+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

Yunnan és Dél-Kína kincsei

0
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től535,000 Ft
Más elképzelése van? Hadd segítsünk!
Tól től535,000 Ft
Teljes név*
Email*
Az ön kérdése*
Irány a kedvencek közé

A tétel hozzáadása a kívánságlistához felhasználói fiókot igényel

646
Érdeklődöm

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
16 nap
 • Szállás típusa: 3-4*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Szervezett egyéni
 • Javasolt utazási időszak: Március-október
 • Idegenvezetés: Angolul beszélő helyi
 • Közlekedés: Privát autó vagy busz

Részvételi díj:
2-5 fő esetén: 535 000 Ft/fő
6-9 fő esetén: 485 000 Ft/fő
10 főtől magyar vezetéssel: 595 000 Ft/fő
15 főtől magyar vezetéssel: 555 000 Ft/fő

Utazás részletei

Az út Kína talán legszebb vidékein vezet keresztül, Szecsuántól Yunnanon át Guilin-ig. Olyan helyszíneket látogathatnak meg, mint a Tibethez közeli Shangri-La, a Himalája hegyei közt megbúvó, Unesco örökséghez tartozó Lijiang és Dali, valamint külön fénypontjai az utazásnak a dél-kínai Dong kisebbségi terület gyönyörű falvai. Az utazást főképp gyakorlott utazóknak ajánljuk, és garantáljuk, hogy felejthetetlen élményekben lesz részük.

Az ár tartalmazza

 • Szállást 4 csillagos, megbízható, tiszta és központi helyen fekvő szállodákban reggelivel és helyi adókkal
 • A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 • A Chengdu – Shangri La repülőjegyet
 • A Kunming – Guilin repülőjegyet
 • A programban megjelölt kirándulásokat privát autóval és helyi idegenvezetővel
 • Kínai nyelvű, írott segédanyagot, amely tartalmazza a szállodák neveit és címeit kínai nyelven, a városok főbb látnivalóinak kínai neveit és címét, valamint a legfontosabb kifejezéseket és mondatokat, amelyekkel minden helyszínen magabiztosan közlekedhetünk taxival vagy busszal

Az ár nem tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegy árát a Budapest-Chengdu, Guilin-Chengdu-Budapest szakaszokon (kb.: 250.000 Ft illetékekkel)
 • A BBP és a sztornó biztosítás díját (nem kötelező, irodánkban is megköthető)
 • A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 • Egyéb, személyes jellegű kiadásokat
 • A borravalókat (javaslat: 2-4 USD a helyi idegenvezetőnek és sofőrnek)
 • A kínai vízum díját (19.000 Ft/fő, a budapesti követségen irodánk intézi)
Útiterv

1. napBudapest – Chengdu

Indulás Budapestről Chengdu városába.

2. napChengdu

Érkezés, bejelentkezés a szállodába, szabad program.

3. napChengdu (R)

A reggelit követően városnézés Chengdu-ban. A Jinlin-nel kezdünk, majd a Du Fu következik. Később busszal a Qingyang Palotához megyünk. Visszatérés a hotelbe, éjszaka Chengduban.

4. napChengdu - Emei-hegy (R)

Reggeli után másfél napos kirándulás az Emei hegyre, amely Kína négy buddhista szent hegyének egyike. Busszal a hegy lábánál lévő településre érünk (kb. 2,5 órás buszút), bejelentkezünk a szállodába, majd onnan gyalogosan és taxival járhatjuk be a hegy nevezetességeit (Baoguo Templom, Wannian Templom, Qingyin Pavilon, az Arany Csúcs Pavilon (3080 méteres magasságban a hegy tetején).

Az Emei hegy természetileg is különleges, számos vízesése mellett állatvilága is híres, különösen a turisták kedvencei a kéregető kis majmok. Aki igazán különleges élményre vágyik, annak el tudjuk intézni, hogy az éjszakát ne hotelben, hanem egy kolostorban tölthesse. Természetesen itt szerényebb körülmények lesznek, de így egy rövid ideig részesei lehetünk a szerzetesek életének.

Este bejelentkezünk a szállodába, pihenés, éjszaka a hegynél.

5. napEmei hegy – Chengdu – Shangri La

Délelőtt busszal visszatérünk Chengduba, majd repülővel Zhongdian (Shangri La) városába megyünk. Bejelentkezés a szállodába, pihenés, majd a város felfedezése.

6. napShangri La

Egész napos városnézés.

Shangri-La mai nevét csak 2001-ben vette fel James Hilton regénye nyomán, így néha még korábbi nevén, Zhongdian-nak hívják, sőt tibeti lakossága Gyalthang-ként is emlegeti. A város a Diqing Tibeti Autonóm Terület székhelye és egyben legnagyobb városa. Tibet, Sichuan és Yunnan tartományok találkozásánál fekszik több mint 3 000 méteres magasságban, és természeti adottságain túl etnikai sokszínűsége, vendégszerető, főként tibeti lakossága és kultúrája teszi különlegessé.
A jellegzetes tibeti építészet remekeit megtekintjük a központban egy gyalog séta során. Ellátogatunk a Songzanlin kolostorba, és ha időnk engedi, egy rövid kirándulást is teszünk a környéken.

