciusnak szentelt épületet 1070-ben alapították, és az ország első egyetemének is otthont adott.
Ezt követően megtekintjük az Elnöki Palotát (kívülről), majd ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol az ország 54 népcsoportjának művészeti alkotásait csodálhatjuk meg.
Ezután elmegyünk a Hanoi szívében fekvő Hoan Kiem tóhoz, a Ngoc Son templomhoz és a „Felkelő nap” hídhoz. A Hoan Kiem tó Hanoi történelmi központjában található, és nem csak ismert turisztikai látványosság, de a helyiek társadalmi életének is fontos helyszíne. A legenda szerint itt adta vissza Le Loi király varázs kardját az arany teknős istenségnek miután sikeresen ellenállt a Ming dinasztiának. A tavon fekszik egy apró sziget, rajta emelkedik a Teknős torony, mely ennek a legendának állít emléket.
A Jade szigetre egy pirosra festett hídon keresztül juthatunk, melynek a neve „Felkelő napot” vagy „Reggeli napfényt” jelent.

Este egy tradicionális vietnámi „Water-Puppet Show”-n (Vízi bábszínház) veszünk részt. Ez a különleges művészeti ág észak Vietnamból ered, így Hanoiban érdemes megtekinteni.

Éjszaka Hanoiban.

4. napHanoi (R, E)

Kirándulás a Thay és Tay Phuong Pagodákba, Duong Lam faluba, a Mia Pagodába és a Tay Dang Assembly Hall-ba. (6 óra)

A Hanoi-tól 30 kilométerre nyugatra fekvő Sai Son faluban találjuk a 11. századi Thay-pagodát, amely egy mészkősziklán áll. A hely akkor lett híres, amikor a vízi bábszínház alapítója, a legendás Tu Dao Hanh gondnoksága alatt állt, és róla kapta a „mester (thay) pagodája” nevet. Még mindig tartanak bábszínházi előadásokat egy tó közepére épített, különleges színpadon főként ünnepek és fesztiválok alkalmával.
Éjszakára visszatérés Hanoi-ba. Innen hat kilométerre nyugatra a Tay Phuong hegyi faluban áll a Tay Phuong-pagoda, amelyet valamikor a 3-6. század között létesítettek. A 9. században egy kínai tartományi helytartó és mágus elvarázsolta a pagodát, hogy az jelképes börtöne legyen a hegyekben lakozó sárkánynak, amely másképpen erőt adhatott volna a vietnámi népnek.

Duong Lam Hanoitól 60 kilométerre fekszik nyugatra. 1200 éves épületeket, relikviákat és több száz szobrot találunk itt festői vidéki tájon. Egy kirándulás Duong Lam-ba időutazás, mely során megismerhetjük Vietnám eredetét, kultúráját és hagyományait. Sétáljunk a szűk sikátorokban, látogassuk meg a két itt született királynak szentelt templomokat, és ha lehetőségünk adódik, beszélgessünk az itt lakókkal.
A Mia Pagodát a Tran dinasztia idején (1225-1406) építették, és máig őriznek itt számos ereklyét. A Pagodában 287 különböző méretű szobor található, melyek közül a legnagyobb Bat Bo Kim Cang szobra.

Éjszakára visszatérünk Hanoi-ba.

5. napHanoi – Bat Trang – Halong (R, E, V)

Reggeli után útnak indulunk, és először egy fazekas faluba megyünk. Bat Trang kb. 13 kilométerre délnyugatra Hanoi-tól a Vörös folyótúloldalán. Úgy tartják, hogy a falut még a 14. században alapították, és arról híres, hogy nagyon jó minőségű kerámia és fazekas termékeket állítanak itt elő tradicionális technikával. Érkezés után körülnézünk a faluban elszórtan sok helyen megtalálható bemutatótermek egyikében, majd ellátogatunk egy kisebb családi vállalkozásnál is, ahol megfigyelhetjük hogyan gyártják termékeiket. Megleshetjük ahogy a kézművesek kialakítják, festik és mintázzák az edényeket, sőt később lehetőséget kapunk, hogy magunk is kipróbálhassuk a korongozást vagy a rajzolást valamelyik gyárban.

Bat Trang faluból Halongba autózunk a Tuan Chau Marina Port kikötőbe. Itt tradicionális hajóra szállunk, ahol köszöntő itallal fogadnak bennünket.

Ebédünket a fedélzeten fogyasztjuk el, miközben élvezzük a kilátást a varázslatos öbölre, melynek hullámaiból óriás sárkányfogakhoz hasonló mészkősziklák emelkednek ki. A hajó később egy halászfalun halad keresztül, majd számtalan látványos barlang mellett is elhaladunk, közben pedig pihenünk, napozunk, fényképezünk. Este a hajó séfje friss tengeri halakból készült fogásokkal és helyi ételekkel kápráztat el bennünket.

Éjszaka a hajókabinunkban a Halong-öbölben.

6. napHalong - Ninh Binh

Reggel folytatjuk utunkat az öbölben, majd visszatérünk a kikötőbe.

