+36 1 411 1882 [email protected]
+36 1 411 1882 [email protected]

New Orleans-tól Miami-ig

0
Ár
From499,000 Ft
Ár
From499,000 Ft
Teljes név*
Email Address*
Az ön kérdése*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

244

  Más elképzelése van? Hadd segítsünk!

Miért válasszon minket?

 • Saját szervezésű utak
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Útjainkat csak mi értékesítjük
 • Számos és folyamatosan bővülő úticélok
14 nap
 • Időtartam: 15 nap / 14 éj
 • Szállás típusa: 4*-os hotelek
 • Az utazás jellege: Szervezett egyéni (Fly&drive), 8 fő felett magyar idegenvezetővel
 • Csoport indulás: 2018. október 02.
 • Javasolt utazási időszak: Márciustól novemberig
 • Közlekedés: Bérelt autóval

Részvételi díj:
2 főtől egyénileg: 499 000 Ft/fő
8 főtől magyar idegenvezetővel: 599 000 Ft/fő

Utazás részletei

Az Amerikai Egyesült Államok egy kontinensnyi területen terül el, nem csoda hát, hogy különböző területei más-más jellegzetességekkel rendelkeznek. Eltérő hangulata van a Nagy Tavak vidékének, más Kaliforniának, és különös stílusa van az Amerikai Délnek is. Ebbe az utunkba néhány jellegzetes állomását vettük bele, így autózhat a Jazz fellegvárától, New Orleansól az USA legdélibb pontjáig, Key West-ig.

Az ár tartalmazza

 • Szállást az egész út során 4*-os hotelekben
 • Egy középkategóriás autó bérlését 15 napra korlátlan kilométer használattal és alap biztosítással (felvétel New Orleans repülőterén és leadás a Miami repülőtéren)
 • A több államon való keresztülutazás felárát az autóbérlőnél („one way fee”)
 • 8 fő felett a magyar csoportvezetőt

Az ár nem tartalmazza

 • A retúr nemzetközi repülőjegyet a Budapest – Miami – Budapest útvonalakon
 • A leírásban nem szereplő étkezéseket, programokat és transzfereket
 • A baleset- és poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást (irodánk intézi)
 • Az egyéb személyes jellegű kiadásokat
 • Az úthoz természetesen ESTA belépési engedély szükséges. Ennek bonyolításában szívesen segítünk irodánkban.
Útiterv

1. napBudapest – New Orleans (Louisiana)

Indulás Budapestről New Orleans-ba a reggeli órákban. Egy, vagy két átszállás után érkezés, majd a reptéren felvesszük a bérelt autót és a szállodába megyünk.

2. nap New Orleans

Szabadprogram New Orleans-ban és környékén.

New Orleans a Dél sokáig legjelentősebb gazdasági és kulturális központja volt, ami annak köszönhető, hogy a Mississippi torkolatában fekszik. Francia alapítói egy francia herceg után adták nevét. A hajózás a művészvilágra is kihatott, például Mark Twain is hajókormányosként dolgozott itt. A város több napnyi programmal szolgál, de amit semmiképpen nem szabad kihagyni az a francia negyed jazz bárokkal, kávézókkal, éttermekkel. Kötelező még: Bourbon street, Jackson Square, St. Louis Cathedral, Francia Piac, Preservation Hall. Érdemes még meglátogatni a kalózok utcáját (Pirates’ Alley), a városban ugyanis sokáig tanyáztak a Karib-tenger leghíresebb kalózai, ma ez a terület azonban a New Orleans-i élet bohém tanyája. Meglátogathatjuk még a Pontalba bárónő által épített Pontalba házakat, melyek szintén különleges látnivalói a városnak. Ha sok lenne a nyüzsgés és egy kis pihenésre vágyunk, ellátogathatunk az Audubon Parkba, amit egy híres ornitológus alapított, és 300 holdon terül el. Régen a tér mellett sorakoztak a leggazdagabb családok magánpalotái is.

Éjszaka New Orleans-ban.

3. napNew Orleans

Szabadprogram New Orleans-ban, folytatjuk városnézésünket a városban.
Éjszaka New Orleans-ban.

4. napNew Orleans – Natchez (Mississippi) (kb. 3 óra 20 perc)

Indulás Natchez-be, a Mississippi folyó mentén elterülő hangulatos kisvárosba.

