+36 1 411 1882 info@planethungary.com
+36 1 411 1882 info@planethungary.com
Utazási tippek > Új rekord Kínában

A pekingi Tiltott Város újabb mérföldkőhöz érkezett: megdőlt a korábbi látogató szám, és mostanra a világ leglátogatottabb múzeumává vált. Íme néhány tipp az utazást tervezőknek.

Kíváncsiak lennénk, ki mennyit tippelne, ha megkérdeznénk, hogy tavaly hány ember látogatta meg a pekingi Tiltott várost. Nyilván repkednének a nagyobbnál nagyobb számok, de 17 millióra talán senki sem tippelne, pedig ez már tény: 2018-ban 17 és fél millió látogatója volt a császári palota komplexumnak. Ezzel a világ leglátogatottabb épület együttese lett, és mivel múzeumként is funkcionál, a világ leglátogatottabb múzeuma is.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy nem érdemtelenül kapta meg ezt a címet, hiszen óriási élmény végigsétálni rajta és felfedezni a kínai császárok rezidenciáját.

Jó tanácsként annyit mondanánk, hogy kínai ünnepnapokkor (munkaszüneti napokon), illetve közvetlenül előtte és utána semmiképp ne látogassunk ide, és ha lehet, a hétvégéket is kerüljük el. Mi tavaly október elején, a Golden week után hetekkel is belefutottunk egy hatalmas tömegbe, és ez a lenti fotókon is jól látszik 🙂

A Tiltott Várossal szemben álló Mao Mauzóleumot viszont csak a legelszántabbaknak ajánljuk. A sor vége nem fért bele a képbe… 😉

Várjuk a véleményed!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés

Pin It on Pinterest

Share This