A napot – természetesen opcionálisan – Tai Chi gyakorlatokkal kezdhetjük, majd reggeli közben gyönyörködhetünk a napfelkeltében ahogy a türkiz árnyalataiban pompázó tiszta vízen siklik tovább hajónk. Délelőtt az öböl újabb vidékeit fedezzük fel, és közelről láthatjuk a mészkő szirteket is. Meglátogatunk egy gyönyörű mészkő barlangot, majd visszahajózunk a kikötőbe és búcsút intünk az öbölnek.

Később autóval Ninh Binh-be utazunk.
Éjszaka Ninh Binh-ben.

7. napNinh Binh/Tam Coc – Hanoi (R)

Reggel Tam Coc-ba, a „Száraz Halong-öbölbe” kirándulunk, mely során hajózunk, valamint a Bich Dong Pagodát, Hoa Lu-t és Phat Diem-et is megtekintjük.
Mai kirándulásunk során Tam Coc mellé látogatunk, egy olyan területre, mely lélegzetelállító tájairól híres és drámai mészkő alakzatairól, melyek a zöldellő rizsföldekből és lápokból emelkednek ki. Kis, kézzel hajtott „sampan” hajókra szállunk, és útnak indulunk a zöldes vízi útvonalak mentén. A Tam Coc név „három barlang”-ot jelent, és azokról a barlangokról kapta nevét, melyek alatt mi is elhaladunk: Hang Ca, Hang Giua és Hang Coi.
Később megállunk a Bich Dong Pagodánál és a Phat Diem katedrálisnál, majd folytatjuk utunk Hoa Lu-ba, ahol a vietnámi nemzet megszületett, itt alapították az ország első fővárosát. Mára csak az egykori város alapjai maradtak meg, de ma is látogatható két temploma, a Dinh Tien Hoan és a Le Dai Hanh, melyeket a két első uralkodónak építettek. Tradicionális udvarok, tavirózsás tavacskák jellemzik őket csodálatos rizsföldekkel és mészkő kúpokkal körülvett vidéken.

Később autóval visszatérünk Hanoi-ba.
Éjszaka a fővárosban.

8. napHanoi - Hue (R)

Reggeli után repülőre szállunk és Hanoi-ból Hue-ba utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezünk, majd városnézésre indulunk.

Hue 140 évig volt Vietnám fővárosa. Számos ókori templom és francia stílusú épület található itt. A várost a 17. században alapították.

Hajóba szállunk, és kellemes csónakkirándulást teszünk a Parfüm folyón. Megállunk a Thien Mu Pagodánál, mely elegáns nyolcszögletes alakú, hét rétegű tornyával Hue legismertebb látványossága. Következő megállónk Minh Mang császári síremlékénél lesz, mely egy fenséges udvarokból, pavilonokból és templomokból álló komplexum csodálatos természetes környezetben.
Meglátogatjuk Tu Duc és Khai Dinh császárok síremlékeit. Először a leghosszabban uralkodó császár, Tu Duc emlékhelyéhez megyünk, mely körül sétálhatunk egy kicsit a nyugalmat árasztó pavilonok, terek és lótusz tavacskák között. Tu Duc még életében megterveztette és megépítette elegáns síremlékét, amelyet életében meditációs, olvasó és színházi teremként használt. Ezt Khai Dinh császár emlékhelye következik, mely a vietnámi és európai stílusjegyeket ötvözi.

Éjszaka Hue-ban.

9. napHue (R)

A reggelit követően városnézésre indulunk az ősi császárvárosban.

Hue szívében található a Császári Fellegvár, amelyet a 19. század elején, a pekingi Tiltott Város mintájára építettek. Az eredeti falak 10 km hosszúak voltak, széles várárokkal körülvéve. Mára az épületek többségének csak a romjai láthatók, ugyanis legtöbbjüket a vietnámi-amerikai háború idején lebombázták, de a megmaradt épületek révén bepillantást nyerhetünk a Nguyen dinasztia udvari életébe.
Ezután a zászlótoronyhoz, majd az impozáns Ngo Mon kapuhoz indulunk, amely a császári városrész főbejárata. Belépvén tágas, lótusztavakkal tarkított udvarokba jutunk. Megnézzük a Dien Tho Palotát, az Anyakirálynő egykori lakhelyét majd a Thai Hoa Palotát, a rendkívüli díszítésű fogadóteremmel, a Mandarinok csarnokát és a Kilenc dinasztiai urnát.

Délután folytatjuk a városnézést a Ba La Mat Pagodánál, mely a 19 század első felében építettek. A bájos épület nyugalmat és békét áraszt, melynek mi is részesei lehetünk, valamint a Buddhista szerzetesek életét is megismerhetjük kicsit. Később a Thanh Toan hidat és a Tu Hieu Pagodát tekintjük meg. A mai kirándulást a Sinh faluban zárjuk, mely népi festészetéről nevezetes.

Éjszaka Hue-ban.