A várost 1716-ban franciák alapították, noha eredetileg indián terület volt. Ezt követően három náció: franciák, angolok és spanyolok uralták a területet, ami a város hangulatában és építészeti stílusában is meglátszik: gyönyörű palotákat és kastélyokat találhatunk a városban, amelyek mindhárom náció stílusát magukon viselik. A város olyannyira nevezetes kastélyiról, hogy minden tavasszal „kastélyzarándoklatot” tartanak, mely során a résztvevők több, mint 30 kastélyt látogatnak sorról-sorra. nekünk is érdemes tehát ellátogatni, és legalább néhány szépségében gyönyörködni (Linden Castle, Melrose Castle, Elms Castle, Dunleith Castle, St. Mary Cathedral). A városban ezen kívül mindenképpen érdemes tenni egy 2-3 órás hajóutat a Mississippin a klasszikus lapátos gőzhajókkal.
Natchez arról is nevezetes, hogy innen indul a Natchez Parkway, amely „a régió kis 66-os útja”, 3 államon áthaladó út mely történelmi érdekességeket rejteget. Valaha az indiánok hadi ösvénye volt, később a postakocsik útvonalává lett, manapság pedig Nemzeti Parkok, múzeumok és hangulatos éttermek mentén halad. Célszerű hát ezt az útvonalat választani az autópálya helyett.

Éjszaka Natchez-ben.

5. napNatchez – Vicksburg (kb. 2 óra) Vicksburg – Montgomery (Alabama) (kb. 5 óra 45 perc)

A mai nap nagy részét utazással töltjük, és Montgomery-be utazunk. Természetesen ez nem jelent unalmas autózást, hiszen szép tájakon és hangulatos városokon fogunk keresztülhaladni.

Akiket a történelem érdekel, rögtön az utazás elején útba ejthető Vicksburg városa, mely a Polgárháború egyik legfontosabb csatájának helyszíne. A történelmi emlékek egy külön parkban és múzeumban vannak összegyűjtve. Utunk az állam fővárosa, Jackson mellett halad el, idő hiányában ide nem érdemes bemenni, célszerű az elkerülő úton haladni
Ahogy áthaladunk Mississippi és Alabama határán, a híres „Black Belt” övezetbe jutunk, ami a közhiedelemmel ellentétben nem a színes bőrű lakosságról, hanem a terület kivételesen gazdag fekete talajáról kapta nevét. Áthaladunk az egykoron Napóleon katonái által alapított városán, Demopolis-on és Selma kisvárosán, mely a fekete egyenlőségi jogi mozgalom emblematikus városa, ahol épp 50 éve történt egy felvonulás, melynek szigorú rendőri intézkedés vetett véget, ezzel gyújtópontot szolgáltatva a mozgalomnak.

Utunkat Montgomery városában fejezzük be, itt lesz éjszakai szállásunk.

6. nap Montgomery – Savannah (Georgia) (kb. 6 óra 40 perc)

A mai napon (kb. 6 és fél óra megállás nélkül)
Ha kedvünk úgy tartja, tehetünk egy panoráma utat (térképen jelölve) a parkban. Ha nem, fogytatjuk utunkat az Atlanti óceán felé egészen Svannah-ig.

Montgomery-ből Columbus városáig megyünk, melynek belvárosa vonalzóval tervezett, széles parkosított utcákkal tagolt. A város a textilipar központja volt, nagyon sok 19. századi épület maradt fent, itt érdemes a régi belvárost felkeresni. A város környékén az ország egyik panoráma útja terül el: A Columbus-State Park Loop, melyet érdemes végigjárni
http://www.motorcycleroads.com/75/1261/Georgia/Columbus-GA-to-FDR-State-Park-Loop.html

Később folytatjuk utunkat, érkezés Savannah-ba az esti órákban.

7. napSavannah

Mint minden útnak, ennek az utazásnak is megvannak a csomópontjai. New Orleans után utunk következő ilyen állomása Savannah városa.