7. napShangri La – Lijiang (R)

Reggeli után kijelentkezünk, majd a buszpályaudvarra megyünk, irány Lijiang városa. Bejelentkezés a szállodába, szabad program. Javaslat: Fekete Sárkány tópark, Naxi Népművészeti múzeum, séta az óvárosban. A várost a „Kelet Velencéjének” is nevezik, hiszen majdnem minden ház előtt víz folyik, míg az emberek otthonait festői fűzvák övezik. Éjszaka Lijiangban.

8. napLijiang (R)

Reggeli után folytatjuk a város és környékének felfedezését. Felkapaszkodunk a Jáde Sárkány hegyére, délután pedig megcsodáljuk a Baisha freskókat. Az éjszakát a városban töltjük.

9. napLijiang – Dali (R)

Reggeli után busszal Dali városába indulunk, érkezést követően a szállodai szobák elfoglalása. A nap folyamán sétálunk Dali óvárosában, kirándulunk az Erhai tóhoz Kína egyik legmagasabban fekvő hegyi tavához, és megtekintjük a Három Fehér Pagodát. Este visszamegyünk a szállodába.
Éjszaka Daliban.

10. napDali – Kunming (R)

Korai reggeli után busszal Kunmingba indulunk (kb. 5-7 órás út). Érkezést követően a szállás elfoglalása, szabad program. Javaslat: Jindian Park, Nyugati-hegy (Xi Shan) A hegy meredek sziklafalaival fenséges látványt nyújt. A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Dianchi tóra (Sárkány kapu (Longmen), Huating Templom, Taihua Templom)
Este séta a belvárosban.
Éjszaka Kunmingban.

11. napKunming - Guilin (R)

Egy korai reggelit követően egy bő fél napos vezetett túrára indulunk: kirándulást teszünk a híres Kőerdőbe, ahol különleges geológiai képződményeket láthatunk, majd Jiuxiang-ba megyünk. A régió hegyeiről, barlangjairól, folyóiról és mély völgyeiről híres. A vidéket kb. kétórás sétával járjuk be.
Ebédünk elfogyasztása után visszatérünk Kunmingba. Az autó vagy busz a reptéren tesz le minket, repülés Guilin-ba.
Éjszaka Guilinban.

12. napGuilin (R)

Egész napos szabad program, a város felfedezése: ellátogathatunk Guilin egyik jelképéhez, a híres Elefántormány-hegyhez, a Nádsíp-szirt-barlangba (Ludi-yan). Délután olyan helyszíneket látogathatunk meg mint a Furbo hegy, a Hét csillag park (Qixing Gongyuan) és az Összehajtott brokát hegye (Diecai-shan).
Éjszaka Guilinban.

13. napGuilin – Longsheng – Sanjiang (R, E)

Reggel egy két napos vezetett kirándulásra indulunk privát autóval és helyi idegenvezetővel. Észak felé indulunk el Guizhou taromány hegyes vidékére. Megtekintjük a híres Longsheng-i rizsteraszokat, majd a Dong nemzetség autonóm területének központjába, Sanjiang városába megyünk. Bejelentkezünk a szállodába, majd a város felfedezése.
Sanjiang leginkább nagyszerűen megmaradt fa dob tornyairól valamint „szél és eső” hídjairól híres. Összesen 108 „szél és eső” híd és 159 dob torony van mind máig a megyében, közülük pedig a leghíresebbek, a Chengyang híd és a Mapang dob torony egyaránt Sanjiangban találhatóak. Számos tradicionális ünnepének köszönhetően a várost „a száz fesztivál városának” is becézik. Mivel itt él a legnagyobb Dong kissebségi közösség Guangxi megyében, a Dong kultúra sajátosságait könnyen megismerhetjük itt, beleértve színes öltözeteiket, egyedi szokásaikat és tipikusan savanyú fogásaikat is.

14. napSanjiang – Guilin (R, E)

A délelőttöt a város nevezetességeinek megtekintésére, illetve a környékbeli falvak meglátogatására fordítjuk.
Délután visszaindulunk Guilinba, túránk a hotelben ér véget.
Éjszaka Guilinban.

15. napGuilin – Yangshuo (R)

Ezen a napon utunk utolsó napját kezdjük meg, egy gyönyörű hajókirándulással a Li folyón, amelynek végén a festői Yangshuo parányi városkában szállunk le. Délután-este séta a hangulatos kisvárosban.

16. napYangshuo – Guilin – Chengdu – Budapest (R)

Reggeli után van még egy kis időnk a pihenésre, de akár egy rövid kerékpártúrára is elmehetünk a környékre, megtekinthetjük az 1500 éves, 17 méteres indiai fügefát és a Hold hegyet.
Délután transzfer a guilini reptérre és utazás haza Budapestre Chengdui átszállással.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This