10. napHue – Danang – Hoi An (R)

Reggel útnak indulunk Hue-ből. Először My Son, az egykori Champa Királyság vallási központjának a romjait tekintjük meg. Mára öt régészeti helyszín maradt fent különböző időszakokból. A My Son-t körülvevő táj gyönyörű zöld hegyekkel és patakokkal. Egy rövid látogatásra megyünk központba, hogy tanuljunk a Cham történelemről és kultúráról, meglátogatunk út közben minden romot, út közben pedig erdőkkel övezett ösvényeken haladunk. Éjszaka Hoi An-ban.

11. napHoi An (R)

A mai nap során folytatjuk a városnézést és szabadprogramunk lesz.

Hoi An kereskedővárosát 1999-ben választották az UNESCO Világörökség részéve. A város, amely a 16. és 17. században a nyugati, kínai és japán kereskedelem központja volt, színes boltjait és kulturális sokszínűségét tükröző templomait máig megőrizte. Manapság a város a hagyományos kézműves termékek és a vásárlás paradicsomaként ismert, amelyet gyalogosan érdemes felfedezni. Látogassunk el a központi piacra és a város kicsiny kikötőjébe!

12. napHoi An (R)

A mai napon is szabadprogram.

13. napHoi An – Danang – Saigon (R)

Reggeli után egy a Thu Bon folyón tett hajókirándulással egybekötött városnézésre indulunk.

A gyalogos városnézés során egy privát házba is betekintést nyerhetünk, ahol a családtagok évszázadok óta tartják a ház hagyományos berendezését. Megnézhetünk egy családi kápolnát is, amelyet egy jómódú kereskedő építette a szentek imádására, valamint egy tipikus kínai stílusú pagodába is. A délelőtti városnézést a Fedett Japán Híd pagodájánál fejezzük be, amelyet 1593-ban épített a japán közösség, hogy összekösse ezt a városrészt a patak túlpartján fekvő kínai negyeddel.
Délután indulunk a Thu Bon folyói hajókirándulásra, amely során megállunk egy fazekas és egy fafaragó falunál is, mielőtt visszatérnénk Hoi An kikötőjébe.

Később transzfer a Danang-i repülőtérre és utazás Saigon-ba. Az érkezést követően transzfer a repülőtérről a hotelbe. Saigon (mai nevén Ho Chi Minh város) vibráló metropolisza a tradicionális és modern tökéletes keveréke.

Éjszaka Saigon-ban.

14. napSaigon (R)

Reggeli után kirándulás a Cai Be úszó piacra, majd hajókirándulás Vinh Long-ba.

Autóba szállunk és a Mekong deltához, Cai Be-be megyünk, ahol egy helyi csónakba szállunk, mellyel nagyszerű lehetőségünk lesz a piac felfedezésére. Az egy katolikus katedrális lábainál megtartott nyüzsgő piacon főként zöldségeket és gyümölcsöket szerezhetünk be. Tovább hajózunk a Mekong-deltán található néhány szigetig, ahol többek között megfigyelhetjük hogyan készítik a delta lakói a tradicionális finomságokat, sőt akár meg is kóstolhatjuk azokat.
Vinh Long-nál kötünk ki, ahonnan autóval térünk vissza Saigon-ba.

Éjszaka Saigon-ban.

Amnnyiben ennél hosszabb tengerparti nyaralás érdekelné, keresse fel irodánkat!

15. napSaigon (R)

A mai napon a reggelit követően városnézésre megyünk Saigonban. A város a modern és a tradicionális keveréke, így nem ritka, hogy míg az utcán mobilon telefonáló fiatalokat látunk, egy templom kertjébe lépve már füstölő füstbe burkolózó imádkozó embereket találunk.

Első célpontunk a történelmi központ, ahol sétálunk a Dong Khoi utcán, elhaladunk pár klasszikus európai stílusú épület, köztük a Városháza és az Operaház előtt is.
Ezután a Jáde pagodát nézzük meg, majd a neo-román Notre Dame katedrálist és a központi posta épületét tekintjük meg. Utunk a modern kori történelem egyik fontos épületénél, az Újraegyesítés Palotájánál folytatjuk. Korábban Dél-Vietnám elnökének volt a palotája, míg nem 1975-ben tankokkal lerohanták Dél-Vietnám elesésének jelképeként. Az épületet eredeti formájában őrizték meg, valamint az akkori tankok a kapuknál elhelyezve ma is láthatók.
Következő uticélunk a Szépművészeti Múzeum, majd ellátogatunk a Jáde császár pagodához.

Délután a kínai negyedbe (Cholon) látogatunk, sétálunk a Tran Huang Dao utcán, körülnézünk a helyi ruhanemű piacokon, és megnézzük a Cha Tam templomot. Ezt a Thien Hau Pagoda követi, majd a nap végén a Ben Thanh piacra látogatunk, ahol számos helyi áru között válogathatunk.

Éjszaka Saigonban.

16. napSaigon - Budapest (R)

Transzfer a repülőtérre és indulás haza.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This