1733 február 12-én kötött ki egy angol hajó a Savannah folyó torkolatában, amit egy ideális természet adta kikötőnek talált a kapitány, ezért gyorsan el is döntötte, hogy itt települést fog létrehozni. Ezt a napot máig az állam „születésnapja”-ként tartják számon. A város tehát kikötőként kezdte életét, és a Dél legjelentősebb gyapot kikötőjévé fejlődött. Ez önmagában talán nem lenne még elég, hogy a város jelenleg az egyik legkedveltebb turisztikai célpont legyen, de a belváros teljes mértékben megőrizte 18-19. századi építészetét, hajdan volt hatalmas magán paloták, gyönyörű középületek és terek váltják egymást. Külön hangulatot ad a városnak, hogy az óceáni éghajlat miatt jól megférnek egymás mellett a pálmafák és hatalmas tölgyek, a róluk csüngő spanyolmoha pedig egészen egyedülálló látvány. Egy napot mindenképpen szánjunk a város felfedezésére.

Pár fontos látnivaló: Városháza, a volt gyapot tőzsde, Tengerészeti Múzeum, a Washington-, Warren- és Reynolds terek, a Johnson tér, mely a város egyik első tere volt, a Juliette Gordon Law House, stb.

Éjszaka Savannah-ban.

8. napSavannah – Orlando (Florida) (kb. 4 óra 40 perc)

A mai napot érdemes az óceán partján kezdeni: a hatalmas homokos fövenyeket magas fű szerű növény szegélyezi, amely a fából épült part menti villák látványával együtt igazán mesés hangulatot áraszt.

A pert menti látogatás után következő úti célunk Orlando. Út közben Brunswick városa mellett lehajthatunk a szubtrópusi mocsárvidék szigeteinek egyikére, a Jekyll szigetre, ami a leggazdagabb amerikai családok, köztük a Vanderbiltek és Rockefellerek villája épült, de itt volt háza Pulitzer Józsefnek is. Ha ide nem is kanyarodunk le, Jacksonville városát elérve mindenképpen hajtsunk le a partra, ahol újfent egy panoráma út mentén haladhatunk tovább (térképen jelölve).

Érkezés Orlando-ba az esti órákban.

9. napOrlando – Miami (kb. 4 óra 30 perc)

Reggel utazás a Cape Canaveral Űrközpontba, majd továbbutazás Miami-ba.
(Orlando – Miami: kb. 4 és fél óra)
Érkezés után bejelentkezés a hotelbe.
Éjszaka Miamiban.

10. napMiami

Szabad program, pihenés.

Javasolt programok:
– Induljunk városnézésre Miamiban és fedezzükfel az elegánsabb, az Art Deco vagy akár a felhőkarcolókkal sűrűn beépített negyedeket
– Hajózzzunk az óceánpart mentén
– Fedezzük fel az Everglades Nemzeti Parkot helyi ranger vezetésével, ismerkedjünk meg az itteni állatvilággal, vagy akár utazzunk egy kört „airboat” csónakkal.
– Pihenés a tengerparton
– Utazás Fort Lauderdale-be, séta a villanegyedben vagy az óceánparton, napozás

11. napMiami

Szabad program, pihenés.
Csoportos utazás esetén a programok sorrendje adott, de egyéni program esetén bármely, tegnap kimaradt programot pótoljunk a mai napon.

12. napMiami – Key West (kb. 4 óra)

Everglades Nemzeti Park meglátogatása.
Később utazás az Overseas Highway-en Key West-be utazni, ahonnan a mendemonda szerint tiszta időben egészen Kubáig el lehet látni. A szigeteket sokáig kalózok használták támaszpontnak.

Key West városa a szigetvilág legdélebbi csúcsa, itt még 1820-ban is csatároztak az amerikai tengerészek a kalózok ellen. A település ma is fontos tengerészeti támaszpont, de különlegességét az egyedi karibi-amerikai stílusok egyvelegének köszönheti. Ernest Hemingway is tartott fenn itt egy házat 1931-61-ig, egészen a haláláig. a kubai háza mellett itt tartózkodott a legtöbbet. Itt írta meg Akiért a harang szól és a Búcsú a fegyverektől című regényeit.

Éjszaka Key West-ben.

13. napKey West – Miami – Budapest

Utazás vissza Miamiba, ahol az autó leadását követően indulás Budapestre.

14. napBudapest

Érkezés Budapestre.

Megjegyzés:

Az amerikai hotelek túlnyomó többsége nem szolgál fel reggelit, mivel nincsen melegkonyha részlegük. Az ár csak ott tartalmaz reggelit, ahol jelezzük. Kérjük ennek figyelembevételét.

Térkép

Képtár

Pin It on Pinterest

Share This